Η γυναίκα με τις γάτες!

lactoula

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lactoula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 978 μηνύματα.
Παιδια ειδατε χτες το βραδυ στην τηλεοραση στο ΕΤ3, σε μια εκπομπη με κοινωνικο περιεχομενο (ξεχασα πως την λενε) για μια γυναικα στη Καβαλα που εχει στο σπιτι της ΠΑΡΑ πολλες γατες και αλλες τοσες που φροντιζει σε τρεις περιοχες στην πολη? Η γυναικα αυτη λεει εχει φτασει να χρωσταει 16.000 στην τραπεζα απο δανεια που παιρνει για να ταιζει και να φροντιζει τις γατες!!! :blink: Ειδικα η γιατρικη φροντιδα τοσων γατιων ειναι πολυ ακριβη. Απ' οτι καταλαβα δεν εχει αλλη οικογενεια και οι γατες ειναι η μονη φροντιδα και απασχοληση της! Παντως το σπιτι της ηταν γεματο γατες, οπου και να εδειχνε η καμερα, καθε γωνια και επιπλο του σπιτιου ηταν με 2-3 γατες! Παντου! Οταν την ρωτησε ο δημοσιογραφος της εκπομπης γιατι, αφου χρωσταει τοσα, συνεχιζει απαντησε πως οι γατες ειναι η οικογενεια της, αυτες της δειχνουν την αγαπη τους και δεν μπορει να τις αφησει ετσι!!!! :hmm: :blink: :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν το ειδα ,αλλα αν και ειναι τρομερα συγκινητικο ειναι και πολυ τραγικο συγχρονως....
Η τρυφεροτητα στα ζωα απο μοναξια ειναι τοσο ιδιατερη που η γυναικα που περιγραφεις θα μπορουσε να ειναι ηρωιδα σε ταινια.

Υπαρχει ενα βιβλιο με ενα τετοιο περιεχομενο, πολυ συγκινητικο.

Η τοσκα των γατων ονομαζεται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμένα πολύ μ'αρεσει. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται υπερβολή αλλά το να ασχολήσαι τουλάχιστον με έμψυχα όντα (αντί με άψυχα αντικείμενα), με οποιοδήποτε κόστος, εμένα μου δείχνει μια "ομορφιά" ψυχής. Βεβαια, φανταστείτε πως θα την αντιμετωπίζουν στην πολη της: "η τρελλή με τις γάτες". Εδώ εμένα που κατεβαινω να ταισω τα αδέσποτα και με κοιτάζουν σαν την "γραφική" της γειτονιάς...:/:

Μακαρι να μπορουσαμε να την βοηθησουμε με οποιονδηποτε τροπο! :(

Μπορουμε να βοηθησουμε καπως?
Εμεις εχουμε 10 γατες στον κηπο και δεν τα καταφερνουμε με ολες, φανταστειτε αυτη η γυναικα με τοσες πολλες...
Χαρα στο κουραγιο της!

Σιγουρα Νοτα ειναι συγκινητικο. Αλλα περνοντας δανειο και μην μπορωντας να ανταπεξελθεις απολυτα, εισαι τραγικο προσωπο. Ηρωικο αλλα τραγικο.

Δεν ακουσα ονομα της γυναικας ουτε και ειπαν τπτ στην εκπομπη για τροπο βοηθειας για αυτην. Αρα λιγο δυσκολο να την βοηθησουμε

Παιδιά το είδα και ήθελα να γράψω γι'αυτό αλλά το αμέλησα. Η γυναίκα αυτή έχει 104 γάτες σ'ενα διαμέρισμα 80 τ.μ.!!!.... Η κατάσταση κατά τη γνώμη μου είναι τράγική και για τη γυναίκα που όλη μέρα ασχολείται μαζί τους και χρωστάει και μια περιουσία στις τράπεζες και για τις γάτες που αποκλείεται να παίρνουν τη φροντίδα που χρειάζονται. Επίσης, πολύ αμφιβάλω και δεν αναφέρθηκε κι όλας, αν οι γάτες είναι στειρωμένες. Η ίδια γυναίκα, φροντίζει και άλλες αδέσποτες γάτες της Καβάλας και κάθε 2 μέρες όπως είπε πάει σε συγκεκριμένα μέρη και τις ταίζει. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βοηθήσουμε και με πιο τρόπο, αλλά είναι και η γυναίκα και οι γάτες για λύπηση....:( :( :(
Επίσης, στην ίδια εκπομπή η οποία ήταν αφιερωμένη στην φιλοζωία, έδειξε έναν κύριο , ο οποίος ταίζει καμια 100, αν δεν κάνω λάθος στον αριθμό, γάτες στο λιμάνι της Ρόδου. Καθημερινά τις ταίζει, κι έχει φροντίσει να στειρώσει τις περισσότερες. Μάλιστα είπε ότι έχει γίνει τόσο γνωστό το σημείο στους ξένους, που έρχονται για διακοπές και φεύγουν πέρνοντας γατάκια μαζί τους.:)
Το μόνο κακό είναι ότι αυξάνονται συνέχεια, γιατί όσοι δεν θέλουν πλέον τις γάτες τους, ή έχουν νεογέννητα γατάκια, πάνε και τα παρατάνε εκεί....:mad:

Τί φιλόζωωος και πολιτισμένος λαός είμαστε...:down:

ειχα δει παλιοτερα στην Οπρα μια εκπομπη για μια γυναικα πουειχε πανω απο 100 γατες στο σπιτι της.ειχαν στην εκπομπη και εναν κτηνιατρο.ελεγε οτι και οι γατες υποφερουν απο αυτη την κατασταση.σε ενα διαμερισμα δεν μπορουμε να εχουμε πανω απο 3-4 γατες μαξιμουμ.αλλιως οι γατες παρουσιαζουν διαταραχες συμπεριφορας.καποιες παιρνουν ολη τους τη ζωη κρυμμενες και αναπτυσσουν φοβιες.ουτε για αυτες ειναι φυσιολογικη αυτη η κατασταση.αφηστε που η συγκεκριμενη κυρια ειχε και κορη η οποια εκλαιγε και ελεγε οτι ντρεποταν να φερει σπιτι τους συμμαθητες της.

μπορει ν'ακουγεται σκληρο,αλλα η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν πρεπει ν'αναλαμβανουμε περισσοτερα απο οσα μπορουμε.προτιμω να σωσω λιγοτερα ζωα,αλλα τουλαχιστον σε αυτα που θα σωσω να μπορω να προσφερω τη ζωη που τους αξιζει:/:

μπορει ν'ακουγεται σκληρο,αλλα η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν πρεπει ν'αναλαμβανουμε περισσοτερα απο οσα μπορουμε.προτιμω να σωσω λιγοτερα ζωα,αλλα τουλαχιστον σε αυτα που θα σωσω να μπορω να προσφερω τη ζωη που τους αξιζει:/:
Συμφωνώ απόλυτα. Είναι τραγικό. 100 ζώα σε ένα διαμέρισμα. Τι ζωή θα ναι για αυτά.

Παιδια το ειδα κι εγω και δεν το πιστευα!!! Καλα με το χωμα τι κανει? Γιατι σε διαμερισμα ζει..... :hmm: :hmm: :hmm: .
Και ειναι πραγματι τραγικη φιγουρα. Κι εγω ελεγα να βοηθησω αν τη βρω αλλά πως? Αυτη δεν εχει προβλημα που θα λυθει με καποια εφαπαξ χρηματα! Χρειαζεται χρηματα κάθε μηνα για τα παγια εφοδα! Που να βρεθουν αυτα σε μονιμη βάση????
Κιτσικοπουλου νομιζω την ειπε..... Καπως ετσι. Αλλά πως να τη βοηθησει κανεις?? Κι εγω αναρωτιεμαι. Αφου η συνταξη της ειναι 600 και τα εξοδα της για τα γατακια 1200 παντα μειων θα ειναι!!! Τι να πω.... Καμια φιλοζωική δεν μπορει να τη βοηθησει? Κανενα πετ σοπ να της δινει καποια τροφή καθε μηνα? Δεν ξερω

aiorasky, δίκιο έχεις...με την "πρώτη ανάγνωση" του κειμένου συγκινήθηκα..η "δεύτερη" κρύβει πολλή μοναξιά από πίσω...
συμφωνώ ότι θα πρέπει να προσφέρεις μια καλή και ισορροπημενη ζωη στα ζωα που υιοθετείς αλλιώς δεν έχει νόημα

Και εγώ την είδα την κυρία. Οι γάτες είναι όλη της η ζωή, δεν έχει οικογένεια, είναι μόνο αυτή και οι γατούλες! Πολύ τη λυπήθηκα την καημένη. Μπράβο για το κουράγιο της! Οι γάτες πάντως δεν φάνηκαν δυστυχισμένες ή κάτι τέτοιο και η κυρία τους φερόταν με πολύ αγάπη. Μέχρι και στο στόμα με κουτάλι τάιζε μερικές που δεν είχαν προλάβει να φάνε! Ήταν συγκινητικό!

Και εμενα παρ' ολο το στριμοξιδι τους στο διαμερισμα, μου φανηκαν μια χαρα οι γατουλες... :hmm:

ισως απο το να ειναι στον δρομο οι γατουλες με χιλιους 2 κινδυνους να ναι καλυτερα εκει..

ισως απο το να ειναι στον δρομο οι γατουλες με χιλιους 2 κινδυνους να ναι καλυτερα εκει..
Ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ διαβάζοντας το κείμενο. :)
Η γυναίκα φαινόταν ευτυχισμένη; Αν ναι, κακώς τη "λυπόμαστε" επειδή δεν ζει όπως μας έμαθαν οτι πρέπει.

Εγώ πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι 100 γατιά ΄δεν θα είναι ευτυχισμένα μέσα σε ένα διαμέρισμα. Εδώ πολλές φορες τα δικά μου που είναι 2 και άμα έχει κρύο ή βρεχει δεν τα αφήνω να βγουν στο μπαλκόνι και είναι περιορισμένα. Που να τρέξουν μέσα σε ένα σπίτι? Πόσο μάλλον να ναι 100+ενας άνθρωπος. Που να βρουν χώρο να κάτσουν, να παίξουν να τρέξουν...

Κι ομως εδειχναν πολυ καλα. Το ιδιο και η κυρια που τα εχει .Τα αγαπαει. και το χαιρεται

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ διαβάζοντας το κείμενο. :)
Η γυναίκα φαινόταν ευτυχισμένη; Αν ναι, κακώς τη "λυπόμαστε" επειδή δεν ζει όπως μας έμαθαν οτι πρέπει.

Εγώ τη λυπάμαι μόνο και μόνο επειδή δεν έχει οικογένεια (ανθρώπων) και γενικά είναι μόνη! Γιατί εντάξει, καλές είναι οι γάτες για παρέα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την ανθρώπινη συντροφιά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back