Η ώρα της γης: Σβήστε τα φώτα

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
logowhite.thumbnail.jpg

[Το βίντεο της Ώρας της Γης 2008 δίνει μία καλή γεύση για το τι έγινε πέρυσι στο Σίδνεϊ και τι αναμένεται να γίνει φέτος στην Αίγινα!]
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την παγκόσμια υπερθέρμανση;
Η απάντηση δόθηκε από μία ομάδα Αυστραλών στο Σύδνεϊ: Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.
Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2100 επιχειρήσεις στο Σύδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα- την Ώρα της Γης. Αυτή η τεράστια συλλογική προσπάθεια μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2% , μέγεθος ανάλογο της απομάκρυνσης από την κυκλοφορία 48.000 αυτοκινήτων για μία ώρα. (Βρείτε εδώ αποτελέσματα του Earth Hour 2007 στα Αγγλικά).
Σημαντικά μνημεία του Σύδνεϊ με σβηστά φώτα, και πρωτότυπα γεγονότα όπως γάμοι υπο το φως των κεριών προκάλεσαν την προσοχή του υπόλοιπου κόσμου. Εμπνευσμένες από την μεγαλειώδη συλλογική προσπάθεια των εκατομμυρίων κατοίκων του Σύδνεϊ, πολλές μεγάλες πόλεις παγκοσμίως θα συμμετέχουν στην Ώρα της Γης το 2008, μετατρέποντας ένα συμβολικό γεγονός σε ένα παγκόσμιο κίνημα.
Στις 29 Μαρτίου 2008 στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, 30 εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως το Δουβλίνο, η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μαννίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους για την ΄Ωρα της Γης.
Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης επίσημου οργανωτικού φορέα, το θέμα αφήνεται στα χέρια μας.
Με πρωτοβουλία μιας ανεξάρτητης ομάδας νέων και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, το νησί της Αίγινας είναι το μοναδικό μέρος στη χώρα μας που θα συμμετάσχει επίσημα στην Ώρα της Γης! Ελπίζουμε σύντομα να προστεθούν κι άλλες περιοχές της χώρας μας στην προσπάθεια αυτή!
Διαβάστε εδώ τα τελευταία νέα από την οργάνωση της Ώρας της Γης στην Αίγινα!
Ας κάνουμε την Ώρα της Γης πραγματικότητα και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Σκέψου πλανητικά, δράσε τοπικά

https://earthhourhellas.wordpress.com/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα προσπαθήσω βάλω κάποιον από τους δημοσιογράφους να πιέση τους τοπικούς φορείς να πάρουν κάποια απόφαση στην εφημερίδα που συνεργάζομαι yasmin. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και πέρυσι νομίζω. Πάντως μπράβο σου που το θυμήθηκες κ έφερες το θέμα εδώ. Μήπως θα έπρεπε να σταλεί κ στον ΣΚΑΙ το σχετικό ποστ γιατί αυτός ο σταθμός εχει δείξει ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και αν οι ραδιοφωνικοι σταθμοι συνεργαστουν για μια υπενθυμηση του κοινου γαι την ωρα γης θα βοηθουσε πολυ!!!!!!!!:up::up::up:
απλα κατεβαζουμε το γενικο για μια ωρα και ειμαστε με κερακια!!! τι ρομαντικο!!!!!!!!!:up::up::up:
και τι σημαντικο!!!!!!!:up:

Μπράβο yasmin που μας κρατάς ενήμερους. Θα το κάνω κι εγώ και θα το προωθήσω σε όσους ξέρω.

Έτσι κι αλλιώς νομίζω πως μετά από την προπόνηση που μας έκανε η ΔΕΗ τόσο καιρό:/::/::/::/:Ας το κάνουμε αυτή τη φορά οικειοθελώς:up::up::up::up:

Πω πω,φανταζεστε να οργανωθούμε κι εδω στην Ελλάδα και να το κάνουμε,και να νομίζει η ΔΕΗ οτι της κάνουμε ...αντίποινα;;;:lol:

γραφω απλα για υπενθυμηση!!! η ωρα της γης και στην ελλαδα!!
αρκετος κοσμος το προωθει και μεσο mail και στα blogs γινετε πανικος!!!:up::up::up:
μακαρι να τα καταφερουμε!!!!!:up:

γραφω απλα για υπενθυμηση!!! η ωρα της γης και στην ελλαδα!!
αρκετος κοσμος το προωθει και μεσο mail και στα blogs γινετε πανικος!!!:up::up::up:
μακαρι να τα καταφερουμε!!!!!:up:

Ax να σε χαρώ εγώ οικολογική ψυχή μου!!!!!:lol::lol::lol:

:P μια ωριστα με κερακια αποζητω κι εγω...χουρ χουρ ....βεβαια τα γατια θα κανουν παρτυ και θα χαρχαλευουν ολη αυτη την ωρα...αλλα δεν πειραζει...:P:P

:P μια ωριστα με κερακια αποζητω κι εγω...χουρ χουρ ....βεβαια τα γατια θα κανουν παρτυ και θα χαρχαλευουν ολη αυτη την ωρα...αλλα δεν πειραζει...:P:P

Μια χαρά ιδέα την βρίσκω!!!!!:up::up::up::up:

μη με κατγορησετε για τρολ..γραφω και σημερα σαν μια ακομη υπενθυμηση για την ωρα της γης στην ελλδα!! 29-3-08

H Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έσβησε τα φώτα για την Ώρα της Γης!

“Greece, an hour ahead of most of Europe, was the first on the continent to mark Earth Hour. On the isle of Aegina, near Athens, much of its population marched by candlelight to the port. Parts of Athens itself, including the floodlit city hall, also turned to black.”
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Associated Press στα Αγγλικά.

Η ώρα της Γης

Σαββατο 28 Μαρτίου και ώρα 20.30, αφιερώστε 60 λεπτά για να βοηθήσετε τον πλανήτη μας.Δείτε εδώ
https://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=709&Itemid=72

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω ειμαι μεσα ! πασχαλια, ετοιμασου για συσκοτιση ... :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό μας το είπε σήμερα η δασκάλα της Γεωγραφίας.Θα πω τους γονείς μου να το κάνουμε αλλά επιδή ο αδερφός μου είναι μικρούλης(στης 9 σκοτεινιάζει)ίσως φοβηθεί...

Σαββατο 28 Μαρτίου και ώρα 20.30, αφιερώστε 60 λεπτά για να βοηθήσετε τον πλανήτη μας.Δείτε εδώ
https://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=709&Itemid=72

Καλέ λάπτοπ με μπαταρία επιτρέπεται????:lol::lol:

Καλέ λάπτοπ με μπαταρία επιτρέπεται????:lol::lol:
Nαί πρέπει να επιτρέπεται....αν δεν βλέπουμε καλά, να ανάψουμε και τη λάμπα με το πετρέλαιο. Θάναι ωραία. Είμαι μέσα:up::up::up:

άραγε θα κλείσουν και όλα τα μεγαλο-εργοστάσια..; μπαααα :down:

άραγε θα κλείσουν και όλα τα μεγαλο-εργοστάσια..; μπαααα :down:
Ο Σκαραμαγκάς πάντως όχι...ουτε οι αντλήσεις πετρελαίου ανα τον κόσμο...ούτε τα χρηματητήρια..μόνο ο ευαίσθητος λαός και μερικές κυβερνήσεις που το παίζουν eco..(σβήσαμε τα φώτα που Παρθενώνα, η του Πύργου του Αιφελ για λίγο και χέστηκε η φοράδα στο αμπέλι):down:

Ο Σκαραμαγκάς πάντως όχι...ουτε οι αντλήσεις πετρελαίου ανα τον κόσμο...ούτε τα χρηματητήρια..μόνο ο ευαίσθητος λαός και μερικές κυβερνήσεις που το παίζουν eco..(σβήσαμε τα φώτα που Παρθενώνα, η του Πύργου του Αιφελ για λίγο και χέστηκε η φοράδα στο αμπέλι):down:

ακριβώς felix το έπιασες το νόημα.. ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back