TITO6
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
galateia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπερα σε όλους.Παιδια πριν λιγους μηνες ειχα βρει ενα νεογενητο γατακι εξω κ το πηρα σπιτι μου.Το προβλημα ομως ειναι οτι ειμαι φοιτητρια και το σπιτι μου ειναι μικρο.Δεν εχω που να βαλω την αμμολεκανη του.Μεχρι τωρα την ειχα στο μπανιο αλλα ειναι πολυ μικρο και μυριζει.Το σπιτι εχει ενα υπνοδωματιο, ενα σαλονακι ,κουζινα και ενα μπαλκονι.Του εχω παρει μια ειδικη αμμο για να μη μυριζει αλλα παλι τα ιδια.Μυριζει το σπιτι.Και εκτος απ'αυτο εχει μαθει να ανεβαινει και στο παγκο της κουζινας.Εψαξα μηπως μπορω να το δωσω σε κανεναν γνωστο μου αλλα κανεις δε το θελει κανεις γιατι ειναι πολυ ζωηρο.Η μονη λυση ειναι να τ'αφησω στο χωριο μου αλλα δεν μου παει η καρδια.Αυτο εχει συνηθισει μεσα.Οταν το εβγαλα μια φορα εξω ειχε γαντζωθει πανω μου.Φοβοταν. Θα μπορεσει να επιβιωσει?Εχετε να μου προτεινετε καποια λυση?Σκεφτηκα και το internet αλλα παλι φοβαμαι να το δωσω σε αγνωστο γιατι ποτε δε ξερεις τι μυαλα κουβαλαει ο καθενας.Βοηθηστε με...Εχω δεθει πολυ με το μικρο μου...
Βάλτην στο μπαλκόνι!Εγώ και να ξεχάσω να την αλλάξω,δεν μυρίζει καν(αλλά εννοείται ότι την αλλάζω!). ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!Σε παρακαλώ...!Βρες πρώτα μια σίγουρη λύση και μετά πάρε αποφάσεις.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα αερίζεις τον χώρο κάθε πρωί ή όποτε το κάνεις. Έτσι και αλλιώς και χωρίς γάτα, είναι καλό να μπαίνει καθαρός αέρας.
Αν το θέλεις και έχεις την υπομονή θα τα καταφέρεις, δεν είναι τόσο τραγικό. Όλοι το κάνουμε, και με περισσότερα γατάκια.

drusilia
Διάσημο μέλος
Αν χρησιμοποιείς καλής ποιότητας άμμο όπως την everclean που δημιουργει σβώλους και την καθαρίζεις 1-2 φορές την ημέρα δεν μυρίζει τίποτα. Επιπλέον, μπορεις, οπως σου ανέφεραν να χρησιμοποιήσεις κλειστή αμμολεκάνη, αρκεί να μάθεις το γατάκι σου σταδιακά να την χρησιμοποιεί.
Η λύση δεν ειναι σίγουρα να σφήσεις το γατάκι, που δεν έχιε μάθει να ζει έξω στο χωριο, οπου θα ζήσει το πολυ μερικους μήνες ή χρονο.Καλυτερα να βάλεις αγγελία στο ιντερνετ να του δώσεις μια ευκαιρια αν θεωρεις οτι δεν μπορεςι να το κρατησεις.
Γιατι οταν μαζεύουμε μια ψυχούλα από το δρόμο είμαστε υπεύθυνοι ό,τι και να γινει για αυτην. Αλλιως καλύτερα μην την μαζύουμε.
TITO6
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παιδια ουτε κι εγω θελω να τ'αφησω...Εχω ανοιχτη λεκανη και παιρνω αμμο απο τα carefour υποτιθεται δεν μυριζει...Την αλλαζω πολυ συχνα αλλα παλι μυριζει ...τα παραθυρα τα ανοιγω συνεχεια και εχω βαλει αρωματικα χωρου παντου αλλα παλι.Οσο γι αυτο που λετε να αφησω την αμμολεκανη στο μπαλκονι φοβαμαι μηπως τα κανει μεσα..Και το αλλο ανεβαινει συνεχεια στον παγκο της κουζινας..την αλλη τον βρηκα πανω να τρωει κατι μελομακαρονα που ειχα.Επιπλεον συχνα παταει τα κακακια του την ωρα που προσπαθει να τα σκεπασει.
με τετοια αμμο που παιρνεις...λογικο ειναι να μυριζει...θα πας σε πετ σοπ ή κτηνιατριο και θα παρεις την biocats την πρασινη...ουτε κατα διαννοια οτι μυριζει..2 γατες εχω...και κανενα προβλημα..οσο για τον παγκο...καταρχην αν το γατακι σου ειναι αποπαρασιτωμενο και δεν βγαινει εξω,δεν βλεπω το λογο γιατι να πανικοβαλεσαι...κανενα προβλημα δεν υπαρχει...ολοι μας εχουμε γατες..και στον παγκο ανεβαινουν και στα τραπεζια και οπου θες..τωρα αν δεν θες σε καμμια περιπτωση να ανεβαινει,δοκημασε το ψεκασμα με νερο...οποτε κανει κατι που δεν θες να το ψεκαζεις...αλλα και παλι σου λεω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα υγειας οπου και αν πηγαινει...απλα δεν το εχεις συνηθισει...δεν καταλαβαινω τον λογο του πανικου σου...αλλοι αντιμετωπιζουν πολυ σοβαροτερα προβληματα..πχ τους κατουρανε εκτος αμμολεκανης...

brigite
Διάσημο μέλος
Αν παλι δεν μπορεσεις να το κρατησεις,κοιταξε να το δωσεις σε καποιον που θα το αγαπησει και θα το φροντισει ,μεσα στο σπιτι και οχι παρατημενο εξω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

αν αλλαξεις αμμο,θα δεις τεραστια διαφορα...μην παιρνεις ποτε πραγματα απο σουπερ μαρκετ...τα φτηνιαρικα...δεν πα να γραφουνε οτι δεν μυριζουνε κλπ...καμμια σχεση...

fidele
Εκκολαπτόμενο μέλος
α εμενα ο φιντελ μου ανεβαινει στο ψυγειο το καλοκαιρι οταν το ανοιγουμε για να δρωσιστει και τον κανουμε χαζι............
eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
το εχεις παει στο κτηνιατρο για εναν ελεγχο?Και εγω φοιτητρια ειμαι και λογω οικονομικων,προτομω να αγορασω κατι για μενα η μια νομστιμια για την γατα μου,παιρνω απο απο το σουπερ μαρκετ της εχω δοκιμασει ολες σχεδον και δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα με την μυρωδια και με ανοιχτη αμμολεκανη..Τωρα για τον παγκο εχει δικαιο η πουπουλινα θα το συνηθεισεις με το καιρο και αν η γατα ειναι υγειης δεν θα παθεις κατι!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
συμφωνω!!!δεν ειναι και τοσο τραγικο!!!και εμεις με 3 γατες στο σπιτι και ενα μικρο μπανιο δε μοιριζει καθολου αν και το νεο μελος κανει πολυ βρομερα κακακια και κανει πριτσ συνεχεια..αλλα ενταξει..νομιζω οτι μοιριζει πιο πολυ οταν πηγαινουμε εμεις τουαλετα παρα οταν πηγαινουν αυταα εμενα ο φιντελ μου ανεβαινει στο ψυγειο το καλοκαιρι οταν το ανοιγουμε για να δρωσιστει και τον κανουμε χαζι............
![]()

αυτο ειναι!!!!!!..

..το θεμα ειναι να μην ειμαστε υποχονδριοι...παντου θα ανεβουν,αν πληρουμαι τις προδιαγραφες..
...δεν υπαρχει κανενα προβλημα...και οντως εμεις ειμαστε πιο βρωμικοι απο αυτα!!!!!παντως,ολων τα κακακια μυριζουν...που σημαινει οτι φταιει η αμμος...ειναι γνωστο οτι... ότι πληρωνεις ...αυτο παιρνεις!!...δοκιμασε την biocats ή την everclean..θα δεις τεραστια διαφορα..

kitty<3
Νεοφερμένο μέλος
συγγνωμη που ισως ειμαι επι8ετικη αλλα αυτο που λες το εχω ακουσει απο παρα πολλους αν8ρωπους και κα8ε φορα 8υμωνω ακομα παραπανω, γιατι πολυ απλα ειναι δικαιολογιες ολα αυτα!!!!!!
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λύσεις πάντα υπάρχουν οταν έχουμε θέληση..
Αν απο την άλλη δεν το θέλεις πια, τουλάχιστον φρόντισε να του βρείς ένα καλό σπιτάκι γιατί είναι αμαρτία το ζωντανό να βρεθεί στο δρόμο...
ιβανα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν ειναι δυνατον ρε παιδια να θελουμε να παρατησουμε ενα γατακι επειδη μυριζει η λεκανη του ή επειδη σκαρφαλωνει στον παγκο Εγω εχω την μια αμμολεκανη του στο μπανιο και την αλλη στο σαλονακι και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με οσμες. Οι λεκανες ειναι και οι 2 ανοιχτες. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι 1) να παρεις καλυτερη αμμο (που σβωλιαζει), 2) να την καθαριζεις το λιγοτερο 1 φορα τη μερα - 2 φορες ειναι το ιδανικοτερο, 3) να δινεις καλυτερη τροφη στο γατακι σου. Το 3 ειναι το πιο σημαντικο γιατι αν το ταιζεις friskies, θα βρωμαει το συμπαν ακομα και αν εχεις παρει την καλυτερη αμμο που κυκλοφορει στην αγορα.
Οσο για το προβλημα με τον παγκο, δεν θα λεγα οτι ειναι προβλημα. Ισα ισα, ακομα και αν παταει τα κακακια του, καλο σου κανει να εκτιθεσαι σε ενα μικροβιο παραπανω. Ο δικος μου παει στην αμμο και μετα τρεχει στο κρεββατι μου (παλια τα πατουσε οπως ο δικος σου). Δεν εχω παθει κατι και ουτε θα παθω. Αντιθετα μαλιστα, απο τοτε που εχω τον γατο μου αρρωσταινω λιγοτερο συχνα. Προσφατη ερευνα εδειξε οτι ατομα που εχουν μεγαλωσει σε καθαρο περιβαλλον εχουν αυξημενες πιθανοτητες για καρδιαγγειακα προβληματα οταν μεγαλωσουν. Διαβασε και αυτο να δεις οτι δεν κανω πλακα: https://news.ph.msn.com/top-stories/article.aspx?cp-documentid=3741778
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
). εγω το ξερω οτι δεν προκειται να παθω κατι, αλλα θελω να του δειξω κατι πιο επιστημονικο να διαβασει, για να παραδεκτει οτι εχω δικιο
ευτυχως βεβαια που επειδη εχω την everclean την πρασινη εδω, δεν μυριζει καθολου, οποτε για μυρωδιες δεν εχει να λεει

julia
Διακεκριμένο μέλος
Λογική θέλει, μην το προκαλούμε και εμείς, και εγώ τα μαζεύω όλα, και φυσικά δεν θα αφήσω ψωμί ή ζαμπόν, ή κείκ πουθενά...

ιβανα
Επιφανές μέλος

αυτο που θελω να πω ειναι οτι δε σκοτιζομαι που ανεβαινουν, δε με ενοχλει, το εχω συνηθισει πια. προφανως η κοπελα εχει πανικοβληθει κ δε μπορει να το χειριστει το ολο θεμα.

παρε καλυτερη αμμο για να μη μυριζει, (μπιοκατς πρασινη) παρε του κ παιχνιδια να παιζει (καπου ειπες οτι ειναι ζωηρο) παρε του κ ενα φτηνο ονυχοδρομιο απο τα τζαμπο να ξυνει τα νυχια του κ να παιζει, ποσο μηνων ειναι?

aporw
Διακεκριμένο μέλος
αλλοι αντιμετωπιζουν πολυ σοβαροτερα προβληματα..πχ τους κατουρανε εκτος αμμολεκανης...![]()
αναφερεσε σε καποιον συγκεκριμενα???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool