Η γάτα μου παρουσίασε αλλεργία!

απο οσο προλαβα να τον δω σημερα ειναι εντελως καλα.Το κοκκινισμα εφυγε και δεν δακριζει καθολου.Θα τον παρατηρισω και το βραδυ.Του εβαλα παλι ορο το πρωι σαν κολλυριο με μια συριγγα(χωρις την βελονα εννοειται)και δεν του αρεσε καθολου.Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα ,ευτυχως .Αν θυμαμαι καλα, πρεπει να ειχε ξαναπαθει κατι τετοιο πριν απο 1,5 χρονο περιπου,αλλα τοτε δεν ηξερα τπτ απο γατες και δεν ειχα δωσει σημασια.Του ειχε περασει σε 2-3 μερες .Και τωρα παλι το ιδιο.Τελικα μηπως ειναι απο την γυρη ή τα πευκα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΠΙπιθανον για να του περασει σε 2 μερες μαλλον ηταν αλλεργικο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.Με βοηθησες πολυ και κυριως χωρις να με πανικοβαλλεις.Το εκτιμω αυτο.

Μάλλον αλλεργία;

Αγαπημένοι μου φίλοι,
Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι συμβουλές σας και οι εμπειρίες σας επάνω στις γατούλες.
Αντιμετωπίζω το τελευταίο 2 μήνο ένα πρόβλημα με την μεγάλη μου γατούλα: της βαζω αμπούλες για τα παρασιτικά (μάρκα one spot) και μετά από 2-3 μέρες βγάζει πάνω στο δέρμα, κάτω από το τρίχωμα κάτι σκληρό, σαν να έχει κολλήσει ένα μικρό αυτοκόλητο, το οποίο αφαιρείται με το νύχι, χωρίς να διαμαρτήρεται εκείνη αλλά φεύγει παράλληλα και το τρίχωμα στο οποίο αγκουμπάει. Όταν αφαιρεθεί είναι μαλακό σαν ξερό δερμα, είναι όπως όταν ξεφλουδίζουμε από τον ήλιο και βγαίνει ολόκληρο ένα κομμάτι δέρμα. Είναι μικρά 2 εκ. περίπου αλλά σε πολλά μέρη στην βάση του λαιμού και λίγο πιο κάτω.
Ενημέρωσα τον κτηνιάτρο, την προηγούμενη φορά και μου είπε ότι ίσως είναι κάποιο ζοήφιο που την τίμπησε αλλά δεν το πολύ πιστεύω. Κατά τα άλλα δεν έχει ούτε φαγούρα ούτε αλλαγή στην συμπεριφορά. Με έχει προβληματίσει και τον άλλον μήνα θα πάρω άλλη μάρκα να δω αν θα το ξανακάνει.
Είχε κανείς παρόμοιο περιστατικό; Από ότι μπορεί να οφείλετε; Σημειωτέον ότι τα άλλα 2 γατάκια είναι μια χαρά και δεν παρουσίαν αυτό στο δέρμα τους.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Εγώ θα σου πρότεινα να την πας στο γιατρό να το δει....απ΄το τηλέφωνο τι μπορεί να καταλάβει?
Ισως θα πρέπει να πάρει και κάποια αγωγή:hmm:δεν ξέρω....ας μας πει κάποιος που είχε παρόμοια εμπειρία!

Όταν της βάζεις το φάρμακο, κάνεις λίγο μασάζ για να απορροφηθεί; Έτσι όπως το περιγράφεις, μοιάζει σαν να ξεραίνεται απλώς η ουσία πάνω στο δέρμα της...:hmm:
Από την άλλη, μου φαίνεται πιθανή και η αλλεργία που λες κι εσύ. Έχεις δοκιμάσει κάποιο άλλο σκεύασμα, για να δεις αν θα έχει την ίδια αντίδραση και σ' εκείνο;

Δεν μου έχει τύχει γιατί δεν χρησιμοποιώ τo ίδιο φάρμακο... αλλά έχω ακούσει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανή αλλεργική αντίδραση, ειδικά αν δεν απλωθεί σωστά.....:hmm:

Αλλεργία

Γεια σας.

Η γατούλα μου παθαίνει 1-2 φορές το χρόνο μια αλλεργία, η προηγούμενη γιατρός της μου είπε ήταν επιπεφυκίτιδα κ να τις βάζω TOBREX να περάσει. Πάλι το παρουσίασε αλλά τώρα σαν να τη βλέπω μαζεμένη κ να κοιμάται πολύ.. είναι νορμαλ αυτό? σας έχει συμβεί? Ο κτηνίατρος της ο τωρινός μου λέει μάλλον πονάει το ματάκι της.. :bye:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεραπεια της κανατε ? εαν της ποναει το ματι ειναι λογικο να ειναι μαζεμενη:hmm:. Με τη θεραπεια λογικο ειναι να υποχωρησει ο πονος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τις έκανα, σήμερα είναι καλύτερα ανοίγει το ματάκι της κ δεν νομίζω ότι πονάει ποια :up:

Έχουν αλλεργία;

Γεια σας και πάλι! Οι γατούλες μου δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι: οι γάτες έχουν αλεργείες;

ναι, υπαρχουν αλλεργικες γατες. η γατα μου ειναι αλλεργικη στο κοτοπουλο, αλλα υπαρχουν γατες που εχουν σε αλλα τροφιμα αλλα και σε φυτα, σκονη, απορριπαντικα κτλ. επισης οι περισσοτερες γατες εχουν δυσανεξια στη λακτοζη που τους προκαλει διαρροια..

Και η δική μου γάτα έχει αλλεργία στα απορριπαντικά. Νομίζω οτι έχει αλεργία σε αυτά που έχουν χλώριο, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με τις αλλεργίες.

Οκ, ευχαριστώ! Είχα αυτή την απορία μέχρι που βρήκα αυτή την ιστοσελίδα!

Αλλεργία

Πριν τρεις μερες ο Φρανκ παρουσιασε καποιες κοκκινιλες απο το αυτια μεχρι το υψος των ματιων του. Απο τη μια στιγμη στην αλλη εγινε πολυ εντονο. Δεν ειχε ξαναπαθει κατι τετοιο. Τον πηγα αμεσως στο γιατρο και μου ειπε πως ειναι αλλεργια. Του εκανε ενεση και του εβαλε σε εκεινο το σημειο που ηταν κοκκινος μια σκονη για να μην εχει φαγουρα. Μου ειπε πως αν το εχει και την επομενη μερα να το δωσω μισο χαπακι Medrol για 3 μερες.
Μετα απο λιγο του περασε αλλα χθες παλι το ιδιο και ετσι του εδωσα το χαπακι. Σημερα φαινεται ελαχιστα κοκκινο. Ξερετε τι μπορει να ειναι αυτο? Ανησυχω μηπως ειναι κατι σοβαρο.Εκτος απο αυτο χθες δεν ηταν οσο ζωηρος ειναι συνηθως. Συνεχεια κοιμοταν. Τηλεφωνησα στο γιατρο και μου ειπε πως απο την ενεση θελει να κοιμαται συνεχεια και πως δεν ειναι τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τί άλλο να πούμε εμείς... απο μακριά και χωρίς να είμαστε Κτηνίατροι...
Νομίζω το ελέγχεις μια χαρά.
Αν έχεις αμφιβολία μπορείς να τον πας και σε άλλον γιατρό.
Οι αλλεργίες πάντως όντως είναι πολύ συχνές αυτήν την εποχή, και αφού βελτιώνεται με την θεραπεία μάλλον είναι σωστός.:redface::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλεργία

Τωρα παντως ειναι μια χαρα:) Δεν ηξερα καθολου οτι οι γατες παθαινουν αλλεργιες. Ευχαριστω πολυ!

Απάντηση: Αλλεργία

Μήπως έφαγε καινούργια τροφη; Ισως και την ιδια αλλα καινουργιο πακετο/κονσερβα;

Η δικια μου ειχε μια φορα αλλεργια με κοκκινοχαλκινες κηλιδες στο μερος που λες και μεσα στα αυτια - ηταν απο καινουργια κονσερβα....

Αλλεργία;

Τα γατάκια μας είναι μόλις 8 ημερών και χθες παρουσίασαν σε όλο το κορμακί τους κοκκινίλες σαν "ιδρωτσίλα" σαν "πετάλες" χωρίς υγρό μέσα .Λόγω του ότι είναι άτριχες το διαπιστώσαμε αμέσως αλλά ρωτόντας τον γιατρό μας δεν μας έδωσε μια ακριβή εξήγηση .Ρωτόντας γενικότερα γνωστούς και φίλους αναρωτηθήκαμε μήπως είναι αλλεργία , δεδομένου ότι η γάτα μας παίρνει βιταμίνες σε μορφή κρέμας και τις δύο τελευταίες μέρες πήρε λίγο παραπάνω από την συνιστόμενη ημερήσια δόση .
Τα μικρά είναι δραστήρια και θυλάζουν κανονικά , γενικότερα δεν έχουμε διαπιστώσει κάποια διαφορετική αντίδταση ούτε στην μαμά ούτε στα μικρά .
Έαν έχετε κάποια συμβουλή την περιμένουμε με ανυπομονησία .

Μήπως έφαγε καινούργια τροφη; Ισως και την ιδια αλλα καινουργιο πακετο/κονσερβα;

Η δικια μου ειχε μια φορα αλλεργια με κοκκινοχαλκινες κηλιδες στο μερος που λες και μεσα στα αυτια - ηταν απο καινουργια κονσερβα....

Δεν νομιζω να ηταν απο φαγητο γιατι δεν εφαγε καποια κονσερβα ουτε καινουριο πακετο ξηρης τροφης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back