sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα εκτιμουσα καμια ιδέα αν κάποιος έχει καθώς εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Η μεγάλη μου γάτα, 13 ετων, εδώ και 10 ημέρες αρρώστησε. Η διάγνωση, παγκρεατίτιδα. Της χορηγούμε αντιβίωση αλλά δεν ανταποκρίνεται ακριβώς όπως θα θέλαμε. Η διάθεσή της σε ανεκτά πλαίσια. 10 είναι και οι ημέρες που έχει να φάει ή να πιει νερό (της χορηγούνται φυσικά οροί ) Επειδή όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, πλέον την ταίζω με συριγγα εδω και 4 ημερες και τα καταφέρνω για 60 - 70 ml. Δεν νομίζω να υπάρχει κονσέρβα που δεν εχω δοκιμάσει (ζεστή ή κρύα), φαρμακευτική ή μη. Ούτε τον τόνο, ούτε το ζουμάκι του. Αρνουμαστε πεισματικά. Ούτε κοτόπουλο. Ψαρι ωμό δεν έτρωγε ποτέ. Καμιά ιδέα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αχ δεν ξερω πως να σε βοηθησω η τι να σου προτεινω γιατι δεν εχω ιδεα...ευχομαι καποιος απο τους υπολοιπους εδω μεσα,να σου πει.περαστικα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ρωτησε και τον γιατρο του φορουμ εδω: https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
Αν και νομιζω πως τα εχεις δοκιμασει ολα, φοβαμαι δυστυχως πως η κατασταση της γατουλας σου ειναι ασχημη. Ουσιαστικα εσυ την κρατας στην ζωη με αυτο το λιγο φαγητο που της δινεις με την συριγγα. Ελπιζω τελειωνοντας την θεραπεια της να συνελθει και να αρχισει να τρωει και μονη της, ολες μου οι ευχες ειναι μαζι σας.
sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σκέφτομαι πως ίσως ταυτόχρονα με την παγκρεατίτιδα υπάρχει και οδοντιατρικό πρόβλημα που την εμποδίζει να φάει. Σίγουρα έχει θέμα με ένα πίσω δόντι, η τρύπα είναι θεόρατη. Η εκτίμηση του γιατρου είναι πως έστω και με θέμα στο δόντι θα έπρεπε τις μαλακές τροφές να τις προσπαθει (θα υπερτερούσε το αίσθημα της πείνας μετά από τόσες ημέρες). Τουλάχιστον σήμερα μετά από 10 ημέρες το προσπάθησε καθως είχα αρχισει να σκέφτομαι πως αποφάσισε να εξαυλωθεί. Είναι ένα νέο στοιχείο. Γιαούρτι λογικά δεν πειράζει να δώσω σε γάτα ε; Να το δοκίμαζα κι αυτο.... Τι να πω. 13 χρόνια μαζί είναι πολλά, με ότι σημαινει αυτό.
Καλησπέρα και περαστικά σας.... Δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος κι ειδικά αφού απέτυχαν κλινικές τροφές που ανοίγουν την όρεξη δεν ξέρω τι να προτείνω. Όσον αφορά όμως το γιαούρτι, εγώ δίνω πρόβειο στα μικρά μου, για λιχουδιά, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. Μια φορά που έδωσα παραπάνω ο μικρός μου έκανε διάρροια. Αλλά μικρή ποσότητα την τρώνε χωρίς προβλήματα.
sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα και περαστικά σας ! Μάλλον κατα 99% θα το έχετε ήδη δοκιμάσει αλλά αν έπεσα στο 1% κάντε και μία προσπάθεια με την Recovery της Royal Canin.
sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν δείτε πυροτεχνήματα από εμένα είναι. Τόνος σε νερό ελαφρά ζεσταμένο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε θερμοκρασία δωματίου δεν πέτυχε (ίσως έτσι είναι πιο έντονη η οσμή; Δεν ξέρω) Απλά το αναφέρω μήπως λειτουργήσει και σε κανέναν άλλον, αχρε'ιαστο να είναι. Θα ενημερώσω για την γενικότερη πορεία της. Ευχαριστώ και πάλι όλους!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Την recovery την δοκιμασα, αλλά δεν την δελέασε - την έδωσα όμως με συριγγα. Εχω όμως καλά νέα! ΕΦΑΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!
Αν δείτε πυροτεχνήματα από εμένα είναι. Τόνος σε νερό ελαφρά ζεσταμένο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε θερμοκρασία δωματίου δεν πέτυχε (ίσως έτσι είναι πιο έντονη η οσμή; Δεν ξέρω) Απλά το αναφέρω μήπως λειτουργήσει και σε κανέναν άλλον, αχρε'ιαστο να είναι. Θα ενημερώσω για την γενικότερη πορεία της. Ευχαριστώ και πάλι όλους!

Μπραβο της και παλι μπραβο της. Θα σου συνιστουσα τωρα που αρχισε να τρωει λιγουλακι να δοκιμασεις, αφου πρωτα το συζητησεις με τον κτηνιατρο σου, μια παστα που λεγεται Nurish UM και ειναι δυναμωτικη, για να παρει τα επανω της.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να πω ακόμη για όσους έχουν περισσότερες από μία γάτα το εξής (κι εμένα τώρα μου έτυχε και το διαπίστωσα ως θέμα) Είχα μόνιμα ξηρά τροφή κάτω και έτρωγαν όποτε ήθελαν τα γατάκια. Φυσικά δεν κάθομαι πάνω από την τροφή. Αν κάποιο γατάκι εμφάνιζε περίεργη συμπεριφορά ή έδειχνε άρρωστο, πήγαινα στον κτηνίατρο και το κρατούσα μόνο, οπότε έβλεπα τι τρώει. Όταν ρωτήθηκα τώρα πότε ήταν η τελευταία φορά που έφαγε η γάτα (πριν την ημέρα που δεν φάνηκε καλά, δηλ πριν από 10 ημέρες οπότε και είχα εικόνα) δεν γινόταν να απαντήσω. Αν είχε φάει πριν από αυτό και πόσο, δεν ξέρω. Οπότε μάλλον πρέπει να τα ταϊζουμε ξεχωριστα και σε συγκεκριμένες ώρες για να βλέπουμε τι γίνεται
Και πάλι ευχαριστώ. Ξέρω πως εσεις με καταλαβαίνετε
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχα γράψει πριν από λίγο καιρό για τον γάτο μου στο παρόν θέμα. Όπως είχα πει, παρουσίασε πρόβλημα στο στόμα του και συγκεκριμένα είχε ουλίτιδα και δυσκολία στην κατάποση. Τον πήγαμε στον κτηνίατρο, ο οποίος τον νάρκωσε και του χορήγησε φάρμακα με ένεση. Την επόμενη κιόλας μέρα, η κατάσταση του βελτιώθηκε σημαντικά. Ωστόσο, μετά από ένα μήνα, είχε πάλι το ίδιο πρόβλημα και θεωρήσαμε πως οφείλεται στην χρόνια ουλίτιδα. Έτσι του αγοράσαμε τις ειδικές κροκέτες για την "στοματικη υγεία της γάτας" που πρότεινε ένα μέλος. Παρά τις ειδικές κροκέτες, η κατάσταση του χειροτέρευει σιγά-σιγά και στο τέλος δεν είχε όρεξη να φάει. Τον πήγαμε πάλι στον κτηνίατρο ο οποίος του έκανε εξέταση αίματος και διαγνώστηκε πως έχει aids. Είχε όλα τα συμπτώματα: ουλίτιδα, πυρετό, αίμα στα κόπρανα, λήθαργο, καθόλου όρεξη να φάει... Του χορήγησαν πάλι φάρμακα... κορτιζόνες, αντιβιώσεις, ορό, χάπια κλπ. Παρ'όλα αυτά, συνέχιζε να μην έχει όρεξη να φάει. Ρωτήσαμε τον κτηνίατρο μήπως θα ήταν καλύτερα να του κάνουμε ευθανασία, αλλά αυτός ήταν αρνητικός. Για να μην τα πολυλογώ, βασανίσαμε το ζώο προσπαθώντας να του δώσουμε να φάει, ανοίγοντας του το στόμα με το ζόρι και χρησιμοποιώντας σήρυγγες για να του δώσουμε την τροφή του. Το ζώο υπέφερε πολύ και νιαούριζε από τον πόνο. Μετά από μια εβδομάδα απεβίωσε 3,5 χρονών!!!!

Και σου λέω τώρα, sonia, μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνεις ευθανασία το ζωάκι σου??? Να τερματίσεις τον πόνο και τα βάσανα του, εφόσον βλέπεις πως η κατάσταση δεν προχωράει?? Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζει να ζει έτσι, λαμβάνοντας την τροφή του μόνο με σύριγγα??? Έχει αρρώστια και δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει για πολύ καιρό (αν και το εύχομαι)... Σκοπός είναι να του εξασφαλίσεις καλή ποιότητα ζωής για όσο περισσότερο γίνεται και όχι απλά ζωή. Σκέψου αυτά που σου γράφω και πάρε την σωστή απόφαση για εσένα και το ζωάκι σου... την ευθανασία, εκτός αν βλέπεις όντως βελτίωση. Αυτές οι αρρώστιες είναι πολύ ύπουλες. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα έκανα ευθανασία στον γάτο μου, για να γλιτώσει από όλα αυτά τα βασανιστήρια... Φτάνεις σε ένα σημείο που έχεις κάνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά...
Υ.Γ. Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά ξαναγράφω όσα συνέβησαν για κάποιους που δεν έχουν διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα.
sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θα δίσταζα αν η κατάσταση δεν ήταν καλή ή δεν είχε προοπτικές. Η λογική ήταν να την κρατήσουμε ζωντανή και σε καλή κατάσταση, δίνοντας τον χρόνο να ανταποκριθεί στη θεράπεία, αν ανταποκρινότανε. Φαίνεται καλύτερα. Καλά δεν είναι, αλλά έχουμε περισσότερες ελπίδες. Όσο δεν βασσανίζεται, δεν πονάει κι εχει καλή διάθεση, το προσπαθούμε. Θα δουμεΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εύχομαι ο πόνος που βιώνετε τώρα να δίνει τη θέση του λίγο λίγο κάθε μέρα μόνο στην αγάπη και στις γλυκές, όμορφες αναμνήσεις....Σόνια μου ελπίζω τα πράγματα με την υγεία της μικρής να πηγαίνουν όλο και καλύτερα! Να αναρρώσει πλήρως και να ζήσετε ακόμη πολλά ευτυχισμένα χρόνια μαζί!...
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Δάφνη μου λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας.... Το ψυχάκι μου πόσο θα υπέφερε.... Ελπίζω να μην το ξαναζήσετε, όχι μόνο εσείς μα κανείς άλλος πια, πόσο να ταλαιπωρηθεί μια ψυχούλα;Εύχομαι ο πόνος που βιώνετε τώρα να δίνει τη θέση του λίγο λίγο κάθε μέρα μόνο στην αγάπη και στις γλυκές, όμορφες αναμνήσεις....
Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση.

Αλλά βρε παιδιά πέθανε όντως από aids? Μήπως θα πρέπει να υποψιαστώ πως πρόκειται για κάποια κακόβουλη ενέργεια και για χορήγηση ποντικοφάρμακου, φόλας με αντιπηκτικό ή κάποιου φυτοφάρμακου???

Εδώ στην περιοχή είναι συχνό αυτό το φαινόμενο και δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονες. Ειδικά τον τελευταίο καιρό είχαμε κάποια προβλήματα... Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο κακοί άνθρωποι??
Δικαιολογείται υγιέστατος γάτος μέσα σε 2 μήνες (Μαιο-Ιούνιο), σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να παρουσίασε ασθένειες στο ανοσοποιητικό του σύστημα που μπορεί να οδήγησαν σε θάνατο? Τόσο ραγδαία εξέλιξη της νόσου??
Επαναλαμβάνω πως τα συμπώματα ήταν τα ακόλουθα: σιελόρροια, λήθαργο, ενώ ήθελε να φάει δεν μπορούσε, ταχυπαλμία, πυρετό, αίμα στα κόπρανα, αίμα στο στόμα, ουλίτιδα, εμετός με αίμα, πόνο εσωτερικά, ήθελε να αφοδεύσει και δεν μπορύσε, μαύρα σάλια...
Ο κτηνίατρος μας είπε πως δεν είναι δηλητηρίαση, γιατί θα είχε σπασμούς, τρέμουλο και άλλου είδους συμπτώματα.
Επίσης, να πω πως η εξέταση αίματος μπορεί να μην είναι και τόσο αξιόπιστη, γιατί κάπου διάβασα ότι μπορεί να είναι θετικό το αποτέλεσμα, αλλά μετά από κάποιους μήνες μπορεί να είναι αρνητικό.
Πρέπει να προβληματιστώ ή όχι? Ποια εκδοχή είναι η επικρατέστερη???
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα κι ευχαριστω. Λυπάμαι για το γατάκι σου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ενάντια στην ευθανασία. Εξάλλου στο παρελθόν χρειάστηκε να πάρω αυτή την απόφαση 2 φορές, όταν η κατάσταση είχε φτάσει σε άσχημο σημείο. Το καλό με τη γάτα είναι πως έχει πολύ καλή διάθεση και δεν πονάει. Σήμερα έφαγε μόνη της και λίγη ξηρά τροφήΔεν θα δίσταζα αν η κατάσταση δεν ήταν καλή ή δεν είχε προοπτικές. Η λογική ήταν να την κρατήσουμε ζωντανή και σε καλή κατάσταση, δίνοντας τον χρόνο να ανταποκριθεί στη θεράπεία, αν ανταποκρινότανε. Φαίνεται καλύτερα. Καλά δεν είναι, αλλά έχουμε περισσότερες ελπίδες. Όσο δεν βασσανίζεται, δεν πονάει κι εχει καλή διάθεση, το προσπαθούμε. Θα δουμε
Εντάξει, τότε.
Απλά είπα να γράψω στο φόρουμ την εμπειρία μου για να μην περάσει κάποιος τα ίδια. Ελπίζω το γατάκι σου να γίνει γρήγορα καλά και να ζήσει αρκετά χρόνια ακόμα.

Επίσης, να πω πως η εξέταση αίματος μπορεί να μην είναι και τόσο αξιόπιστη, γιατί κάπου διάβασα ότι μπορεί να είναι θετικό το αποτέλεσμα, αλλά μετά από κάποιους μήνες μπορεί να είναι αρνητικό.
Πρέπει να προβληματιστώ ή όχι? Ποια εκδοχή είναι η επικρατέστερη???
Αυτό που λες για την εξέταση πρώτη φορά το ακούω. Το έχω ακούσει για την εξέταση που αφορά τον ιό της λοιμώδους περιτονίτιδας, αλλά όχι για aids και λευχαιμία. Μάλιστα σχετικά με την αξιοπιστία της εξέτασης είχα ρωτήσει τον γιατρό του φόρουμ εδώ, εάν θέλεις ρώτησέ τον κι εσύ εκτενέστερα για την περίπτωσή σας.

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό που λες για την εξέταση πρώτη φορά το ακούω. Το έχω ακούσει για την εξέταση που αφορά τον ιό της λοιμώδους περιτονίτιδας, αλλά όχι για aids και λευχαιμία. Μάλιστα σχετικά με την αξιοπιστία της εξέτασης είχα ρωτήσει τον γιατρό του φόρουμ εδώ, εάν θέλεις ρώτησέ τον κι εσύ εκτενέστερα για την περίπτωσή σας.![]()
Να εδώ: https://www.vets.gr/article.php?article_id=44το διάβασα, εκεί που λέει για την διάγνωση.
Μπορούμε όμως να αποκλείσουμε την δηλητηρίαση??

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Ίσως όμως και το μικράκι σου να έφαγε λίγη δηλητηριασμένη τροφή, όχι ικανή ποσότητα να το σκοτώσει, αλλά ικανή να του ρίξει το ανοσοποιητικό και να τον χτυπήσει τότε η αρρώστια. Αυτό είναι ίσως ένα πιθανό σενάριο. Από 'κει και πέρα πιο τεκμηριωμένες απόψεις μόνο ειδικοί μπορούν να σου πουν. Αν σε τρώει, ζήτησε και από κάποιον δεύτερο κτηνίατρο να σου κάνει μια εκτίμηση.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Τέλος πάντων... αρκετά σας "κούρασα". 
Δεν έχει νόημα πια... Μάλλον αυτό που περιγράφεις έγινε. 
Τι να πιστέψουμε και εμείς, με τόσα που συμβαίνουν σήμερα??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι πολύ χαρούμενη. Η διάθεσή της και η συμπεριφορά της έχουν επανέλθει σε σχεδόν απόλυτο βαθμό. Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει, αλλά σε αυτή τη φάση, μάλλον το ξεπεράσαμε. Ευχαριστώ πολύ όλουςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- mpirarxos
- Tina2017
- λένα117
- Ρούλης και Μπία
- Bindi
- rouli726
- vampce
- Elli M.
- 3lbereth
- Nicole1987
- garfeild '15
- Claire Rentfield
- Tolis Topalidis
- nasstazia
- Lilina7
- PolGR1509
- Κώστας Δ
- roccohooshie
- pepper
- Ανδρομάχη Μ
- marouso
- Nikos90
- tammy
- Tsakoulinaki
- Δανάη_Δ
- ΦΛΩΡΑ
- lefteris111
- MarkTs
- Lord Kratos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool