marigo173
Δραστήριο μέλος
Μην ανησυχείς το πιθανότερο είναι να σου έκανε αλλεργική αντίδραση. Πάρε τηλέφωνο τον κτηνίατρο σου και πες το, ίσως την επόμενη φορά να προτιμήσετε χαπάκι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Περαστικα ευχομαι παντως. Λογικα δεν ειναι κατι σοβαρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Εννοείς εχινόκοκkο? Αυτή την αμπούλα σου την σύστησε γιατρός?καλησπερα σε ολους.εχω μια γατα ηλικιας 12 χρονων πριν απο 4 μερες εριξα στο σβερκο της το υγρο για τον αχινοκοκο.
Διάβασε αυτά:
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τις γάτες. Ενώ ο κόσμος τις θεωρεί ότι είναι πηγή κινδύνου στην πραγματικότητα δεν παίζουν ρόλο στην μετάδοση του εχινόκοκκου. Αυτό για να μολυνθεί μία γάτα (με κύστεις όπως ο σκύλος των πόλεων) ο εχινόκοκκος που θα αναπτυχθεί στο έντερο της γάτας δεν ωριμάζει δηλαδή δεν γεννάει αβγά άρα η γάτα δεν μολύνει το περιβάλλον. Άρα είναι αθώα, παρά την αντίθετη πληροφόρηση του κοινού γιατί παλιά και τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού έγραφαν ότι δεν πρέπει τα παιδιά να χαϊδεύουν τις γάτες γιατί θα πάθουν εχινοκοκκίαση.
Όμως σε βορειότερα μέρη όπως Γερμανία - Πολωνία κ.ο.κ. υπάρχει το είδος του εχινόκοκκου echnonococcus multilocutis. Αυτό το είδος απαντά και στις γάτες και εκεί η γάτα εμπλέκεται στην μετάδοση της εχινοκοκκίασης. Αλλά στην περιοχή της Μεσογείου δεν υπάρχει.
Εν κατακλείδι η πρόληψη, ο περιορισμός ίσως και η εκρίλωση της εχινοκοκκίασης είναι θέμα φιλότιμου μιας και αν ελεχθούν τα σφάγια και πλυθούν τα χόρτα και δοθούν αντιπαρασιτικά στους σκύλους ο κύκλος ζωής του παρασίτου σπάει σε πολλά σημεία με ωφέλεια της Δημόσιας Υγείας αλλά και της Εθνικής Οικονομίας.
https://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=435
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Κείρα
Δραστήριο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Βρε συ Ισμήνη, την αποπαρασίτωση την κάνουμε πρωτίστως για να προφυλάξουμε τις γατούλες μας (οι οποίες όντως κινδυνεύουν από τον εχινόκοκκο) και δευτερευόντως για να προφυλαχτούμε εμείς!Εννοείς εχινόκοκkο? Αυτή την αμπούλα σου την σύστησε γιατρός?
Διάβασε αυτά:
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τις γάτες. Ενώ ο κόσμος τις θεωρεί ότι είναι πηγή κινδύνου στην πραγματικότητα δεν παίζουν ρόλο στην μετάδοση του εχινόκοκκου. Αυτό για να μολυνθεί μία γάτα (με κύστεις όπως ο σκύλος των πόλεων) ο εχινόκοκκος που θα αναπτυχθεί στο έντερο της γάτας δεν ωριμάζει δηλαδή δεν γεννάει αβγά άρα η γάτα δεν μολύνει το περιβάλλον. Άρα είναι αθώα, παρά την αντίθετη πληροφόρηση του κοινού γιατί παλιά και τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού έγραφαν ότι δεν πρέπει τα παιδιά να χαϊδεύουν τις γάτες γιατί θα πάθουν εχινοκοκκίαση.
Όμως σε βορειότερα μέρη όπως Γερμανία - Πολωνία κ.ο.κ. υπάρχει το είδος του εχινόκοκκου echnonococcus multilocutis. Αυτό το είδος απαντά και στις γάτες και εκεί η γάτα εμπλέκεται στην μετάδοση της εχινοκοκκίασης. Αλλά στην περιοχή της Μεσογείου δεν υπάρχει.
Εν κατακλείδι η πρόληψη, ο περιορισμός ίσως και η εκρίλωση της εχινοκοκκίασης είναι θέμα φιλότιμου μιας και αν ελεχθούν τα σφάγια και πλυθούν τα χόρτα και δοθούν αντιπαρασιτικά στους σκύλους ο κύκλος ζωής του παρασίτου σπάει σε πολλά σημεία με ωφέλεια της Δημόσιας Υγείας αλλά και της Εθνικής Οικονομίας.
https://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=435
Η αμπούλα που χρησιμοποιήσε η κοπέλα είναι πολύ διαδεδομένη και ο δικός μου γιατρός μου τη σύστησε τις τελευταίες φορές αλλά εγώ βρίσκω πιο εύκολο το χαπάκι, της το δίνεις το καταπίνει και ξεμπερδεύεις- όχι να πρέπει να θυμάσαι για 2 μέρες να μην τη δίνεις φιλάκια
Παρεμπιπτόντως νομίζω ότι κάποια από τα παράσιτα του εντέρου, για τα οποία γίνεται αυτή η θεραπεία, όντως μεταδίδονται στον άνθρωπο.
aretha
Περιβόητο μέλος
Όπως, για παράδειγμα, το διαβόητο toxoplasma gondiiΠαρεμπιπτόντως νομίζω ότι κάποια από τα παράσιτα του εντέρου, για τα οποία γίνεται αυτή η θεραπεία, όντως μεταδίδονται στον άνθρωπο.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Μη βάζεις Betadine!!! Ο κ.Πάνος είπε ότι είναι αλλεργία γιατί μου το έκανε 2 φορές. Την πρώτη δεν καταλάβαμε ότι ήταν από το Stronghold αλλά νομίζαμε ότι κάπου είχε πιαστεί και το έφυγαν οι τρίχες. Την δεύτερη φορά όμως μετά από μια μέρα που έφυγε το τρίχωμα στο ίδιο σημείο τότε το πήραμε είδηση. Μη βάζεις Betadine γιατί και αυτό προκαλεί αλλεργία σε κάποιες γάτες και μπορεί να της δημιουργήσει χειρότερο πρόβλημα. Ο κ.Πάνος μου είπε μόνο να του βάλω αραιωμένο Hibitane(αντιστυπτικό σαπούνι). Έτσι του έβαλα λίγο σε μια βατονέτα διαλυμένο με νερό και του το έβαλα τοπικά. Μετά από 5-6 μέρες έφυγε το κακαδάκι και στις 10 μέρες πάνω άρχισε να βγαίνει ξανά τρίχωμα.Ασπασία εσένα τι σου είχε πει ο γιατρος να κάνεις; Εβγαλε ξανά τρύχες ο Χιόνης;
Πάντως μου είπε να μην του ξαναβαλω Stronghold γιατί θα το ξαναπάθει. Έτσι από εδώ κι εμπρός θα βάζουμε αμπούλα Frontline η οποία δυστυχώς όμως δεν καλύπτει τα ενδωπαράσιτα...

Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι το γνωρίζω. Απλά δεν είχα ακούσει για εχινόκοκκο σε γάτεςΒρε συ Ισμήνη, την αποπαρασίτωση την κάνουμε πρωτίστως για να προφυλάξουμε τις γατούλες μας (οι οποίες όντως κινδυνεύουν από τον εχινόκοκκο) και δευτερευόντως για να προφυλαχτούμε εμείς!Η αμπούλα που χρησιμοποιήσε η κοπέλα είναι πολύ διαδεδομένη και ο δικός μου γιατρός μου τη σύστησε τις τελευταίες φορές αλλά εγώ βρίσκω πιο εύκολο το χαπάκι, της το δίνεις το καταπίνει και ξεμπερδεύεις- όχι να πρέπει να θυμάσαι για 2 μέρες να μην τη δίνεις φιλάκια
![]()
.Ποιο χαπάκι εννοείς? Drontal? Banminth? Μονο αυτα γνωρίζω για τα ενδοπαράσιτα. Και πάλι αυτά λαμβάνονται απο το στόμα.
Αμπούλα στο σβέρκο νόμιζα ότι βάζουμε για τα εξωτερικά παράσιτα.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Το Stronghold απ'όσο ξέρω είναι και για τα ενδοπαράσιταΑμπούλα στο σβέρκο νόμιζα ότι βάζουμε για τα εξωτερικά παράσιτα.![]()
aretha
Περιβόητο μέλος
H Stronghold πιάνει και κάποια από τα εσωτερικά παράσιτα.Αμπούλα στο σβέρκο νόμιζα ότι βάζουμε για τα εξωτερικά παράσιτα.![]()

aspasiapef
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν το ήξερα! Με πιάσατε αδιάβαστη!H Stronghold πιάνει και κάποια από τα εσωτερικά παράσιτα.![]()

aretha
Περιβόητο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Τα ίδια και ο δικός μου γιατρός. Αν και stronghold μου εχει πει ανά 6μηνο αφου δεν βγαίνουν εξω.Πρέπει να 'χεις δίκιο Κατερίνα, γιατί η κτηνίατρος μου έχει πει να βάζω στην Αρήθα Stronghold και να της δίνω και Drontal ανά τετράμηνο.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Σκέφτομαι να την πάω στον Αιρουρο για μια δεύτερη γνώμη αλλά είναι πολύ μακριά και φοβάμαι μην ταλαιπωρηθεί πολύ η κακομοίρα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool