Ismini
Διάσημο μέλος
Αλωστε και εγω εχω εμπειρια σε γατες (οχι τοσες οσες η remaster) αλλα παντα παω το γατο στο γιατρο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitra Panda
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν εχεις οποιαδηποτε αμφιβολια για το φαρμακο που σου ειπε να του δωσεις, παρε και μια αλλη γνωμη απο αλλον κτηνιατρο. Αν δεν εχεις την δυνατοτητα, μπορεις να κανεις μια ερωτηση στον γιατρο του φορουμ σε αυτο το θεμα. https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν πιστευω οτι εννοουσε καθε φορα που το ταιζεις.Η Αντιβιωση ειναι φαρμακο και σιγουρα εχει συγκεκριμενη δοσολογια.Παιδιά καλησπέρα.Το γατάκι μου είναι συναχωμένο και ο γιατρός μου είπε να του δώσω amoxil μια σταγόνα στο γάλα αλλά δεν μου είπε πόσες φορές την ημέρα.Παρόλα αυτά διάβασα σε ένα σχόλιο που έγινε πιο πάνω ότι κάνει παρενέργειες.Λέτε να πάρω vibramicin?Πάντως στο πρώτο μου γατάκι vibramicin έδωσα και έγινε καλά αν και ήταν λίγο μεγαλύτερο
Πρεπει οπωσδηποτε να επικοινωνησεις μαζι του για να στο ξεκαθαρισει.Διοτι δεν παιζουμε με την αντιβιωση.

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει φάρμακο για τον ιό της γρίπης αλλά ή αντιβίωση είναι για τα συμπτώματα τα αναπνευστικά κυρίως.
Μού έχει δώσει μιά αντιβίωση και τήν δίνω σέ περίπτωση πού έχουν βήχα.Ρώτησα γιά τό vibramicyn μού είπε αυτό είναι κυρίως γιά χλαμύδια
στά πολύ μικρά όπως ήξερα και εγω.Η μόνη λύση μού είπε ότι είναι ό εμβολιασμός όταν περάσει ή γρίπη πράγμα όμως πού δεν γίνεται.
Φαντάζομαι ή καλύτερη λύση κατα αρχάς είναι νά απομονωθούν αλλά αυτό είναι δύσκολο.Επίσης τά δίνω βιταμίνες σέ πάστα γιά ενδυνάμωση αλλά δέν κάνει πολλά πράγματα.Δέν ξέρω τί νά κάνω πλέον σκέφτομαι μεχρι καί φυσικούς τρόπους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα σου πω εγώ τι να κάνεις. Να αλλάξεις κτηνίατρο.Γειά σας έχω ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα και εγω μέ τήν γρίπη, αυτό συμβαίνει γιατί έχω πολλές γάτες πού ζούν μαζί.Τό πρόβλημα προήλθε μάλον από έναν αδέσποτο με γρίπη αλλά αυτό ΄δεν έχει σημασία τώρα.Περισότερο ανυσηχώ γιά τά μικρά.Τα συμπτώματα είναι να το πω έτσι πολλές μύξες έχουν γεμίσει τον τόπο.Δέν έχουν πλέον όσφρηση καί επίσης δυσκολεύονται νά φάνε λόγο βουλωμένης μύτης.
Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει φάρμακο για τον ιό της γρίπης αλλά ή αντιβίωση είναι για τα συμπτώματα τα αναπνευστικά κυρίως.
Μού έχει δώσει μιά αντιβίωση και τήν δίνω σέ περίπτωση πού έχουν βήχα.Ρώτησα γιά τό vibramicyn μού είπε αυτό είναι κυρίως γιά χλαμύδια
στά πολύ μικρά όπως ήξερα και εγω.Η μόνη λύση μού είπε ότι είναι ό εμβολιασμός όταν περάσει ή γρίπη πράγμα όμως πού δεν γίνεται.
Φαντάζομαι ή καλύτερη λύση κατα αρχάς είναι νά απομονωθούν αλλά αυτό είναι δύσκολο.Επίσης τά δίνω βιταμίνες σέ πάστα γιά ενδυνάμωση αλλά δέν κάνει πολλά πράγματα.Δέν ξέρω τί νά κάνω πλέον σκέφτομαι μεχρι καί φυσικούς τρόπους.
΄Ακου εκεί δεν υπάρχει θεραπεία και να το λέει και γρίππη, λες και κάτι μας είπε τώρα.
Αν τα γατάκια δεν μπορούν να μυρίσουν, δεν μπορούν και να φάνε και αυτό είναι επικίνδυνο. Μια καλή θεραπεία χρειάζονται με κάποια αντιβίωση που θα πει ο σωστός κτηνίατρος και θα συνέλθουν για να μπορέσουν να εμβολιαστούν κιόλας.
Αυτό που λες με τον αδέσποτο γατούλη που κόλλησε όλα τα άλλα, το είχα πάθει κι εγώ κάποτε που δεν ήξερα και κόλλησαν όλα τα γατιά μου, κάποια μάλιστα αν και εμβολιασμένα το πέρασαν πολύ άσχημα.
Η μόνη λύση είναι να μην έρχτονται σε επαφή με τα αδέσποτα, εκτός και αν μπορείς να εμβολιάσεις όλα τα αδέσποτα που έρχοναι εκεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εχω μπερδευτεί τώρα, αυτό πού έχουν δέν είναι ιός-γρίπη?Αντιβίωση αποφεύγω νά τά δίνω γιά πολλές μέρες γιατί φοβάμαι γιά παρενέργειες έτσι αδύναμα πού είναι κιόλας.Στήν περοχή υπάρχουν κάποια κρούσματα σέ αδέσποτα, πού είναι ό δήμος νά φροντίσει (τώρα είπα κάτι καινούργιο...).Θα σου πω εγώ τι να κάνεις. Να αλλάξεις κτηνίατρο.
΄Ακου εκεί δεν υπάρχει θεραπεία και να το λέει και γρίππη, λες και κάτι μας είπε τώρα.
Αν τα γατάκια δεν μπορούν να μυρίσουν, δεν μπορούν και να φάνε και αυτό είναι επικίνδυνο. Μια καλή θεραπεία χρειάζονται με κάποια αντιβίωση που θα πει ο σωστός κτηνίατρος και θα συνέλθουν για να μπορέσουν να εμβολιαστούν κιόλας.
Αυτό που λες με τον αδέσποτο γατούλη που κόλλησε όλα τα άλλα, το είχα πάθει κι εγώ κάποτε που δεν ήξερα και κόλλησαν όλα τα γατιά μου, κάποια μάλιστα αν και εμβολιασμένα το πέρασαν πολύ άσχημα.
Η μόνη λύση είναι να μην έρχτονται σε επαφή με τα αδέσποτα, εκτός και αν μπορείς να εμβολιάσεις όλα τα αδέσποτα που έρχοναι εκεί.
Ευχαριστώ γιά τήν απάντηση, μπορεί κάποιος νά προτείνει μιά αντιβίωση γιά τήν περίπτωση? Διοτι κάθε κτηνίατρος λέει τά δικά του , άλλος μού είπε ότι δέν χρησιμοποιεί καθόλου κτηνιατρικά φάρμακα ,δέν υπάρχει λόγος μού είπε είναι καί ακρκριβά.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Εχουν σίγουρα κάποια ίωση αλλά σίγουρα αυτή έχει κάποιο όνομα. Υπάρχουν πολλές ιώσεις που μπορούν να πάθουν οι γάτες και έχουν τα συμπτώματα που περιγράφεις.Εχω μπερδευτεί τώρα, αυτό πού έχουν δέν είναι ιός-γρίπη?Αντιβίωση αποφεύγω νά τά δίνω γιά πολλές μέρες γιατί φοβάμαι γιά παρενέργειες έτσι αδύναμα πού είναι κιόλας.Στήν περοχή υπάρχουν κάποια κρούσματα σέ αδέσποτα, πού είναι ό δήμος νά φροντίσει (τώρα είπα κάτι καινούργιο...).
Ευχαριστώ γιά τήν απάντηση, μπορεί κάποιος νά προτείνει μιά αντιβίωση γιά τήν περίπτωση? Διοτι κάθε κτηνίατρος λέει τά δικά του , άλλος μού είπε ότι δέν χρησιμοποιεί καθόλου κτηνιατρικά φάρμακα ,δέν υπάρχει λόγος μού είπε είναι καί ακρκριβά.
΄Οσο για τους κττηνίατρους που αναφέρεις, ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα. Που στην ευχή σπούδασαν ήθελα να ήξερα...
Για θεραπεία που λες τώρα, σίγουρα δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς γιατί δεν είμαστε γιατροί, θα πρέπει να δει τα γατιά κτηνίατρος και να ορίσει θεραπεία ανάλογα με την ηλικία, το βάρος τους και ίσως και κάποιους άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα δεν θα πάρει την ίδια θεραπεία μια ηλικιωμένη γάτα με ένα νεαρό ζώο. ΄Η αν υπάρχει κάποια πάθηση που έχει το γατί, θα πρέπει να ληφθεί κι αυτό υπ' όψιν.
Δεν ξέρω και σε ποια περιοχή είσαι, ίσως αν μας έλεγες να μπορούσαμε να σου συστήσουμε κάποιους καλούς και δοκιμασμένους κτηνίατρους.
Επίσης θα μπορούσες να γράψεις στο θέμα του γιατρού του φόρουμ. Θα πρέπει όμως να του πεις αρκετές λεπτομέρειες, όπως την ηλικία του κάθε γατιού, το βάρος του και κάποιο ιστορικό του. Αν και υποψιάζομαι πως θα σου πει ότι πρέπει αν τα δει από κοντά κτηνίατρος για να δώσει θεραπεία.
Τά είχε δεί ο κτηνίατρος είχαν καί οφθαλμολογικά προβλήμα λόγο τής ίωσης, μού έδωσε αντιβίωση CLINDAVENT , από ότι ξέρω οί αντιβιώσεις γενικά είναι ευρέως φάσματος.Ο άλλος πού μού είπε χρησιμοποιεί μή κτηνιατρικά φάρμακα μάλον ενοούσε αντιβιώσεις.Οί μεγάλες γάτες δέν έχουν πρόβλημα τό ξεπερνούν γρήγορα εκτός από μιά που είχε ανέκαθεν ευασθησία στό άνω αναπνευστικό.Είμαι επαρχία.΄Εχουν σίγουρα κάποια ίωση αλλά σίγουρα αυτή έχει κάποιο όνομα. Υπάρχουν πολλές ιώσεις που μπορούν να πάθουν οι γάτες και έχουν τα συμπτώματα που περιγράφεις.
΄Οσο για τους κττηνίατρους που αναφέρεις, ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα. Που στην ευχή σπούδασαν ήθελα να ήξερα...
Για θεραπεία που λες τώρα, σίγουρα δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς γιατί δεν είμαστε γιατροί, θα πρέπει να δει τα γατιά κτηνίατρος και να ορίσει θεραπεία ανάλογα με την ηλικία, το βάρος τους και ίσως και κάποιους άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα δεν θα πάρει την ίδια θεραπεία μια ηλικιωμένη γάτα με ένα νεαρό ζώο. ΄Η αν υπάρχει κάποια πάθηση που έχει το γατί, θα πρέπει να ληφθεί κι αυτό υπ' όψιν.
Δεν ξέρω και σε ποια περιοχή είσαι, ίσως αν μας έλεγες να μπορούσαμε να σου συστήσουμε κάποιους καλούς και δοκιμασμένους κτηνίατρους.
Επίσης θα μπορούσες να γράψεις στο θέμα του γιατρού του φόρουμ. Θα πρέπει όμως να του πεις αρκετές λεπτομέρειες, όπως την ηλικία του κάθε γατιού, το βάρος του και κάποιο ιστορικό του. Αν και υποψιάζομαι πως θα σου πει ότι πρέπει αν τα δει από κοντά κτηνίατρος για να δώσει θεραπεία.
manolosamos
Νεοφερμένο μέλος
Eυχαριστουμε για την πληροφορία.Έχεις δοκιμάσει άλλα φάρμακα και κατέληξες σε αυτό?Απο οτι είδα αυτό απαγορεύται για μικρούς σκύλους είναι για χοίρους και μόσχους.Πάντως η γρίπη δεν θεραπευται με κανενα απο οσα δοκιμασα εγω vibramicyn,clindavet,amoxitab.Παιδια καλημερα.καινουργιος εδω, κ θελω να σας συγχαρώ για το side.σχετικα με το παρααπανω θεματακι της γατουλας θελω κ εγω να βοηθήσω. Εστω κ μια αδεσποτη να υπαρχει εκει κοντα, υπαρχει περιπτωση να κολλλησουν ολες.η μονη αντιβίωση που θα κανει δουλεια ειναι το bytrill. Ειναι κτηνιατρικη αντιβιοση.το δυσκολο ειναι οτι θα πρεπει να γινει σωστος υπολογισμος βαρους της γατας κ δώσης.το dytrill ειναι πολυ μικρο χαπακι κ σχετικα δυσκολο να κοπει στα 4 αν το γατακι ειναι μικρο.το δεν μπορει να φαει απο μονο του, πρεπει να το ταιζουμε με το ζόρι.μπορουμε να αγωρασουμε κονσέρβα πατε, να την βαλουμε σε μια 5αρα σύριγγα, κ πολυ προσεκτικά κ με πολυ μικρες δώσεις να της την δίνουμε.φυσικα κ νερακι.προσοχη μην κατα λαθος το πνηξουμε.παιδια πιστέψτε με, θελει πολυ επιμονη κ υπομονη.τα εχω περάσει! !!! βιταμίνες πρεπει να παιρνει όπως κ διποτε, κ ζεστο τοπο για υπνο.ολο το θεμα ειναι μην εξασθενήσει το ζώο. Παρατηρητε μεγαλη εξαρση του ιου στα μεσα Ιανουαρίου κ μετα.τα αδεσποτα ειναι σχετικα εξασθενισμενα απο τα κρυα.υπαρχουν αρκετα γατακια που ειναι φορεις του ιου.
manolosamos
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Τα φαρμακα δεν ειναι καραμελες,ουτε ειμαστε γιατροι ουτε μπορουμε να κανουμε διαγνωση.
manolosamos
Νεοφερμένο μέλος
Ωραια ευχαριστώ θα το δώ.Ναι.ειχα αρχισει με augmentin,το συγκεκριμένο δεν ειναι για τη δουλεια αυτη.ειχα δωσει κ claricid, αλλα αυτο που κατι πήγε να κανει αλλα κ παλι για λιγο διάστημα ειναι το vibramicyn.το καλυτερο ηταν οπως ειπα κ παραπανωειναι το bytrill.δεν το βρηκα απο μονος μου.κτηνιατρος μου το πρότεινε. Εχει πολλες συσκευασίες. Το χαρτινο κουτι αν θυμάμαι καλα 50μλ, ειναι για γατες.θα σου πει ο γιατρος.παντως ειναι δυσκολη ιοση!!!!! Δεν περναει ευκολα, κ δεν ξερω αν καν περναει.ολη η ιστορια ειναι να καταφερουμε με ολα αυτα να ξεχειμωνιαση το ζωο, κ ιδικοτερα αν ειναι ο πρωτος του χειμωνας.το καλοκαιρι δεν εχει κανενα πρόβλημα.τελικα η μονη σωτηρια ειναι ο εμβολιασμός απο μικρα εφόσον ειναι υγιείς.αυτη η ιοση εχει ταλεπορισει πολλα γατακια της γειτονια μου.ειχα φτασει ενα χειμωνα να εχω στην αποθήκη 5 αρρωστα.παντου φαρμακα, θερμοφορες κλπ.αφανταστη κουραση!!!!!! Ορισμενα πεθεναν, γιατι ειχα αρχισει τη θεραπεία αργα..τα αρσενικα ειναι πιο ευάλωτα. Αυτα![]()
john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω ένα μωράκι (τώρα είναι 6-7 μηνών) το οποίο από μικρό έκανε αναπνευστικά και μύξες. Του έδωσα τότε vibramycin αλλά δεν το ξεπέρασε ποτέ πραγματικά, ωστόσο έπαιζε έτρωγε, κ.λπ. Πριν 2 εβδομάδες πήγαμε στον γιατρό όπου του έκανε ενέσιμη αντιβίωση 24ώρη και πήγαμε 3 μέρες (μέρα - παρά μέρα) μήπως βελτιωνόταν το πρόβλημα. Υπήρξε μια πολύ μικρή βελτίωση και το γατάκι ήταν χαρούμενο και έτρωγε. Τώρα όμως, από την Παρασκευή, σταμάτησε να τρώει, κοιμάται συνέχεια και είδα την μύτη του να έχει κλείσει από μια σκληρή κρούστα μύξες. Την καθάρισα αλλά δεν τρώει. Επειδή μεσολαβή Σ/Κ να πάρω να του δώσω Vibramycin; Καμιά ιδέα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αν και μη γνωρίζοντας ποια ήταν η αρχική διάγνωση του γιατρού που το πήγες για την αιτία του συναχιού και του χορήγησε αντιβίωση, βλέποντας όμως οτι όχι μόνο η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, αλλά δείχνει επιδείνωση, θα σου έλεγα
όχι, δεν είναι καλή ιδέα να του δώσεις ούτε Vicramycin ούτε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού, πόσο μάλιστα που έχει σταματήσει να τρώει και επιπλέον παρουσιάζει και ληθαργικότητα
Αυτά τα σημάδια νομίζω αρκούν να "χτυπήσουν το καμπανάκι" ώστε να ψάξεις, έστω και σήμερα που είναι Σάββατο να βρεις κάποιον κτηνίατρο ή, στην ανάγκη να το πας σε κάποιο νοσοκομείο ζώων που εφημερεύει.
Μήπως του έχει γίνει εξ αρχής λάθος διάγνωση? Μήπως υπάρχει επιπλέον κάποιο υποκείμενο νόσημα που χρήζει εντατικώτερης θεραπείας και το οποίο για να διαγνωστεί απαιτεί πιο λεπτομερή εξέταση (π.χ.ανάλυση αίματος), έτσι ώστε να αρχίσει η θεραπεία το συντομώτερο δυνατό; Δεν θέλω να σε ανησυχήσω, απλώς να σου συστήσω να μη χάνεις χρόνο, δεδομένου οτι όσο πιο μικρή η ηλικία του γατιού τόσο πιο ευάλωτο είναι.
Εύχομαι περαστικά του
και για ό,τι κι αν πρόκειται, να είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήρα την γιατρό τηλέφωνο και μου είπε ότι απορεί μια και του κάναμε αντιβίωση πριν μια εβδομάδα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που υποτροπιάζουν.
Μου είπε να την δώσω vibramycin, 1mg και να της δώσω αν δεν φάει μέχρι το απόγευμα με μια σύριγγα γάλα με ζάχαρη ή μέλι για να της δώσει λίγο ενέργεια. Πήρα ένα νονού ζαχαρούχο και την έδωσα από τώρα. Περίμενα να το φτύσει αλλά το ξέσκισε. Αντε να δούμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool