jass_gr
Νεοφερμένο μέλος

Σημερα το πρωι πηγα για στειρωση τη Χιονουλα μου αφου την ειχα αφησει να γεννησει μια φορα και να ολοκληρωθει σαν γυναικα....

Τα μικρα της ειναι 2μηνων περιπου και εκανε 6.
Ενω ειχα καποιες υποψιες γιατι η κοιλιτσα της ηταν φουσκωμενη σημερα ο γιατρος διαπιστωσε οτι ηταν εγκυος και απ'οτι μου ειπε θα γεννουσε σε 10-15μερες..
Κατα την στειρωση οπου εγινε και εκτρωση ταυτοχρονα εβγαλε μαζι με τη μητρα της και 8γατακια...
Αναγκαστικα της εκανε και μεγαλη τομη για να βγουν ολα αυτα...
Απο τις 11.00 που την εφερα σπιτι την λυπαται η ψυχη μου...Δε κουνιεται καθολου, δεν τρωει εχει κανει 3-4φορες εμετο και δεν εχει ορεξη καθολου.
:cry:
Ειναι φοβισμενη και παει και κρυβεται συνεχεια,και ουτε θελει χαδια..Λετε να μου κραταει κακια που την πηγα για εκτρωση?
Ο γιατρος μου εδωσε αντιβιωση σε αλοιφη VETRIMOXIN να της δινω πρωι και βραδυ στο στομα..Τωρα δεν ξερω αν μου καθεται να της την βαλω..
Αυριο λετε να συνελθει η θα ειναι στην ιδια κατασταση?
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Θα συνέλθει αύριο,ο εμετός μάλλον είναι από τη νάρκωση.Αν επιμένει,κάνε ένα τηλέφωνο στο γιατρό σου.Οι γάτες δε γνωρίζουν φυσικά τι σημαίνει έκτρωση,και αυτά είναι συναισθήματα δικά μας,μην τα προβάλλεις στο ζωάκι.Μα καλά,αν γεννούσε σε δέκα μέρες η κοιλιά της θα είχε μεγαλώσει πολύ,πως και δεν την πήγες πιο νωρίς;Τα μικρούλια της τι θα τα κάνεις από την προηγούμενη γέννα;Την αντιβίωση να της τη δίνεις πάση θυσία,είναι πολύ σημαντική για να μην πάθει κάποια μόλυνση.Αν δε μπορείς να της τη βάζεις στο στόμα,δοκίμασε να της την ανακατέβεις με λίγη κονσέρβα.
Με τις υγείες της,και ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jass_gr
Νεοφερμένο μέλος
Δεν την πηρα χαμπαρι γιατι δεν πιστευα οτι ειναι παλι εγκυος τοσο γρηγορα και λεω θα εχει παρει κιλα...
Εντωμεταξυ το μικρο της που εχω κρατησει ακομα τη θηλαζε ενω τρωει φαγητο κανονικα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ναι,μένουν κατευθείαν έγκυες αν δεν έχεις το νου σου...Δεν πειράζει,αφού πήγαν όλα καλά...Θα σταματήσει το γάλα της τώρα με τη στείρωση,οπότε θα σταματήσει και το θηλασμό το μικρό.Αγοράκι ή κοριτσάκι;Άνοιξέ τους ένα θέμα βρε να τα θαυμάσουμε κι εμείς!Τα γατακια της απο την προηγουμενη γεννα τα εδωσα.Εγω κρατησα μονο ενα....
Δεν την πηρα χαμπαρι γιατι δεν πιστευα οτι ειναι παλι εγκυος τοσο γρηγορα και λεω θα εχει παρει κιλα...
Εντωμεταξυ το μικρο της που εχω κρατησει ακομα τη θηλαζε ενω τρωει φαγητο κανονικα.

RedCat
Διάσημο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Περαστικα σας και θελουμε και φωτο του μικρου απο την γεννα.

Υ.Γ Μπραβο σου που εξασφαλισες σπιτια για τα μωρακια απο την προηγουμενη εγκυμοσυνη.Παντος μπορει και να γινει η στειρωση και χωρις να προηγηθει μια γεννα.

kastratos
Νεοφερμένο μέλος
έχω πέράσει και εγω άπο αυτο το στάδιο και έιναι ψυχοφθόρο να βλέπει την ψιψίνα σου έτσι.άσε και εγώ εννοιθα τύψεις όταν το έκανα αλά δεν γινόταν διαφορετίκα.any way περιμένουμε να δούμε το μικρό της.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Αν γλύψει την τομή, υπάρχει κίνδυνος να φύγουν τα ράμματα, γι'αυτό, τους βάζουν μερικές φορές αυτό το πλαστικό κολλάρο-πιατάκι γύρω από το λαιμό (δεν θυμάμαι πώς το λένε). Πρόσεχέ την λιγάκι σ'αυτό το θέμα.Να εχεις το νου σου στην τομη να μην την πειραζει και να μην δείχνει κοκκινη και ερεθισμενη και νομιζω οτι το πολυ σε 2 μερες θα συνελθει..
moukelis
Επιφανές μέλος
Tuxeroula
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Να θυμάσαι πως το έκανες για το καλό του,ακόμα και άνθρωπος να έκανε επεμβαση,θα ήταν αδιάθετος και θα έκανε εμετό από τη νάρκωση.Είμαι σίγουρη ότι αύριο θα είναι σαφώς καλύτερα!Αχ κι εγω πηγα τη τυχερουλα σημερα για στειρωση και ειμαστε και οι δυο για κλαμματα. Αυτη βαδιζει και παραπατα κι εγω τη βλεπω και ραγιζει η καρδια μου. Εκανε κι αυτη εμετο 2-3 φορες. Ελπιζω να μην ξανακανει. Πρεπει να ειναι απο την ναρκωση. Θελω να πιστευω πως μερες ειναι και θα περασουν. Προς το παρον εχει βρει παρηγορια μεσα στα σεντονια κι εχει ησυχασει. Καλα που υπαρχει κι αυτο το site και λεμε κανενα γατοπονο![]()

Tuxeroula
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Tuxeroula
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
Τι έγινε τελικά είναι καλύτερα η ψιψίνα;Τα γατακια της απο την προηγουμενη γεννα τα εδωσα.Εγω κρατησα μονο ενα....
Tuxeroula
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Tuxeroula
Νεοφερμένο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μην ανησυχείς, η μήτρα της γάτας δεν είναι στρογγυλεμένη όπως η ανθρώπινη. Φυσιολογικά μοιάζει περισσότερο με μακρουλό σωλήνα, εκτός αν είναι διογκωμένη από κάποιον κακό λόγο (πυομήτρα, π.χ.).Φανταζομουν πως θα ηταν κατι σαν στρογγυλη μπαλιτσα..
Απ' όσο ξέρω, στην Ελλάδα στείρωση σημαίνει πως τα αφαιρούν όλα, μήτρα και ωοθήκες.
Σε αγγλόφωνα (μάλλον αμερικανικά σάιτ, δεν θυμάμαι καλά!) είδα πως υπάρχει η περίπτωση να αφαιρεθεί μόνο η μήτρα και να αφήσουν μέσα τις ωοθήκες. Έτσι η γάτα ναι μεν ζευγαρώνει χωρίς να μείνει έγκυος, αλλά εξακολουθεί να έχει οίστρο, γιατί (όπως και στις γυναίκες) οι ωοθήκες εξακολουθούν να παράγουν ορμόνες. Αυτό όμως είναι πραγματικά βασανιστικό για το καημένο το ζώο (και για τους ανθρώπους του).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool