Θέλω να μάθω συνταγές να μαγειρεύω στο γατάκι μου!

Eντέλλει από όσα διάβασα εδώ, εκτός από τη συνταγή με τα κεκάκια δεν είδα καμιά ιδέα για φαγητό μαγειρευτό.

Επαναφέρω το θέμα ελπίζοντας οι παλιοί και έμπειροι, να ενημερώσετε κι εμάς τους ανήδεους! :rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eντέλλει από όσα διάβασα εδώ, εκτός από τη συνταγή με τα κεκάκια δεν είδα καμιά ιδέα για φαγητό μαγειρευτό.

Επαναφέρω το θέμα ελπίζοντας οι παλιοί και έμπειροι, να ενημερώσετε κι εμάς τους ανήδεους! :rolleyes:
Τα δύο περσάκια μου δεν τρώνε τίποτα άλλο εκτός από κροκέτες, όμως το κρεμμυδάκι μου, τρελαίνεται για κοτόπουλο με ρύζι
Βράζω πρώτα το κοτόπουλο κ στο ζουμί που βγαίνει βράζω το ρύζι με λίγο αλατάκι, και όταν βράσει ξεκοκαλίζω το κοτόπουλο κ τα περνάω όλα στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το ζουμί και γίνεται σαν πατέ. Του αρέσει πάρα πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα δύο περσάκια μου δεν τρώνε τίποτα άλλο εκτός από κροκέτες, όμως το κρεμμυδάκι μου, τρελαίνεται για κοτόπουλο με ρύζι
Βράζω πρώτα το κοτόπουλο κ στο ζουμί που βγαίνει βράζω το ρύζι με λίγο αλατάκι, και όταν βράσει ξεκοκαλίζω το κοτόπουλο κ τα περνάω όλα στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το ζουμί και γίνεται σαν πατέ. Του αρέσει πάρα πολύ.

Α! Και όταν μου έκανε διάρροια, δεν έτρωγε το ρύζι, παρά μόνο το κοτόπουλο. Δηλαδή στο μπλέντερ δεν καταλαβαίνουν τη γεύση και το τρώνε. :hmm: Θα το δοκιμάσω.
Αλάτι δεν απαγορεύεται να τους ταίζουμε; Δεν είναι καλύτερα ανάλατα;

Α! Και όταν μου έκανε διάρροια, δεν έτρωγε το ρύζι, παρά μόνο το κοτόπουλο. Δηλαδή στο μπλέντερ δεν καταλαβαίνουν τη γεύση και το τρώνε. :hmm: Θα το δοκιμάσω.
Αλάτι δεν απαγορεύεται να τους ταίζουμε; Δεν είναι καλύτερα ανάλατα;
Ναι μάλλον δεν το καταλαβαίνει ή δεν ξέρω της αρέσει πολύ ο συνδυασμός γιατί γίνεται ένα μίγμα σαν τις κονσέρβες. Όταν λέω αλάτι εννοώ πολύ λίγο όσο πιάνουν οι άκρες το δαχτύλων σου. Το καλύτερο βέβαια είναι χωρίς καθόλου, αλλά εγώ βάζω ελάχιστο γιατί νομίζω ότι της αρέσει πιο πολύ έτσι.
Στη διάρροια αν δεν τρώει το ρύζι μπορείς να το βράσεις κ να της δόσεις με μία σύριγγα μόνο το ζουμί με δύο σύριγγες είναι καλύτερα κ από πριν ;)

Ευχαριστώ πολύ. :)

Παιδια εμενα ο Σειριος τρελαινεται για ρυζι!Μια ζωη ανωμαλο αυτο το γατι...Παντως το ρυζι με το κοτοπουλο το τρωει με μεγαλη ευχαριστηση,αλλα και ρυζακι σκετο με λιγο ζουμι απο κονσερβα να του βαλεις,μια χαρα το χλαπακιαζει.

Συνταγή για scrambled eggs, για δίποδους και τετράποδους, όπως δημοσιεύτηκε στο BHMA gourmet της Κυριακής 14/9:

Scrambled eggs

Υλικά για 2 μεγάλους, 1 μαθητή και 2 μωρά γατιά
  • 8 αυγά
  • 1/3 φλιτζ. κατσικίσιο γάλα
  • λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
  • 3 κ.σ. φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ, ψημένο
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (ανάλογα με τα γούστα)
Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μάζα ψημένων αυγών, αρκετά υγρών, χωρίς όμως να είναι άψητα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το πολύ για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε πάνω στα φρυγανισμένα τοστ, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα τρώμε επιτόπου.

ΥΓ: Για τα δύο γατάκια έκοψα το τοστ σε μικρές μπουκιές και φρόντισα τα αυγά να είναι ιδιαιτέρως μαλακά, ίσα ίσα ψημένα, ώστε να αποφευχθεί ο έτσι κι αλλιώς μικρός κίνδυνος για σαλμονέλα. Και, βεβαίως, δεν έβαλα καθόλου πιπέρι.

Κάπου εδώόμως είχα διαβάσει ότι δεν κάνει να τρώνε αυγά. Ισχύει εντέλλει ή όχι;

Υπάρχει αυτό εδώ το thread σχετικά.

Εδώ ακόμα μια από τις συνταγές για ανθρώπους και γάτες, από τη στήλη "Φιλοζωικώς" του ΒΗΜΑgourmet.
Ευχαριστούμε πολύ Νίκη που τη σκανάρισες :)

παιδια θελω να βρασω κοτοζουμο να βαλω το χαπακι για την μικρη! ομως επειδη φοβαμαι λιγακι !!!!!! το κοτοπουλο πριν το βρασω π.χ εμεις το πλενουμε καλα και το βαζουμε στο ξυδι για λιγο για την μικρη λογικα δεν θα το κανω αυτο! το ζουμακι θα το ξαφρισω πρεπει να κανω κατι αλλο να βαλω κατι αλλο μεσα ???? λογικα δεν θα το αλατισω!!:hmm::hmm::hmm::hmm:

Ρία, θα το ξεπλύνεις απλά και θα το βράσεις με σκέτο νερό. Ούτε λάδι, ούτε αλάτι και πιπέρι. Σκέτο.
Εγώ το κάνω αυτό και αφού δω ότι από το χρόνο βρασίματος είναι ελάχιστα σκληρό το κρέας, παίρνω το ζουμί και το κοτόπουλο που θέλω για το γάτο και μετά προσθέτω ότι θέλει ένα κανονικό φαγητό για εμάς. Τότε το ξαφρίζω κιόλας, πριν ρίξω τα υλικά.
Συνήθως το υπόλοιπο το κάνω κοτόσουπα για εμένα.
2 σε ένα δηλαδή.;)

Μπορείς να της βράσεις κοτοπουλάκι (προσοχή! όχι αλάτια πιπέρια. Μόνο νερό και κοτόπουλο). Το κοτόπουλο είναι πολύ θρεπτικό για τις γάτες και πολύ καλό για το στομάχι τους.
Επιπλέον οτιδήποτε και να της κάνεις να αποφεύγεις το αλάτι το πιπέρι τα μπαχαρικά τη ζάχαρη. Καλά μαγειρέματα ;) Είμαι σίγουρη ότι η γάτα με το που μυρίσει σπιτικό φαί θα τρελαθεί!

Μια ακομη συνταγη απο το Βημα GOURMET αυτης της Κυριακης.Τευχος 26
Δεκεμβριος 2008 στηλη "Φιλοζωικως" απο την Μαρια Δ. Κοκκινου, σελ 142. Ζυμαρικα με χαβιαρι αγριου σολομου
Ευχαριστω πολυ την aretha που με βοηθησε πολυ στην επεξεργασια του αρθρου.:D

Συνημμένα

• Βημα_GOURMET2 Α.jpg
    Βημα_GOURMET2 Α.jpg
    155,8 KB · Εμφανίσεις: 71
Η Σίσσυ τρώει μονάχα ξηρά τροφή, γιατί η γιατρός της είπε είναι το πιο υγειηνό, αλλά κάποιες φορές της δίνω καμιά φετούλα ζαμπόν, μορταδέλα, μπριζόλα καπνιστή Νίκας (γιαυτήν τρελαίνετε)
Την λυπάμαι που με κοιτάζει και νιαουρίζει όταν πάω στο ψυγείο.
Δεν πιστέυω να της κάνει κακό???

βιβλίο με συνταγές μαγειρικής για γάτες

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής για ragdoll. Προφανώς οι συνταγές είναι για όλες τις ράτσες. Είναι αρχείο pdf και δυστυχώς λίγο μεγαλύτερο από 100Kb οπότε δεν μπορώ να το επισυνάψω ως απάντηση στο θέμα. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές. Αν κάποιος ή κάποια από εσάς ενδιαφέρεται να πειραματιστεί στην γατομαγειρική μπορεί να μου ζητήσει να το στείλω με mail ή αν γνωρίζει να προτείνει κάποιον άλλο τρόπο να το ανεβάσω στο site.

Θα μπορουσα να το εχω με μειλ παρακαλω;Ειναι moukelis@yahoo.com.Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Αυτό το αρχείο .pdf είναι μαζί με κάποιο link; Ίσως θα μπορούσες να παραθέσεις το link..

moukelis σου έστειλα το βιβλίο με mail.
Λογικά θα το λάβεις μετά από δυο με τρεις μέρες. Από otenet σε yahoo υπάρχει δυστυχώς αυτή η καθυστέρηση πολλές φορές. (για λόγους ασφαλείας αποφάνθηκαν στην τεχνική υποστήριξη)

Orangelo δεν το κατέβασα από κάποιο site για να μπορώ να σου δώσω το link. Αγόρασα πρόσφατα κάποιο βιβλίο για ragdoll και το βιβλίο με τις συνταγές ήταν δώρο.

Θα μπορούσα να το ανεβάσω σε rapidshare ενδεχομένως και να δώσω αυτό το link αν βολεύει.

Δημήτριους, σου έστειλα κι εγώ π.μ. να μου το στείλεις. Ζήλεψα!!!:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back