Θα πάρω ένα γάτη!!!!!!!

• Thread starter Thread starter Niki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Οκ!!!Συγγνώμη!Απλά αιφνιδιάστηκα προς στιγμήν!!!:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν πειράζει!!!!Τα λέμε!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ όλους σας!!!:D είμαι χαρούμενος γιατί με βοηθήσατε και είμαι σύγουρος πως ο γάτος μου θα περάσει πολύ ωραία.Τα ξαναλέμε!

Αυτό που θα σου προτείνω είναι να τον κοιτάζεις πάντα στα μάτια όταν του μιλάς και να απευθύνεσαι σε αυτόν σαν να είναι άνθρωπος(εννοώ όχι χαζουλίστικη και χαδιάρικη φωνή!)

Δεν το 'χα ξανακούσει αυτό.:confused: Εγώ πάντα έτσι μιλάω στα δικά μου.:redface: Αφού είναι μωρά ακόμη...:redface: :redface: :redface:

Όταν μας ακούνε να μιλάμε με άλλους ανθρώπους και έχουμε έναν Α τόνο και μετά απευθυνθούμε σε αυτά με χαδιάρικη φωνή σε τόνο Β αισθάνονται κατώτερα.Γιτί, λέει, αυτός μιλάει διαφορετικά σε μένα;;;;:mad: Επίσης, καλό είναι να ξέρουν τον κανονικό τόνο μας για να μας καταλαβαίνουν καλύτερα: πότε νευριάζουμε, πότε είμαστε θλιμμένοι.Είναι πανέξυπνα;) ;) ;)

Σε βρίσκω:up: και γι αύτο θα ακολουθήσω την συμβουλή σου!!!

Εγω προτεινω να το λες και "ρε μ.....α" να μην αισθανθει κατωτερος απο ανθρωπο μιας και θα ναι αρσενικο....:blink: αν ειναι δυνατον τι αλλο θ'ακουσουμε...

Θα σε παρακαλέσω την άποψή σου να την κρατήσεις για σένα...

συχγαρητηρια για την επιλογη σου!!!:up::up::up: θελω να πω στην ismini πως αν το γατακι ειναι μεσα στο σπιτι δεν θα εχει κανενα προβλημα αν το <<αφεντικο >>του ,του δινει την καταλληλη σημασια!

Εγω προτεινω να το λες και "ρε μ.....α" να μην αισθανθει κατωτερος απο ανθρωπο μιας και θα ναι αρσενικο....:blink: αν ειναι δυνατον τι αλλο θ'ακουσουμε...

γιατι βρε Γιασμιν αυτη η επιθεση προς την ilovecats:blink: ???

παιδιά εγώ πάντως όπως και να του μιλήσω πάντα με ακούει..Αν του μιλήσω χαιδεύτικα όμως δίχνει να χαίρεται περισσότερο :)

Ε μα βρε παιδια δεν γινεται να προβαλλουμε στα γατακια τα καημενα συναισθηματα ανθρωπινα περι υποβιβασμου... αυτα μονο εμεις τα αισθανομαστε .. αυτα το μονο που θελουν ειναι τρυφεροτητα και ορια αυστηρα μεν , με αγαπη δε... τα γατακια αντιρουν αμεσως στην τρυφερη φωνη κι ερχονται εχω μεγαλωσει τοσα και τοσα...αν τους μιλαμε σαν ενηλικες τι θα τους λεμε δηλαδη??? παραλογο τελειως μου ακουγεται αν ενοουμε το ιδιο.. αλλα τι να πω στο βουλιτσο δηλαδη αν χυσει το νερακι του εξω... "ισα ρε μαγγα κοψε τα τζουφια???":P θα του πω ενα μη, θα με κοιταξει καπως και την αλλη φορα αν το επαναλαβει θα τον ψεκασω απαλα η θα τον απομακρυνω λιγο...

Και εγώ τους μιλάω με έναν ιδιαίτερο, γλυκό τρόπο και σε αυτόν έχουν μάθει να ακούνε. Αφού καμιά φορά μιλάω σε κάποιον άλλο (άνθρωπο) με αυτό τον τρόπο για να δω αν ψαρώσουν και αυτοί νομίζουν πως μιλάω σε αυτούς και μου απαντάνε! :lol: :lol:

Αυτό το έχω καταλάβει από προσωπική εμπειρία, με το σκυλάκι της μητέρας μου. Η μητέρα μου τη λατρεύει,τα πάνε τέλεια και είναι πολύ ήσυχο σκυλί γενικά. Όμως η μητέρα μου της μιλάει με πολύ χαιδεμένη φωνή και το σκυλί τη δαγκώνει σε σημείο που της κόβει κομμάτια. και με την αδερφή μου το συζητάμε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο τόνος της φωνής και ο τρόπος που μιλάς στο ζωάκι (και δεν εννοούσα ''ρε μ......α'':down: -άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.τέλοσπάντων....)παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Και εμάς οι γάτοι μόνο να τους πούμε νευριασμένα κάτι(πχ Νααμάν, τί έκανες εκεί;) και να ακούσει ότι νευρίασα καταλαβαίνει αμέσως. Και διαφέρουν πολύ από τα άλλα ζώα και το βλέπουν και οι άλλοι στα γατιά μας. Μόνο τη φωτό του Νααμάν να δει κανείς που έχω σαν avatar καταλαβαίνει πόσο καλαναθρεμμένος είναι. Όταν κλαίω έρχεται και με κοιτάει στα μάτια, και όταν τον βλέπω αισθάνομαι σα να έχω την κολλητή μου δίπλα μου και να με στηρίζει.Όταν είμαι νευριασμένη με κάτι άσχετο μες πλησιάζουν και φεύγουν γιατί καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και αποχωρούν από το δωμάτιο σα να θέλουν να με αφήσουν μόνη μου να ξεσπάσω...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας υπέροχης στάση ζωής που τηρούμε η αδερφή μου κι εγώ σε όσα ζωάκια έχουν βρεθεί σπίτι μας και δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν άσχετο που δεν καταλαβαίνει τι θέλω να πω να το σχολιάσει. :down: :down: :down:

Βρε, ilovecats, με το συμπάθειο πάντα... Εξπέρ στα σκυλιά δεν είμαι, ομολογώ ότι ξέρω μόνο τα SOS, αλλά το ότι η σκυλίτσα σου δαγκώνει τη μαμά σου (αυτό κατάλαβα) μπορεί να έχει πολλές αιτίες, αλλά σίγουρα δεν οφείλεται στο ότι της μιλάει χαδιάρικα.
Κατά πάσα πιθανότητα δεν την έχει εκπαιδεύσει σωστά και η σκυλίτσα αισθάνεται ότι έχει το πάνω χέρι. Λέω τώρα...

Με τα υπόλοιπα λίγο-πολύ συμφωνώ. Ο τόνος της φωνής αλλά και η γενικότερη στάση έχουν μεγάλη σημασία.

Καλά, εννοείται πως όταν κάνουν κάτι που δεν πρέπει δεν θα το καταλάβουν αν τους μιλάς γλυκά! Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ τους απευθύνομαι με αυστηρό και κοφτό ύφος και αν το παρατραβήξουν υψώνω τον τόνο της φωνής μου!
Ειδικά ο Ισίδωρος είναι αγγελούδι! :inlove: Ξέρει ακριβώς τι δεν πρέπει να κάνει και ποτέ δεν δεν παραβιάζει τους κανόνες!
Ο Ζαχαρίας από την άλλη, ενώ το καταλαβαίνει όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει, δεν τον πολυνοιάζει...στην επόμενη ευκαιρία που δεν θα βλέπουμε (όπως νομίζει :rolleyes: ;)) το ξανακάνει από αντίδραση επειδή τον μάλωσα! Το παίζει επαναστάτης χωρίς αιτία!

Εγω νομίζω ότι ο Κατ θα βρει τον τρόπο να συμπεριφέρεται μόνος του στο γατάκι. Εξάλου τα γατάκια μας δείχνουν από μόνα τους τι θέλουν...Ποτε χαιρονται, ποτε θελουν χαδια, ποτε δεν θελουν...κτλ
Κατ μερικά πράγματα δεν μαιθαίνονται "θεωρητικά", αλλά στην πράξη. Ριξε μια ματια και στο site αυτο www.ailouros.gr περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις γάτες!:)
Και οταν με το καλό το αποκτήσεις, εδω θα ειμαστε για μας λες νέα, ε?

Εγω νομίζω ότι ο Κατ θα βρει τον τρόπο να συμπεριφέρεται μόνος του στο γατάκι. Εξάλου τα γατάκια μας δείχνουν από μόνα τους τι θέλουν...Ποτε χαιρονται, ποτε θελουν χαδια, ποτε δεν θελουν...κτλ
Κατ μερικά πράγματα δεν μαιθαίνονται "θεωρητικά", αλλά στην πράξη. Ριξε μια ματια και στο site αυτο www.ailouros.gr περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις γάτες!:)
Και οταν με το καλό το αποκτήσεις, εδω θα ειμαστε για μας λες νέα, ε?
Και βέβαια!!!Τα λέμε!!!
:) :) :) :)

ilovecats μήπως μιλάς για πειθαρχία; Κι ένα μικρό παιδί αν του φέρεσαι παγερά θα είναι μαζεμένο και μόλις βρει ελευθερία θα κάνει όσα δεν κάνει με σένα. Τα δαγκώματα και οι γρατσουνιές πολλές φορές είναι μέσα στο παιχνίδι. Τα ζώα είναι σαν μικρά παιδιά, έτσι όπως τα λες είναι σαν να έχεις ένα μικρό παιδί και να το αναγκάζεις να συμπεριφέρεται σαν μεγάλος.

Thanasis τι είναι το stray?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back