Η στείρωση θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του είδους;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Απάντηση: [split] Η στείρωση θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του είδους;

Πληροφοριακα Σιεννα...αλλο ενας αστοχο συμπερασμα που πολλοι απο εσας βγαζετε για εμενα...ΔΕΝ ειμαι Ελληναρας, ουτε καν ελληνιδα!!!!!!!!Αμερικανα ειμαι, χαχαχαχα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λογια,λογια,λογια,λογια,λογια,λογια,λογια,λογια................................καμμια λυση;;;;;;;

και κατι αλλο...ρωτας αν ξερουμε ποσο χαρουμενες ειναι οι γατες οταν γεννανε,και ξαναρωτας αν ειμασταν ποτε γατες...ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ;;;;ξερεις εσυ ποσο πονο εχει το να κυκλοφορεις αδεσποτο και να παρακαλας ,με αυτο το απιστευτο βλεμμα,για λιγο φαγητο;;;ξερεις εσυ τον ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ;;;ξερεις εσυ τι ειναι να εισαι παραλυτο απο τη μεση και κατω,να σερνεσαι και να μην μπορεις να ουρησεις;;;ξερεις εσυ τι ειναι να σε βαζουν μεσα σε μια σακουλα να την κλεινουν και να σε πατα αυτοκινητο;;;ξερεις εσυ τι ειναι να σε κατασπαραζουν πεινασμενα σκυλια;;;τα εχδεις νιωσει εσυ ολα αυτα ως γατα;;;;και ποιος σου ειπε οτι αν ειχαν επιλογη,δεν θα διαλεγαν τη στειρωση;;;θεος εισαι;;;ε...ΟΧΙ λοιπον..τπτ απο αυτα δεν εχεις νιωσει..οποτε,ασε αυτους που προσπαθουν να λυσουν το προβλημα με την ΜΟΝΗ λυση που ειναι δυνατη,να κανουν αυτο που πρεπει....οσοι δεν θελουν να βοηθησουν,ειναι δικαιωμα τους,αλλα ας μην το ντυνουν με ιδεολογια για να εχουν ησυχη τη συνηδεισουλα τους,οταν αυτη υπαρχει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδακια μου καλα, ο χρονος θα σας δειξει...αυτο μονο σας λεω...πειτε οτι θελετε τωρα....πιστεψτε οτι θελετε...φιλοσοφηστε οσο θελετε ...στειρωστε οσο θελετε...
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ...προετοιμαστε για κατι που δε θα σας αρεσει ομως...αφου μπορειτε να κανετε ολα αυτα..καντε το κι αυτο!!!!
Παω τωρα να βαλω το λιθαρακι μου κι εγω για το περιβαλλον ...μιας και ακομη μια φορα λανθασμενα συμπερανατε οτι απλα καθομαι και φιλοσοφω...Θα ελεγα πως μαλλον δουλευω 12 ωρες και βαλε καθημερινα και χωρις να πληρωνομαι μαλιστα για τα ζωα και το περιβαλλον...αλλα ειπαμε αυτα ειναι μια αλλη ιστορια
για πιο τολμηρους ;)

Το οτι ειναι καποιος φιλοζωος γιατι αυτο πρεπει να συνυφαινεται με την φιλανθρωπια? μην αρχισεις κι εσυ τα ιδια που λενε πολλοι....Γιατι σωζεις αδεσποτα οταν τα παιδακια της Αφρικης πεινανε?? Αλλο το ενα αλλο το αλλο.
Μπορει καποιος να μην ειναι φιλανθρωπος ξερεις και να μην εχει ευαισθησια ως προς αυτο.

Παιδακια μου καλα, ο χρονος θα σας δειξει...αυτο μονο σας λεω...πειτε οτι θελετε τωρα....πιστεψτε οτι θελετε...φιλοσοφηστε οσο θελετε ...στειρωστε οσο θελετε...
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ...προετοιμαστε για κατι που δε θα σας αρεσει ομως...αφου μπορειτε να κανετε ολα αυτα..καντε το κι αυτο!!!!
Παω τωρα να βαλω το λιθαρακι μου κι εγω για το περιβαλλον ...μιας και ακομη μια φορα λανθασμενα συμπερανατε οτι απλα καθομαι και φιλοσοφω...Θα ελεγα πως μαλλον δουλευω 12 ωρες και βαλε καθημερινα και χωρις να πληρωνομαι μαλιστα για τα ζωα και το περιβαλλον...αλλα ειπαμε αυτα ειναι μια αλλη ιστορια
για πιο τολμηρους ;)

εχεις..ΚΑΙ προφητικες ικανοτητες;;;;;;:confused::confused::confused::confused:

Πληροφοριακα Σιεννα...αλλο ενας αστοχο συμπερασμα που πολλοι απο εσας βγαζετε για εμενα...ΔΕΝ ειμαι Ελληναρας, ουτε καν ελληνιδα!!!!!!!!Αμερικανα ειμαι, χαχαχαχα:)

Και....?????Παραμενεις με κλειστα αυτια,ματια και ετοιμη να ριξεις αλλου τις ευθυνες σε οτι συμβαινει γυρω μας.

Καλησπέρα και από εμένα,
παρακολούθησα την συζήτησή σας και είπα να πω και εγώ μια κουβέντα σε κάποια σημεία που μου έκαναν εντύπωση.
Συνέκρινες ανθρώπους, γάτες και μυρμήγκια. Αδύνατον να καταλάβω τον συσχετισμό τους και να σε παρακολουθήσω.
Είπες για τα παιδάκια της Αφρικής και αφού ασχολείσαι θα έπρεπε να ξέρεις πως τους μοιράζουν προφυλακτικά και διοργανώνουν εκπαιδευτικά "σεμινάρια" ακριβώς για να μειώσουν τις γεννήσεις (Για γάτες δεν έχουν βγει ακόμα).
Μας είπες την άποψή σου, επιχειρηματολόγησες και πριν λίγο είπες .."αρκετά" . Αρκετά λοιπόν, ανταλλάξαμε τις απόψεις μας, προφήτευσες το μέλλον. Οπως δεν μπορεί να σε πείσει κανείς μας γιατί έχεις τις θέσεις σου, μην προσπαθείς να πείσεις και εσύ τους άλλους. Ασχολήσου με το έργο που κάνεις και το μέλλον, πράγματι, θα δείξει.

"Γιατι λοιπον οταν προκειται για ανθρωπους θα προτιμουσατε να ψαξετε μια πιο "ανθρωπινη" λυση και οχι την επεμβατικη στειρωση, μια λυση οπως π.χ. τη σεξουαλικη ενημερωση η τη νομοθεσια κατα των γεννησεων οπως κανουν στην Κινα και οχι για τις γατες και τα ζωα;"

Τώρα το είδα αυτό σε αρχικό σου ποστ. Δηλαδή, συγνώμη, θα κάνουμε σεξουαλική ενημέρωση στις γάτες;;; Θα τρελαθώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία:

κι εγω παρακολουθω την συζητηση απο χθες..αλλα πραγματικα δεν βρησκω τον λογο να γραψω οτιδηποτε..απλα μου φαινεται οτι σε αλλο πλανητη ζουμε εμεις, σε αλλο εσυ..μαλλον δεν ζεις στην ελλαδα, δεν βλεπεις τι γινεται καθημερινα, δεν βλεπεις που και αλλες χωρες προσπαθουν να λυσουν το προβλημα των αδεσποτων εδω(οπως κ στην Κυπρο..) . χθες παλι μιλουσα με τον παππου μου κ μου λεει θα γεννησουν οπου ναναι οι γατες της αυλης του, κ κλεινοντας το τηλ εβαλα τα κλαματα γιατι αυτα τα γατια που θα γεννηθουν δεν εχουν μελλον..οσοι αγωνιζονται για τα αδεσποτα απλα τα βρησκουν το πιο λιγο "γελεια" αυτα που λες..φιλικα παντα!

Είδες που δεν παρακολουθείς την συζήτηση σωστά;;;;;
Αμερικάνα είναι η κοπέλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...Ας το πάμε σιγά σιγά και με λογικά επιχειρήματα...
Μιλάς ξανά και ξανά για το πως οι γάτες δεν είναι κατώτερες από τους ανθρώπους άρα έχουν και αυτές το δικαίωμα να αποφασίζουν για το σώμα τους. Αλλά κατά τα άλλα προτείνεις και καλά το "άβολο" για εμάς τους ακραίους φασίστες (δεν ντρέπεσαι λίγο να προσβάλλεις γενικά ανθρώπους για των οποίων το κοινωνικό και πολιτικό έργο δεν γνωρίζεις τίποτα?) ενδεχόμενο της ανθρώπινης στείρωσης. Η ανθρώπινη στείρωση υπάρχει, σε πληροφορώ. Σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου γίνεται, και μάλιστα σε χώρες όπως η Ινδία επιδοτείται κιόλας. Αρά τι προτείνεις που δεν υπάρχει ήδη? Την -αναγκαστική- ανθρώπινη στείρωση? Αρά οι γάτες να έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για το σώμα τους αλλά όχι εμείς? Κάτι δεν στέκει λογικά εδώ.
Μετά λες για το πως επεμβαίνουμε στην φύση όταν επεμβένουμε στην αναπαραγωγή. Ξέρεις ποιος το λέει αυτό? Ο Πάπας. Και λες εμάς φασίστες...
Αμά είναι έτσι να μην επεμβαίνουμε στην φύση ούτε εμείς οι άνθρωποι. Να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αντισυλληπτικά και προφυλακτικά, να πάθουμε όλοι AIDS και σύφιλλη, να κάνουμε 15 παιδιά και να διστάζουμε να κάνουμε έρωτα φοβούμενοι τις συνέπειες. Να πεθαίνουμε στην γέννα και το προσδόκιμο επιβίωσης να κατέβει στα 30 χρόνια. Ξέρεις, ο πριμιτιβισμός δεν είναι προοδευτική άποψη. Δεν μας φταίνε οι τεχνολογικές ανακαλύψεις και οι απίθανες ιατρικές δυνατότητες. Η μαλακία μας μας φταίει. Δεν θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι ζώντας στα σπήλαια... Απλώς θα πεθαίνουμε περισσότερο.
Όσον αφορά το "γάτα ΜΟΥ" που τόσο σε ενοχλεί, δεν νομίζει ότι κάποιος εδώ εννοεί ότι η γάτα είναι μια απλή ιδιοκτησία. Όταν λέμε ο καθηγητής ΜΟΥ ή ο γιατρός ΜΟΥ δεν δηλώνουμε ιδιοκτησία. Σημαίνει απλώς αυτός που σχετίζεται με εμένα. Δηλώνει μια σχέση.
Πάμε παρακάτω.
Ας μιλήσουμε για αδέσποτα. Δεν θες να στειρώνονται οι γάτες γιατί κανείς δεν τις ρώτησε, μας λες. Επειδή δεν το αποφάσισαν. Λες τα γατάκια που θα γεννηθούν να αποφάσισαν να πεθάνουν μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών? Από υποθερμία? Πατημένα από αυτοκίνητο να ξεψυχήσουν αργά στην καυτή άσφαλτο? Με ποιό δικαίωμα παίρνεις την απόφαση να τα καταδικάσεις σε αυτήν την μοίρα? Σε διόρησε κανείς δήμιο?
Αναφέρεις την χαρά της γάτας που ταίζει τα γατάκια της. Το ότι κάτι προσφέρει χαρά δεν είναι επιχείρημα του ότι είναι δίκαιο και καλό. Οι παιδεραστές χαίρονται πολύ να βιάζουν κοριτσάκια, ασ μην τους το στερούμε. Και οι ηρωινομανείς χαίρονται να παίρνουν την δώση τους. Γιάτι να τους βοηθήσουμε, να τους την πάρουμε από τα χέρια? Δικό τους σώμα δικιά τους απόφαση, ναι? Οι πυρομανείς? Ποιός είσαι εσύ που θα τους στερήσεις την θαλπωρή της πυρκαγιάς?
Συγκινησιακά, ανούσια επιχειρήματα.
Τέλος για όλα αυτά τα γελοία "τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε και εσείς στειρώνετε γάτες", έχω να πω το εξής. Μας ξέρεις? Ξέρεις τι άλλο κάνουμε στην ζωή μας? Για τα παιδάκια όσο και για τα γατάκια που πεινάνε φταίει η δομή της σημερινής κοινωνίας και η κατανομή του πλούτου. Εσύ που μας την λες, από που γράφεις? Από τα οδοφράγματα? Αν ναι, καλώς. Αν όχι, τρέχα. Αλλιώς ότι έχεις πει είναι σκέτη υποκρισία.
Μιλάς με ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο, αγάπη και χρήμα για να ελαφρύνουν τον΄πόνο των πλασμάτων που τους περιτριγυρίζουν. Δείξε σεβασμό και πάρε παράδειγμα, επειδή αν όλοι οι άνθρωποι ήταν έτσι, θα ζούσαμε σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο.

https://www.vhemt.org
The Voluntary Human Extinction Movement.
Προτεινω να του ριξετε μια ματια για να δειτε τι συμβαινει πισω απο την πλατη σας...

Απλα ξερε οτι μετα τις γατουλες και τα σκυλακια...αυτοι που σας εχουν κανει την πλυση εγκεφαλου και εχει δουλεψει μια χαρα απ'οτι βλεπω....εχουν αποφασισει οτι YOU ARE NEXT IN LINE FOR EXTINCTION....
Αλλα εσυ συνεχισε να πιστευεις οτι πιστευεις...Λιγη φαντασια στη ζωη μας δε βλαπτει...οσους δεν αντεχουν την ωμη πραγματιοτητα.

Γιατί συγχήζεσαι καλέ;;;;
Ασε την κοπέλα, την δουλειά της κάνει.

Ισως και να χεις δικιο...Απλως εχω κουραστει (οχι στο φορουμ αλλα γενικα) απο ατομα που εχουν καταλαβει "την ουσια των πραγματων", που ξερουν ολες τις θεωριες συνομωσιας, που πιστευουν οτι υπαρχουν για να διαφωτιζουν τον κοσμο για "σκοτεινα σεναρια"...Δε θελω αλλους σωτηρες...please....

lykaki καλησπερα σου το ιδιο και σε ολους σας .

διαβαζω οτι γραφτηκε ξανα και ξανα και δεν εχω καταλαβει τιποτα που να με κανει ως τα τωρα να καταλαβω ποιος ειναι τεληκα ο ζωωφιλος και ποιος ο ανθρωπος. κοπελα μου το εθεσες καλητερα απο τον καθενα μας.το ειπα και προτητερα οτι δεν μας κανει καλητερους η σκεψη οτι αφου δεν μπορω να σωσω τον κοσμο καθωμε και παρακολουθω.ειμουν και ειμαι κατα της στειρωσης των ζωων αλλα την υποστηρηζω.προτημω να με πουν απανθρωπη παρα να μαζευω το κοριτσι μου καθε χρονο τετοια εποχη κοματια γιατι γυρηζωντας απο το σχολειο η το παιχνιδι της μετραει κοματιασμενα πλασματακια.

ναι δεν μου δηνει το δικεομα ο θεος να κανω κατι τετοιο στα ζωα αλλα περνουν καποιοι χωρης να τον ρωτησουν το δηκεομα να το παιζουν δημιοι.και το γαμωτο ειναι οτι καποιοι απο αυτους μεγαλωνουν αυριανους δημιους.τα ειπες υπερωχα κοπελα μου και να ξερεις οτι στα 44 μου καποιοι νεοι σαν και σενα μου μαθενουν πολλα για να τα μαθω και εγω στα παιδια μου.δεν ειμαι χορτοφαγος και για ονομα του θεου δεν θα γηνω ποτε. δεν μου αρεσει να σκοτωνω αλλα δεν θα κλαψω για καποιους ασυνηδητους στην αφρηκη αλλα και σε πολες αλλες χωρες που αραδιαουν παιδια θηματα απλα γιατι ετσι κανουν.στον φιναλε να το κοψουν.

οι γατες θα χαθουν διαβασα πιο πανω.οχι δεν θα γινει αυτο.δεν προκητε να γηνει γιατι απλα δεν ειμασται ολοι υπερ της στειροσης.δεν διαβασα πουθενα οτι δεκαδες ζωα χαθηκαν απο την γη γιατι οι ανθρωποι τους εκαναν στηρωση.οι γατες δεν χρησημευουν σε τιποτα για τους πολους οποτε δεν θα της εξαφανησουν(εκτος αν εχεις σουβλατζιδικο).δεν τις αγαπουν ολοι.δεν βλεπουν την αγαπη στα ματια τους δεν νιωθουν το φτερουγησμα στην κοιλια τους οταν τρηβουν την μουσουδα τους στον λαιμοτους και δεν προκητε να νιωσουν ποτε να τους φευγει στο ξεκαρφωτο ενα χαζοχαμογελο στην θυμηση του γουργουρηζματος τους στα χαδια σου.ο καθενας στην αποψητου.

ειπαι καποιος οτι δεν τα ρωτησαμε.κανω εγω την ερωτηση.δηνω εγω την ερωτηση και αφηνω το περιθωριο την προσπαθειας να αλαξει η γνωμη μου με την σωστη απαντηση.φηλη μου που εθεσες το πιο πανω ερωτημα σου βαζω τα εξης δηληματα.σε αφηνω ελευθερη μικρη μου γατουλα.εχεις μολης γλητωση απο ενα τεραστιο μεταλικο χερι που πηρε αγκαλια τα αδελφακια σου και τα χαζα ουρλιαζαν αντι να χαιροντε που ειχαν μια τοσο σφηχτη αγκαλια.εισαι στην δηκη μου πολη,γεματη απο σκουπηδοντενεκεδες που κρηβουν λαχταρηστες νοστημιες απο σαπια τροφημα γεματα μικροβια και ψιλους που αφησαν οι φιλοι μου οι ποντικοι.δεν βαριεσαι θα κολησεις στην καλητερη μονο τα μισα αλλα θα εισαι αρτημελης.θα τρεχεις καθε μερα αναμεσα στα αμαξια που εχουν οι ομιοι μο και αυτο θε σε κανει πατουληδου(αντε και στο χρυσο) ασε τα υπεροχα σκυλακια που θα σε καραδοκουν σε καθε στενο να σου πουν μια φιληκη καλησπερα δεν πηραζει αρκη που θα εισαι αρτημελης.και νασου τα καλα παιδακια που σε καλουν κοντα τους και πας.αλωστε η λυχουδια που σου δηχνουν ειναι τρομερη και εσυ πεινας.και τι θελουν μωρε???????απλα να σου δεσουν στην ουρα ενα μακρη σκοινι με ντενεκεδια που θα σε τρελενουν απο τον θορηβο καθος θα τρεχεις απο την χαρα σου για το δωρο τους.

και κατακοπη κουρνιαζεις στο παρκακι που ερχεται τακτηκα ενας αλλος καλος ανθρωπος και μοιραζει φαγακι.δεν ξερειη την γευση του γιατι οι φιλοι σου που το εφαγαν δεν υπαρχουν να στο πουν.και μετα απο πολες υπεροχες στιγμες ερχεται ενας τεραστιος αντρακλας με ουρα και σου χαρηζει τον ουρανο με ταστρα και το λιγοτερο 4 μωρα.εισαι κατακοπη πεινασμενη αλλα τοσο ευτηχησμενη που αφηνεις εναν ακομα καλο ανθρωπο να μοιραστη την χαρα σου με τα μωρασου.και τι καλος τα περνει και τα βαζει σε ενα καταμαυρο κουβερτακι και τα παει σε ενα καλητερο μερος.σε εκεινο το μεγαλο σκουπιδοντενεκε που ησουν και εσυ.τη καλα και τα μωρα σου θα πανε βολτα μεσα στην σφηχτη αγκαλια.δεν θα τα ξαναδεις αλλα ελα μωρε σε λιγο θα κανεις αλλα μωρα που θα εχουν τα ιδια προνομια με σενα.

τυχερη γατουλα θα ζησεις ολες αυτες τις τρομερες στιγμες για τρεις αντε τεσσερης φορες(δεν σε κοβω να ζεις παραπανω απο τρια χρονια)τι να κανεις την μακροζωηα αλωστε.λιγα χρονια και καλα λενε οι σοφοι.και τωρα εισαι παλη στην αρχη μωρο σε μια σακουλα μαζι με τα αδελφια σου να σκουζεται απο φοβο.και ερχεται ενας πολυ κακος ανθρωπος και σας περνει.σας μοιραζει ο ασπλαχνος σε αλλους κακους που κανουν ολοι το ιδιο σας κατσιαζουν το τριχομα απο τα χαδια περημενουν να τρωτε τρεις φορες την μερα να κοιμαστε στο χαλι τους η σε μαξιλαρες η το χειροτερο στο κρεβατιτους μαζι τους.ασε το σηνεχες παιχνιδι που σου επιβαλουν(πως να αντεξει μια γατα τοσο κακο)και το χηρωτερο δεν ηρθε. σου επηβαλει να ζεις ολο αυτο το μαρτυριο για 13 14 ισος και 15 χρονια.το αντιτιμο ειναι ομως να μην κανεις μωρα.κακο αυτο γιατι ετσι δεν θα εχουν την χαρα οι καλοι ανρθωποι να τα βαζουν στην μαυρη κουβερτουλα και να δηνεις στο τεραστιο μεταλικο χερι να τα αγκαλιαση με αγαπη.η αποφαση δηκη σου.παιδια συγνωμη για τα λαθη που κανω αλλα η δυσλεξια με σκοτωνει.φιλια........................

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
1. Ποτε δεν ειπα οτι το θεμα της μειωσης του "υπερ"πληθυσμου δε πρεπει να λυθει. Δεν ειναι οτι δε θελω λυση...Ειναι οτι απλα δε συμφωνω με τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ λυση!!!! Σαφως και ειναι ενα προβλημα...αλλα ΓΙΑ ΕΜΑΣ, οχι για τις γατες. Αν οι γατες υποφερουν επειδη γεννιουνται...δε φταιει το γεγονος οτι γεννανε!!! Φταιει το γεγονος οτι γεννανε στον κοσμο των πιο αλαζονικων και εγωκεντρικων ΖΩΩΝ ... στον κοσμο: των ΑΝΘΡΩΠΩΝ...Ας εντοπισουμε το αληθινο αιτιο και οχι οτι μας συμφερει...Η αιτια για ολα αυτα τα προβληματα ακομα και για την εννοια του "υπερπληθυσμου" ειμαστε ΕΜΕΙΣ. Δε νομιζω οτι οι γατες θα πιστευουν οτι ειναι υπερπληθεις...Εμεις τα φτιαχνουμε ολα αυτα γιατι ετσι μας βολευει...δυστυχως:(

2. Ηδη εχω προτεινει λυση..αλλα μαλλον τη παραβλεπετε γιατι σας φανηκε...αβολη ισως; Και οχι δεν ηταν η βαζεκτομη...οπως εξηγησα αυτο ηταν απλα για πληροφορηση...Η λυση που ειναι για τολμηρουσ μονο...ειναι να περιοριστουν οι πραγματικοι ΥΠΑΙΤΙΟΙ και ΟΧΙ τα ΘΥΜΑΤΑ...Να στειρωθειτε εσεις δηλάδη...η να παρετε εστω αποφαση να μη γεννησετε ΚΑΙ να την κρατησετε...Οπως εχω απο χρονια κανει εγω.

"προτιμω να βλεπω 2 στειρωμενα αδεσποτα, παρα 4 νεογεννητα γατακια νεκρα στα σκουπιδια, 3 πατημενα απο αυτοκινητο στη μεση του δρομου, 5 δηλητηριασμενα απο κακους γειτονες, 3 σκοτωμενα απο σκυλο, 5 νεκρα απο ασθενειες, 4 παραλυτα ή τυφλα κοκ."

Καποιος εγραψε αυτο το επιχειρημα πριν ... Σεβαστο...Αλλα αγαπητη/ε μου εχεις σκεφτει οτι υπαρχει επισης η πιθανοτητα τα γατακια να τα πατησει αμαξι να τα φολιασει ο γειτονας και να τα φανε τα σκυλια, η ν'αρρωστησουν απο οποιαδηποτε ασθενεια ΑΚΟΜΑ και οταν ΕΙΝΑΙ Στειρωμενα; Η μηπως ειναι ψεμματα κι αυτο΄Πες μου ειλικρινα εσυ δεν εχει δει ποτε στειρωμενα γατακια να τα παθαινουν ολα αυτα...ποτε ποτε ποτε; Εγω εχω δει δεκαδες παντως....
Εγω θα ελεγε λοιπον οτι το επιχειρημα αυτο ειναι φθηνο...Ιδιως οταν μιλαμε για αδεσποτα γατακια που τα στειρωνεις και τα παρατας παλι στους δρομους...οχι εσυ...γενικα μιλαω (πρεπει να το υπενθυμιζω αυτο εδω μεσα απ'οτι φαινεται γιατι ειστε μου φαινεται λιγακι ευθικτοι :) ) Αν τωρα εχεισ σκοπο να το στειρωσεις και να το κλεισεις μεσα για ολη του τη ζωη...(που ναι εγω το βλεπω σαν ενα τυπο φυλακισης αυτο...περιορισμου της ελευθεριας εστω ...κι αν και με αυτο διαφωνειται...τοτε τι να πω...ο κοσμος εχει αλλαξει πολυ...τα βλεπουμε ολα αναποδα μηπως; Αν εκλεινες ενα παιδακι 2-3 η και 5 ετων που αυτη ειναι πανω κατω λενε η νοημοσυνη των γατων μεσα σ'ενα σπιτι εστω και 150 τετραγωνικα...δε θα ηταν λιγο δυστυχισμενο;;;;) παντως τοτε ...ναι...συμφωνω οτι θα ηταν πολυ πιο ασφαλες...Αλλα τισ αθενειες και παλι δε θα τισ γλυτωνε αφου υπαρχουν τοσες και τοσες και οχι μονο οι κολλητικες!!!

Ολα σε φιλικο επιπεδο παντα...

Η λυση που προτεινεις αγαπητη μου δεν ειναι λυση. Μια λυση που θα ηταν ικανη να αλλαξει την ποιοτητα ζωης των αδεσποτων θα ηταν να εξαφανιστουν οι πολεις. Νομιζεις οτι ειναι εφικτο κατι τετοιο;

Οσο για το επιχειρημα μου, εχεις σκεφτει οτι μια γατα στον δρομο ζευγαρωνει 2 και 3 φορες τον χρονο, γενναει κατα μεσο ορο 4 γατακια και αν υποθεσουμε οτι τα 2 απο αυτα ειναι θηλυκα, θα γεννησουν και αυτα 2 και 3 φορες τον χρονο απο 4 γατακια κοκ; Ποσα γατακια θα γεννηθουν στον δρομο απο μια θηλυκια γατουλα σε 10 χρονια; Μονο απο αυτη τη γατα θα γεννηθουν 120 γατακια. Αν απο αυτα τα γατακια τα μισα ειναι θηλυκα, θα βρεθουν στον δρομο 720 γατακια μεσα σε 10 χρονια. Ποσα θα γεννησουν απο αυτα; Ακομα και αν πεθανουν τα μισα, ο πληθυσμος τους θα αυξανεται εκθετικα. Ο ανθρωπος δεν γενναει 3 φορες το χρονο απο 4 μικρα.

Προτιμας να βλεπεις χιλιαδες γατες στους δρομους εξαθλιωμενες, παρα μερικες δεκαδες στειρωμενα αδεσποτα να περιφερονται; Προτιμας να ερχονται στον κοσμο γατακια χωρις τυχη και μελλον; Προτιμας να ερχονται στον κοσμο γατακια και να πεθαινουν πριν ακομα ανοιξουν τα ματια τους; Τα στειρωμενα σαφως και εχουν τους ιδιους κινδυνους με τα αστειρωτα, δεν θα φερουν ομως στον κοσμο γατακια που θα εχουν αβεβαιο μελλον.

κουνελακι ειμαι αρκετα πιο μεγαλη απο σενα για να μπορω να καταλαβω πια ειναι η πορια της ζωης.δεν εχω αναγκη απο καποιους να μου πουν τι θα κανω και τι οχι.ναι ειμαι υπερ της στηρωσης καποιων ανθρωπων.μονο ετσι τα παιδια καποιων αλλων θα ηταν ασφαλης.το να κανεις παιδια ειναι δωρο θεου αλλα οταν κανεις πολλα και δεν μπορεις να τα ζησει τι κανεις????????????????????????τα ταιζεις θεοριες ???????????????και ναι αν ειμαι ενα βημα μεσα στην πλυση εγκεφαλου ειμαι χαρουμενη που δεν ειμαι εικοση βηματα που εισαι εσυ.θα δεχτω καποια που εχει κανει στηρωση αλλα θα κλωτσησω καποια που εχει κανει εκτρωση η που πεταξε το παιδιτης.και κατι ακομα εδω ειναι μια συζητηση για γατες.η κοσμοθεορια ειναι πολυ μακρια απο της δυνατοτητες πολων

Επισης κατι αλλο που μου εκανε τρομερη εντυπωση...
Καποιος/α εδω εχθες ανεφερε κατι για στειρωσεις που γινονται με 15-20 ευρω!!!!!!!:( Αληθινα αναρωτιεμαι...ΠΟΥ;;;;;;
Στη Ρουμανια;
Εγω στη Φιλοζωικη ξερω τις κανουν απο 50 ευρω και ανω!!!! Και οι κανονικοι κτηνιατροι ζητανε και 150 πολλες φορες...
Τωρα αν εσεις ειστε τοσο τυχεροι κι εχετε βρει γιατρο (;;;) που κανει με τοσο λιγα....συγχαρητηρια!!!!
Θα σου απαντησω σε καθε ενοτητα ξεχωριστα.
Οι Γιατροι που κανουν στειρωσεις με 10 η 15 ευρω ειναι γιατροι εθελοντες απο χωρες της Ευρωπης και της Αμερικης που ερχονται στην χωρα μας για να βοηθησουν στο τεραστιο προβλημα με τα αδεσποτα. Τα 10 και 15 ευρω ειναι το κοστος των φαρμακων και των αναλωσιμων για μια στειρωση. Κια θελω να σου πω οτι στην τιμη αυτη τα φαρμακα που χρησιμοποιουνται ειναι τα καλυτερα και πιο αποτελεσματικα ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ.
Αρα λοιπον οι στειρωσεις με 10 και 15 ευρω ειναι στειρωσεις που δεν γινονται στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ αλλα ακομη και στην πολη που μενεις και παρα πολλες φορες απο γιατρους της ηπειρου που καταγεσαι.
Τουλαχιστον ελπιζω ΜΕΤΑ τη στειρωση...να μην τισ αφηνετε απλα τις γατες παλι αδεσποτεσ στο δρομο....ιδιως αν δε ξερετε ΑΝ εχει πετυχει πληρως η στειρωση...απο ενα τετοιο γιατρο...πολλες φορες οι στειρωσεις που γινονται μαζικα και στην ξεπετα...για τοσο λιγα λεφτα...δεν ειναι και οι καλυτερες...μηπως δε συμφωνειτε και με αυτο;
Καθολου μα καθολου. Δεν εχεις καμια εμπειρια γιαυτο και νομιζω οτι δεν εχεις το δικαιωμα να κρινεις. Οταν και αν ποτε αποκτησεις εμπειρια ελα να εκθεσεις της αποψεις σου. Οσο για τα ζωα που επανατοποθετουνται στην περιοχη τους μετα την στειρωση αυτο γινεται με απολυτη
σιγουρια οτι τα ζωα ειναι ασφαλη στο να γυρισουν ξανα στον δρομο. ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ,
Αρα δεν το βλεπω και πολυ υπευθυνο...το να μαζευουμε , να στειρωνουμε, και μετα να επαναπαυομαστε με την ιδεα οτι καναμε δηθεν και το σωστο...
Δεν κανω κανενα σχολιο πανω σαυτο. Για το θεμα της υπευθυνοτητας ο καθενας εχει την δικη του αποψη. Καλο θα ηταν βεβαια η αποψη που εχει να βγαινει απο τα αποτλεσματα των θεσεων και των ενεργειων του.
Τα ζωακια θελουν επιβλεψη για μερες ισως και μηνεσ...αν ο ''γιατρος'' ( συγγνωμη αλλα εγω δε θα πηγαινα ποτε σε καποιον που ζηταει τοσο λιγα, λιγοτερα και απο τη φιλοζωικη!!! Μαλλον σκιτζης θα ειναι) εχει αφησει μεσα υπολοιπο ιστο απο τις ωοθηκες πχ, δεν τις καθαρισε καλα ας πουμε...το γατακι και παλι μπορει να κανει καρκινο. Το ξερετε αυτο...ετσι; Επισης υπαρχει και το stump pyometra που ειναι πυομετρα που συμβαινει ακομα και ΜΕΤΑ τη στειρωση αν δεν πετυχει αυτη...πραγμα που εξαρταται θα ελεγα απο την πειρα του γιατρου...
Λες οτι εισαι επιστημονας. Αληθεια πως θα σου φαινοταν η αμφισβητηση και η απαξιωση απο ανθρωπους που δεν σε γνωριζουν και δεν γνωριζουν την δουλεια σου αλλα απλα την κρινουν απο το ποσο κοστολογεις την παροχη των υπηρεσιων σου????????????
Ειναι λοιπον σκιτζηδες ακομη και οι καθηγητες της Κτηνιατρικης που πολλες φορες κανουν δωρεαν στειρωσεις στα αδεσποτα? Ειναι σκιτζηδες οι κτηνιατροι απο Αμερικη, Αγγλια, Γερμανια, Δανια, Ολλανδια,Αυστρια και πολλες αλλες χωρες που ερχονται για να στειρωσουν τα αδεσποτακια μας????????? Ειναι σκιντηδες δεκαδες καταξιωμενοι Ελληνες κτηνιατροι που εχοντας την ευαισθησια για γνωμονα στην δουλεια τους και οχι το πακετακι των ευρω προσφερουν καποιες οικονομικες τιμες για την στειρωση των αδεσποτων??????????
Λυπαμαι παρα πολυ γαι τα συμπερασματα και τις αποψεις σου. Εχω να σου πω οτι προσβαλεις ασυστολα καταξιωμενους επαγγελματιες και ανθρωπους που συμπαραστεκονται στον αγωνα μας για τα αδεσποτακια.
Και η ερωτηση πραγματικα ειναι Γιατι ενας πεπειραμενος και πετυχημενος γιατρος να ζητησει 15 ευρω;;;;;!!!!!!!!
Γαιτι καλη μου φιλη δεν δουλευουν ολοι για το πακετο. Υπαρχουν πολλοι που δουλευουν και με συνειδηση. Και παντα σου ξεκαθαριζω οτι οι τιμες αφορουν τις στειρωσεις ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ και οχι οικοσιτων ζωων. Σεβονται τον αγωνα μας για τα αδεσποτα και συνεισφερουν και οι ιδιοι με τον δικο τους τροπο την αφιλοκερδη στειρωση.
Αρα μαλλον επιπολαιοτητα θα το ελεγα και οχι υπευθυνοτητα το να στειρωνουμε αβερτα οσα αδεσποτα βρουμε απλα και μονο γιατι καποιοι προσφερουν οικονομικες τιμες...
Εαν δε πληρωσεις τουλαχιστον το ας πουμε αξιοπρεπες ποσο των 50 ευρω και επισης εαν δεν εχεις σκοπο να παρακολουθεις/monitor τις γατουλες εαν δε μπορεις να τους βρεις σπιτακι στη γειτονια που ζουνε...τοτε...τι να πω; Αν δηλαδη βγαινεις και μαζευεις γατες απο οποια γειτονια βρεις και μετα τη στειρωση τις αφηνεις παλι εξω κι εσυ μενεις πατησια κι αυτες κερατσινι....εεεε πως εισαι τοσο σιγουρη/ος οτι πανε καλα μετα την επεμβαση;;;;;;;;; Και οτι δεν τους δημιουργησε προβληματα....
Τα ζωα παρακολουθουνται καθημερινα απο τους ανθρωπους που τα ταιζουν και τα φροντιζουν στις γειτονιες. Υπηρξαν εξαιρετικα ελαχιστες περιπτωσεις ( Απο τα χιλιαδες ζωα που επιασα για στειρωση 5 ζωα να πεθανουν μια εβδομαδα μετα την στειρωση. Αιτιες τα δυο απο αυτα ζωα με AIDS ενα με λευχαιμια ενα με λοιμωδη περιτονιτιδα και ενα με καρκινο στους πνευμονες. Ποσοστο θανατων 0,002 στα χιλια. Συγνωμη δεν ειναι ικανο για να με προβληματισει.

κουνελακι ειμαι αρκετα πιο μεγαλη απο σενα για να μπορω να καταλαβω πια ειναι η πορια της ζωης.δεν εχω αναγκη απο καποιους να μου πουν τι θα κανω και τι οχι.ναι ειμαι υπερ της στηρωσης καποιων ανθρωπων.μονο ετσι τα παιδια καποιων αλλων θα ηταν ασφαλης.το να κανεις παιδια ειναι δωρο θεου αλλα οταν κανεις πολλα και δεν μπορεις να τα ζησει τι κανεις????????????????????????τα ταιζεις θεοριες ???????????????και ναι αν ειμαι ενα βημα μεσα στην πλυση εγκεφαλου ειμαι χαρουμενη που δεν ειμαι εικοση βηματα που εισαι εσυ.θα δεχτω καποια που εχει κανει στηρωση αλλα θα κλωτσησω καποια που εχει κανει εκτρωση η που πεταξε το παιδιτης.και κατι ακομα εδω ειναι μια συζητηση για γατες.η κοσμοθεορια ειναι πολυ μακρια απο της δυνατοτητες πολων
Μαλλον μπερδευτηκες:P

ναι... gelly01...οσοι γιατροι κανουν τοσο φτηνα αυτες τις στειρωσεις για τα δεσποτα,ειναι σκιτζιδες και χασαπηδες,ειναι σκιτζιδες γιατι πανω απο το κερδος ,βαζουν την αγαπη τους για τα ζωα..την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ...προσφερουν τον κοπο και την εργασια τους για αυτα τα πλασματα..ειναι σκιτζιδες γιατι ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΖΩΟΙ.....οντως,αυτοι οι γιατροι,σιγουρα δεν εχουν την γκλαμουρια του κολωνακιου...

...Ας το πάμε σιγά σιγά και με λογικά επιχειρήματα...
Μιλάς ξανά και ξανά για το πως οι γάτες δεν είναι κατώτερες από τους ανθρώπους άρα έχουν και αυτές το δικαίωμα να αποφασίζουν για το σώμα τους. Αλλά κατά τα άλλα προτείνεις και καλά το "άβολο" για εμάς τους ακραίους φασίστες (δεν ντρέπεσαι λίγο να προσβάλλεις γενικά ανθρώπους για των οποίων το κοινωνικό και πολιτικό έργο δεν γνωρίζεις τίποτα?) ενδεχόμενο της ανθρώπινης στείρωσης. Η ανθρώπινη στείρωση υπάρχει, σε πληροφορώ. Σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου γίνεται, και μάλιστα σε χώρες όπως η Ινδία επιδοτείται κιόλας. Αρά τι προτείνεις που δεν υπάρχει ήδη? Την -αναγκαστική- ανθρώπινη στείρωση? Αρά οι γάτες να έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για το σώμα τους αλλά όχι εμείς? Κάτι δεν στέκει λογικά εδώ.
Μετά λες για το πως επεμβαίνουμε στην φύση όταν επεμβένουμε στην αναπαραγωγή. Ξέρεις ποιος το λέει αυτό? Ο Πάπας. Και λες εμάς φασίστες...
Αμά είναι έτσι να μην επεμβαίνουμε στην φύση ούτε εμείς οι άνθρωποι. Να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αντισυλληπτικά και προφυλακτικά, να πάθουμε όλοι AIDS και σύφιλλη, να κάνουμε 15 παιδιά και να διστάζουμε να κάνουμε έρωτα φοβούμενοι τις συνέπειες. Να πεθαίνουμε στην γέννα και το προσδόκιμο επιβίωσης να κατέβει στα 30 χρόνια. Ξέρεις, ο πριμιτιβισμός δεν είναι προοδευτική άποψη. Δεν μας φταίνε οι τεχνολογικές ανακαλύψεις και οι απίθανες ιατρικές δυνατότητες. Η μαλακία μας μας φταίει. Δεν θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι ζώντας στα σπήλαια... Απλώς θα πεθαίνουμε περισσότερο.
Όσον αφορά το "γάτα ΜΟΥ" που τόσο σε ενοχλεί, δεν νομίζει ότι κάποιος εδώ εννοεί ότι η γάτα είναι μια απλή ιδιοκτησία. Όταν λέμε ο καθηγητής ΜΟΥ ή ο γιατρός ΜΟΥ δεν δηλώνουμε ιδιοκτησία. Σημαίνει απλώς αυτός που σχετίζεται με εμένα. Δηλώνει μια σχέση.
Πάμε παρακάτω.
Ας μιλήσουμε για αδέσποτα. Δεν θες να στειρώνονται οι γάτες γιατί κανείς δεν τις ρώτησε, μας λες. Επειδή δεν το αποφάσισαν. Λες τα γατάκια που θα γεννηθούν να αποφάσισαν να πεθάνουν μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών? Από υποθερμία? Πατημένα από αυτοκίνητο να ξεψυχήσουν αργά στην καυτή άσφαλτο? Με ποιό δικαίωμα παίρνεις την απόφαση να τα καταδικάσεις σε αυτήν την μοίρα? Σε διόρησε κανείς δήμιο?
Αναφέρεις την χαρά της γάτας που ταίζει τα γατάκια της. Το ότι κάτι προσφέρει χαρά δεν είναι επιχείρημα του ότι είναι δίκαιο και καλό. Οι παιδεραστές χαίρονται πολύ να βιάζουν κοριτσάκια, ασ μην τους το στερούμε. Και οι ηρωινομανείς χαίρονται να παίρνουν την δώση τους. Γιάτι να τους βοηθήσουμε, να τους την πάρουμε από τα χέρια? Δικό τους σώμα δικιά τους απόφαση, ναι? Οι πυρομανείς? Ποιός είσαι εσύ που θα τους στερήσεις την θαλπωρή της πυρκαγιάς?
Συγκινησιακά, ανούσια επιχειρήματα.
Τέλος για όλα αυτά τα γελοία "τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε και εσείς στειρώνετε γάτες", έχω να πω το εξής. Μας ξέρεις? Ξέρεις τι άλλο κάνουμε στην ζωή μας? Για τα παιδάκια όσο και για τα γατάκια που πεινάνε φταίει η δομή της σημερινής κοινωνίας και η κατανομή του πλούτου. Εσύ που μας την λες, από που γράφεις? Από τα οδοφράγματα? Αν ναι, καλώς. Αν όχι, τρέχα. Αλλιώς ότι έχεις πει είναι σκέτη υποκρισία.
Μιλάς με ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο, αγάπη και χρήμα για να ελαφρύνουν τον΄πόνο των πλασμάτων που τους περιτριγυρίζουν. Δείξε σεβασμό και πάρε παράδειγμα, επειδή αν όλοι οι άνθρωποι ήταν έτσι, θα ζούσαμε σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο.

εσυ δεν εγραψες ζωγραφισες!!!!!!!! μαζι σου και εγω

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back