Η γάτα μου παρουσίασε αλλεργία!

θα τον πάω αργά το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι, απλά ρωτάω μηπως ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορεί να είναι, γιατι εχω αρχίσει και ανυσηχω:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πότε τις έβγαλε τις κοκκινίλες; Αν κατάλαβα καλά, μέχρι την Παρασκευή έπαιρνε αντιβίωση και το Σάββατο τον ψέκασες για τους ψύλλους. Αν τις έβγαλε σήμερα τις κοκκινίλες μου φαίνεται λίγο κουφό να είναι παρενέργεια της αντιβίωσης 3 μέρες μετά... Μήπως είναι αλλεργία από το σπρέι; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τισ κοκκινιλες τις έβγαλε πριν το σπρεϋ, για αυτο το λογο του έβαλα και το σπρευ, νομίζωντασ ότι ειναι ψύλλοι.

μάλλον θα είναι η αντιβίωση ε??? λέτε να είναι σοβαρό??

Α, οκ, άρα δεν είναι από το σπρέι. Αν τις έβγαλε όσο έπαιρνε ακόμα την αντιβίωση (ή λίγες ώρες μετά από την τελευταία δόση), τότε μπορεί να είναι παρενέργεια. Μπορεί όμως να είναι και τίποτα άλλο δερματολογικό, γιατί με το χειρουργείο και την αντιβίωση σίγουρα εξασθενεί ο οργανισμός και είναι πιο ευάλωτος σε μύκητες και τέτοια... Εκεί που είναι οι κοκκινίλες έχει χάσει και το τρίχωμά του; Το δέρμα που φαίνεται από κάτω, πώς είναι; Αν μοιάζει σα να "ξεφλουδίζει" τότε μάλλον είναι μύκητες...

δεν έχει χάσει το τρίχωμα του, μέσα στο τρίχωμα έχει σε διάφορα σημεια ειδικα στο πόδι που έκανε το χειρουργιο κοκκινιλες που είναι σαν ξεραμένες και σαν να ξεφλουδίζουν, ειναι κάτι σοβαρό, λες να χρειαστει να πάρει και άλλα φάρμακα?

Ακόμα κι αν είναι μύκητες, μην ανησυχείς, μια αλοιφή χρειάζεται και περνάνε... Πάντως σίγουρα πρέπει να τον δει γιατρός. Πες μας τι έγινε όταν γυρίσετε!!

ευχαριστώ πολύ, το απόγευμα θα τον πάω , όποτε θα σας πω νέα το αύριο το πρωι που θε έρθω πάλι στην δουλειά!!!!

:up: :up: πήγα τον ρουντολφ μου στον γιατρό και μου είπε ότι τον πείραξαν τα φάρμακα που πήρε για το ποδαράκι του :( , δεν είναι κάτι σοβαρό , μου εδωσε κάποια χαπάκι όχι πολυ δυνατά με κορτιζόνι για 10 μέρες και μετά θα είναι σουπερ το μωρουλίνι μου!!!! αχ τι θα κάνω με το γατουλίνο μου, όλο αρρωστος είναι, αυτό το γατι μου φαινέται ότι ειναι πολύ ευαισθητο, ενώ η τζέσι μου που την έχω 2 χρόνια εχει αρρωστήσει μόνο 1 φορά, γιατι συμβαίνει αυτο βρε παιδιά , μήπως τα αρσενικά είναι πιο ευαισθητα????

ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Αλλεργική αντίδραση...

καλησπερα σε ολους.εχω μια γατα ηλικιας 12 χρονων πριν απο 4 μερες εριξα στο σβερκο της το υγρο για τον αχινοκοκο.μετα απο 2 μερες σε ενα σημειο της εχουν φυγει οι τριχες και εχει κανει μια τρυπα.δεν εινει κοκκινο,οθτε πθτιριδα εχει απλα τις λοιπουν οι τριχες.ξερει κανεις τι μπορει να ειναι αυτο?εχει κανεις το τηλ.του κτηνιατρου αιλουρος?
ευχαριστω!!

μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα www.ailouros.gr το τηλέφωνο είναι 210-9854262 και αύριο από τις 10 θα μπορείς να βρεις τον γιατρό. Σήμερα το έβαλες? και σήμερα δημιούργήθηκε αυτό? επίσης για πες ποιο της έβαλες...είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο?

της εβαλα το υγρο profender.πριν απο δυο μερες το εβγαλε.ειναι η πρωτη φορα που το χρησιμοποιω στη γατα αυτη.μπορει και να μην εχει σχεση με το φαρμακο

το συγκεκριμένο υγρό δεν το γνωρίζω. Το έχεις χρησιμοποιήσει σε άλλες γάτες? Εγω χρησιμοποιώ (και οι περισσότεροι δηλαδή) ή frontline ή Stronghold για την αποπαρασίτωση της γάτας μας...τώρα για τον "αχινοκοκο" όπως λές δεν έχω ακούσει τίποτα μα τίποτα...

...επίσης εντελώς φιλικα σου λέω, ότι σε μια μεγάλη σε ηλικία γατούλα δεν κάνουμε πειράματα, καθως θέλουμε να ταλαιπωρείται όσο το δυνατο λιγότερο...

η κτηνιατρος μου το εδωσε που να ξερα!!ελπιζω τουλαχιστον να ειαι κατι περαστικο.σε ευχαριστω πολυ παντως

Νομίζω ότι ο Χιόνης της Ασπασίας έπαθε το ίδιο από αμπούλα stronghold. Αν θυμάμαι καλά ήταν αλλεργία. Οπως και ναχει ένα τηλέφωνο στον Αίλουρο θα σε διαφωτίσει.

δεν νομίζω να είναι κάτι σοβαρό..ρώτα και στον αίλουρο για καλό και για κακο πάντως...αν δεν κυκλοφορεί έξω η γατούλα σου πάντως δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι τέτοιο..ή ίσως να χρειάζεται κατι ηπιότερο λόγω ηλικίας...δεν χάνεις τίποτα με μια ερώτηση..περαστικά εύχομαι..

τί φάρμακο να ναι αυτό άραγε? Και εγώ πρώτη φορά το ακούω...:hmm:
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό για την γατούλα σου. Περαστικα.

'Οντως ο Χιόνης μου έπαθε το ίδιο αλλά από αμπούλα Stronghold και ο κ.Πάνος (ΑΙΛΟΥΡΟΣ) είπε ότι κάποιες γάτες είναι αλλεργικές στο συγκεκριμένο φάρμακο. Από εδώ κι εμπρός θα βάζουμε Frontline.Το φάρμακο που λες δεν το έχω ξανακούσει οπότε δεν μπορώ να σου πω...:hmm:
Σ'αυτή τη φωτογραφία φαίνεται αρκετά η "τρύπα" στην πλάτη του.

θα στειλω φωτογραφια αν ηξερα πως στελνουν....

Συνημμένα

• IMG_1365.jpg
    IMG_1365.jpg
    481,2 KB · Εμφανίσεις: 105

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back