ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
συμφωνω με ολους σας.ξαφνικα βρεθηκα με 3 γατες, ζοριστηκα πολυ στα οικονομικα αλλα στα γατια τα καλυτερα!στην τελικη τα ποτακια μου μπορω να τα πιω και στο σπιτι!!![]()
να μου ζησεις Ιωαννα!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειμαι φοιτητρια και εχω 3 γατες απο τις οποιες μονο την 1 γνωριζουν οι δικοι μου!!ευτυχως εχω μια φιλη που πηγαινει και τα φροντιζει τα 2 μικρα μου...για 3-4 μερες δεν παθαινει τιποτα μονο του το γατι αν εχει νερο και φαγακι.τωρα για περισσοτερες ή θα πρεπει να το παρεις μαζι σου-πραγμα δυσκολο οπως ανεφερες και εσυ- ή καποιος απο την πολη που σπουδαζεις να πηγαινει να το φροντιζει ή να πεταγεσαι εσυ καθε 3-4 μερες... οσο για το αν θα μαθει με την αμμο στο μπαλκονι, δεν υπαρχει περιπτωση να μην σε προειδοποιησει..απο κει και περα αν εχεις κλειστο το μπαλκονι και λειπεις ωρες απο το σπιτι, τι θα κανει το ζωο?θα σκασει?Και κατι ακομα οσες απο σας ειναι φοιτητριες αν μπορουν ας μου πουν πως τα βγαζουν περα οταν φευγουν στο πατρικο τους ή γενικα οταν πανε ταξιδακι?Τωρα που θα παω στους γονεις μου δε ξερω τι να κανω γιατι η μαμα μου δεν θελει με τπτ γατα μεσα στο σπιτι.Και τελος παλια ειχα μια αλλη γατα στο σπιτι πριν περασω φοιτητρια και το γατακι εμενε μεσα στο σπιτι αλλα ειχαμε και αυλη.Οποτε ηθελε να κανει την αναγκη του πηγαινε στην πορτα και μιαουριζε για να βγει εξω.Δεν εκανε ποτε κατι μεσα.Γι αυτο σκεφτηκα να δοκιμασω να βγαζω την λεκανη στο μπαλκονι.Λετε να μαθει ετσι??

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
galateia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς απ' ότι μου είπε η κτηνίατρος δεν υπάρχει ελπίδα ... ακόμα και μεταγγιση αίματος να του κάναμε (πράγμα δύσκολο) θα επιβίωνε για 1-2 μέρες, και μετά πάλι τα ίδια ... μου είπε ότι από εδώ και πέρα μόνο θα το ταλαιπωρούσαμε ... δεν θα είχε νόημα ...
Αυτά .... δεν ξέρω τι άλλο να πω ... έχω λυπηθεί πάρα πολύ ... πίστευα πως θα το έσωζα ... αλλά κάποια πράγματα είναι δυστυχώς πάνω απ' τις δυνάμεις μας ... τουλάχιστον σκέφτομαι ότι δεν φαινόταν να πονάει, κοιμότανε το πουλάκι μου συνέχεια ...
Έκανες το καλύτερο που μπορούσες κι όλοι εμείς εδώ πιστεύω ότι στο αναγνωρίζουμε.Λυπάμαι κι εγώ με τη σειρά μου για την άσχημη αυτή κατάληξη

.Εύχομαι το επόμενο γατοψυχουλάκι που θα βρεθεί στη ζωούλα σου να 'ναι πιο τυχερό !!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος
Λυπάμαι πολύ κι εγώ, τι να πούμε, κάποια δυστυχώς είναι άτυχα.Δυστυχώς απ' ότι μου είπε η κτηνίατρος δεν υπάρχει ελπίδα ... ακόμα και μεταγγιση αίματος να του κάναμε (πράγμα δύσκολο) θα επιβίωνε για 1-2 μέρες, και μετά πάλι τα ίδια ... μου είπε ότι από εδώ και πέρα μόνο θα το ταλαιπωρούσαμε ... δεν θα είχε νόημα ...
Αυτά .... δεν ξέρω τι άλλο να πω ... έχω λυπηθεί πάρα πολύ ... πίστευα πως θα το έσωζα ... αλλά κάποια πράγματα είναι δυστυχώς πάνω απ' τις δυνάμεις μας ... τουλάχιστον σκέφτομαι ότι δεν φαινόταν να πονάει, κοιμότανε το πουλάκι μου συνέχεια ...

Μπράβο σου πάντως και πάλι που το προσπάθησες!
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αυτο γινεται επειδη η everclean εχει πολυ ψιλους κοκκους...Υπαρχει μια αλλη αμμος σχεδον εξισου καλη με την everclean η biokats...Δοκιμασε την..αλλα η γνωμη μου ειναι πως η everclean ειναι καλυτερη απ'ολες!Μπες και στο θεμα με τις αμμους και θα διαβασεις πολλες συμβουλεακαλησπερα!εγω τωρα ειδα το θεμα και σκεφτηκα να βοηθησω...εγω εχω 2 γατες,εχω τις αμμολεκανες στην τουαλετα και δεν μυριζει καθολου!!!και μην φανταστεις οτι εχω μεγαλο σπιτι...χρησιμοποιω everclean που κανει σβωλους και καθαριζω καθε πρωι ωστε η αμμος τους να ειναι καθαρη την υπολοιπη μερα...τωρα σχετικα με τους παγκους θα σου πω τι εκανα εγω.οποτε ετρωγα ειχα και τα 2 τα ζουζουνια να ανεβαινουν στο τραπεζι...η λυση?εχω ενα μπουκαλακι και τα ψεκαζω με σπρει οποτε πλησιαζουν το φαγητο μου!!!προσεξε το μπουκαλι να ειναι καθαρο(να μην ειναι απο απορρυπαντικα) και να μην το ψεκαζεις στα ματια!!!τωρα οποτε με βλεπουν με το μπουκαλι στο χερι φευγουν απο μονα τους χαχα!το δικο μου το θεμα ειναι οτι γεμιζουν το σπιτι με αμμο.εχω δοκιμασει πολλες αμμους κ εχω βαλει και χαλακι αλλα τιποτα...πειτε μου τι κανετε εσεις...
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μαρίνα16704
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σε όλους.Παιδια πριν λιγους μηνες ειχα βρει ενα νεογενητο γατακι εξω κ το πηρα σπιτι μου.Το προβλημα ομως ειναι οτι ειμαι φοιτητρια και το σπιτι μου ειναι μικρο.Δεν εχω που να βαλω την αμμολεκανη του.Μεχρι τωρα την ειχα στο μπανιο αλλα ειναι πολυ μικρο και μυριζει.Το σπιτι εχει ενα υπνοδωματιο, ενα σαλονακι ,κουζινα και ενα μπαλκονι.Του εχω παρει μια ειδικη αμμο για να μη μυριζει αλλα παλι τα ιδια.Μυριζει το σπιτι.Και εκτος απ'αυτο εχει μαθει να ανεβαινει και στο παγκο της κουζινας.Εψαξα μηπως μπορω να το δωσω σε κανεναν γνωστο μου αλλα κανεις δε το θελει κανεις γιατι ειναι πολυ ζωηρο.Η μονη λυση ειναι να τ'αφησω στο χωριο μου αλλα δεν μου παει η καρδια.Αυτο εχει συνηθισει μεσα.Οταν το εβγαλα μια φορα εξω ειχε γαντζωθει πανω μου.Φοβοταν. Θα μπορεσει να επιβιωσει?Εχετε να μου προτεινετε καποια λυση?Σκεφτηκα και το internet αλλα παλι φοβαμαι να το δωσω σε αγνωστο γιατι ποτε δε ξερεις τι μυαλα κουβαλαει ο καθενας.Βοηθηστε με...Εχω δεθει πολυ με το μικρο μου...
Καλησπέρα, να σου γράψω κι εγω τη γνώμη μου, μιας και δε ξέρω αν έχεις βρει λύση στο θέμα σου. Για να το κρατήσεις πρέπει να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους.
Οτι είναι μεγάλη ευθύνη να το συντηρείς, να φροντίζεις πάντα για την υγεία του. Γιατρούς, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, στειρώση κτλ. που σημαίνει ΕΞΟΔΑ.
Να φροντίζεις και την ψυχολογική υγεία του. Να είναι ευτυχισμένο, να έχει παιχνίδια, να μη μένει συνέχεια μόνο του κτλ.
Να λάβεις υπόψιν οτι ζεί γύρω στα 15 χρόνια, οπότε είναι δέσμευση και για τα δικά σου επόμενα 15 χρόνια, να το έχεις μαζί σου, όπως και αν εξελιχθεί η ζωή σου. Παντρέυεσαι, μετακομίζεις, μεταναστεύεις, κάνεις παιδιά, οτιδήποτε.
Εννοείται οτι χρειάζεται να ρίξεις λίγο τα στάνταρ της καθαριότητας του σπιτιού σου. Όλοι αγαπάμε την καθαριότητα, αλλά με τη γάτα στο σπίτι, πάντα θα βρίσκονται μερικοί κόκκοι άμμου γύρω από την λεκάνη της, μερικές τρίχες στον καναπέ και πολλές στο χαλί..μερικές και πάνω στο τραπέζι σου.
Απλά αποφασίζεις αν είσαι διατεθημένη να καθαρίζεις καθημερινά το τραπέζι σου, την τουαλέτα, το χαλί.
Για την τουαλέτα της τώρα, μπορείς να φράξεις κάπως το μπαλκόνι σου και να τη βγάλεις έξω. Η καλύτερη λύση είναι αυτή για μένα. Αν υπάρχει τρόπος να αφήνεις ελάχιστα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα σου μπορείς να την αφήσεις έξω όλο το χρόνο και να την καθαρίζεις τακτικά.
Γενικά για να υπομείνεις αυτές τις ευθύνες και τις αλλαγές στην καθημερινότητά σου, χρειάζεται να έχεις πολύ άγάπη γι'αυτό το πλάσμα που σε έχει ανάγκη, και πολύ υπομονή για να το εκπαιδεύσεις. Όταν μεγαλώσει λίγο και αποκτήσει το χαρακτήρα του, θα δείς οτι θα είναι καλύτερα. Θα γίνετε αχώριστες.
Τώρα αν πάλι σκεφτεσαι οτι η ζωή σου ήταν πολύ καλύτερη χωρίς το γατάκι και προτιμάς την ανεμελιά και την καθαριότητα σου, τότε θα σε συμβούλευα να βάλεις μια αγγελία εδω και να το δώσεις, με λίγη υπομονή και προσοχή θα βρεθεί κάποιο καλό σπίτι για το γατάκι. Έκανες πολύ καλά που το μάζεψες, και μπράβο σου, οι περισσότεροι άνθρωποι τα προσπερνάνε. Το έχεις σώσει όπως και να το κάνουμε, αλλά έχεις πλέον την ευθύνη να του βρείς καλό περιβάλλον για να ζήσει, από τη στιγμή που δεν μπορείς να του το παρέχεις εσύ η ίδια. Πάντως σίγουρα μην σκέφτεσαι να το αφήσεις στο χωριό. Οι γάτες στο χωριό ψάχνουν το ίδιο για τροφή όπως και οι γάτες εδώ. Στο χωριό κάνει το ίδιο κρύο και βρέχει όσο συχνά και εδώ. Στο χωριό κινδυνέυουν περισσότερο από φόλες..Σκέψου το.
Είναι δικαίωμά σου να μην το κρατήσεις στο σπίτι σου. Συνέχισε όμως την καλή πράξη που έκανες, και μήν το αφήσεις στο δρόμο.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Τελειο μηνυμα!Απλα τελειο!Καλησπέρα, να σου γράψω κι εγω τη γνώμη μου, μιας και δε ξέρω αν έχεις βρει λύση στο θέμα σου. Για να το κρατήσεις πρέπει να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους.
Οτι είναι μεγάλη ευθύνη να το συντηρείς, να φροντίζεις πάντα για την υγεία του. Γιατρούς, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, στειρώση κτλ. που σημαίνει ΕΞΟΔΑ.
Να φροντίζεις και την ψυχολογική υγεία του. Να είναι ευτυχισμένο, να έχει παιχνίδια, να μη μένει συνέχεια μόνο του κτλ.
Να λάβεις υπόψιν οτι ζεί γύρω στα 15 χρόνια, οπότε είναι δέσμευση και για τα δικά σου επόμενα 15 χρόνια, να το έχεις μαζί σου, όπως και αν εξελιχθεί η ζωή σου. Παντρέυεσαι, μετακομίζεις, μεταναστεύεις, κάνεις παιδιά, οτιδήποτε.
Εννοείται οτι χρειάζεται να ρίξεις λίγο τα στάνταρ της καθαριότητας του σπιτιού σου. Όλοι αγαπάμε την καθαριότητα, αλλά με τη γάτα στο σπίτι, πάντα θα βρίσκονται μερικοί κόκκοι άμμου γύρω από την λεκάνη της, μερικές τρίχες στον καναπέ και πολλές στο χαλί..μερικές και πάνω στο τραπέζι σου.
Απλά αποφασίζεις αν είσαι διατεθημένη να καθαρίζεις καθημερινά το τραπέζι σου, την τουαλέτα, το χαλί.
Για την τουαλέτα της τώρα, μπορείς να φράξεις κάπως το μπαλκόνι σου και να τη βγάλεις έξω. Η καλύτερη λύση είναι αυτή για μένα. Αν υπάρχει τρόπος να αφήνεις ελάχιστα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα σου μπορείς να την αφήσεις έξω όλο το χρόνο και να την καθαρίζεις τακτικά.
Γενικά για να υπομείνεις αυτές τις ευθύνες και τις αλλαγές στην καθημερινότητά σου, χρειάζεται να έχεις πολύ άγάπη γι'αυτό το πλάσμα που σε έχει ανάγκη, και πολύ υπομονή για να το εκπαιδεύσεις. Όταν μεγαλώσει λίγο και αποκτήσει το χαρακτήρα του, θα δείς οτι θα είναι καλύτερα. Θα γίνετε αχώριστες.
Τώρα αν πάλι σκεφτεσαι οτι η ζωή σου ήταν πολύ καλύτερη χωρίς το γατάκι και προτιμάς την ανεμελιά και την καθαριότητα σου, τότε θα σε συμβούλευα να βάλεις μια αγγελία εδω και να το δώσεις, με λίγη υπομονή και προσοχή θα βρεθεί κάποιο καλό σπίτι για το γατάκι. Έκανες πολύ καλά που το μάζεψες, και μπράβο σου, οι περισσότεροι άνθρωποι τα προσπερνάνε. Το έχεις σώσει όπως και να το κάνουμε, αλλά έχεις πλέον την ευθύνη να του βρείς καλό περιβάλλον για να ζήσει, από τη στιγμή που δεν μπορείς να του το παρέχεις εσύ η ίδια. Πάντως σίγουρα μην σκέφτεσαι να το αφήσεις στο χωριό. Οι γάτες στο χωριό ψάχνουν το ίδιο για τροφή όπως και οι γάτες εδώ. Στο χωριό κάνει το ίδιο κρύο και βρέχει όσο συχνά και εδώ. Στο χωριό κινδυνέυουν περισσότερο από φόλες..Σκέψου το.
Είναι δικαίωμά σου να μην το κρατήσεις στο σπίτι σου. Συνέχισε όμως την καλή πράξη που έκανες, και μήν το αφήσεις στο δρόμο.
natalouko
Επιφανές μέλος

Μαρίνα16704
Νεοφερμένο μέλος
Σ'ευχαριστώ, απλά όλα αυτά τα σκεφτόμουν κι εγω πριν πάρω τη δικιά μου, και ταυτίστηκα λίγο με την κοπέλα.Τελειο μηνυμα!Απλα τελειο!
TITO6
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
χαιρομαι που βρηκατε λυση και το γατακι θα μεινει μαζι σαςΚαλησπερα σε ολους...Εχω καιρο να μπω στη σελιδα γιατι στις γιορτες ειχα παει στους δικους μου και μετα ηρθε η εξεταστικη οποτε δεν ειχα πολυ χρονο να απαντησω.Το γατακι το ειχα παρει μαζι μου...αν και η μαμα μου φρικαρε γιατι ειχε τρυπησει ολες τις κουρτινες...Το αφησα για 2 μερες σε μια φιλη μου που εχει μεγαλο σπιτι με αυλη (μεχρι να ξαναγυρισουμε θεσσαλονικη) αλλα το καημενο δεν ηθελε...εκλαιγε συνεχεια.Ετσι αποφασισα να το παρω σπιτι κι ας ειχα τη γκρινια της μητερας μου.Δεν μπορειτε να φανταστειτε χαρα που εκανε το καημενο οταν με ειδε.Μειναμε 2 βδομαδες στο πατρικο μου.Οσο για τη λεκανη του την εβγαλα στο μπαλκονι και οταν θελει να κανει την αναγκη του μιαουριζει και το καταλαβαινω.Το βγαζω 3 φορες τη μερα εξω και ευτυχως μεχρι τωρα δεν εχει κανει τπτ μεσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool