Θα πηδήξει από το μπαλκόνι;

hionath1980

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαγδαληνή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 249 μηνύματα.
Καλησπέρα !

Μένω στον 3ο όροφο με την γατούλα μου...και την παρακολουθώ που ανεβαίνει στο περβάζι και κοιτάει κάτω, αριστερά, δεξιά , και πολλές φορές την βλέπω να κουνάει τον ποπό της ξέρετε....όπως όταν παίζει....και σκέφτομαι....αν πάνω στον ενθουσιασμό της πηδήξει να πιάσει κάποιο πουλί ή οτιδήποτε της κινήσει την περιέργεια χωρίς να υπολογίσει ότι κάτω είναι κενό...

Πείτε μου ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για να μην αγχώνομαι και να την αφήνω να αλωνίζει ελεύθερη στο μπαλκόνι...! :worry::(

Υ.Σ. Είναι 7 μηνών

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς, είναι πολύ πιθανόν να γίνει ατύχημα και να πέσει... ιδίως τώρα που είναι μικρή και πιο ζωηρή. :/:
Καλύτερα βάλε κάποια περίφραξη στο μπαλκόνι σου, για να μπορεί να βγαίνει με ασφάλεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προχθές το δικό μου γατάκι(3.5 μηνών) πήδηξε απο τον δεύτερο ορόφο.Όταν έβγαινε έξω στο μπαλκόνι πάντα κοίταγε κάτι περιστέρια και κουνούσε την ούρα σαν να παίζει.Είχα βάλει και προστάτευτικα αλλά δεν την πρόσεξα μια στιγμή και έπεσε.Ευτυχώς ειναι καλά και δεν είχε κάποιο κάταγμα(την πήγα στον γιατρο αμέσως).Βάλε προστατεύτικα, να σαι πάντα μαζί της στο μπαλκόνι και αν δεν την έχεις στειρώσει κάνε το τώρα ,αλλιώς θα την δεί πεταλουδας!Ελπίζω να σε κάλυψα..

Λοιπόν.. Πριν από αρκετά χρόνια είχα την πρώτη μου γάτα, η οποία παίζοντας πάνω στις κρεμασμένες -στα κάγκελα του μπαλκονιού- γλάστρες, ξαφνικά "εξαφανίστηκε! Έχασε την ισορροπία της και έπεσε από τον πρώτο όροφο! Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σοκ.. Ήμουν και μικρό παιδί.. Ευτυχώς, δεν έπαθε τίποτα.. Ήταν 2 μηνών..
Τώρα έχω έναν γάτο 9 μηνών, μένω στο δεύετρο όροφο, έχω πάντα γλάστρες στο μπαλκόνι και δεν τον αφήνω ΠΟΤΕ μόνο του στο μπαλκόνι, αν και δεν ανεβαίνει στα κάγκελα.. Πάντα, πάντα, πάντα βγαίνει με "επιτήρηση" όπως λέω.. Μπορεί να κυνηγήσει ένα πουλάκι, ένα έντομο, κάτι.. Και να πέσει κάτω.. Ακόμη κι αν δεν χτυπήσει, επειδή δεν βγαίνει από το σπίτι, θα τρομάξει και ή θα τον πατήσει αυτοκίνητο ή θα χαθεί για πάντα.. Οπότε, δεν το ρισκάρω! Πρόσεχε!

Έλεος δλδ... Σαν να μου λέτε οτι τόσο τα κόβει τα γατιά μας!! Το κουνέλι μου είναι πιο έξυπνο?? :redface: Τέλος πάντων.... φυσικά και θα την προσέχω αλλά σε ψιλό περιορίζει το σκηνικό :(

το κουνελι δεν ειναι κυνηγος ουτε εχει την περιεργεια της γατας. παντως με δικτυ ή με καλαμωτη μπορει σε μεγαλο βαθμο να προστατευθει κ δεν ειναι κατι ακριβο για να γινει.

Έλεος δλδ... Σαν να μου λέτε οτι τόσο τα κόβει τα γατιά μας!!
Δεν έχει να κάνει με την εξυπνάδα τους, αλλά με τη φύση τους που τις ωθεί να κυνηγούν έντομα και πουλιά και να σκαρφαλώνουν και να πηδάνε για να τα πιάσουν. Το ότι το ένστικτό τους δεν έχει προβλέψει για το ενδεχόμενο πολυώροφων κτιρίων δεν νομίζω πως μπορούμε να τους το καταλογίσουμε.

Συμφωνώ με την Αretha.. Έτσι είναι..:)

Δεν έχει να κάνει με την εξυπνάδα τους, αλλά με τη φύση τους που τις ωθεί να κυνηγούν έντομα και πουλιά και να σκαρφαλώνουν και να πηδάνε για να τα πιάσουν. Το ότι το ένστικτό τους δεν έχει προβλέψει για το ενδεχόμενο πολυώροφων κτιρίων δεν νομίζω πως μπορούμε να τους το καταλογίσουμε.

Όχι βέβαια....αυτό έλειπε :P απλά εγώ που έχω συνηθίσει στα σκυλιά γνωρίζω και τις αντιδράσεις τους ακόμη και όταν γαβγίζουν σε οτιδήποτε περνάει απο κάτω!! Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι τώρα το καλοκαίρι πως θα μπορώ να την προσέχω 100%?? Τα παράθυρα μας είναι συνήθως πάντα ανοιχτά και μπορεί κάποια στιγμή να ξεφύγει ακόμη και με περιφραγμένο μπαλκόνι...!! Ουφ...με αγχώνει και με τρομάζει ακόμη και η ιδέα! Ένας ακόμη τρόπος είναι να κόβω συχνά τα νύχια της ώστε να μην μου γαντζώνετε εύκολα σε οτι θέλει!!:hmm:

Μην αγχώνεσαι. Όλα θα γίνουν. Κι εγώ το ίδιο άγχος είχα με το γάτο μου, τον οποίο δεν έχω στειρώσει ακόμη και θεωρείται επικίνδυνος και ζωηρός. Το καθετί εξαρτάται από το ζώο.. Εγώ έχω παρακολουθήσει τις αντιδράσεις του δικού μου, είναι ακόμη πολύ συνεργάσιμος, αν και είναι 9 μηνών και μη στειρωμένος. Έπρεπε να χειρουργηθεί στο γόνατό του και καθυστερούμε τη στείρωση, γιατί αναρρώνει από το πρώτο χειρουργείο. Λοιπόν, με τον καιρό, επιτηρώντας τον στη διάρκεια του χειμώνα όσον αφορά το μπαλκόνι, δεν τον άφησα να μάθει να σκαρφαλώνει και να κάνει ακροβατικά. Οπότε, τώρα που ήδη έχουμε ανοιχτές μπαλκονόπορτες, εκείνος βγαίνει, κάθεται στις θέσεις του ακίνδυνα και παρακολουθεί το δρόμο.. Κάθε 5 λεπτά ρίχνω μια ματιά, του μιλάω, "κόβω" κίνηση και τον αφήνω. Στον 4ο στην πολυκατοικία μου μένει μια θηλυκιά γατούλα, αστείρωτη, η οποία μένει ώρες και μέρες μόνη και βγαίνει -ανεκπαίδευτη και χωρίς επιτήρηση- στο μπαλκόνι και ακροβατεί στο κάγκελο του 4ου! όλοι περιμένουμε πότε θα πέσει.. Δυστυχώς, αυτό είναι ανευθυνότητα. Θα βρεις τη χρυσή τομη, ανάλογα με το χρόνο σου, την υπομονή σου, τη σχέση σου με το ζώο και το χαρακτήρα του ίδοιυ του ζώου. Κι έπειτα, πάνω απ΄όλα, να σκέφτεσαι πως είναι σα να έχεις ένα ανήλικο παιδάκι στο σπίτι.. Θα το άφηνες στην τύχη του; Δεν είναι χαζομάρα της γάτας. Είναι άλλη αντίληψη. Όλα θα γίνουν..;)

συγγνωμη αν ακουστω απολυτη αλλα το γατι καποια στιγμη θα εχει ατυχημα αν δεν περιφραξεις.
ειναι ζωα με περιεργεια και ενστικτο κυνηγου....στην αρχη παρατηρουν,οταν δουν απο που μπορουν να φυγουν-θα φυγουν,αν πανω στο παιχνιδι κυνηγησουν κατι,θα πεσουν.
τρεμω στην ιδεα οτι και τα δικα μου μπορει να παθουν κατι τετοιο-παρολο που εχω περιφραξει,δεν ξερω τι μπορει να συμβει...σπιτι ειναι,οχι φρουριο....γι αυτον τον λογο τον σανταμ που ειναι πιο μεγαλος δεν τον αφηνω ποτε μονο του εξω...οταν φευγω τον βαζω παντα μεσα και οταν ειμαι σπιτι τον τσεκαρω παντα

Αυτό λέω κι εγώ.. Επιτήρηση - όσο μπορεί και όσο αντέχει κανείς - και όταν φεύγουμε κλείνουμε ΠΑΝΤΑ.. Απλά, θέλω να είμαι και λίγο αισιόδοξη, καθώς υπάρχουν και πιο ήσυχα ζώα.. Τι να πω.. Ελπίζω να μη συμβεί το χειρότερο.. Και προνοώ..

Μόλις επέστρεψα σπίτι μου από μια βόλτα για απαραίτητα ψώνια στο Κουκάκι όπου μένω.. Στην οδό Αρβάλη, ένα στενάκι λίγα τετράγωνα κάτω από το λόφο Φιλοπάππου, ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι, όπου βρίσκουν καταφύγιο αδέσποτες γάτες. Εκεί, τους βάζουμε τροφή και νερό. Περνώντας απ΄έξω γαι να αφήσω λίγη τροφή, είδα μια γατούλα που δεν είχα ξαναδεί.. Δυστυχώς, έχει άσχημα σπασμένο το μπροστινό της πόδι - όχι τόσο πρόσφατα υποθέτω - το οποίο έχει πλέον σχήμα Γ, με μια πληγή καθόλου ωραία, όσο μπόρεσα να δω.. Δεν μπόρεσα να την πλησιάσω, όσο κι αν προσπάθησα.. Έσκασα από την ώρα που την είδα και δεν ξέρω τι να κάνω.. Δεν την έχω ξαναδεί στη γειτονιά.. Της έβαλα να φάει αρκετά, είχε και νεράκι και ευτυχώς ήταν μόνη, χωρίς άλλες γάτες εκείνη τη στιγμή.. Αλλά;;;;

Κατερίνα αν μπορείς πήγαινε την σε κάποιο κτηνίατρο ...αν καταφέρεις και την πιάσεις ... πάντως εμένα ο γατούλης μου που είναι 1,5 μηνών μένει προσωρινά στη βεράντα και στο δωμάτιο μου ..μέχρι τον Αύγουστο μέχρι να πάω στο δικό μου σπιτάκι :D ... άλλα και πάλι φοβάται το ύψος γιατί τον έχω τρομάξει από την αρχή...τον κρατούσα και έκανα πως τον έριχνα από τα κάγκελα ...και έτσι τρόμαξε και όταν πλησιάζει πολύ τρομάζει...παρ' όλα αυτά όμως κοιτάμε κάτω όταν περνάει γατούλα άλλη πάντα όμως με το υπόλοιπο σώμα να πατάει σταθερά ...:P

κι εμενα η γατουλα μου συνεχεια παει να σκαρφαλωσει στα καγκελα και με πιανει η ψυχη μου καθε φορα...και πολλες φορες μας περασε στο διπλανο μπαλκονι γιατι ειναι και μικρουλα και δεν την προλαβαινουμε...δεν την αφηνω ποτε μονη της στο μπαλκονι!!! πιστευω οτι μεγαλωνοντας θα μαθει να αντιλαμβανεται τον κινδυνο...σωστα?

Και εμενα το γατακι μου επεσε απο το μπαλκονι και ειναι 2 μηνων κουτσικο.
μενω στο 2 οροφο παλι καλα δεν επαθε τπτ!!!μια χαρα ειναι!!!
αλλα επεσε το βραδυ κ εγω το καταλαβα οταν ξυπνησα το ποσο στεναχωρηθηκα κ ταραχτηκα δεν λεγεται::/::worry:
κ εκεινο ομως ταραχτηκε το επομενο βραδυ κοιμηθηκε μεσα στην αγγαλια μου κ εκανε γρρρρρρ :)

Κ πρεπει ν αφηνω ανοιχτη τ μπαλκονοπορτα για να πηγαινει το σκυλακι για πιπι κ κακα :P
ελπιζω να μην ξαναγινει!!!
κ ελπιζω να μην φυγει η μεγαλη γτ θα εχω γατακια μετα:worry:

Α κ ξεχασα να πω οτι το μπαλκονι μου εχει περιφραξη πως επεσε το χαζο:Pδεν ξερω!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Παιδιά όντως είναι πολύ επικίνδυνο...Εγώ μένω στον 5ο και αν και είχα αρκετά καλή περίφραξη -και καλαμωτή και πλαστικό- το γατάκι που είχα όταν ήταν 5 1/2 μηνών (πρώτος οίστρος...) πήδηξε και σκοτώθηκε. Μου κόστισε πού και ακόμα μετά από τόσα χρόνια νοιώθω τύψις που δεν είχα περιφράξει ακόμα καλύτερα. Να προσέχεις, καλύτερα μια καλή περίφραξη παρά αύριο να κλαίς.

Eιναι ατιμα τι θελουν κ πηδανε?????
το μικρο μου απο τοτε ολο διπλα στο μαξιλαρι μου ειναι απο το φοβο του

το μικρο μου μολις ξεπερασε τν φοβο και πριν απο 5 λεπτα ξαναπεσε:(:cold: :cry_x: :sick:
παιδια τι να πω ενα μολις λεπτο το εχασα απο τα ματια μου και τσουπ εγινε το κακο:worry: το ποσο εχει ταραχτει η κοπελα μου δεν λεγετε και εγω ενοειτε αλλα πρεπει να υπαρχει και καποιος ψυχραιμος ωστε να τα ηρεμησω ολα τα μωρα μου:/:

το μικρο μου μολις ξεπερασε τν φοβο και πριν απο 5 λεπτα ξαναπεσε:(:cold: :cry_x: :sick:
παιδια τι να πω ενα μολις λεπτο το εχασα απο τα ματια μου και τσουπ εγινε το κακο:worry: το ποσο εχει ταραχτει η κοπελα μου δεν λεγετε και εγω ενοειτε αλλα πρεπει να υπαρχει και καποιος ψυχραιμος ωστε να τα ηρεμησω ολα τα μωρα μου:/:

γιωργο...ή θα κανεις πολυ καλη περιφραξη..ή δεν θα το αφηνεις στο μπαλκονι..μια του κλεφτη δυο του κλεφτη..καποια στιγμη θα θρηνουμε...αληθεια,το γατακι πως ειναι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back