Havana
Διάσημο μέλος
μεχρι στιγμης εχω κανει αρκετες υιοθεσιες και παντα θετω στον εαυτο μου το ερωτημα "εκανα σωστη επιλογη ? " "μηπως βιαστικα"
σας μιλω ειλικρινα παντα στριφογυριζω μεχρι να περασει ο πρωτος μηνας....
μετα θετω στον ευατο μου ενα αλλο ερωτημα , ¨ το θελουν πραγματι το συγκεκριμενο γατακι"
αν το γατακι κοστιζε 50 ευρο θα το υιοθετουσαν και παλι?
αυτο ειναι ενα ερωτημα που δεν μπορω να απαντησω και δεν γνωριζω...
εγω θα πληρωνα και τα 2 τα αδεσποτακια μου γιατι τα ηθελα πραγματικα,βεβαια το ενα μου προεκυψε γαιτι ηταν πολυ πληγωμενο σε σκουπιδοντενεκε.....
δεν ξερω ειναι σκεψεις και θα ηθελα να μοιραστειτε μαζι μου τις δικες σας πανω σε αυτο....

πιστευεται οτι θα ειχαν αλλη μεταχειρηση αν οι ιδιοκτητες τους πληρωναν για αυτα εστω και ενα συμβολικο ποσο???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Γιατι αν κάποιος ξυνιζει με το άκουσμα της γατοφόρου τι θα κάνει αν το ζώο χρειαστει περίθαλψη ας πουμε;
Τώρα το να έμπαινε ένα συμβολικό ποσο στις υιοθεσίες μάλλον ουτοπικό ακούγεται για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι μάλλον θέμα προσφοράς και ζήτησης. Τα ζώα που ψάχνουν σπιτι ειναι δυστυχώς περισσότερα απο αυτους που ψάχνουν ζωάκι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος

RedCat
Διάσημο μέλος
Εχω κάνει "προικα" γατιών που έδωσα για υιοθεσία, με πολύ ευχαρίστηση γιατι αποδεδειγμένα πήγαν σε καλά χέρια και εξακολούθησα και εξακολουθώ να έχω επαφή με τους γατογονείς...οχι δεν πιστεύω στην "πωληση" αδεσπότων...ειναι η ρατσα τετοια που οχι απλα δεν το σηκωνει, δεν το καταδέχεται κιόλας

ruko
Διάσημο μέλος
πιστευεται οτι θα ειχαν αλλη μεταχειρηση αν οι ιδιοκτητες τους πληρωναν για αυτα εστω και ενα συμβολικο ποσο???
Το ότι αυτό δεν ισχύει αποδεικνύεται κάθε μέρα στην πράξη από τα ζώα ράτσας που εγκαταλείπονται, που τη βγάζουν στα μπαλκόνια και στις ταράτσες και χίλια δυο άλλα...
Είμαι υπέρ του να πληρώσει κανείς για να πάρει ζώο ράτσας, αν και προσωπικά δεν θα το έκανα. Όμως για το αδέσποτο δεν μου κάθεται καλά. Στο κάτω-κάτω τι θα γράψεις στην αγγελία; "Αυτή η ψυχούλα βρέθηκε στα σκουπίδια και πωλείται 50 ευρώ;" Καταντάει και κωμικό.

Νομίζω πως ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που λέει η Βιβή για την προσφορά και τη ζήτηση, αν σκεφτείς κιόλας πως με τις "προίκες" έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, να τους πληρώνουμε για να πάρουν αδέσποτο. Δε λέω ότι είναι κακό, αλλά δείχνει πόσο ριγμένα είναι τα αδέσποτα σε σχέση με τα ζώα από εκτροφείς/πετ σοπ/γέννες ιδιωτών.

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Απλα ασχετα με το αν θα πληρωναμε δεν ειανι αυτο το κριτηριο της αξιας του, το λεω γιατι οποιος εβαλε το θεμα γφαινεται να θεωρει οτι ειναι κατι το να πληρωσει για ενα ζωο. Εγω προσωπικα οπως δεν θα πουλουσα τα παιδια μου η εμενα ετσι δεν θα πουλουσα ζωα μου. Ειμαι κατα της πληρωμης για εμβια οντα. προτιμω το α θα παρω ενα ζωο να καθοριζεται απο τα συναισθηματα μου για αυτο ειναι πιο καλος δεικτης υπευθυνοτητας. Πχ αν τη γουσταρω τη καλυψουλα θα την φροντισω αν την ειχα πληρωσει χρυση αλλα η επιλογη μου ηταν ναρκισσσιστικη επειδη ηταν ωραια αμα αρωσταινε δεν θα τη φροντιζα πια.. αντικειμενοποιειται το ζωο ετσι
Raisa
Περιβόητο μέλος
Και δεν μιλάω μόνο για ιδιώτες αλλά και οι στέγες ζώων ζητούσαν ένα συμβολικό ποσό των 50 DM ή 25 ευρώ, μιλάω για πριν 10 χρόνια, για τα έξοδα του ζώου. Φυσικά και υπέγραφε ο νέος ιδιοκτήτης συμβόλαιο υιοθεσίας, όπου αναφέρονταν οι υποχρεώσεις του...υπήρχε και σχετικός έλεγχος καταλληλότητας του ατόμου!
Τα χρήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικατροπτρίζουν την αξία του ζώου...πληρώνεις απλώς για κάτι, που ούτως ή άλλως θα πλήρωνες (εμβόλια, στείρωση,τροφή κλπ.)
Η αλήθεια είναι δυστυχώς αυτή, ότι δηλ. οι άνθρωποι αποδίδουν μεγαλύτερη αξία και προσοχή σε κάτι για το οποίο έχουν πληρώσει.....υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, δεν λέω, αλλά δυστυχώς αυτό είναι ο κανόνας.
Η τακτική αυτή, εκεί τουλάχιστον, λειτουργούσε....και συνεχίζω να πιστεύω σε αυτή!!!

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αυτο ειναι τελειως λαθος για μενα γιατι τοσα χρυσοπληρωμενα ζωα απο εκτροφεις και πετ σοπ εγκαταλειπονται στους δρομους χωρις καμεμα προβλημα και κανενα ενδοιασμο τα καλοκαιρια κα στις διακοπες.. ειδα προσφατα ενα σκυλι δαλματιας αδεσποτο τελειο... σιγουρα το χρυσοπληρωσανε κι ομως αυτο δεν τους εμποδισε να τα αφηνουν εξω το ιδιο ειδα και σιαμ και περσικες παρατημενες. Εξισου ειδα ιδιοκτητες που πληρωσαν το ζωο τους να το εχουν μεν στο σπιτι αλλα να μην καταφερνουν καθολου να το συναισθανθουν γιατι κανενας ποτε απο ολους αυτους που πρεσβευουν τα περι πουληματος δεν ασχοληθηκε με το να τους διδαξει καποια πραγματα και δεν τους συμβουλεψε που και τι να μαθουν.
Θεωρω προσωπικα υπευθυνο τον καθε ενα που μπαινει στη λογικη αυτη για την καταντια που εχουμε με τα παρατημενα ζωα ρατσας και θεωρω οτι αντι να θελουμε να ξεμπερδεψουμε απο το καθηκον μας να εκπαιδευσουμε τους μελλοντικους γονεις βαζοντας ενα τιμημα στο ζωο καλα θα κανουμε να ασχοληθουμε σε βαθος με το να εκπαδευουμε τους ανθρωπους που παιρνουν ζωα και να ασχολουμαστε μαζι τους.
Εγω για παραδειγμα αν και χρυσοπληρωσα το χιονακι 400 ευρω τοτε δεν διανοουμαι καν να ζητησω κατι σε αυτον που θα το χαρισω απο χρηματα. Αντιθετα, σκοπευω να ζητησω πολύ ακριβο τιμημα σε προσοχη, φροντιδα και περιποιησεις για να ειμαι σιγουρη οτι θα καλοπερασει.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Αυτό που προτείνεις,Havana, είναι πάγια τακτική στη Γερμανία, όπου έζησα 27 χρόνια!!!
Και δεν μιλάω μόνο για ιδιώτες αλλά και οι στέγες ζώων ζητούσαν ένα συμβολικό ποσό των 50 DM ή 25 ευρώ, μιλάω για πριν 10 χρόνια, για τα έξοδα του ζώου. Φυσικά και υπέγραφε ο νέος ιδιοκτήτης συμβόλαιο υιοθεσίας, όπου αναφέρονταν οι υποχρεώσεις του...υπήρχε και σχετικός έλεγχος καταλληλότητας του ατόμου!
Τα χρήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικατροπτρίζουν την αξία του ζώου...πληρώνεις απλώς για κάτι, που ούτως ή άλλως θα πλήρωνες (εμβόλια, στείρωση,τροφή κλπ.)
Η αλήθεια είναι δυστυχώς αυτή, ότι δηλ. οι άνθρωποι αποδίδουν μεγαλύτερη αξία και προσοχή σε κάτι για το οποίο έχουν πληρώσει.....υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, δεν λέω, αλλά δυστυχώς αυτό είναι ο κανόνας.
Η τακτική αυτή, εκεί τουλάχιστον, λειτουργούσε....και συνεχίζω να πιστεύω σε αυτή!!!![]()
Προφανώς δεν διάβασες καλά τι γράφω....αλλιώς δεν εξηγείται

Υπογραμίζω λοιπόν!!!!
Havana
Διάσημο μέλος
με την ιδια λογικη εθιξα το θεμα.Αυτό που προτείνεις,Havana, είναι πάγια τακτική στη Γερμανία, όπου έζησα 27 χρόνια!!!
Η τακτική αυτή, εκεί τουλάχιστον, λειτουργούσε....και συνεχίζω να πιστεύω σε αυτή!!!![]()

φυσικα και δεν αντικατοπτριζει το συμβολικο ποσο την αξια του ζωου.
και εννοειτε πως τα 50 ευρο δεν θα πηγαιναν στην τσεπη καποιου κερδοσκοπου αλλα στα ηδη εξοδα του ζωου εμβολιο-στειρωση-αποπαρασιτωση η του επομενου!
απλα ξερω οτι σαν φυλη προσεχουμε περισσοτερο αυτα για τα οποια εχουμε πληρωσει παρα αυτα τα οποια μας ερχονται δωρεαν
.νομιζω τα αδεσποτα εχουν παρεξηγηθει, δεν παυουν να ειναι καλης ποιοτητας ζωα απλα ειναι ατυχα, γιαυτο πρεπει να τα αναβαθμισουμε και σαν εννοια και σαν φυλη.
ευχομαι να ερθει καποια μερα μετα απο χρονια που με ελενχομενες γεννησεις και εκπαιδευση ενος λαου που εχει χαθει στο αγχος της διαβιωσης ]να μη βλεπουμε πατημενα ζωακια και πεινασμενα ζωακια στο δρομο..
και αυτη ρατσα που τη βλεπουμε στα σκουπιδια και τη εμεις τη λεμε ταρατσας και στην αγγλια πολειται για 600 λιρες εκαστο γατακι να βρει την αξια που της αναλογει στην καρδια μας και στην αντιμετοπιση μας φυσικα!

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα πλήρωναν, ειδικά για αδέσποτο. Η λογική τους είναι αφού μπορώ να βρω ένα στο δρόμο τζάμπα, γιατί να πληρώσω? Συνήθως όμως αυτοί είναι και που ακόμα και για τα εμβόλια, θα το σκεφτούν πολύ να τα κάνουν (αν τα κάνουν τελικά).
ruko
Διάσημο μέλος
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, Raisa. Είναι όντως λογικό και σωστό η στέγη να χρεώνει ένα έστω συμβολικό ποσό για να καλύψει μέρος των εξόδων της.Αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ με το εξής:
Η αλήθεια είναι δυστυχώς αυτή, ότι δηλ. οι άνθρωποι αποδίδουν μεγαλύτερη αξία και προσοχή σε κάτι για το οποίο έχουν πληρώσει.
Νομίζω ότι η υπευθυνότητα απέναντι στα ζώα έχει να κάνει με άλλες ευαισθησίες και όχι με το αν πλήρωσε κανείς ή όχι για να τα αγοράσει. Στο κάτω-κάτω μπορεί να αγοράσει κανείς κάτι από καταναλωτική μανία, επειδή είναι στη μόδα κ.λπ.
Το σύστημα αυτό δουλεύει στη Γερμανία και στην Αγγλία, επειδή εκεί υπάρχει μεγαλύτερη παιδεία και αν π.χ. οι γείτονες σε δουν να έχεις παραμελημένο το ζώο σου, θα σε καταγγείλουν.
Havana
Διάσημο μέλος
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, Raisa. Είναι όντως λογικό και σωστό η στέγη να χρεώνει ένα έστω συμβολικό ποσό για να καλύψει μέρος των εξόδων της.
Αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ με το εξής:
Νομίζω ότι η υπευθυνότητα απέναντι στα ζώα έχει να κάνει με άλλες ευαισθησίες και όχι με το αν πλήρωσε κανείς ή όχι για να τα αγοράσει. Στο κάτω-κάτω μπορεί να αγοράσει κανείς κάτι από καταναλωτική μανία, επειδή είναι στη μόδα κ.λπ.
Το σύστημα αυτό δουλεύει στη Γερμανία και στην Αγγλία, επειδή εκεί υπάρχει μεγαλύτερη παιδεία και αν π.χ. οι γείτονες σε δουν να έχεις παραμελημένο το ζώο σου, θα σε καταγγείλουν.
εχει να κανει με το ενδομυχα ψυχολογικο και οχι με την παιδεια του ανθρωπου, ετσι λειτουργουμε υποσυνειδητα

Raisa
Περιβόητο μέλος
"Θα υιοθετούσατε ποτέ ένα ζωάκι από φιλοζωικό σωματείο/ στέγη ζώων;;;;;; Και αν ναι, θα πληρώνατε (έστω ένα συμβολικό ποσό) για τα μέχρι τότε έξοδά του;;;;;
Το θέμα έχει παρεξηγηθεί νομίζω τελείως!!! Το ποσό αυτό και βέβαια πάει στο σωματίο και όχι στην τσέπη κάποιου!!!!!

Το ποσό αυτό, το ξαναλέω, ούτως ή άλλως θα το πλήρωνε αυτός που υιοθετεί ένα ζώο για να κάνει τα εμβόλια, στείρωση κλπ. Επομένως πού η διαφορά;;;;;

όσο γι αυτό: Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα πλήρωναν, ειδικά για αδέσποτο. Η λογική τους είναι αφού μπορώ να βρω ένα στο δρόμο τζάμπα, γιατί να πληρώσω? Συνήθως όμως αυτοί είναι και που ακόμα και για τα εμβόλια, θα το σκεφτούν πολύ να τα κάνουν (αν τα κάνουν τελικά).
Τέτοια άτομα καλύτερα να μην υιοθετήσουν ΠΟΤΕ ένα ζώο!!!
ruko
Διάσημο μέλος
εχει να κανει με το ενδομυχα ψυχολογικο και οχι με την παιδεια του ανθρωπου, ετσι λειτουργουμε υποσυνειδητα![]()
Πολύ πιθανό, αλλά αν υπάρχουν υποδομές, περιορίζονται αυτά τα φαινόμενα. Για παράδειγμα, αν στην Ελλάδα πας στην αστυνομία και πεις ότι ο τάδε έχει το σκυλί του στο μπαλκόνι, απλώς θα γελάσουν. Αλλά π.χ. στην Αγγλία, θα πέσει το βαρύ χέρι της RSPCA και θα του το πάρουν.
Και νομίζω πως είναι και θέμα παιδείας να μπορείς να αναγνωρίζεις τι είναι κακοποίηση, τι σωστό και τι λάθος. Δεν είναι μόνο θέμα συναισθήματος ή ασυνειδήτου όλα αυτά.

Havana
Διάσημο μέλος
ναι επρεπε να το διατυοωσω εντελος διαφορετικα εχει δικιο..Το ερώτημα θα έπρεπε ίσως να τεθεί διαφορετικά:
"Θα υιοθετούσατε ποτέ ένα ζωάκι από φιλοζωικό σωματείο/ στέγη ζώων;;;;;; Και αν ναι, θα πληρώνατε (έστω ένα συμβολικό ποσό) για τα μέχρι τότε έξοδά του;;;;;
Το θέμα έχει παρεξηγηθεί νομίζω τελείως!!! Το ποσό αυτό και βέβαια πάει στο σωματίο και όχι στην τσέπη κάποιου!!!!!
Το ποσό αυτό, το ξαναλέω, ούτως ή άλλως θα το πλήρωνε αυτός που υιοθετεί ένα ζώο για να κάνει τα εμβόλια, στείρωση κλπ. Επομένως πού η διαφορά;;;;;
όσο γι αυτό: Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα πλήρωναν, ειδικά για αδέσποτο. Η λογική τους είναι αφού μπορώ να βρω ένα στο δρόμο τζάμπα, γιατί να πληρώσω? Συνήθως όμως αυτοί είναι και που ακόμα και για τα εμβόλια, θα το σκεφτούν πολύ να τα κάνουν (αν τα κάνουν τελικά).
Τέτοια άτομα καλύτερα να μην υιοθετήσουν ΠΟΤΕ ένα ζώο!!!![]()
με καλυψες

RedCat
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Πολύ πιθανό, αλλά αν υπάρχουν υποδομές, περιορίζονται αυτά τα φαινόμενα. Για παράδειγμα, αν στην Ελλάδα πας στην αστυνομία και πεις ότι ο τάδε έχει το σκυλί του στο μπαλκόνι, απλώς θα γελάσουν. Αλλά π.χ. στην Αγγλία, θα πέσει το βαρύ χέρι της RSPCA και θα του το πάρουν.
Και νομίζω πως είναι και θέμα παιδείας να μπορείς να αναγνωρίζεις τι είναι κακοποίηση, τι σωστό και τι λάθος. Δεν είναι μόνο θέμα συναισθήματος ή ασυνειδήτου όλα αυτά.![]()
Συμφωνώ σ΄αυτά που λες.
Σίγουρα είναι και θέμα παιδείας!!!Είναι και θέμα πολιτισμού, θέμα κοινωνίας, κτλ.....
Ας δούμε όμως για λίγο...ποία είναι η κοινωνία μας, ποιός ο πολιτισμός μας;...ποιά η παιδεία μας;;;;
...... με βάση αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε και όχι με το ιδανικό!!!!Δυστυχώς οι κοινωνίες σήμερα, και μιλάω για τις δυτικές κοινωνίες, έχουν ως μέτρο τους το χρήμα.....ό,τι κοστίζει έχει αξία....και όσο πιο πολύ κοστίζει αυξάνεται η αξία του.....ψάξτε γύρω σας και θα βρείτε αμέτρητα παραδείγματα!!!!
Τη στιγμή, λοιπόν, που η κοινωνία μας λειτουργεί έτσι....πόση αξία νομίζετε ότι έχει ένα ζώο που είναι τζάμπα;
....και δεν μιλάω για τα αδέσποτα που είναι στο δρόμο αλλά για αυτά που βρίσκονται σε στέγες!!!Συνεχίζω να πιστεύω ότι η τακτική της Γερμανίας και όχι μόνο, πλάθει συνειδήσεις και λειτουργεί!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool