crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Για τις γάτες στη μικρή κλινική μας χρησιμοποιούμε με πολύ καλά αποτελέσματα το Frontline, είτε σε μορφή σπρέι για γάτες που είναι ήρεμες και δέχονται τη διαδικασία ψεκάσματος εύκολα (σχετικά δυσεύρετες οφείλω να παραδεχτώ) και για γατάκια κάτω των 2 μηνών (από 2 ημερών μπορείτε να τα ψεκάζετε,) είτε σε μορφή αμπούλας (spot on) στην περιοχή του τραχήλου,για γάτες άνω των 2 μηνών και για τις πιο δύστροπες (την πλειοψηφία δηλαδή). Προσοχή στον ψεκασμό μην πάει στα μάτια γιατί τσούζει και θα πρέπει να γίνεται με φορά κόντρα στο δέρμα για να έρθει σε επαφή με το δέρμα για να απορροφηθεί. Aν το γλείψει η γάτα μπορεί να τρέχουν λίγα σάλια αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό, μιας και είναι παροδικό, οφειλόμενο σε ένα από τα συστατικά του. Όχι μπάνιο ή λούσιμο για τις επόμενες 2 μέρες από την εφαρμογή του φαρμάκου (σπρέι ή αμπούλας). Ένας καλός τρόπος για το ψέκασμα είναι να πάρετε ένα γάντι λάτεξ και να ψεκάζετε λίγο στο χέρι σας και να το απλώνετε με το γάντι αντίθετα από τη φορά του τριχώματος, κυρίως στη ράχη,στην κοιλιά και στα άκρα. Συνήθως οι ψύλλοι δεν πάνε στο κεφάλι εν αντιθέσει με τα τσιμπούρια...
Υπάρχει μια νέα αμπούλα, η frontline combo, που είναι για γάτες άνω των 2 μηνών και εξολοθρεύει όχι μόνο τους ανήλικους ψύλλους στο σώμα του ζώου αλλά και τα αυγά τους στο περιβάλλον και μειώνει σημαντικά τον αριθμό των αυγών και των προνυμφών τους στο περιβάλλον (βλέπε χαλιά και έπιπλα στο σπίτι). Έχει πράσινο χρώμα και τιμάται λίγο πιο ακριβά από την απλή αμπούλα frontline που είναι μόνο για τα ενήλικα παράσιτα. Εφαρμογή συνιστάται κάθε 3-4 εβδομάδες, πρακτικά μια φορά τον μηνά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες καθώς και την άνοιξη μέχρι Νοέμβριο, που έχει ακόμα ζεστό και υγρό καιρό.
Άλλα σκευάσματα είναι το stronghold (περιέχει σελαμεκτίνη) και το advocate της Bayer (περιέχει ιμιδακλοπρίδη και μοξιδεκτίνη). Το θετικό τους είναι ότι πιάνουν και άλλα εξωπαράσιτα, όπως Cheyletiella,Otodectes cynotis (ωτοδεκτική ψώρα), καθώς και κάποια ενδοπαράσιτα (αγκυλοστόματα, προνύμφες της διροφιλάριας, ασκαρίδες αλλά ΟΧΙ τις ταινίες = εχινόκοκκος. Για τον λόγο αυτό προτιμώ το Drontal plus σε χαπάκι για αγωγή για τα ενδοπαράσιτα!). Το αρνητικό τους είναι ότι δεν καλύπτουν το ζώο απέναντι στα τσιμπούρια! Πάντως παραμένουν μια πολύ καλή και αξιόπιστη επιλογή. Κυκλοφορούν και αυτά σε μορφή αμπούλας, που εφαρμόζεται στο δέρμα και απορροφάται από το δέρμα σταδιακά, γεγονός που τα κάνει εύκολα στη χρήση.
Αποφεύγω τα περιλαίμια γιατί συνήθως δεν έχουν καλή αποτελεσματικότητα (κυρίως σε μεγαλόσωμους σκύλους το πρόβλημα αυτό) και μπορεί να κάνουν και ερεθιστική δερματίτιδα.
Σε ό,τι αφορά την αγωγή στο περιβάλλον φαίνεται ότι η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας είναι πολύ χρήσιμη στην απομάκρυνση των αυγών και των προνυμφών των ψύλλων που αναπτύσσονται μέσα σε χαλιά και έπιπλα και συνιστάται τακτικός καθαρισμός, ιδιαίτερα σε γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι και έχουν ψύλλους ή που βγαίνουν σε κήπους και αυλές και μεταφέρουν ψύλλους από έξω μέσα στο σπίτι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crestfallen
Νικος Crestfallen
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Tην γατούλα μου την έχω αποκλειστικά μέσα στο σπίτι από την πρώτη στιγμή. Tώρα είναι σχεδόν 6 μηνών. Eδώ και περίπου 1μήνα, την αφήνω ελεύθερη στο μπαλκόνι όσο είμαι στο σπίτι. Στο μπαλκόνι όμως, έχουμε πολλά φυτά, + μία τριανταφυλλιά αναρρυχητική η οποία έρχεται απ΄τον κήπο της πολυκατοικίας και στης οποίας τα λουλούδια, έχω δει ψείρες.
Yπάρχει περίπτωση να κολλήσει τίποτα απ'τα φυτά;
Έχω παρατηρήσει ότι η γατούλα μου ξύνεται λίγο παραπάνω από πριν. Aλλά παρόλο που την έχω ψάξει (έχω προσπαθήσει δηλαδή), δεν έχω βρει τίποτα στη γούνα της. Tα αυτιά της είναι πεντακάθαρα, αλλά την βλέπω ότι ξύνεται κυρίως στο κεφάλι. Yπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο; Mήπως είναι λόγω εποχής, επειδή πέφτουν οι τρίχες της; Πάντως δεν υπάρχει τίποτα εμφανές πάνω της που να μαρτυράει κάποιο πρόβλημα. Tο μόνο ανησυχητικό είναι ότι ξύνεται πιο συχνά. Δεν ξέρω τί να κάνω.
Θα εκτιμήσω πολύ την γνώμη σου για το πρόβλημά μου.
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Νίκο σε πειράζει;
crestfallen
καταρχας να σας μιλησω για ενα σοβαρο προβλημα μου..εχω δυστυχως 9 βαθμους μυωπια και φοραω σχεδον πατομπουκαλα..και για κακη μου τυχη σημερα το πρωι μου εσπασαν τα κρυσταλλα απο τα γυαλια μου..με το ζορι βλεπω για να γραψω χωρις αυτα αφου πανω απο 5 ποντους δεν βλεπω!!!θα πρεπει να περιμενω 1 εβδομαδα για να ερθουν τα καινουργια μου απο Αθηνα..ως τοτε θα γραφω λιγοτερο γιατι τα ματια μου κουραζονται πολυ και δεν τολμω να φοραω τα σπασμενα γυαλια με τον φοβο μην μου μπει κανενα γυαλι στο ματι!!!!Συγνωμη για αυτην την κακη ειδηση αλλα δεν μπορω να κανω τiποτα μιας και τα γυαλια ειναι ειδικη παραγγελια...
:cry:
Μιchelle συμφωνω με αυτο που κανεις ..καλυτερα ξεχωριστα για να μην πελαγωνουμε με τα αρθρα και ψαχνουμε που ειναι το καθενα...
Αγαπητη σε παραπεμπω σε αυτο το thread https://www.mypetz.gr/threads/Ανησυχητικά-συμπτώματα.219210/
οπου εκει υπαρχει μια παρομοια περιπτωση κνησμου στην κεφαλη..καλο θα ητνα να την δει ο κτηνιατρος σου αλλα σιγουρα δοκιμασε την αμπουλα που αναφερω μιας και δεν ξερεις τι γινεται με τους ψυλλους...ξερουν και κρυβονται καλα...αν ειναι ψειρες παλι θα επηρεαστουν απο την αμπουλα(αν και εχει δεν ενδειξη για θεραπεια φθειριασης) αν και οι ψειρες αντιθετα με τους ψυλλους εχουν αυστηρη ειδικοτητα ξενιστη...δηλαδη ενα ειδος ψειρας για καθε ειδος ζωου..ενω ο ψυλλος της γατας (Ctenocephalides felis) κολλαει και τον σκυλο...βαλε αμπουλα στην γατα σου και δεν πως παει..αν δεν ανταποκριθει πηγαινε την στο κτηνιατρο σου για να κανει καποια καλλιεργεια για μυκητες(οπως παντα ,αν και δεν προκαλουν κνησμο),μια ερευνα για αλλα εκτοπαρασιτα(βλεπε παραπανω thread) καθως και να ψαξει για αλλεργιες αν και ειναι δυσκολη η διαγνωση τους..πρεπει να αποκλειστουν ολα τα αλλα και μετα μενουν αυτες...αλλεργιες τις βαζω τελευταιες αλλα ποτε δεν ξερεις...πολυ μικρη η πιθανοτητα ολα οχι αδυνατο...το γεγονος οτι εχεισ γλαστρες με φυτα ευνοει πολυ τους ψυλλους και τα αυγα τους...ακομα και μεσα στα επιπλα και χαλια μπορει να ειναι..στις γλαστρες θα κολλησουν???
Φιλικα Νικος Crestfallen
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
crestfallen
ποια εταιρεια επιασε πατο???μπορεις να θυμηθεις ποια?και τα 3 ειναι σε αμπουλες...η εταιρια του φροντλινε ειναι η μεριαλ απο την γαλλια...μηπως κλεινει η αντιπροσωπεια στην ελλαδα?πρεπει να μαθω...θυμησου σε παρακαλω..
Νικος Crestfallen
crestfallen
Νικος Crestfallen
crestfallen
Νικος Crestfallen
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eπειδή λοιπόν έχω ακούσει σχεδόν από όλους, ότι κάνουν κάποια τυπική θεραπεία στα γατιά τους μόνοι τους, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στον κτηνίατρο (οι περισσότεροι είναι απίστευτοι εκμεταλευτές), γι'αυτό θα ήθελα να μάθω την μάρκα της αμπούλας και τον τρόπο χρήσης της.
Aς δοκιμάσω πρώτα μόνη μου και αν δεν δω αποτελέσματα, τότε θα την πάω αναγκαστικά στον γιατρό για να μην χειροτερέψει η κατάσταση.
crestfallen
Αγαπητε/η Gemini
αγορασε την αμπουλα της Frontline..υπαρχει η απλη και η combo,η οποια με την προσθηκη ενος επιπλεον συστατικου πιανει και τα αυγα-προνυμφες των ψυλλων..σου συνιστω την δευτερη για πιο καλη αντιμετωπιση του προβληματος των ψυλλων..αφου την παρεις τοτε την ανοιγεις και αφου κανεις περα με τα χερια σου το τριχωμα της γατας στην περιοχη αναμεσα απο τις ωμοπλατες της ή πισω στον λαιμο της τοτε ριχνεις το υγρο ..αλλα προσοχη!!!...πρεπει να ακουμπα παντα το δερμα και οχι το τριχωμα(οπως κατα λαθος εγραψα εκ παραδρομης στο κειμενο μου,λαθος για το οπιοι ζητω συγνωμη και διορθωσα αμεσως μολις το καταλαβα) διοτι πρεπει να απορροφηθει απο το δερμα για να κατανεμηθει αργοτερα σε ολα το δερμα σιγα σιγα ,συσσωρευομενο στους σμηγματογονους αδενες του δερματος...αν θελεις μπορεις να ριξεις με τον ιδιο τροπο και λιγο πιο πισω στην πλατη της αλλα σε περιοχη οχι ευκολα προσβασιμη απο την γλωσσα της για να μη το γλειψει πριν απορροφηθει και δεν προλαβει να δρασει το φαρμακο...οχι λουσιμο για 2 μερες πριν και μετα την εφαρμογη της αμπουλας και μετα περιμενε τα αποτελεσματα...ελπιζω ολα να πανε καλα
Ελπιζω να σε βοηθησα
Νικος Crestfallen
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mία ακόμα ερώτηση έχω, ίσως λίγο χαζή.
Πού μπορώ να βρω αυτές τις αμπούλες; Σε απλό φαρμακείο μπορώ;
Aαα, και κάτι ακόμα! Πρέπει να το κάνω συστηματικά στη γατούλα μου και κάθε πότε;
Kαι πάλι, σ'ευχαριστώ πολύ!
crestfallen
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
crestfallen
Νικος Crestfallen
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήρα και το σπρέυ και τελικά αυτό χρησιμοποίησα χθες. Mου είπε ότι έπρεπε να μουσκέψω εντελώς τη γατούλα μ'αυτό, για να μπορέσει να εισχωρήσει το προϊον στο δέρμα της.
Kατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να το καταφέρω, γιατί με κάθε φσσστ που έκανα πάνω της αυτή τρόμαζε και έφευγε. Kαταλαβαίνεις λοιπόν, ότι για να καταφέρω να τη μουσκέψω, έκανα πολλές σβούρες μέσα στο δωμάτιο.....
Πες μου τη γνώμη σου, έκανα καλά που χρησιμοποίησα το σπρέυ;
Kαι πόσο άμεσα θα είναι τα αποτελέσματα; Δηλαδή, θέλω να πω, αν την βλέπω ότι συνεχίζει και ξήνεται, πόσο πρέπει να περιμένω μέχρι να την πάω στον κηνίατρο;
crestfallen
Περιμενε λιγες μερες και μετα αν συνεχιζει να πας στον κτηνιατρο σου να την εξετασει..απο τα αυτακια της μεχρι το δερμα του σωματος της...
Νικος Crestfallen
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kαι μη νομίζεις ότι περίσσεψε πολύ υγρό και για 2η φορά. Mε τόσα ψεκάσματα που έκανα στον αέρα για να την πετύχω, έχω καταναλώσει σχεδόν όλο το μπουκαλάκι.
Ένα είναι σίγουρο: ότι στο δωμάτιό της δεν θα πατήσει ψύλλος για πολύ καιρό....

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool