Η γάτα μου κατουράει παντού!!!

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλώς ήρθες.:)
Πράγματι, είναι πολύ πιθανό το γατάκι να σου να ουρεί εκτός λεκάνης λόγω ανασφάλειας, επειδή χωρίστηκε πολύ μικρό από τη μαμά του. Αυτό κανονικά θα θήλαζε ακόμη.:( Βέβαια, δεν φταις εσύ γι' αυτό.
Επίσης, δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στο σπίτι σας. Φρόντισε να παίζεις αρκετά μαζί του και σιγά-σιγά θα συνηθίσει. Ωστόσο, προσπάθησε παράλληλα να αντιμετωπίσεις και το πρόβλημα της ούρησης, αλλιώς η συμπεριφορά αυτή μπορεί να παγιωθεί.

Το ξύδι από μόνο του δεν αρκεί. Δες εδώ για το πώς θα καθαρίσεις τα ούρα από διάφορες επιφάνειες.

Αν ουρεί σε συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. χαλάκια, μαξιλάρια), καλύτερα να τα σηκώσεις προσωρινά. Επίσης, έχε υπόψη ότι οι περσικές χρειάζονται καθάρισμα μετά την τουαλέτα τους, γιατί κολλάνε ακαθαρσίες στη γούνα τους. Μπορείς να το κάνεις με ένα μωρομάντηλο.

Τέλος, ρίξε μια ματιά σε αυτό το σχετικό άρθρο για να δεις άλλες πιθανές αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι τώρα 1 μήνα και 10 ημερών και είναι απίστευτα γλυκιά και παιχνιδιάρα αλλά δεν κατουράει πάντα στην άμμο της

Mην ανησυχείς, απλά είναι πολύ μικρό το γατάκι. 40 ημερών είναι μωρό. Συνεχίστε να του δείχνετε πού είναι η άμμος (να τη βάζετε μέσα κάθε φορά που φωνάζει ή και όποτε το θυμάστε) και θα συνηθίσει. Α, και να βεβαιωθείς ότι μπορεί να μπει στην άμμο...μην είναι σε καμιά ψηλή λεκανίτσα και δε μπορεί ν'ανέβει. Συνήθως τα θηλυκά περσικά είναι καθαρότατα ζώα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Είναι αλήθεια ότι χωρίστηκε γρήγορα από τη μαμά του, αλλά είχε σταματήσει το θηλασμό μία εβδομάδα πριν το πάρουμε και η μανούλα του δεν το ήθελε και κοιμόταν στην αγκαλιά μιας σκυλίτσας μέχρι να το πάρουμε... και πάλι σ' ευχαριστώ!

Και πέρνα κι απο το Περσίας maniacs να μας βάλεις καμιά φωτό της μικρής:P

Καλησπέρα! Πριν 3 εβδομάδες περίπου γύρισα στο πατρικό μου για διακοπές μαζί με τη σκυλίτσα μου. Εκεί ζει και η γάτα της αδερφής μου που ειναι 10 μηνών περίπου και αυτες τις μερες έχουμε κανονισει και τη στείρωση της. Το θεμα ειναι οτι εδω και 2 εβδομαδες η γατουλα εχει κατουρησει ολα τα παπλωματα και τους καναπεδες του σπιτιου αν και στην αρχη δεν το ειχαμε παρει ειδηση γιατι μαλλον γινοταν λιγοτερο. Πιστευετε οτι φταιει κατα κυριο λογο το οτι ειναι αστειρωτη και εχει οιστρο ή το κάνει και από ανασφάλεια καθως με το σκυλακι μου δεν τα πανε πολυ καλα; Γενικά δεν έχει καποια αλλαγη συμπεριφορας πχ να δειχνει φοβο η κατι παρόμοιο εκτος του οτι νιαουριζει συνεχεια λογικα λογω οιστρου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και σε σένα. Το πιο πιθανό είναι οτι οφείλεται στην περίοδο οίστρου που περνάει κι όταν με το καλό τη στειρώσετε, θα πάψει να το κάνει. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ :) Θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο αύριο, απλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος αν επισπεύσουμε τη στείρωση πριν τελειώσει ο οίστρος. Ή είναι καλύτερο να περιμένουμε λίγο ακόμα για να ηρεμήσει και η ίδια;

Νομίζω καλύτερα να περιμένετε. Είναι δυσκολότερη η επέμβαση όταν βρίσκεται σε οίστρο και χρειάζεται αρκετά έμπειρα χειρουργικά χέρια.

Τέλεια ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Καλό βράδυ!

Καλό βράδυ και σε σένα. Με την ευχή λίαν συντόμως να σταματήσει ο οίστρος, ώστε να την πάτε κατευθείαν για στείρωση ώστε να λήξουν κι οι μπελάδες :)

Καλησπερα! Επιστρέψαμε στο θέμα διότι κανονισαμε με το γιατρό μας στείρωση σε 2 εβδομάδες τελικα. Οπότε ειπα να ρωτησω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε να σταματησω τη γατούλα μας απο το να τα κανει πανω στα παπλωματα και τους καναπεδες. Εχω ψεκασει παντου οπου εχει κατουρησει, σπρει για να αλλαξει η μυρωδια, αλλα σημερα ξαναπηγε σε ενα σημειο. Αποτελεσμα ειναι τα βραδια να την αφηνουμε εκτος δωματιων γιατι εχουμε πλυνει σχεδον τα παντα. Τι αλλο μπορω να κανω μεχρι να στειρωθει και φυσικα για να μην της γινει συνηθειο αυτο το πραγμα;

Καλησπερα! Επιστρέψαμε στο θέμα διότι κανονισαμε με το γιατρό μας στείρωση σε 2 εβδομάδες τελικα. Οπότε ειπα να ρωτησω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε να σταματησω τη γατούλα μας απο το να τα κανει πανω στα παπλωματα και τους καναπεδες. Εχω ψεκασει παντου οπου εχει κατουρησει, σπρει για να αλλαξει η μυρωδια, αλλα σημερα ξαναπηγε σε ενα σημειο. Αποτελεσμα ειναι τα βραδια να την αφηνουμε εκτος δωματιων γιατι εχουμε πλυνει σχεδον τα παντα. Τι αλλο μπορω να κανω μεχρι να στειρωθει και φυσικα για να μην της γινει συνηθειο αυτο το πραγμα;
Δεν νομίζω πως μπορείς να κάνει κάτι για να το σταματήσει πριν στειρωθεί...
Αλλά πιστεύω πως αφού στειρωθεί δεν θα της γίνει συνήθειο, θα το κόψει και μάλλον μαχαίρι.

Οπότε μόνο υπομονή :-P Ευχαριστω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back