Η στείρωση της Χιονούλας

jass_gr

Νεοφερμένο μέλος

Ο jass_gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Κόρθιο (Άνδρος). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπερα σας......:)
Σημερα το πρωι πηγα για στειρωση τη Χιονουλα μου αφου την ειχα αφησει να γεννησει μια φορα και να ολοκληρωθει σαν γυναικα....:D
Τα μικρα της ειναι 2μηνων περιπου και εκανε 6.

Ενω ειχα καποιες υποψιες γιατι η κοιλιτσα της ηταν φουσκωμενη σημερα ο γιατρος διαπιστωσε οτι ηταν εγκυος και απ'οτι μου ειπε θα γεννουσε σε 10-15μερες..
Κατα την στειρωση οπου εγινε και εκτρωση ταυτοχρονα εβγαλε μαζι με τη μητρα της και 8γατακια...
Αναγκαστικα της εκανε και μεγαλη τομη για να βγουν ολα αυτα...

Απο τις 11.00 που την εφερα σπιτι την λυπαται η ψυχη μου...Δε κουνιεται καθολου, δεν τρωει εχει κανει 3-4φορες εμετο και δεν εχει ορεξη καθολου.
:cry:

Ειναι φοβισμενη και παει και κρυβεται συνεχεια,και ουτε θελει χαδια..Λετε να μου κραταει κακια που την πηγα για εκτρωση?

Ο γιατρος μου εδωσε αντιβιωση σε αλοιφη VETRIMOXIN να της δινω πρωι και βραδυ στο στομα..Τωρα δεν ξερω αν μου καθεται να της την βαλω..

Αυριο λετε να συνελθει η θα ειναι στην ιδια κατασταση?

Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.
Θα συνέλθει αύριο,ο εμετός μάλλον είναι από τη νάρκωση.Αν επιμένει,κάνε ένα τηλέφωνο στο γιατρό σου.Οι γάτες δε γνωρίζουν φυσικά τι σημαίνει έκτρωση,και αυτά είναι συναισθήματα δικά μας,μην τα προβάλλεις στο ζωάκι.Μα καλά,αν γεννούσε σε δέκα μέρες η κοιλιά της θα είχε μεγαλώσει πολύ,πως και δεν την πήγες πιο νωρίς;Τα μικρούλια της τι θα τα κάνεις από την προηγούμενη γέννα;Την αντιβίωση να της τη δίνεις πάση θυσία,είναι πολύ σημαντική για να μην πάθει κάποια μόλυνση.Αν δε μπορείς να της τη βάζεις στο στόμα,δοκίμασε να της την ανακατέβεις με λίγη κονσέρβα.
Με τις υγείες της,και ελπίζω όλα να πάνε καλά.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γατακια της απο την προηγουμενη γεννα τα εδωσα.Εγω κρατησα μονο ενα....

Δεν την πηρα χαμπαρι γιατι δεν πιστευα οτι ειναι παλι εγκυος τοσο γρηγορα και λεω θα εχει παρει κιλα...
Εντωμεταξυ το μικρο της που εχω κρατησει ακομα τη θηλαζε ενω τρωει φαγητο κανονικα.

Δεν την πηρα χαμπαρι γιατι δεν πιστευα οτι ειναι παλι εγκυος τοσο γρηγορα και λεω θα εχει παρει κιλα...
Εντωμεταξυ το μικρο της που εχω κρατησει ακομα τη θηλαζε ενω τρωει φαγητο κανονικα.
Ναι,μένουν κατευθείαν έγκυες αν δεν έχεις το νου σου...Δεν πειράζει,αφού πήγαν όλα καλά...Θα σταματήσει το γάλα της τώρα με τη στείρωση,οπότε θα σταματήσει και το θηλασμό το μικρό.Αγοράκι ή κοριτσάκι;Άνοιξέ τους ένα θέμα βρε να τα θαυμάσουμε κι εμείς!:)

μην ανησυχείς, ειναι λογικό να ειναι ταλαιπωρημενη, αλλωστε στην περιπτωση που γινεται ταυτοχρονα και εκτρωση ειναι μεγαλυτερη επεμβαση και χρειαζεται λιγο παραπανω χρονο να αναλαβει ο οργανισμός. Να εχεις το νου σου στην τομη να μην την πειραζει και να μην δείχνει κοκκινη και ερεθισμενη και νομιζω οτι το πολυ σε 2 μερες θα συνελθει..

Λογικα θα συνερθει σε 1-2 μερες.Οταν γινεται στειρωση και εκτρωση μαζι και η γατουλα ειναι σε προχωρημενη εγκυμοσυνη, αν θυμαμε καλα καποτε που το συζητησα με τον κτηνιατρο μας,ο φοβος ειναι να της πετρωσει το γαλα.Ο κτηνιατρος που εκανε την στειρωση σιγουρα θα στα εξηγησει καλυτερα και αν συντρεχει τετοιος κινδυνος θα εχει παρει τα μετρα του.
Περαστικα σας και θελουμε και φωτο του μικρου απο την γεννα.:D
Υ.Γ Μπραβο σου που εξασφαλισες σπιτια για τα μωρακια απο την προηγουμενη εγκυμοσυνη.Παντος μπορει και να γινει η στειρωση και χωρις να προηγηθει μια γεννα.:D

Jass μην ανησυχείς όλα θα πάνε κάλα, θα συνέλθει και θα είναι πάλι όπως πριν.
έχω πέράσει και εγω άπο αυτο το στάδιο και έιναι ψυχοφθόρο να βλέπει την ψιψίνα σου έτσι.άσε και εγώ εννοιθα τύψεις όταν το έκανα αλά δεν γινόταν διαφορετίκα.any way περιμένουμε να δούμε το μικρό της.

Να εχεις το νου σου στην τομη να μην την πειραζει και να μην δείχνει κοκκινη και ερεθισμενη και νομιζω οτι το πολυ σε 2 μερες θα συνελθει..
Αν γλύψει την τομή, υπάρχει κίνδυνος να φύγουν τα ράμματα, γι'αυτό, τους βάζουν μερικές φορές αυτό το πλαστικό κολλάρο-πιατάκι γύρω από το λαιμό (δεν θυμάμαι πώς το λένε). Πρόσεχέ την λιγάκι σ'αυτό το θέμα.

Είναι καλύτερα η γατούλα σου σήμερα;

Αχ κι εγω πηγα τη τυχερουλα σημερα για στειρωση και ειμαστε και οι δυο για κλαμματα. Αυτη βαδιζει και παραπατα κι εγω τη βλεπω και ραγιζει η καρδια μου. Εκανε κι αυτη εμετο 2-3 φορες. Ελπιζω να μην ξανακανει. Πρεπει να ειναι απο την ναρκωση. Θελω να πιστευω πως μερες ειναι και θα περασουν. Προς το παρον εχει βρει παρηγορια μεσα στα σεντονια κι εχει ησυχασει. Καλα που υπαρχει κι αυτο το site και λεμε κανενα γατοπονο :blink:

Αχ κι εγω πηγα τη τυχερουλα σημερα για στειρωση και ειμαστε και οι δυο για κλαμματα. Αυτη βαδιζει και παραπατα κι εγω τη βλεπω και ραγιζει η καρδια μου. Εκανε κι αυτη εμετο 2-3 φορες. Ελπιζω να μην ξανακανει. Πρεπει να ειναι απο την ναρκωση. Θελω να πιστευω πως μερες ειναι και θα περασουν. Προς το παρον εχει βρει παρηγορια μεσα στα σεντονια κι εχει ησυχασει. Καλα που υπαρχει κι αυτο το site και λεμε κανενα γατοπονο :blink:
Να θυμάσαι πως το έκανες για το καλό του,ακόμα και άνθρωπος να έκανε επεμβαση,θα ήταν αδιάθετος και θα έκανε εμετό από τη νάρκωση.Είμαι σίγουρη ότι αύριο θα είναι σαφώς καλύτερα!:)

Οντως ειναι πολυ καλυτερα πια. Εχει ζωηρεψει.. αρχισε να τρωει και να κυνηγαει μυγες. Ασε που με τους εμετους που εκανε εβγαλε και τριχομπαλιτσες που ειχε στο στομαχακι της.

Είδες που δεν ήταν τίποτα τελικά;Με τις υγείες της!:)

Καλα δεν μπορω να πιστεψω το ποσο γρηγορα συνηλθε. Καταλαβα αυτο που λενε πως οι γατες ειναι εφταψυχες. Πριν δυο μερες αλλου πατουσε κι αλλου βρισκοτανε. Σημερα δεν πιανεται και εχει γυρισει στον κανονικο ρυθμο της... :up:

Εμ στα λέγαμε,δεν είναι κάτι για το οποιο πρέπει να ανησυχεις,και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες το θεωρούν τραγικό και πανικοβάλλονται την πρωτη φορά.

Τι έγινε τελικά είναι καλύτερα η ψιψίνα;

Ξερετε ομως εχω μεινει με την αμφιβολια πως μπορει να μην της αφαιρεσε και τη μητρα. Ημουν μπροστα στην επεμβαση γιατι ειχε απνοια και με φωναξε μεσα για να τη βοηθησω. Ειδα κατι που εμοιαζε με σαλπιγγες και ωοθηκη αλλα μητρα δεν ειδα... εκτος κι αν στη γατα ειναι τοσο μικρη σαν λεπτο εντερακι.. Ξερει καποιος γι αυτο; Και αν τελικα δεν την αφαιρεσε ειναι κακο αυτο για τη γατα;

Συνήθως προτιμούν να αφιαρούν τη μήτρα,ωστε να μη μένει μέσα ως ανενεργό όργανο και μαζευει.Δεν το είχατε συζητησει πριν την επεμβαση;Δεν είχα θηλυκή γατούλα που να στειρώθηκε(μια θα στειρωθεί μόλις γεννήσει και η άλλη μόλις φτάσει έξι μηνων) και δεν γνωρίζω αν ειναι μεγαλο θεμα.

Μου ειχε πει πως θα αφαιρουσε και τη μητρα. Αλλα δεν εχω ξαναδει απο γατουλα πως ειναι για να ξερω τι εκανε. Φανταζομουν πως θα ηταν κατι σαν στρογγυλη μπαλιτσα.. δεν ειδα κατι τετοιο. Εκεινη τη στιγμη ειπε πως αυτο ηταν. Τελος παντων θα τον ξαναρωτησω οταν παω για να κοψει τα ραμματα. Και νομιζω πως πρεπει να γραψει και στο βιβλιο παρακολουθησης τι ακριβως εκανε. Σημασια αυτη τη στιγμη εχει πως η γατουλινα ειναι πολυ καλα :whistle:

Φανταζομουν πως θα ηταν κατι σαν στρογγυλη μπαλιτσα..
Μην ανησυχείς, η μήτρα της γάτας δεν είναι στρογγυλεμένη όπως η ανθρώπινη. Φυσιολογικά μοιάζει περισσότερο με μακρουλό σωλήνα, εκτός αν είναι διογκωμένη από κάποιον κακό λόγο (πυομήτρα, π.χ.).
Απ' όσο ξέρω, στην Ελλάδα στείρωση σημαίνει πως τα αφαιρούν όλα, μήτρα και ωοθήκες.
Σε αγγλόφωνα (μάλλον αμερικανικά σάιτ, δεν θυμάμαι καλά!) είδα πως υπάρχει η περίπτωση να αφαιρεθεί μόνο η μήτρα και να αφήσουν μέσα τις ωοθήκες. Έτσι η γάτα ναι μεν ζευγαρώνει χωρίς να μείνει έγκυος, αλλά εξακολουθεί να έχει οίστρο, γιατί (όπως και στις γυναίκες) οι ωοθήκες εξακολουθούν να παράγουν ορμόνες. Αυτό όμως είναι πραγματικά βασανιστικό για το καημένο το ζώο (και για τους ανθρώπους του).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back