Θα αναγκαστώ να αφήσω το γατάκι μου...

[/b][/u]

αναφερεσε σε καποιον συγκεκριμενα???:whistle::whistle::whistle: :lol::lol::lol:

σε ποιον να αναφεροταν αραγε; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσο αναφορά την άμμο νομίζω ότι το θέμα έχει καλυφθεί από τα προηγούμενα post.
Τώρα, ως αναφορά τον πάγκο, θέλει υπομονή και εκπαίδευση. Όταν πάει να ανέβει κάνε κάποιον έντονο θόρυβο (π.χ. κέρματα σε μεταλλικό κουτάκι) και μάλωσε το (απέφυγε να τα καλοπιάσεις και να ασχοληθείς μαζί του για λίγη ώρα μετά). Για τις ώρες που λείπεις μπορείς να βάλεις περιμετρικά του πάγκου χαρτοταινία ανάποδα έτσι ώστε αν πάει να ανέβει να τρομάξει. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις κιόλας αν προσπάθησε να ανεβεί κατά την απουσία σου.
Πάντως μην πανικοβάλλεσαι καθώς οι γάτες είναι καθαρά ζώα και δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης η μετάδοσης οποιουδήποτε νοσήματος ειδικά όταν η γάτα είναι μέσα στο σπίτι.
Στην δικιά μου περίπτωση ο μοναδικός λόγος που απαγόρεψα την Ισμήνη να ανεβαίνει στον πάγκο της κουζίνας είναι η δικιά της ασφάλεια.(μάτια κουζίνας, τοστιέρα κτλπ). Και για να τα καταφέρω χρειάσθηκε απλά ένα δυνατό «μη»!!!
Μην αφήσεις το γατάκι πάντως σε καμία περίπτωση. Την φροντίδα και την αγάπη που θα του δώσεις θα σου την ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο και για ότι δυσκολία υπάρξει εδώ είμαστε εμείς να συμβουλέψουμε και να βοηθήσουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε κορίτσια καταλαβαίνεται τι γράφετε? :/:λέτε σε έναν φοιτητή που σίγουρα θα τραβάει τα μαλλιά του για να τα βγάλει πέρα να αγοράσει ακριβές άμμους και ακριβό φαγητο. Μαυτόν τον τρόπο δεν νομίζω ότι δίνεται μια βοήθεια. Εμεις είμαστε ενήλικοι και επειδή δουλεύουμε το κόστος της 6,00-8,00-9,00 τιμης άμμου μας φαίνεται τίποτα μπροστά στις ακριβές τροφές που παίρνουμε όμως ένας φοιτητης δύσκολα θα καταφέρει να χαλασει 30,00 το μήνα για συντήρηση ζώου.
Ανθρωπος που έχει μεγαλώσει χωρίς ποτέ να είχε ένα ζωάκι δίπλα του επειδή αυτός ο τομέας του είναι άγνωστος σιγουρότατα όλα θα του φανούν αδύνατα.
Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να καθίσει να σκεφτεί εάν πραγματικά θέλει να κρατήσει το ζώο για παρεούλα του. Όταν κάποιος δεν θέλει ότι και να του πει ο άλλος δεν θα αλλάξει γνώμη.Μια ζωή προβλήματα θα βρίσκει.
Κοπελιά
  • εγώ όταν ήμουν μικρή επειδή δεν είχα δικά μου λεφτά για να αγοράσω άμμο χρησιμοποιουσα κανονικό χώμα. Το χώμα το αλλάζουμε όποτε θέλουμε και δεν κοστίζει. Όπως σου έγραψαν τα κορίτσια πρέπει να φτιάξεις μία κλειστή τουαλέτα. πάρε μία κούτα και βάλε μέσα την λεκάνη της γάτας. Όμως πρέπει να την καθαρίζεις κάθε μέρα.
  • Σχετικά με την συμπεριφορά του ζώου. Όπως όλα τα ζώα όπως σου είπαν τα κορίτσια πρέπει να το εκπαιδεύσεις, είτε να του ψεκάζεις με νερό όποτε κάνει αταξία ή να του λες ΜΗ με δυνατή φωνή.
  • Να ξέρεις ότι ολα τα ζώα, όπως εμείς και όλα τα όντα, δημιουργουν αταξία στον χώρο που κινουνται και ζούν. Το γατί δεν μπορεί να πάρει την σκούπα και να μαζέψει την αμμο που καταλάθος σκόρπισε γύρω.Όταν έχουμε ένα ζώο στο σπίτι είναι σαν να ζει μαζί μας και ένα δεύτερο ατομο ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Πάνω από όλα όμως κάτσε και σκέψου εάν πράγματικά διατίθεσαι να έχεις χρόνο γιαυτό. Τα ζώα είναι όπως τα μωρά παιδιά, χρειάζονται ΧΡΟΝΟ.
Εγώ έχω 6 γάτες και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτές
(και ας κάνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αταξιουλες:rolleyes:).
Εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι και το αγαπάς τότε ότι εμπόδιο και να σου παρουσιαστεί θα βρεις έναν τρόπο να το αντιμετωπίσεις.
Σου εύχομαι καλη τύχη σε σένα και το γατάκι σου:happy:.

Λετα,κι εγω υπηρξα φοιτητρια με γατο,αλλα και την αμμο του πληρωνα,και οταν επαιρνα πιο φθηνη ηξερα οτι θα μυριζει περισσοτερο,και τα εμβολια του πληρωνα,και με την εκπαιδευση του ασχοληθηκα...οπως πολλοι εδω μεσα που και φοιτητες ειναι,και νεες μαμαδες,και μικρα παιδια ακομα.Αν δεν το θελει το ζωακι πολυ καλα,ας ψαξει να του βρει ενα σπιτι.Δε φταιει αυτο αν δεν καθαριζεται η άμμος του,ή αν δεν τρωει καλης ποιοτητας τροφη και μυριζουν τα κοπρανα του,ωστε να το αφησει στο δρομο...

Λετα,κι εγω υπηρξα φοιτητρια με γατο,αλλα και την αμμο του πληρωνα,και οταν επαιρνα πιο φθηνη ηξερα οτι θα μυριζει περισσοτερο,και τα εμβολια του πληρωνα,και με την εκπαιδευση του ασχοληθηκα...οπως πολλοι εδω μεσα που και φοιτητες ειναι,και νεες μαμαδες,και μικρα παιδια ακομα.Αν δεν το θελει το ζωακι πολυ καλα,ας ψαξει να του βρει ενα σπιτι.Δε φταιει αυτο αν δεν καθαριζεται η άμμος του,ή αν δεν τρωει καλης ποιοτητας τροφη και μυριζουν τα κοπρανα του,ωστε να το αφησει στο δρομο...

συμφωνω απολυτα..εξαλλου δε μιλαμε για τραγικη διαφορα..εκει που δινει π.χ 20 ευρω για αμμο κ τροφη θα δινει 40 το μηνα...

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.
Όταν κάποιος ενδιαφέρεται τοτε θα βρει τον τρόπο . Αυτό ήθελα κυρίως να υπογραμμίσω. :happy:

κι εγω φοιτητρια ειμαι και μαλιστα με περιορισμενα οικονομικα κα8ως δεν δουλευω...παρολα αυτα, παιρνω royal canin κροκετουλες στην μικρη μου και τωρα μαλλον 8α αρχισουμε την orijen, χρησιμοποιω την biokats για αμμο, της εχω παρει καλο ονυχοδρομειο για τα νυχακια της (trixie), ψαχνω τον καλυτερο κτηνιατρο για την στειρωση της ανε3αρτητα απο το ποσο 8α χρειαστει να τον πληρωσω (60-80-150ευρω), και αυριο 8α παρω την αδερφουλα της...για ολα αυτα αρωουμαι να ζητησω χρηματα απο τους γονεις μου...
απλα ειναι 8εμα επιλογων και προτεραιοτητων ολα τα πραγματα.. απο την στιγμη που αποφασισα οτι ειμαι φοιτητρια και 8ελω γατακι 8α φροντισω να ζησει οσο το δυνατον καλυτερα..μπορει να 8εωρη8ω υπερβολικη με αυτο που λεω, αλλα προτιμω να παρω orijen στην γατουλα μου παρα να βγω ενα βραδυ ε3ω και να πιω δυο πότα(=20 ευρω)...
οπως ειπε και η moukelis πολλοι ειναι οι φοιτητες που εχουν γατακια και φροντιζουν να παρεχουν στα μικρα τους οσον το δυνατον περισσοτερα...

θα προτιμουσα να μην ειμαι τοσο καθετη: κανεις μας δν ξερει τι γινεται στο πορτοφολι σου, ή στο ημερησιο προγραμμα σου, ακομη κ στην διαθεση σου. μπορει να μην αντεχεις το οικονομικο κοστος μιας γατουλας, μπορει να μην εχεις το χρονο που χρειαζεται. ακομη κ να το μετανιωσες που την μαζεψες, γιατι δν ησουν ετοιμη για την ευθυνη ενος ζωου,κ αυτο δικαιωμα σου ειναι. ενα ειναι το θεμα, θα συμφωνησω με την ιβανα: εφοσον, καλως ή κακως μπηκε στη ζωη σου αυτο το πλασμα, ειναι δικη σου ευθυνη τι θα απογινει. ειναι ανυπερασπιστο, κ βασιζεται σε σενα για την επιβιωση του. αν το αφησεις ετσι χυμα στο χωριο, δν το αφηνεις, το παρατας. καταλαβαινεις τη διαφορα? αν αποφασισεις τελικα να μην το κρατησεις, φροντισε για την υιοθεσια του, δωστου μια ζωουλα ασφαλη. καλη τυχη κ στους 2 σας.

απλα τα ανεφερα για να δει3ω εναν εναλλακτικο τροπο συμπεριφορας..ουτως ή αλλως το προβλημα της κοπελιας δεν ειναι το οικονομικο , αλλα οτι το γατακι ανεβαινει στον παγκο της κουζινας..!!!!!! και η κοπελια δεν ειναι 15 χρονων, ωστε να μην μπορει να κατανοησει τις ευ8υνες της οταν το μαζευε..
τεσπα, μπορει να ειμαι λιγο υπερβολικη στον τροπο μου αλλα επειδη εχω ακουσει παρα πολλους να συζητανε οτι 8ελουν να δοσουν το γατακι τους για τον ενα ή τον αλλο λογο (και δεν ειναι μονο φοιτητες!) ε3οργιζομαι.στην τελικη αν δεν δενεσαι εσυ με το γατακι σου, δενεται αυτο μαζι σου...πως γινεται μετα απο αυτα να σκεφτεσαι να το δοσεις στην καλυτερη των περιπτοσεων σε καποιον αλλο αν8ρωπο.???

το θέμα είναι η τροφή αν αλλάξει η τροφή νομίζω ότι δεν θα μυρίζει τόσο πολύ κ η άμμος, Πάντως πραγματικά όταν προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις κ να βοηθήσουμε ή να πείσουμε κάποιον για κάτι δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο απότομες κ τόσο εχθρικές γιατί φέρνουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Με αφορισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα , όπως ζητάμε από την κοπέλα να δείξει υπομονή με το γατάκι την ίδια υπομονή πρέπει να δείχνουμε κ εμείς σε ανθρώπους που έρχονται σε πρώτη επαφή με τα ζώα κ δεν είναι κ τόσο... να το πω συνειδητοποιημένοι νομίζω είναι στο χέρι μας να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη καθώς επίσης κ να περάσουν στην απέναντι πλευρά πάλι με τον τρόπο μας

το θέμα είναι η τροφή αν αλλάξει η τροφή νομίζω ότι δεν θα μυρίζει τόσο πολύ κ η άμμος, Πάντως πραγματικά όταν προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις κ να βοηθήσουμε ή να πείσουμε κάποιον για κάτι δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο απότομες κ τόσο εχθρικές γιατί φέρνουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Με αφορισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα , όπως ζητάμε από την κοπέλα να δείξει υπομονή με το γατάκι την ίδια υπομονή πρέπει να δείχνουμε κ εμείς σε ανθρώπους που έρχονται σε πρώτη επαφή με τα ζώα κ δεν είναι κ τόσο... να το πω συνειδητοποιημένοι νομίζω είναι στο χέρι μας να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη καθώς επίσης κ να περάσουν στην απέναντι πλευρά πάλι με τον τρόπο μας

σωστά!:happy:

κι εγω φοιτητρια ειμαι και μαλιστα με περιορισμενα οικονομικα κα8ως δεν δουλευω...παρολα αυτα, παιρνω royal canin κροκετουλες στην μικρη μου και τωρα μαλλον 8α αρχισουμε την orijen, χρησιμοποιω την biokats για αμμο, της εχω παρει καλο ονυχοδρομειο για τα νυχακια της (trixie), ψαχνω τον καλυτερο κτηνιατρο για την στειρωση της ανε3αρτητα απο το ποσο 8α χρειαστει να τον πληρωσω (60-80-150ευρω), και αυριο 8α παρω την αδερφουλα της...για ολα αυτα αρωουμαι να ζητησω χρηματα απο τους γονεις μου...
απλα ειναι 8εμα επιλογων και προτεραιοτητων ολα τα πραγματα.. απο την στιγμη που αποφασισα οτι ειμαι φοιτητρια και 8ελω γατακι 8α φροντισω να ζησει οσο το δυνατον καλυτερα..μπορει να 8εωρη8ω υπερβολικη με αυτο που λεω, αλλα προτιμω να παρω orijen στην γατουλα μου παρα να βγω ενα βραδυ ε3ω και να πιω δυο πότα(=20 ευρω)...
οπως ειπε και η moukelis πολλοι ειναι οι φοιτητες που εχουν γατακια και φροντιζουν να παρεχουν στα μικρα τους οσον το δυνατον περισσοτερα...
Όλα αυτά που αναφέρεις θέλουν πολλά λεφτά.:down:

Όλα αυτά που αναφέρεις θέλουν πολλά λεφτά.:down:

υπερβολικη εισαι...δε θα τα κανει ολα μαζι αυτα. η στειρωση γινεται μια φορα, οπως κ τα εμβολια. ονυχοδρομιο υπαρχει με 5 ευρω στα τζαμπο. λιγο καλυτερη τροφη κ αμμο να παιρνει. αυτο λεμε, ε δεν ειναι τραγικα λεφτα αυτα αν θες ενα ζωακι.....τι να πω.....

Γειά! Με λένε Δανάη, σας γράφω για πρώτη φορά, και νομίζω πως χρειάζομαι λίγη βοήθεια ... επειγόντως ... για ένα γατάκι που έχω βρει σε κακά χάλια και προσπαθώ να συνεφέρω ...
Έχω μπερδευτεί ωστόσο όσο αφορά το πως να χειριστώ και που να γράψω μέσα στο forum και είπα να δοκιμάσω στην τύχη ... εδώ ...

Όταν μιλάτε για λεφτά και γάτες...ρωτήστε εμένα.Πέρα απτο ενοίκιο,τα κοινόχρηστα,τα νερά φώτα τηλέφωνα ιντερνετ κτλ. αυτά που μου μένουν το μήνα για να ζήσω είναι...100 ευρώ.Το μαμ του μπέμπη μου είναι 1 ευρώ την ημέρα...30 ευρώ το μήνα και 5 η άμμος.35 ευρώ χωρίς έκτακτης ανάγκης έξοδα.Άρα ακόμα και με 65 ευρώ καταφέρνω και επιβιώνω χωρίς καμία παράλληλη υποστήριξη.Άρα όταν θέλεις...ΜΠΟΡΕΙΣ !
Δε θα άφηνα το ζώο μου για τίποτα στον κόσμο και δεν είμαι εδώ για να σταυρώσω κανέναν αλλά ούτε όταν πήρα εγώ το Ρίκο ήξερα ότι θα μείνω μόνη μου στον κόσμο,ότι θα 'ρθουν δύσκολες στιγμές ότι ότι ότι.Πίστευα ότι θα τα πλήρωνε όλα η μαμά μου!Και του μωρού μου δεν του λείπει τίποτα..δε με νοιάζει να λέιψει σε μένα.Δεν ξέρω,δε θεωρώ τα λεφτά δικαιολογία όταν ήδη έχεις το ζώο.Πρέπει να το σκέφτεσαι πριν το πάρεις.
Συγγνώμη για το ξέσπασμα...απλά...απλά.Ούτε κακιά θέλω να φανώ,αντιθέτως πιο πολύ για ελπίδα τα είπα.Ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα όσο κι αν φαίνεται περίεργο...

άμα το θες το ζώο θα βρεις και τον τρόπο .
Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Γειά! Με λένε Δανάη, σας γράφω για πρώτη φορά, και νομίζω πως χρειάζομαι λίγη βοήθεια ... επειγόντως ... για ένα γατάκι που έχω βρει σε κακά χάλια και προσπαθώ να συνεφέρω ...
Έχω μπερδευτεί ωστόσο όσο αφορά το πως να χειριστώ και που να γράψω μέσα στο forum και είπα να δοκιμάσω στην τύχη ... εδώ ...
νομιζω το γατακι χρειαζεται κτηνιατρο κ οχι διαδικτυακη κουβεντουλα. μπορει να ναι αρρωστο, τραυματισμενο, ο,τιδηποτε.. κτηνιατρο αμεσως. αν δν ξερεις καποιον, προτασεις απο μελη του φορουμ εδω:
https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/

Δεν θέλω να κάνω διαδικτυακή κουβεντούλα!! Φυσικά και το πήγα στον κτηνίατρο αμέσως μόλις το βρήκα, σήμερα είναι τρίτη μέρα που το έχω, και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του κτηνίατρου ... απλά ήθελα τη γνώμη σας, επειδή έχετε πείρα από γάτες, κι έχω πελαγώσει ... του δίνω αντιβίωση, το έχω σε ζεστό μέρος τυλιγμένο, του δίνω τροφή (hills a/d) και νεράκι, δεν βλέπω όμως καμία βελτίωση ... ο γιατρός μου είπε να του κάνω και κλύσμα! Το γατί μόνο κοιμάται και δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον ... απλά ήθελα να μου πείτε, αν έχετε, κάποια επιπλέον συμβουλή!

Δεν θέλω να κάνω διαδικτυακή κουβεντούλα!! Φυσικά και το πήγα στον κτηνίατρο αμέσως μόλις το βρήκα, σήμερα είναι τρίτη μέρα που το έχω, και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του κτηνίατρου ... απλά ήθελα τη γνώμη σας, επειδή έχετε πείρα από γάτες, κι έχω πελαγώσει ... του δίνω αντιβίωση, το έχω σε ζεστό μέρος τυλιγμένο, του δίνω τροφή (hills a/d) και νεράκι, δεν βλέπω όμως καμία βελτίωση ... ο γιατρός μου είπε να του κάνω και κλύσμα! Το γατί μόνο κοιμάται και δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον ... απλά ήθελα να μου πείτε, αν έχετε, κάποια επιπλέον συμβουλή!
για να κοιμάται συνέχεια είναι σε κακή κατάσταση πρέπει άμεσα να το ξαναπας σε ένα κτηνίατρο κ μάλιστα καλό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πάει τουαλέτα; γιατί δεν έχω καταλάβει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back