Η φίλη μου δεν φροντίζει τη γάτα της

vickymoon

Διάσημο μέλος

Η vickymoon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.384 μηνύματα.
η καλυτερη μου φιλη εχει μια γατουλα αρκετα χρονια (αδεσποτακι). πολλες φορες την εδινε στην αδελφη της γιατι ελειπε απο το σπιτι. το γατακι εμενε ποτε στο ενα σπιτι κ ποτε στο αλλο.
τελευταια γνωρισε ενα αγορι που μαλλον δε τη πολυσυμπαθει και ακουστε τι κανουν. της απαγορευουν να ερθει στο σαλονι που καθονται, την εχουν στο μπαλκονι και γενικα νομιζω οτι την εχουν λιγο μονη της. τον ενοχλει που καθεται στα πλυμενα ρουχα και οταν του ειπα οτι η λυση ειναι να κλεινει η πορτα μου ειπε οτι δε μπορει να κανει τη ζωη του δυσκολη σκεφτομενος ποια πορτα να κλεισει. προσπαθησα να τους πω οτι η γατα θελει παρεα και δεν ειναι δυνατον να μενει μονη της οταν ολοι ειμαστε εκει. η φιλη μου ειναι πολυ ερωτευμενη μαζι του (μενουν μαζι τωρα) και μαλλον γι αυτο δε κανει κατι. της εχω μιλησει και θεωρει οτι κανει το καλυτερο για τη γατα.
παιδια τι να κανω το λυπαμαι το γατακι. να το παρω δε μπορω εχω 3, να μιλησω προσπαθησα αλλα τιποτα. πειτε μου ιδεες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει τετοια ερωτηση στο σαιτ των δικηγόρων Υπερ των Ζωων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μα αμα της πω οτι καποιος θα της κανει μηνυση (ποιος θα ειναι αυτος?? εγω δηλαδη) θα σταματησουμε να ειμαστε φιλες. ο σκοπος μου ειναι να βρω ενα τροπο να εκφρασω οσο καλυτερα γινεται τι πιστευω για τη γατα ωστε να βοηθησω οχι να απομακρυνθουμε. γιατι ετσι και εμεις δε θα ειμαστε φιλες και δε θα γινει κατι διαφορετικο με τη γατα.

Χμμ, αν της έλεγε κάτι τύπου 'Μήπως να το έπαιρνε κανείς άλλος το γατί αφού ο 'Μάκης' δεν το πολυσυμπάθει?' Και να έβαζες καμία φωτό στις υιοθεσίες ζώων μήπως και σταθεί τυχερό?

Λίγο με παραξενεύει που είπες ότι νομίζει ότι κάνει το καλύτερο για το γατί. Εγώ την δική μου την κλείνω το βράδυ σε ένα δωμάτιο και την λυπάμαι. Η άλλη λύση αν δεν βρεθεί κάτι άλλο ... τί έχει στο μπαλκόνι? Να της έπαιρνες κανα σπιτάκι κάτι αν και δεν σώζει την κατάσταση. Μήνυση στην φίλη μου μάλλον δεν θα έκανα ούτε εγώ για να μαι ειλικρινής.

αυτο σκεφτομαι να κανω. να της πω οτι θα προσπαθησω να βρω αλλους γονεις για το γατακι να δουμε κ πως θα αντιδρασει. εμενα αμα μου ελεγες κατι τετοιο θα σ ετρωγα. στο μπαλκονι εχει λουλουδια γλαστρες κτλ
το οτι κανει οτι καλυτερο μπορει νομιζω ειναι δικαιολογια. οποτε εκανα τη συζητηση κ ηταν μπροστα κ ο φιλος της την εβλεπα λιγο δαγκωνοταν. γιατι μαλλον ηξερε οτι καπου εχω δικιο αλλα κ η συγκατοικιση θελει υποχωρησεις. τι να πω βρε παιδια. καλο παιδι ο φιλος της δε λεω αλλα μου την εχει σπασει με το θεμα της γατας. τη φιλη μου την αγαπαω ηταν καιρο μονη κ τωρα ειναι ευτυχισμενη δε θελω να της το χαλασω με κανενα τροπο. θελω να ειμαι διακριτικη και αποτελεσματικη.
λεω να παρω στη γατα ενα δωρο για τα νυχια της.
ρε γαμωτο οι περισσοτερες φιλες μου ειχαν γατες και τις δωσαν για διαφορους λογους. αλλη γιατι γεννησε, αλλη γιατι εβαλε χαλια (για ονομα), αλλη γιατι βρηκε φιλο. ειμαι η μονη που εχω τις γατες μου εδω και 9 χρονια (κ εγω εβαλα χαλια , και βρηκα φιλο δεν γεννησα βεβαια)
πω πω τωρα εχω τσαντιστει.

Δύσκολη η θέση σου...
Αν προσπαθούσες να τις εξηγήσεις πως θα πρέπει να είναι η ζωή της γάτας της?
Αν της πείς δηλαδή πως κάποιο άλλο ζωάκι θα του έφταναν αυτά που προσφέρει, σε χαμστεράκι πχ, όχι σε γατούλα. Και να σκεφτεί και η ίδια την επιλογή της υιοθεσίας μιας και το αγόρι της δεν θέλει το γατάκι...
Επίσης για να της αποδείξεις πως δεν είναι ιδέα σου το γεγονός οτι η γάτα χρειάζεται άλλη μεταχείριση πρότεινε της κάποιο σάιτ (αυτό ή του αίλουρου πχ) ή δώσε της κάποιο φυλάδιο για να πειστεί...:hmm:

θ. Μια φιλη μου πηρε σκυλο- γατο αλλα δεν τον φροντιζει καθολου τι να της πω?

Φροντίζω να την ενημερώσω για τις υποχρεώσεις που έχει εκ του νόμου, ότι δηλαδή πρέπει να φροντίζει το κατοικίδιό της, διαφορετικά υπάρχει κακοποίηση και θα έχει σοβαρές συνέπειες. Από το να της γίνει μήνυση έως να της το αφαιρέσουν με εντολή εισαγγελέα.

αυτο θα κανω. θα της δειξω οτι δε τη κατακρινω αλλα θελω να τη βοηθησω. νομιζω οτι ο καλος τροπος και η καλη προθεση εχουν καλυτερο αποτελεσμα.

Περιμένουμε νέα

Από το να της γίνει μήνυση έως να της το αφαιρέσουν με εντολή εισαγγελέα.

Και να το πάνε πού;:blink:
Ωραία είναι όλα αυτά στα χαρτιά, αλλά εδώ δεν έχουν υποδομές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα τσιγγανάκια που ζητιανεύουν στους δρόμους αντί να πηγαίνουν σχολείο, θα ξέρουν τι να κάνουν με τα ζώα;

Κι εδώ που τα λέμε, η φίλη σου δεν κάνει τίποτα παράνομο (εκτός αν η γάτα μένει μόνιμα στο μπαλκόνι, αλλά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από το κείμενό σου), άρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα νομικά.

Κι εγώ νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να της τα πεις έξω απ' τα δόντια. Μπορείς να είσαι αυστηρή χωρίς να είσαι αγενής. Απλώς πρέπει να την ταρακουνήσεις λίγο και να την κάνεις να καταλάβει ότι εξακολουθεί να έχει ευθύνες απέναντι στη γάτα. Στο κάτω-κάτω, αν δεν την θέλει, ας τη δώσει. Το να την κρατήσει για να καταπιέζεται και αυτή και η γάτα είναι εγωισμός και τίποτα άλλο.:/:

παιδια θα κανω μια συζητηση κ αν αποφασισει να τη δωσει να δουμε τι θα γινει η γατουλα αχβαχ:(

Εγώ θα της έλεγα, ότι αύριο ο νεαρός μπορεί να την παρατήσει και να έχει και στη συνείδησή της την αμαρτία ότι πέταξε το γατοπαιδί της. Δεν είμαι θεούσα (:P ), αλλά, έτσι ακριβώς το αισθάνομαι εγώ. Δεν αξίζει να απαρνιόμαστε ο,τιδήποτε αγαπάμε για έναν άντρα, ούτε καν σε καταστάσεις απελπισίας λόγω μοναξιάς. Αύριο, θα της ζητήσει να απαρνηθεί τις φίλες της. Τί θα κάνει;Από τα μικρά (αν το θεωρεί μικρό αυτό) ξεκινάνε οι απαιτήσεις και συνεχίζονται σε μεγαλύτερα θέματα.Αυτά πες της τα, μπορεί να ξυπνήσει και όχι μόνο για το καλό της γατούλας, και για το δικό της σίγουρα.

Αχ βρε Ελένη
Αν η κοπέλα ήταν μόνη της για καιρό, πολύ φοβάμαι 'οτι θα κάνει και τούμπες για χάρη του "ωραίου" της. Το έχω δει το έργο με "φίλη" μου, της οποίας ο Σιαμέζος ξαφνικά εξαφανίστηκε και δεν τολμώ να αναρωτηθώ για την τύχη του. Ασε που είμαι και black listed πια.

Νομιζω οτι εκτός των άλλων προτερημάτων τους τα γατία είναι και καταπληκτικός τρόπος να τεσταρει καποιος την μελλοντική του ζωή με έναν άλλον ανθρωπο: Μας δεχεται οπως είμαστε; Αν θέλει να αλλάξει το πώς αισθανομαστε με ενα ζωάκι τί άλλο θα θελήσει να αλλάξει αργότερα;
Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να είναι ζωόφιλοι αλλά είναι υποχρεωμένοι να σεβονται τις επιλογές του ανθρωπου που διαλεξαν για να ζησουν μαζί του

Προσωπική μου άποψη είναι καλύτερα να το δώσει για υιοθεσία, παρά αυτό το μαρτύριο... Καταλαβαίνω απολύτως ότι είσαι σε πολύ δύσκολη θέση αλλά και σε άλλο post είχα εκφραστεί κατά της φάσης ή η γάτα ή εγώ.. Υπάρχουν πολλά κρούσματα ανθρώπων που άφησαν τα ζώα τους και όταν χώρισαν τράβαγαν τα μαλλιά τους!!!! Και επίσης ας έχουμε υπόψη ότι τίποτα δεν είναι πάντα παρά μόνο η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που μας δείχνουν τα ζώα μας και οφείλουμε να το τιμούμε αυτο.

Αχ βρε Ελένη
Αν η κοπέλα ήταν μόνη της για καιρό, πολύ φοβάμαι 'οτι θα κάνει και τούμπες για χάρη του "ωραίου" της. Το έχω δει το έργο με "φίλη" μου, της οποίας ο Σιαμέζος ξαφνικά εξαφανίστηκε και δεν τολμώ να αναρωτηθώ για την τύχη του. Ασε που είμαι και black listed πια.
Έχω "φίλη", που έκανε πέρα τη χήρα μάνα της (με την οποία είναι πολύ αγαπημένες δεν έχουν μαλώσει) ,γιατί ο σύζυγος το απαίτησε, όπως και επίσης άλλη φίλη της, επίσης κατ'απαίτησίν του. Αν αυτή η γυναίκα είχε γάτα, πιστεύετε ότι θα την υπολόγιζε;:/:

Εδώ δεν υπολογίζει τον εαυτό της... Δεν ξέρω αν αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να μας θυμώνουν ή να μας κάνουν να λυπόμαστε αυτές τις "εξαρτημένες" γυναίκες... Εγω απλά πήρα αποστάσεις

Εδώ δεν υπολογίζει τον εαυτό της... Δεν ξέρω αν αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να μας θυμώνουν ή να μας κάνουν να λυπόμαστε αυτές τις "εξαρτημένες" γυναίκες... Εγω απλά πήρα αποστάσεις
Βλέπεις, πήρες λες αποστάσεις. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό? Που οδηγείται η σχέση σας?
Τι κρίμα που μερικοί "φιλόζωοι" βλέπουν έτσι τα ζώα: σαν αναλώσιμα. Ένας άντρας-ή γυναίκα είναι σε θέση ν' αλλάξει πλήρως τη ζωή τους. Γιατί σ' αυτό τον άντρα ή γυναίκα δε δείχνουν από την αρχή τα δικά τους όρια? Βλέπετε γι αυτό μερικοί λένε όσο αφορά τις Ελληνίδες ότι αυτές είναι υποκρίτριες.
Τέλος πάντων ....
Δύσκολα τα πράγματα ... Αντε τώρα με τα Χριστούγεννα καλή φώτιση στη φίλη ...

εχθες πηγα στο σπιτι της φιλης μου κ ηταν καλυτερα τα πραγματα. ηθελα να της μιλησω αλλα δε χρειαστηκε. ειδα καλυτερα τα πραγματα και ο συντροφος της φιλης μου ηταν καλυτερα με τη γατα.
πολυ χαρηκα:up::up:
καποιες φορες ο χρονος βοηθαει

χμμμ..τη μου θυμησες τωρα.
πριν πολλα χρονια τα ειχα με ενα παιδι απο το λυκειο..ειχα τρελο κωλημα μαζι του απο τη 2 γυμνασιου και στη 3 λυκειου επιτελους ειμασταν μαζι..
βγαιναμε περιπου 5 μηνες και πραγματικα τον λατρευα..μεχρι που ειρθε σπιτι μου για τη γιορτη μου..οταν ειδε τον ιβαν ,η τερεζα μας δεν ειναι πολυ κοινωνικη, που πηγε να τον μυρισει του εδωσε κλωτσια..δεν ηθελα τπτ αλλο..δεν ξερω που βρηκα τη δυναμη ομως τον πλακωσα στο ξυλο με αποτελεσμα να προσπαθουν 5 ατομα να μας χωρισουν..αν το μετανιωσα?
ΠΟΤΕ...αν το χαρικα οσο δεν φανταζεσε..και οσο για το γκομενο?
γκομενοι υπαρχουν πολλοι γατακια ομως σαν τον ιβανοη μου κανενα...
για μενα η φιλη σου ειναι απαραδεχτη..γιατι οταν δεν ειχε αγορι αυτο το γατακι τις κραταγε παρεα τα βραδυα..η να αλλαξει το αγορι της η να χαρισει το γατακι σε καποιον που θα το εκτιμαει και θα του δινει συμασια...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back