Η γάτα μου παρουσίασε αλλεργία!

Μάλλον η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια δεύτερη γνώμη..., ίσως έστω τηλεφωνικά ή αν έβρισκες κάποιο καλό κτηνίατρο να τα έπαιρνες. Απ' όσο έχω ακούσει η επιπεφυκίτιδα σχετίζεται με διάφορα πράγματα στις γάτες, μπορεί στο τέλος να αποδειχτεί ότι δεν ήταν και τίποτα αλλά αν είναι κάτι που επιμένει σίγουρα πρέπει να το ψάξεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω θα προτεινα την εστω τηλεφωνικη αποψη ενος αλλου, διαπιστωμενα καλου κτηνιατρου για αρχη... Πες ολα οσα ανεφερες κι εδω
Για να πας Θεσ/κη παιζει καθολου;;; :hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην ανάγκη κάντε και μια εξέταση αίματος ή κάποια άλλη ειδική εξέταση. Τουλάχιστον να βρείτε ακριβώς τι έχουν και να μην το πηγαίνετε με τη μέθοδο της δοκιμής και του λάθους.

Μήπως πήγαινες στη Βέροια που είναι πιο κοντά στην όμορφη Έδεσσα και πιο μεγάλη πόλη.

Μιλησα με αλλον γιατρο και μου ειπε οτι η τελευταια αντιβιωση που δωσαμε στην Μολλυ ηταν τοσο δυνατη που οτι και να ηταν θα της ειχε περασει ως τωρα. Ο Ορφεας δεν ειχε τελικα τιποτα ηταν μεμονωμενο περιστατικο.
Η μονη εξηγηση που μου εδωσε για το οτι δεν της περναει ειναι οτι ισως υπαρχει κατι στο περιβαλλον του σπιτιου που την επηρρεαζει και δεν την αφηνει να αναρρωσει πληρως.
Το μονο αντικειμενο που συνεπεσε χρονικα με την εναρξη των συμπτωματων ειναι ενα χαλακι που τους ειχα αγορασει για να κανουν τα νυχια τους, γιατι δεν τους αρεσουν τα ονυχοδρομια ,προτιμουν τα υφασματα. Το εξαφανισα χθες το πρωι και περιμενω τωρα να δω αλλαγες

Μακαρι να ηταν αυτο και να ηρεμησεις. Αλλιως επιδιωξε μια τηλεφωνικη εστω συζητηση με καποιον καλο κτηνιατρο για μια ακομη αποψη.

Ε λοιπον απ οτι φαινεται ηταν το χαλακι...
Αφου το εξαφανισα χθες, ειπα να το πλυνω στο πλυντηριο στους 90 και να δοκιμασω να τους το δωσω, γιατι αν περνουσε το ματακι και αφου το ειχα πλυνει ξαναεμφανιζοταν το προβλημα , τζαμπα θα την ταλαιπωρουσα την καημενουλα.
Απο χθες το βραδυ ( με το πλυμενο χαλακι αγκαλια ) το ματακι της Μολλυς σταματησε να δακρυζει !!!:up::up:

Συμπερασμα : οτι καινουριο μπαινει στο σπιτι θελει πλυσιμο στους 90 βαθμους , γιατι τα γατια που μενουν αποκλειστικα μεσα γινονται υπερευαισθητα ;)

Πάλι καλά που το ανακάλυψες αυτό δεν λες;;; :up:

Δεν φταίει το μέσα, φταίνε ολα τα χημικά που μας περιτριγυρίζουν απο παντού και μας έχουν κάνει ολους υπερευαίσθητους, όχι μόνο τις γάτες...

Τόσο απλό ήταν τελικά;
Σας εύχομαι να μην έχετε άλλα παρατράγουδα.:happy:

Παντως κι εγω δεν θα το φανταζομουν. Αντε, να ηρεμησουν κι αυτα κι εσυ :):)

Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι περασε τοσος καιρος μεχρι να το ψυλιαστω και την φορτωσα με τοσες επισκεψεις στον κτηνιατρο και τοσα φαρμακα που θα παρει εναν χρονο να τα αποβαλλει ο οργανισμος της.:redface:
Για να μην μιλησω και για τα μουτρα που μου κραταει...:(:( καθε φορα που την πλησιαζω φευγει τρεχοντας ...:(:(:(

Καλα να παθω κι εγω αλλη φορα να μην πανικοβαλλομαι και να σκεφτομαι πριν τρεξω στον γιατρο

Έλα, μην τα βάζεις με τον εαυτό σου, καλά έκανες και τα πήγες αμέσως στο γιατρό. Τι άλλο να έκανες;

Είμαι σίγουρη ότι η Μόλλυ θα σε συγχωρήσει πολύ γρήγορα!:)

Εσυ τα πηγες καλυτερα απ' οτι θα τα πηγαινα εγω. Ουτε καν θα σκεφτομουν το πανακι. :lol::lol: Τα δυσκολα ειναι πισω, μην ανησυχεις.

Αλλεργία;

καλημερα σε ολους και καλο μηνα!
Σε μας βεβαια δεν μπηκε και τοσο καλα.Σημερα το πρωι ξυπνησα και ειδα τα ματια του γατου μου να εχουν πολλα δακρυα και να ειναι ψιλοκοκκινα.Διπλα στο σπιτι εχουμε πολλα πευκα.Και αναρωτεμαι αν ειναι αλλεργια απο τα πευκα ή επεφυκιτιδα.Κατα τα αλλα ζωηρος ειναι και η μυτη του δεν τρεχει-ακομα τουλαχιστον.
Σας ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοκκινα ματια και δακρυα = επιπεφυκιτιδα τωρα μενει να δουμε αν ειναι αλλεργικη η οφειλεται σε καποιο μικροβιο. Καλο ειναι να το δει ο κτηνιατρος, σαν πρωτη βοηθεια μπορεις να τα πλυνεις με φυσιολογκο ορο η τεχνητα δακρυα οτι και αν ειναι θα του προσφερει καποια ανακουφιση:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μεχρι την δευτερα δυστυχως δεν μπορω να τον παω σε γιατρο.Αν μεχρι τοτε του βαζω φυσιολογικο ορο θα τον καλυψει για 2 μερες?και θα καθησει να του καθαρισω τα ματια?θα του το βαλω με βαμβακι ή του βαζω τον ορο οπως ειναι σαν κολληριο?Ο γιατρος θα μου συστησει καποια αντιβιωση?
Σε ευχαριστω πολυ.

Το βαμβάκι καλύτερα να το αποφύγεις, μπορεί να αφήσει ίνες που θα του ερεθίσουν ακόμη περισσότερο τα μάτια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάζα ή και ένα καθαρό πανάκι.
Περαστικά!:)

χρησιμοποιησε τον φυσιολογικο ορο σαν κολυριο και χρεισημοποιησε γαζα για να τα σκουπιζεις:)

σας ευχαριστω πολυ ολους.Δυστυχως σημερα διαβασα τα μηνυματα σας και χθες του καθαρισα 4 φορες τα ματια με βαμβακι+φυσιολογικο ορο.Παρολαυτα σημερα ειναι εμφανως καλυτερα.Να συνεχισω ετσι?

καλημερα συνεχισε ετσι μεχρι να τον δει κτηνιατρος:) το βαμβακι να το αποφευγεις γιατι αφηνει χνουδι γυρω στα ματια και μπορει να τον ενοχλει :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back