ioanna_g
Δραστήριο μέλος
Ισως να κοιτούσες για το κεραμιδό που αναφέρει η Ισμήνη σήμερα,
(το έχουν σε άθλια κατάσταση στο pet shop στήν Κοτζια)......δεν ξέρω αν θα αποφασίσεις τελικά να πάρεις κάποιο γατουλίνι, πάντως να σώσεις ένα τέτοιο πραγματικά αξίζει!!!!!!!!
Το διάβασα και αυτό και το Σ/Κ που θα είμαι πάλι Αθήνα και θα είμαι και με το αγόρι μου για να το συζητήσουμε θα περάσουμε σίγουρα να το δούμε
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariag
Νεοφερμένο μέλος
Ο OLIVER υιοθετήθηκε σήμερα!
Είναι πλέον με τη νέα του μαμά που έχει και 3 θηλυκές γατούλες και ένα σκυλάκο.
Υπάρχουν τόσα γατουλίνια που χρειάζονται μία ζεστή οικογένεια!
Ελπίζω σύντομα να αποκτήσεις το δικό σου ψιψινάκι!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioanna_g
Δραστήριο μέλος
! Χάρηκα πολύ για τον μικρούλη αν και είχα μπει στη διαδικασία να το σκέφτομαι να τον παρω
.Πάντως τον έχω να φιγουράρει στην επιφάνεια εργασίας
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Mπορεις να λείπεις μέρες χωρις να έχεις έννοια αν είναι μόνο του. Aν είναι για πάνω απο 3 μέρες πρέπει να υπάρχει κάποιος να αλλάζε νερό, φαι, τουαλέτες. Eυχομαι να δώσεις σπιτι και φροντίδα, γρήγορα. Θα την πάρεις σίγουρα πίσω 
Κείρα
Δραστήριο μέλος
ioanna_g
Δραστήριο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειναι πολυ χαδιαρα και της λειπει η ανθρωπινη φροντιδα.
Αν το αποφασισεις πες μου να σου δωσω το τηλεφωνο του παιδιου που την φροντιζει για να μην την χαρισουν αλλου!
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
Το αργότερο μέσα στον Ιούλιο θα πρέπει να αποχωριστώ το Φριξάκι και την Ears, τα αδεσποτάκια μου
. Αν θέλεις, έχε το υπόψιν 
vampce
Νεοφερμένο μέλος
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=24140
Το προσέχει μια οικογένεια από την γειτονιά μας, αλλα δυστυχώς όχι για πολύ, ο ιδιοκτήτης τους, τους είπε "Η εσείς ή το γατί"

dimangelid
Νεοφερμένο μέλος
Έχω αναφέρει σποραδικά ότι δεν έχω γατούλα λόγω καταστάσεων, αλλά θέλω μια απελπιστικά. Είδα και το ποστ της γιασμιν και ξαναένιωσα την ανάγκη να υιοθετήσω ένα ψιψίνι.
Θα γίνω πιο συγκεκριμένη.
Από μικρό κοριτσάκι μεγάλωσα μέσα στα ψιψίνια και γι'αυτό τουσ έχω μεγάλη αδυναμία (και αυτά σε μένα!). Τα είχα όμως στο χωριο, στο κτήμα του παππού μου και όχι στο σπίτι. Έλεγα πάντα ότι όταν θα φύγω για να σπουδάσω θα έχω τουλάχιστον 1 ψιψίνι.
Ήρθε αυτή η ώρα πριν 3 χρόνια αλλά ήρθε και ο έρωτας μαζι! Και έρχομαι στο λόγο που φοβάμαι να πάρω γατάκι: Σχεδόν κάθε 2 εβδομάδες ανεβαίνω στην Αθήνα για να δω το αγόρι μου και φυσικά στις διακοπές σους δικούς μου στην Κέρκυρα.
Το αγόρι μου έχει κάνει ήδη κίνηση να μου πάρει γατούλα αλλά εγώ τον σταμάτησα γιατι δε θέλω να το τυρρανάω με συνεχή ταξίδια και αλλαγές περιβάλλοντος ή συχνή μοναξιά.
Πιστεύετε πως υπάρχει λύση; Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση μια γάτα να αντέχει τα ταξίδια; Γιατί κατα τ'άλλα έχω πολλήήήήήή αγαπη και χαδάκια να δωσω...:cry:![]()
Έχω εμπειρία διόμιση χρόνων στο θέμα γάτα και μακρινά ταξίδια
Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο που θα γράψω. Μένω στην Αθήνα ( συγκεκριμένα στην Βούλα ) και σπουδάζω στην Ηγουμενίτσα. Η απόσταση είναι τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα. Είχα ξεκαθαρίσει στους γονείς μου ότι όταν φύγω για την Ηγουμενίτσα θα πάρω μαζί μου γάτα. Την Αγκύρας που έχουμε δεν μου την έδιναν με τίποτα γιατί την λατρεύει όλη η οικογένεια (μαζί και εγώ φυσικά που την μάζεψα από τον δρόμο) και δεν θέλουν να πάθει το παραμικρό. Επίσης δεν είναι να την πας ούτε μέχρι τον κτηνίατρο έτσι όπως κάνει... Τότε λοιπόν ήξερα ότι η οικογένεια ενός καλού μου φίλου είχε βρει στο εξοχικό της μια γάτα η οποία από ότι έλεγαν ήταν πολύ ήρεμη (πάντα βέβαια είμαι επιφυλακτικός με τόσες τρελόγατες που έχω πετύχει
) . Μίλησα με την μάνα του και είπα ότι θα την πάρω εγώ. Φυσικά μόλις άκουσε η μάνα μου ότι θα φέρω και άλλη γάτα στο σπίτι, τρελάθηκε. Εγώ όμως όταν θέλω να κάνω κάτι δεν υπολογίζω κανέναν. Έφερα την γάτα στο σπίτι και ενώ όλοι μου έλεγαν "αμάν και άλλη γάτα κ.λ.π." μόλις την είδαν έπαθαν πλάκα. Την κάναμε μπάνιο και ήταν πραγματικά η μοναδική γάτα από όσες είχα και έχω που έκατσε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ να την κάνουμε μπάνιο. Τελειώνω με τα εισαγωγικά λέγοντας ότι προσαρμόστηκε αμέσως στο σπίτι και περισσότερο στο δωμάτιό μου όπου μένει. Ήρθε λοιπόν η μέρα να ξεκινήσω για την Ηγουμενίτσα με τον πατέρα μου. Ρίξαμε τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου και το φορτώσαμε με λιγότερα από τα μισά πράγματα που ήθελα (τα υπόλοιπα ήρθαν με μεταφορική) και όταν τέλειωσε το φόρτωμα έβαλα πάνω στα πράγματα το κλουβί με την γάτα, το στήριξα καλά και φρόντισα η πόρτα να κοιτάει στο παρμπρίζ ώστε να βλέπει έξω και επιπλέον να παίρνει αέρα. Έμεινα άφωνος γιατί σε όλη την διαδρομή [κάναμε σχεδόν 7 ώρες γιατί έβρεχε πολύ σε όλη την διαδρομή, ήταν πολύ επικίνδυνος ο δρόμος (όποιος έχει κάνει την διαδρομή είτε μέσω Πρέβεζας είτε μέσω Άρτας θα καταλάβει τι εννοώ... ) και πηγαίναμε με χαμηλές ταχύτητες ] η γάτα δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου, απλά κοίταζε από τα παράθυρα, κοίταζε εμένα και ορισμένες φορές μου νιαούριζε σιγά για να την κοιτάξω!! Μείναμε με τον πατέρα μου μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο για να βαφτεί το σπίτι μου. Η γάτα φυσικά ήταν μαζί μας στο δωμάτιο και τις ώρες που είμασταν και εμείς εκεί, την είχαμε έξω από το κλουβί. Είχε υποδειγματική συμπεριφορά: ούτε ζημιές, ούτε να κάνει την ανάγκη της στο πάτωμα (της είχαμε ένα χαρτόκουτο με άμμο) . Το μόνο που έκανε ήταν κάθε βράδυ να κάνει χίλια κομμάτια τις εφημερίδες του πατέρα μου. Προσαρμόστηκε κατευθείαν και στο σπίτι στην Ηγουμενίτσα. Πάμε τώρα στα ταξίδια Ηγουμενίτσα-Αθήνα, Αθήνα-Ηγουμενίτσα. Δεν έχω δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, άρα ούτε αυτοκίνητο. Οπότε η μόνη λύση είναι ή το ΚΤΕΛ ή αεροπλάνο μέσω Κέρκυρας ή Ιωαννίνων. Την πρώτη φορά που πήγα με το λεωφορείο στην Αθήνα (για την 25η Μαρτίου) φοβόμουν μην γίνει τίποτα με την γάτα μέσα στο λεωφορείο. Οι φόβοι μου όμως έφυγαν αμέσως. Ήταν λες και είχα άνθρωπο μαζί μου, όχι γάτα. Απλά καθόταν ήσυχα στο κλουβί της, κοίταγε από τα παράθυρα του λεωφορείου και όταν την έβγαζα καθόταν στην αγκαλιά μου ήσυχα και ερχόντουσαν και την χάιδευαν οι επιβάτες. Φυσικά η γάτα απολάμβανε τα χάδια με το παραπάνω
Από τότε μέχρι σήμερα ταξιδεύω συνεχώς με την γάτα χωρίς προβλήματα. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι οι περισσότεροι οδηγοί στο ΚΤΕΛ την βάζουν με το κλουβί στις αποσκευές και όχι στην καμπίνα των επιβατών. Έναν οδηγό όταν έφευγα για τις διακοπές των Χριστουγέννων που μας πέρασαν, πήγα να τον πιάσω από τον λαιμό γιατί έβαλε βαλίτσα μπροστά στο κλουβί ( !!!!! ) και η γάτα δεν έπαιρνε αέρα. Επίσης πολλές φορές έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο μαζί με την γάτα. Εκεί μπαίνει κανονικά στην καμπίνα των επιβατών και μάλιστα πρέπει πάντα να μου βρουν δύο κολλητές θέσεις στο αεροπλάνο, μια για εμένα και μια για το κλουβί με την γάτα. Εννοείται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει η γάτα στο αεροπλάνο είναι να υπάρχει το βιβλιάριό της και να έχει κάνει τα εμβόλιά της για εκείνη την χρονιά. Πλέον δεν φοβάμαι τα ταξίδια με την γάτα μου γιατί ξέρω άριστα την συμπεριφορά της και τι πρέπει να προσέξω πριν ταξιδέψουμε ( να της πάρω το φαγητό 12 ώρες πριν και το νερό 5-6 ώρες πριν. αν δεν τα κάνω αυτά κάνει εμμετό) . Φοβάμαι μόνο όταν μπαίνει στον χώρο αποσκευών στο λεωφορείο. Ποτέ δεν είχα γάτα με τέτοια υποδειγματική συμπεριφορά. Ακόμα εκπλήσομαι με τον εξαιρετικό της χαρακτήρα. Άλλη φορά είχε έρθει ο πατέρας μου με την μάνα μου και τον αδερφό μου να με πάρουν από το αεροδρόμιο. Μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι είχα την γάτα ελεύθερη μέσα στο αυτοκίνητο. Αντί να τρέχει παντού, πήγαινε από αγκαλιά σε αγκαλιά και της άρεσε πολύ να κάθεται στην εταζέρα του αυτοκινήτου και να κοιτάει τα άλλα αυτοκίνητα. Πιστεύω ότι αν είναι γενικότερα ήρεμη η γάτα δεν θα έχει πρόβλημα στα ταξίδια. Βέβαια πριν επιχειρήσεις να κάνεις μεγάλο ταξίδι θα πρέπει, αν έχεις αυτοκίνητο εσύ ή κάποιος από την οικογένειά σου, να την βάλεις στο κλουβί της και να κάνετε μια βόλτα 20-30 λεπτά για να δεις πως συμπεριφέρεται. Αν δεις ότι δεν νιαουρίζει ή γενικότερα δεν έχει πρόβλημα να είναι στο κλουβί και να κινείται με όχημα, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα σε ταξίδι. Επαναλαμβάνω ότι δεν λέω καθόλου τυχαία αυτά τα πράγματα. Διόμιση χρόνια συνεχόμενων 7ωρων-8ωρων ταξιδιών μαζί με γάτα πιστεύω ότι είναι μεγάλη εμπειρία. Αν θέλει οποιοσδήποτε να με ρωτήσει κάτι, θα απαντήσω με μεγάλη ευχαρίστηση 
EDIT
Γράφω κάποια συμπληρωματικά πράγματα με αφορμή τα υπόλοιπα μηνύματα που διάβασα:
1) ποτέ μην επιχειρήσεις να ταξιδέψεις με την γάτα σου όταν είναι καλοκαίρι και έξω έχει υψηλές θερμοκρασίες. Δεν ξέρεις αν θα πετύχεις καλό οδηγό ώστε να δεχτεί την γάτα στην καμπίνα των επιβατών. Αν βάλεις το κλουβί με την γάτα σου στις αποσκευές και έξω έχει 30-40 βαθμούς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα την βγάλει ή όχι καθαρή η γάτα... Για αυτό τον λόγο ΠΑΝΤΑ τέλη Απριλίου με μέσα Μαϊου πηγαίνω την γάτα στην Αθήνα και την αφήνω εκεί μέχρι τον Οκτώβριο.
2) ΠΟΤΕ μην φύγεις για ταξίδι, έστω και μιας ημέρας, και αφήσεις μόνη της την γάτα. Και δέκα πιάτα φαγητό και νερό να έχει, δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδράσει όταν θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ μόνη της. Εδώ όταν λείπω στο ΤΕΙ ή για καφέ, μόλις επιστρέφω στο σπίτι και με δει η γάτα, τρελένεται, αρχίζει να νιαουρίζει και να πηδάει από το πάτωμα στους ώμους μου. Σίγουρα με αγαπάει πάρα πολύ, αλλά επίσης σίγουρα την ενοχλεί η απόλυτη μοναξιά. Τώρα αν έχεις κάποιον άνθρωπο που αγαπάει τα ζώα, τον συμπαθεί η γάτα σου και μπορείς να εμπιστευθείς σε αυτόν την φροντίδα της (όταν λέμε φροντίδα δεν εννοούμε μόνο φαγητό και νερό, εννοούμε και να καθαρίζει τις ακαθαρσίες της και να ασχολείται μαζί της) , μπορείς να την αφήσεις για μερικές μέρες.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Πραγματικά, είσαι απίστευτα τυχερός για το γατάκι σου. Δεν υπάρχουν πολλά έτσι...

mimikaki
Διάσημο μέλος
Dimangelid ένα έχω να σου πω: είσαι πάάάρα πολύ τυχερός!!! Εμένα ο δικός μου γατούλης διαμαρτύρεται και για 5' διαδρομή με τ'αυτοκίνητο όταν τον πάω στο γιατρό. Στο ένα και μοναδικό ταξίδι που κάναμε Κεφαλλονιά τα έκανε συνέχεια πάνω του και έκλαιγε ασταμάτητα. Από λευκός είχε καταλήξει χρώματος καφέ-κίτρινο. Για να τον καθαρίσω δε, χρειάστηκε να το κάνω με βρεμένη πετσέτα με ζεστό νερό και οινόπνευμα διότι για να τον κάνω μπάνιο ούτε λόγος! Και να σκεφτείς ότι ο γατούλης μου είναι και ήσυχος σχετικά και καλόβολος.
Πραγματικά, είσαι απίστευτα τυχερός για το γατάκι σου. Δεν υπάρχουν πολλά έτσι...![]()
Ασπασία και εμένα ο φρού τα ίδια κάνει!!!

anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Εγω τελευταία πάντως ανακάλυψα τη λύση: τους βάζω μαζί στο βαλιτσάκι και δεν βγάζουν "ΚΙΧ". Βεβαια η Αργυρω ειναι ακομα 700 γρ., αργοτερα θα χρειασω μεγαλυτερη γατοφορο.
anabou
Διάσημο μέλος
Μονο μια φορα εκανε εμετο και αυτο γιατι εκανα την βλακεια και της εδωσα μια λιχουδια την ωρα που κουναγε!

dimangelid
Νεοφερμένο μέλος
https://www.mypetz.gr/gallery/browseimages.php?c=5&userid=10760 Μόνο έτσι θα καταλάβετε πραγματικά τι εννοώ όταν λέω ότι είναι παναγία στα ταξίδια. Διαβάστε και την περιγραφή κάθε φωτογραφίας. Όταν τις δείτε περιμένω σχόλια

Ανέβασα κάποιες φωτογραφίες με την ταξιδιάρα γάταhttps://www.mypetz.gr/gallery/browseimages.php?c=5&userid=10760
Μόνο έτσι θα καταλάβετε πραγματικά τι εννοώ όταν λέω ότι είναι παναγία στα ταξίδια. Διαβάστε και την περιγραφή κάθε φωτογραφίας. Όταν τις δείτε περιμένω σχόλια![]()
Μπράβο της εκτος από ταξιδιάρα είναι και μαθήτρια των Τ.Ε.Ι από ότι βλέπω!και τι σπουδάζει αυτό το κουκλί;Καλούς τρόπους

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool