Θέλω να μάθω συνταγές να μαγειρεύω στο γατάκι μου!

Ειρήνη1

Νεοφερμένο μέλος

Η Ειρήνη1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Γειας σας!οχι να το πενευτω αλλα ειμαι πολυ καλη μαγειρησα!μου αρεσει να μαγειρευω γι αυτους που αγαπω και να τους φροντιζω!Ετσι θελω να μου πειτε μερικες συνταγες ωστε να μπορω να μαγειρευω στο γατακι μου φρεσκο φαγητακι:) !Χρησιμοποιω ατμομαγειρα οποτε θελω κατι που να μαγειρευεται σε αυτην την συσκευη!(και να κουζινα απλη να ειναι κατι θα σκευτω!)

Ευχαριστω πολυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γατομαγειρέματα

Ειρήνη, κι εγώ είμαι υπέρ του κανονικού φαγητού για τις γάτες. Μαγειρεύω πολύ για μας (με όλες τις φιοριτούρες που μπορείς να φανταστείς, ζυμώνω πάντα το ψωμί μας, ανοίγω φύλλο για πίτες, έφτιαχνα και σπιτικό γιαούρτι και τέτοια, γιατί ΔΕ μου αρέσουν τα έτοιμα), αλλά φυσικά το γατί δεν μπορεί να φάει τα περισσότερα μπαχαρικά μας! Κάποτε της έδωσα κρέας με ρύζι, αλλά επειδή το ρύζι ήταν από το δικό μας με κρόκο Κοζάνης, η γάτα δεν έφαγε! :redface:
Τελικά πρέπει να είναι απλά τα φαγητά, με λίιιιγο αλατοπίπερο και από κει και πέρα θέλει πειραματισμούς. Συνταγές δε θα βρεις εύκολα, πρέπει να πειραματιστείς με υπομονή. Π.χ. εμένα το λάδι το ανέχεται (ίσως προτιμά βούτυρο), αλλά του γιατρού μου η γάτα όχι! Και το λίπος χρειάζεται στις γάτες λέει!
Μικρή έτρωγε ΤΑ ΠΑΝΤΑ η Νιάρα! Τώρα διαλέγει... Δυστυχώς, προτιμά γατοτροφές (κάτι βάζουν αυτοί και ενισχύουν τη μυρωδιά). Όλοι λένε ότι εκεί καταλήγει το πράγμα, λυγμ-κλαψ :(:(:( Προσπαθώ ακόμα με φρέσκο φαγητό.
Για ψαροκέφαλα δεν τίθεται θέμα, τα τρώει όπως να'ναι.
Πολύ καλό είναι το "κοτορυζάκι", να βράσεις δηλ. λίγο ρύζι με κοτόπουλο (και στον ατμομάγειρα ΟΚ θα'ναι), τα μπιφτεκάκια (πάλι χωρίς πολλά μπαχαρικά), τα τηγανιτά φιλετάκια ψαριών, τα ...μακαρόνια! Ναι, τα τρώνε αρκετά εύκολα. Η δικιά μου τα τρώει και χορτοφαγικά όπως τα φτιάχνω για μας, αλλά της προσθέτω λίγο κρεατικό. Οι γάτες ΔΕΝ είναι χορτοφάγοι.

Καλά μαγειρέματα!:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Ειρήνη, κι εγώ είμαι υπέρ του κανονικού φαγητού για τις γάτες. Μαγειρεύω πολύ για μας (με όλες τις φιοριτούρες που μπορείς να φανταστείς, ζυμώνω πάντα το ψωμί μας, ανοίγω φύλλο για πίτες, έφτιαχνα και σπιτικό γιαούρτι και τέτοια, γιατί ΔΕ μου αρέσουν τα έτοιμα), αλλά φυσικά το γατί δεν μπορεί να φάει τα περισσότερα μπαχαρικά μας! Κάποτε της έδωσα κρέας με ρύζι, αλλά επειδή το ρύζι ήταν από το δικό μας με κρόκο Κοζάνης, η γάτα δεν έφαγε! :redface:
Τελικά πρέπει να είναι απλά τα φαγητά, με λίιιιγο αλατοπίπερο και από κει και πέρα θέλει πειραματισμούς. Συνταγές δε θα βρεις εύκολα, πρέπει να πειραματιστείς με υπομονή. Π.χ. εμένα το λάδι το ανέχεται (ίσως προτιμά βούτυρο), αλλά του γιατρού μου η γάτα όχι! Και το λίπος χρειάζεται στις γάτες λέει!
Μικρή έτρωγε ΤΑ ΠΑΝΤΑ η Νιάρα! Τώρα διαλέγει... Δυστυχώς, προτιμά γατοτροφές (κάτι βάζουν αυτοί και ενισχύουν τη μυρωδιά). Όλοι λένε ότι εκεί καταλήγει το πράγμα, λυγμ-κλαψ :(:(:( Προσπαθώ ακόμα με φρέσκο φαγητό.
Για ψαροκέφαλα δεν τίθεται θέμα, τα τρώει όπως να'ναι.
Πολύ καλό είναι το "κοτορυζάκι", να βράσεις δηλ. λίγο ρύζι με κοτόπουλο (και στον ατμομάγειρα ΟΚ θα'ναι), τα μπιφτεκάκια (πάλι χωρίς πολλά μπαχαρικά), τα τηγανιτά φιλετάκια ψαριών, τα ...μακαρόνια! Ναι, τα τρώνε αρκετά εύκολα. Η δικιά μου τα τρώει και χορτοφαγικά όπως τα φτιάχνω για μας, αλλά της προσθέτω λίγο κρεατικό. Οι γάτες ΔΕΝ είναι χορτοφάγοι.

Καλά μαγειρέματα!:up::up::up:

Ναι???? ο Shiva παλι λεει οχι στις γατοτροφες, προτιμα υγιεινή διατροφή (δεν κάνω πλάκα). Δυστυχώς όμως επειδή δεν προλαβαίνω δεν μπορώ να του μαγειρεύω πάντα φρέσκο... ασε που κροκέτες δεν τρωει καθόλου! Δύσκολος γάτος!
υσ.σε καποια εκπομπη "ρεπορταζ χωρις συνορα" ο Κουλογλου εδειχνε οτι οι περισσοτερες ζωοτροφες κατασκευαζονται και απο αλεσμενα κοκκαλα, εντοσθια και αλλα φρικιαστικα. Προσθετουν και τεχνητες μυρωδιες φυσικα για να ειναι ελκυστικες.

Βρήκα μια συνταγή για γατούλια στο ίντερνετ:
Μικρά γατοκεκάκια

Γατοκεκάκια για τα αγαπημένα σας γατάκια.
Υλικά:
2 φλιτζάνια σιτάλευρο
1/2 φλιτζάνι σογιέλαιο
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα ή νερό
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι

Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα υγρά και το μέλι. Αναμίξτε και αφήστε τη ζύμη κάπου ζεστά για 15 λεπτά. Προσθέστε το λάδι και αφήστε την για άλλη μισή ώρα. Πάρτε μεριδούλες ίσες με ένα καρύδι και φτιάξτε τις σαν κεκάκια, πιέζοντας στο 1/4 του αρχικού πάχους. Ψήστε στο φούρνο σε 400 βαθμούς για μισή ώρα.

Το βρήκα στο
www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=93 - 25k -

Πέρκα με ρύζι

Μία συνταγή που τρελαίνει τις γάτες (ειδικά το Χουζούρη) είναι πέρκα μαζί με ρύζι βραστό. Παίρνω την πέρκα κατεψυγμένη από το σούπερ μάρκετ, με λίγο ζεστό νεράκι την ξεπαγώνω και τη βράζω για ερίπου 10 λεπτά μαζί με ρύζι. Τα γατιά ξετρελλαίνονται!!!:up: Ωστόσο, έχω διαβάσει ότι ειδικά τα αρσενικά δεν κάνει να τρώνε ψάρι πολύ συχνά διότι προκαλεί στρουβίτη και πέτρες στα νεφρά!

O Gandalf λατρεύει μόνο την ξηρά τροφή , από τα δικά μας τρελλένεται μα γαλοπούλα σε φέτες. Ο Aragorn τρώει και αυτός ξηρά αλλά ζητιανεύει τα πάντα ακόμα και καρπούζι που τρώγαμε !

Τι να μην ταϊσετε την γατούλα σας

Εγώ τη Σβουρίτσα την ταϊζω κονσέρβες, αλλά επειδή είμαι στο εξωτερικό εδώ έχω την επιλογή να αγοράζω από μία τοπική εταιρία που έχει βιολογικό κρέας. Στην Ελλάδα έτρωγε τα κλασσικά Whiskas και ότι άλλο από το σούπερ μάρκετ.

Τώρα, επειδή πολλές γάτες ικετεύουν για φαγητό από το δικό μας τραπέζι, και πολλές φορές ενδίδουμε στα παρακάλια, καλό θα ήταν να προσέχουμε τι τις ταϊζουμε. Επίσης σε περίπτωση που μαγειρεύουμε γι αυτές (δυστυχώς μετά από χρόνια χορτοφαγίας δικής μου και του συντρόφου μου, αδυνατούμε να μαγειρέψουμε κρέας πια για τη Σβούρα - :mpliaks: ) πρέπει να ξέρουμε τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως συστατικό.

Ο κτηνίατρος που έχουμε εδώ για τη Σβουρίτσα μου έδωσε μία λίστα
και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας - Μου είπε ότι καλό είναι να αποφεύγω τα παρακάτω
:up:

-Κρεμμύδι, Σκόρδο και άλλα παρεμφερή λαχανικά-βολβούς
Τα κρεμμύδια περιέχουν μία ουσία που καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια της γάτας, και αν η κατανάλωση είναι συχνή μπορεί να προκαλέσει μία μορφή αναιμίας που ονομάζεται Heinz (σαν την μαγιονέζα)
Το σκόρδο περιέχει την ίδια ουσία σε λιγότερη ποσότητα

-Ντομάτες και ωμές πατάτες
Αυτές οι τροφές περιέχουν ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά την πέψη της γάτας, το νευρικό της σύστημα αλλά και την ούρηση ενώ μπορεί να προκαλέσουν κρίσης στομάχου. :blink:

-Σοκολάτα/Καφεϊνη:
Η σοκολάτα είναι τοξική τόσο για τις γάτες όσο και για τους σκύλους. Η καφεϊνη και άλλα διεγερτικά μπορούν να δηλητηριάσουν τις γάτες αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες ή με μεγάλη συχνότητα.

-Γάλα:
Το Γάλα δεν είναι τοξικό για τις γάτες, αλλά μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες. Η ενήλικες γάτες όταν έχουν σωστή διατροφή δεν χρειάζονται το γάλα ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα και πολλές γάτες δεν δέχονται καλά τη λακτόζη που περιέχεται στο γάλα και μπορεί να κάνουν εμετό, να έχουν αέρια ή να πάθουν διάρροια.
Αν η γάτα σας τρελαίνεται για γάλα, τότε μία μικρή ποσότητα αρκεί, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. (Όσο περισσότερο λίπος έχει το γάλα, τόσο λιγότερη είναι η λακτόζη που περιέχει)

-Μανιτάρια:
Τα μανιτάρια περιέχουν τοξίνες που επηρεάζουν πολλά συστήματα του σώματος της γάτας, και μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

-Ωμό ψάρι:

Η συχνή κατανάλωση ωμού ψαριού μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμίνης Β που καταλήγει σε έλλειψη όρεξης, σπασμούς ακόμη και θάνατο.

-Τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν κώμα ή θάνατο
Ο καπνός καθώς περιέχει νοκοτίνη επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Προσοχή στο πολύ αλάτι και στα γλυκά
Όταν ταϊζετε τη γατούλα σας από ότι βρίσκεται στο τραπέζι να θυμάστε πως δεν μπορεί αυτή η τροφή να αποτελεί πάνω από το 10% της δίαιτάς της.

Ελπίζω να τα βρείτε χρήσιμα τα παραπάνω!
Η χρυσή φράση είναι 'όλα με μέτρο'
:hello:

συνταγές για χορτοφάγες γάτες.

Το βρήκα στο Ιντερνετ σε αυτή τη διεύθυνση:https://www.vegepet.com/vcatinstr.pdf. Εχει συνταγές για χορτοφαγική διατροφή (για γάτες), είναι στα αγγλικά. Ελπίζω να βοηθήσουν. Εαν τίποτα απο αυτά τρώγεται πείτε το να το δοκιμάσω και εγώ. Και θυμάστε το ερώτημα για το που τεστάρονται οι τροφές, τα σαμπουάν και τα φάρμακα των ζώων; Καλά το μαντέψατε σε ζώα. Για αυτό και υπάρχει ανάλογη λίστα και για αυτά. Δεν σας τη δίνω για να μην πεινάσουν τα ζώα μας. Vicki την πάτησες με τα Whiskas.

Ο Νιάου μου

Εγώ του μαγειρεύω ρυζάκι με κοτοπουλάκι λίγο αλατάκι, ή μακαρονάκι με λίγο κρεατάκι κατά προτίμηση μοσχαράκι πάλι λίγο αλατάκι, σε συνδιασμό με ξηρά τροφή, λίγο ψαράκι ψαχνό πάντα όταν τηγανίζω τα ξεκοκκαλίζω, κιμά μοσχαρίσιο με λίγη πατατούλα βραστά αυτά πάλι λίγο αλάτι, απλά πράγματα μην βασανιζόμαστε, δεν του έχω δώσει ακόμη κονσέρβα άκουσα κι εγώ απο τι τα φτιάχνουν και αηδίασα :mpliaks:
Είναι όπως το μάθεις, αν του δίνεις και δοκιμάζει διάφορα τότε θα σου ζητάει κιόλας, υπάρχουν όμως και κάποια που δεν πρέπει να τρώνε, αποφεύγω να του δίνω κόκκαλα, γλυκά και τέτοια, αν και όταν μας βλέπει να τρώμε παγωτά κρέμες και τέτοια έρχεται τρέχοντας και ζητάει, το ζητουλίνι μου!:happy:

Θέλετε να μάθετε τι προτιμούσε γαι φαί ο Φρίσμπυ όλη του τη ζωή και έχει φτάσει αισίως τα 16/5!:D Zαμπόν βραστό! Kάθε βδομάδα παίρναμε 300γρ αποκλειστικά γι αυτόν. Tρώει και άλλα βέβαια αλλά το αγαπημένο του αποδείχτηκε και πολύ υγειηνό!!!

Τωρα που είμασταν στο χωριο ο κιμι εκανε λιγο διαρροια (το χρόνιο πρόβλημα με το εντερο) δοκιμασα να του δωσω λιγο ρυζι με κοτόπουλο και εφαγε το κοτόπουλο και αφησε το ρύζι ανεγγιχτο....γενικα δεν 8ελει το μαγειρεμένο..και μιας και δεν κανει κιόλας τρωει αποκλειστικα ξηρά και καμια φορα κονσέρβα (1-2 φορές τον μήνα..)

Γατοκεκάκια για τα αγαπημένα σας γατάκια.
Υλικά:
2 φλιτζάνια σιτάλευρο
1/2 φλιτζάνι σογιέλαιο
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα ή νερό
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι

Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα υγρά και το μέλι. Αναμίξτε και αφήστε τη ζύμη κάπου ζεστά για 15 λεπτά. Προσθέστε το λάδι και αφήστε την για άλλη μισή ώρα. Πάρτε μεριδούλες ίσες με ένα καρύδι και φτιάξτε τις σαν κεκάκια, πιέζοντας στο 1/4 του αρχικού πάχους. Ψήστε στο φούρνο σε 400 βαθμούς για μισή ώρα.
Έχω μια αίσθηση ότι δε θα τα φάει μόνος του.. hihou...!!:up::D

Πιστεύω ότι πρέπει να τρώνε λίγο απο όλα.... 'Οταν είναι σε μικρές ποσότητες π.χ σοκολάτα.. τι κακό μπορεί να τους κάνει;;;
Στον Ασπρούλη όταν ζητούσε κάτι απο αυτό που έτρωγα του το έδινα.. Το μαναράκι μου εκτός απο υπναράς είναι τέρας υγείας...:redface: :redface:

Συνημμένα

• Κοιμάμαι....JPG
    Κοιμάμαι....JPG
    98,5 KB · Εμφανίσεις: 83
Συνταγή τροφής για γάτες από τα χεράκια σας!!

Επειδη εχω δει πως καποιες ειστε πολυ χρυσοχερες με την μαγειρικη θα σας δωσω μια συνταγη αλλιωτικη απο τις αλλες.
Μια συνταγη για τα γατακια μας! η πηγη μου ειναι απο το Αγγλικο περιοδικο "your cat", και ειναι πολυ νοστιμη!!!Ειναι πολυ θρεπτικη και υγειηνη και περιεχει λιγο πολυ ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται μια γατα. και εξ αλλου ξερετε τι περιεχει γιατι τα υλικα θα ειναι ολα απο τα χερακια σας. μπορειτε να την βαλετε σε ταπερ η σακουλακια και να την αποθηκευσετε στην καταψυξη. Επειδη περιεχει συκωτι θα σας συμβουλευα να την δινετε μια φορα την βδομαδα τουλαχιστον.

ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡYΖI.

Υλικα(για περιπου 10 μεριδες).

100 γραμμαρια ρυζι
2 κουταλακια του γλυκου καλαμποκελαιο
250 γραμμαρια κιμα απο μοσχαρι
1 αυγο
100 γραμμαρια συκωτι απο μοσχαρι η απο κοτοπουλο κομμενο σε μικρα κομματακια.

Εκτελεση

1) Βραζετε το ρυζι, το σουρωνετε και το αφηνετε να κρυωσει.
εντωμεταξυ, τηγανιζετε τον κιμα και τα συκωτακια σε ενα τηγανι μαζι με το λαδι για περιπου 5 λεπτα μεχρι να σκουρινει και να ψηθει. Στην συνεχεια ριξτε μεσα το αυγο, ολοκληρο και (κρατηστε στην ακρη το τσοφλι ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΤΕ.)ανακατεψτε συνεχωμενα για κανενα δυλεπτο. Βγαλτε απο την φωτια και αφηστε στην ακρη να κρυωσει.

2) Καθως το κρεας κρυωνει, βαλτε το τσοφλι απο το αυγο σε ενα ταψι και βαλτε το στον φουρνο τους 250 βαθμους για 5 λεπτα.Αυτη η διαδικασια θα σκοτωσει οποιοδηποτε μικροβιο οπως σαλμονελλα και θα το κανει πιο ευθραυστο. Στη συνεχεια θρυματιστε το τσοφλι με ενα γουδι η οτι αλλο εχετε, μεχρι να γινει σε μορφη σκονης. ριχτε ενα κουταλακι του γλυκου απο το τσοφλι πανω στο ρυζι. Το τσοφλι παρεχει ασβεστιο για γερα κοκκαλα καθως το κρεας και το ρυζι ειναι λιγο φτωχα σε αυτο το απαραιτητο συστατικο.

3) Τελος, ανακατεψτε τα κρεατικα με το αυγο μεσα στο ρυζι ωστε να γινουν ολα μαζι ενα μειγμα.
Σερβιρετε το σε μικρες μεριδες με λιγη απο την ξηρα τροφη που προτιμαει η γατουλα σας ως συνοδευτικο!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και καλη ορεξη στα γατουλια!!!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• gatotrofh.jpg
    gatotrofh.jpg
    244 KB · Εμφανίσεις: 122
Μπράβο! Πολύ καλό!!! Θα το κάνω οπωσδήποτε:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η συνταγη ειναι καλή το παραδέχομαι, αλλά η "μαμα" δεν εχει χρόνο ούτε κ για το σπίτι να μαγειρεψει...... Δεν πειράζει καλό ειναι να τα ξερει κανεις αυτα. Στο μελλον ελπίζω σε πιο χαλαρες καταστάσεις.
Να σας πω..... Να το εφτιαχνα για εμας και να εδινα και στα γατακια οπότε να καλύψω με μια πράξη όλα τα στόματα;;;;; Θρεπτικό ειναι και καλη γευση μάλλον!!!

θα το δοκιμασω κι εγω:up:

Να σας πω..... Να το εφτιαχνα για εμας και να εδινα και στα γατακια οπότε να καλύψω με μια πράξη όλα τα στόματα;;;;; Θρεπτικό ειναι και καλη γευση μάλλον!!!
Αν εξαιρέσεις το τσόφλι αυγού, νομίζω ότι μια χαρά νόστιμο θα είναι!

Εύκολο και γρήγορο φαίνεται. Θα το δοκιμάσω κι εγώ!

κοριτσια δοκιμασε κανεις την συνταγη??? να μου πει αποτελεσματα???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back