Η ώρα της γης: Σβήστε τα φώτα

το φρεσκαρω γιατι ειναι αυτο το σαββατο..:)

ας κλεισουμε τα φωτα μας, το σκοταδι εχει δυναμη ! ολοι μπορουμε να ζησουμε χωρις ηλεκτρικο μια ωρα :up::up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μεγάλα πολυκαταστήματα θα σβήσουν το διακοσμητικό φωτισμό. εξάλλου δεν λένε πλήρη συσκότιση. λένε σβήσε το φώς που δεν χρειάζεσαι...
όπως είπε πριν μια βδομάδα ο δήμαρχός μας πρωί πρωί στον πορτοσάλτε στο σκάι ράδιο "συνήθως δεν έχουμε αναμένο μόνο το φώς στο δωμάτιο που είμαστε και γαμιλάμε...." ή κάπως έτσι.. και αυτό το γαμιλάμε το παίξαν και το ξαναπαίξαν :Ρ..... δεν χρειάζεται να έχεις αναμένα όλα τα φώτα για να κάνεις ότι και ο δήμαρχος :Ρ σβήστα άναψε κεράκια έτσι για ατμόσφαιρα..... :Ρ

σορρυ αλλα ήταν λόγια ενός μεγάλου άντρα :Ρ

είμαι μέσα.. έχω δηλώσει συμμετοχή και έχω χώσει και τους δικούς μου να δούν τηλεόραση εκείνη την ώρα χωρίς φώτα.. Σήμερα έλεγε ένας στο ράδιο αν μπορούμε να σβήσουμε λίγο νωρίτερα τα φώτα και να ανάψουμε λίγο αργότερα για να αποσυμφωρίσουμε αι το δίκτυο της δεη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ δεν πιστεύω ότι μια ώρα θα μας αλλάξει τα μυαλά. Στο τέλος τέλος, οι μέγάλοι και τρανοί δεν κάνουν, για ακόμα μια φορά, τίποτα για το περιβάλλον...
Αντί για μια ώρα συσκότισης, λέω να σβήνετε τα περιττά φώτα όλο το χρόνο, να μην αφήνετε τις συσκευές στο standby, να βάλετε λαμπτήρες οικολογικούς, να κλείνετε τη βρύση όταν πλένετε τα δόντια σας και κάνετε ντους, να ανακυκλώνετε όλο το χρόνο! Όλα αυτά τα μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα και να συνεισφέρουμε, έστω και λίγο, στην προστασία του πλανήτη μας...

Εγώ δεν πιστεύω ότι μια ώρα θα μας αλλάξει τα μυαλά. Στο τέλος τέλος, οι μέγάλοι και τρανοί δεν κάνουν, για ακόμα μια φορά, τίποτα για το περιβάλλον...
Αντί για μια ώρα συσκότισης, λέω να σβήνετε τα περιττά φώτα όλο το χρόνο, να μην αφήνετε τις συσκευές στο standby, να βάλετε λαμπτήρες οικολογικούς, να κλείνετε τη βρύση όταν πλένετε τα δόντια σας και κάνετε ντους, να ανακυκλώνετε όλο το χρόνο! Όλα αυτά τα μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα και να συνεισφέρουμε, έστω και λίγο, στην προστασία του πλανήτη μας...

μα ολο αυτο δε γινεται για να σωθει ο πλανητης ξαφνικα...:) ενα μικρο βημα ειναι, για να δειξουμε οτι εχουμε φωνη και νοιαζομαστε για το περιβαλλον που καποιοι σκοτωνουν.
συμφωνω ομως με την καθημερινη προστασια του περιβαλλοντος. να μας γινουν βιωμα οσα ειπες παραπανω. :)

μα ολο αυτο δε γινεται για να σωθει ο πλανητης ξαφνικα...:) ενα μικρο βημα ειναι, για να δειξουμε οτι εχουμε φωνη και νοιαζομαστε για το περιβαλλον που καποιοι σκοτωνουν.
συμφωνω ομως με την καθημερινη προστασια του περιβαλλοντος. να μας γινουν βιωμα οσα ειπες παραπανω. :)

Συμφωνώ με Ιωάννα:). Άλλωστε είναι και συμβολικό. Κι εγώ κάνω όλα τα παραπάνω που λέει το Μelini αλλά το σάββατο συσκότιση. Θα την περάσω με λάπτοπ και μπαταρία:).
Κι όσο για αυτούς που έχουν συντρόφους αυτή την περίοδο ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αυτή την ώρα:lol:.

Εγγραφηκαμε κι εμεις και δε θα αναψουμε τιποτα το Σαββατο (ελπιζω να μην εχει κρυο και την αρπαξω τελικα την πνευμονια:lol:)

Εγγραφηκα κι εγω:up:εδω και καιρο βεβαια αλλα δεν το ειχα αναφερει:redface:

Διάβασα ότι σήμερα στις 8 το βραδυ γίνεται συναυλια στην Πνύκα για τον λόγο αυτό...
https://www.skai.gr/master_story.php?id=115600

Ελπίζω η συναυλία να είναι unplugged... Από την άλλη, χλωμό το βλέπω να είναι unplugged...

Ελπίζω η συναυλία να είναι unplugged... Από την άλλη, χλωμό το βλέπω να είναι unplugged...

Νομίζω οτι άκουσα ότι η συναυλία θα έχει ειδικό "χαμηλό" φωτισμό.:hmm:
Πάντος κάπου διάβασα οτι το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται προέρχεται από οικιακούς καταναλωτές.:hmm:
Δεν ξέρω αν αληθεύει κάτι τέτοιο, μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό,αλλά και μικρότερο να είναι νομίζω οτι αξίζει να ευαισθητοποιηθεί και ο οικιακός καταναλωτής.:hmm:

Eγω στους γονεις μου και τον αδερφο μου τους το εχω πει:D.Αν δεν σβησουν τα φωτα θα παω χωρις να με δουν και θα κατεβασω το γενικο!!!:D.Αν ρωτησουν τι εγινε θα βρω κατι για να μην αναψουν τα φωτα!!:up:Αν ομως δουν οτι καποιος εχει κατεβασει το γενικο και ρωτησουν εγω δεν ξερω..........:whistle::whistle::whistle::whistle::whistle:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Θα τα κλισουν...θα τα κλειοσυν τα φωτα:lol:θα την ψισω εγω τη μαμα σου:P

Ούτε εγώ τα έσβησα, όλα είναι όπως κάθε μέρα. Θεωρώ κοροϊδία και υποκρισία αυτό που γίνεται, στην τελική άμα οι βιομηχανίες ή οι κύριοι της "καρέκλας" κατεβάσουν διακόπτες για μία ώρα , εγώ θα τα σβήσω για μια μέρα... Επίσης μόλις κοίταξα έξω απ'το παράθυρο, η απέναντι πολυκατοικίες είναι φωτισμένες όπως κάθε βράδυ...

δεν θα μπω στη διαδικασια γιατι και πως κλπ....τα εσβησα οπως κι ολη η γειτονια και καθομαστε με τα κερια....μονο τον υπολογιστη ανοιξα...:redface:

Αμαν,εγω τωρα το θυμηθηκα,στις 9!Τα εκλεισα παντως,μονο το λαπτοπ κ το ενυδρειο εχω αναμενο!

Κι εγώ τα έσβησα κατέβασα γενικό. Είμαι με την μπαταρία του λάπτοπ. Και έλεος πια μην κάνουμε την τρίχα τριχιά σε μια αξιέπαινη συμβολική κίνηση. Ασκήσεις πειθαρχίας και μ....ς. Και ναι και εμείς φταίμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Πόσοι από εμάς δεν έχουν αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιούν την ΔΕΗ που βρίζουμε δεν πετάμε τα λάδια που τηγανίζουμε κατευθείαν στον νεροχύτη αντί να τα αποθηκεύουμε και να τα πετάμε στα σκουπίδια ή στην καλύτερη περίπτωση να ανακυκλώνουμε. Εντάξει όλοι οι μεγάλοι καταστρέφουν τον πλανήτη καμμία αντίρηση. Αλλά εμείς με αυτή την συμβολική κίνηση δεν αντιδράμε σε αυτό? Η κίνηση αυτή δεν έχει οργανωθεί από κάποιο "μεγάλο" έχει οργανωθεί από μια οικολογική οργάνωση από ανθρώπους που αντιδρούν σε αυτά που γίνονται σε αυτόν τον έρμο πλανήτη όταν εμείς δεν κάνουμε τίποτα για αυτό.
Σε έναν πλανήτη που ασφυκτιά δεν δίνεις ακόμα μια να πεθάνει εντελώς.
Έλεος ξανά ας αφήσουμε τις ψευτοκουλτουριάρηκες ιδέες. Ναι σβήνουμε τα φώτα για να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Και τώρα τι?Ποιό είναι το επόμενο βήμα για την σωτηρία του πλανήτη μας?Στην Ελλάδα ότι κάνουμε το κάνουμε κυρίως για χαβαλέ(πόσες ιδέες άκουσα σήμερα απο τα media και κουφάθηκα:()..χωρίς τελικά να μαθαίνουμε..

Ουρανια με καλυψες πληρως!

Και τώρα τι?Ποιό είναι το επόμενο βήμα για την σωτηρία του πλανήτη μας?Στην Ελλάδα ότι κάνουμε το κάνουμε κυρίως για χαβαλέ(πόσες ιδέες άκουσα σήμερα απο τα media και κουφάθηκα:()..χωρίς τελικά να μαθαίνουμε..

Και τωρα τι?Κανουμε οτι μπορουμε!Ενας δεν κανει την διαφορα αλλα ολοι μαζι την κανουμε!
Ανακυκλωνω εδω κ χρονια-πριν γινει...μοδα!Αλλαξα ολες τις λαμπες με οικονομιας,παιρνω το λεοφωρειο,αρνουμαι να παρω αμαξι μεχρι να γινουν ΟΛΑ εντελως οικολογικα!Αγοραζω οσο περισσοτερα οργανικα προιοντα μου επιτρεπει η τσεπη μου,δεν αφηνω τις ηλ.συσκευες στην πριζα(stand by),παιρνω συσκευες A-class(Α ενεργειακης κλασης),εχω παντα ανοιχτο μονο το φως που χρειαζομαι-πολες φορες το σβηνω κ αυτο κ μενω με το φως του ενυδρειου.Δεν πεταω σκουπιδια κατω,παιρνω οσο δυνατον πιο οικολογικα καθαριστικα κτλ κτλ.
Πολλα μπορουμε να κανουμε,ορεξη να χουμε!

Σπιντομάνα είμαστε οι Έλληνες για κλάματα δεν αντιλέγω αλλά το ξέρεις ότι η εταιρεία ΑΦΙΣ ένα παράδειγμα αναφέρω, ανακοίνωσε ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ανακύκλωση μπαταριών? Κι αυτό γιατί έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά η εταιρεία αυτή.
Επειδή έχω ασχοληθεί λόγω της διπλωματικής μου στο μεταπτυχιακό σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης (σε ξενοδοχειακές μονάδες βέβαια) έβγαλα το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε γνώσεις και κίνητρα για να την εφαρμόσουμε. Καλό λοιπόν είναι να μην λέμε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα αλλά αντίθετα να παλεύουμε και να φωνάζουμε στο να αλλάξουν κάποια πράγματα. Το να λέμε δεν γίνεται τίποτα το θεωρώ μοιρολατρικό. Όπως φωνάζουμε για την παιδεία την ανεργία κλπ. Θα πρέπει κατά τον ίδιο τρόπο να φωνάζουμε και για το περιβάλλον. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back