Θα πληρώνατε για μια αδέσποτη γατούλα;

ευχομαι καποια στιγμη να εκπληψει η "λογικη" του παρακαλετου , δεν πεπει να παρακαλαμε για να υιοθετηθουν ζωακια...
υπο κ.σ θα επρεπε να ερχονται και να διαλεγουν , τι φταει? γιατι δεν εχει διαδιθωθει αυτη η μεθοδος ευρεσης κατοικιδιου?
γιατι οταν ο μεσος ελληνας ψαχνει για κουταβι η γατακι ανοιγει τη χρυση ευκαιρια η παι στο πετ σοπ?
ουτε καν η λογικη του εκτροφειου δεν ειναι ευρεως διαδεδομενη στη χωρα μας ουτε των στεγων που φιλοξενουν αδεσποτακια..τι κανουμε λαθος???:hmm::hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιατι οταν ο μεσος ελληνας ψαχνει για κουταβι η γατακι ανοιγει τη χρυση ευκαιρια η παι στο πετ σοπ?

Γιατί είναι η εύκολη και ξεκούραστη λύση.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί θέλει ράτσας και όχι ταράτσας ο Ελληνάρας!:down:

γιατι οταν ο μεσος ελληνας ψαχνει για κουταβι η γατακι ανοιγει τη χρυση ευκαιρια η παι στο πετ σοπ?:hmm:

Γιατί είναι η εύκολη και ξεκούραστη λύση.:/:

Εγώ θα πω, "γιατί έτσι τον έχουν μάθει!!!"
Γενικότερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση, ούτε από τους σχετικούς φορείς ούτε από το κράτος ούτε από κανέναν!
Αυτός που θα πάρει σβάρνα τα πετ σοπ για να βρει το ζώο που ψάχνει, θα μπορούσε με την ίδια λογική να πάρει σβάρνα τις στέγες ζώων....αλλά κανείς δεν του το είπε!!!! Ο ίδιος κόπος είναι και το ίδιο εύκολο...μη σου πω ότι είναι καλύτερο, γιατί έχει και μεγαλύτερη επιλογή!!!

Γιατί θέλει ράτσας και όχι ταράτσας ο Ελληνάρας!:down:

Εδώ κολλάει αυτό που είπα πριν σχετικά με τις αξίες....θέλει ράτσας γιατί του έμαθαν ότι η γάτες ράτσας έχουν αξία, αφού τις πληρώνεις κιόλας και μάλιστα ακριβά...και όσο πιο ακριβή είναι τόσο πιο μεγάλη αξία έχει και χρήζει μεγαλύτερης προσοχής.....αυτά έχει ο άνθρωπος στο μυαλό.....και μιας και θέλει να ξεχωρίζει και να νιώθει ότι έχει κάτι που αξίζει θα πάει να ψάξει ράτσας.....

Τεσπα, το θέμα είναι πολυσύνθετο και εμπλέκονται πολλοί παράγοντες....ανάλογα από τη σκοπιά που το βλέπεις!!!:hmm:

Να προσθέσω εδώ κάτι που έθεσα πριν στο ερώτημα:
"Θα υιοθετούσατε ποτέ ένα ζωάκι από φιλοζωικό σωματείο/ στέγη ζώων;;;;;; Και αν ναι, θα πληρώνατε (έστω ένα συμβολικό ποσό) για τα μέχρι τότε έξοδά του;;;;;

Τι θα σημαίνει αν κάποιος σε αυτό το ερώτημα απαντάει ΝΑΙ
και τι αν απαντάει ΟΧΙ;;;;;;;;
αυτό θέλω λίγο να το σκεφτείτε!!:hmm:

Και φυσικά, θέλω ξανά να τονίσω ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να τα δείτε κάτω απο το πρίσμα της σημερινής κοινωνίας και όχι βάσει το πώς θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι τα πράγματα.....εξάλλου πολύ συχνά η πραγματικότητα έρχετε να διαψεύσει την θεωρία

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ αυτήν την στάση της κοινωνίας απλώς την λαμβάνω υπόψη μου όταν θέλω κάτι να κάνω;)

H σταση της κοινωνιας δεν ειναι κατι στατικο ειναι κατι που διαμορφωνεται απο εμας. Εαν παρεις λοιπον σαν δεδομενο αυτο που λες για τα χρηματα δεν προαγεις την εκπαιδευση εκτος εαν εκπαιδευεις παραλληλα τους νεους γονεις.

Η εμπειρια μας στον Αργο ειναι οτι στην αρχη δεχομασταν να παιρνουμε οτι γατια μας εδιναν επειδη τα λυπομασταν με ποτελεσμα να καταληγουμε να τα τρεφουμε οι ιδιες και να μην νοιαζονται οι αλλοι. Οταν το καταλαβα αλλαξα τους κανονες με αποτελεσμα τωρα οι εθελοντες παιρνουν με δικη τους ευθυνη ζωο εαν δεν θελουν να ζητησουν χρηματα αλλα ο κανονας ειναι να εξηγουμε συγκεκριμενα σε οποιον δινει παρατημενο γατακι λεγοντας οτι δεν μπορει να το φροντισει , τι ευθυνες εχει αυτο που κανει, πως λειτουργουμε σαν σωματειο και γιατι δεν εχουμε την δυνατοτητα να τα παιρνουμε δωρεαν ολα. Του ζητουμε να συμμετασχει με την τροφη και την αμμο και να ενδιαφερθει να πληρωση το εμβολιο. Εαν ειναι οντως απορα ατομα ( εχει πολλα) εκει τα παιρνουμε δωρεαν και παλι ομως εξηγουμε πλεον. Αυτο το εφαρμοσα και σε διαταραγμενους ανθρωπους που πριν εδιναν ζωα αβερτα ζε μας γιατι κανεις δεν ασχολουνταν να τους πει πεντε πραγματα και να βαλει ενα οριο και μετα οι εθελοντες ηταν εξουθενωμενοι. Απο τοτε που γινεται αυτο : και η εκπαιδευση και η καλυψη με χρηματα βασικων αναγκων του ζωου σε πολλες περιπτωσεις εχουν αρχισει να δρουν πιο υπευθυνα.

Αυτο ολο αλλαξε επειδη συνηδητοποιησα και εφαρμοσα κατι και δεν βασιστηκα στην υπαρχουσα πραγματικοτητα αλλα σε αυτο που χρειαζεται να υπαρχει ( οχι πρεπει) για να λειτουργουμε κι εμεις καλα. Τα χρηματα αν τα ζητουσα σκετα δε θα ειχαν καμμια αξια χωρις την εκπαιδευση παραλληλα και θα με κατηγορουσαν κιολα. Εξισου χρειαστηκε να αρνηθω να παρω ζωα απο ατομα που απλα δεν ηθελαν καμμια ευθυνη ( το τι εχω ακουσει δεν περιγραφεται μεχρι να παμε χωρις να τους πουμε τιποτα και απλα να παρουμε τραυματισμενο σκυλι με ειρουργιο αξιας 500 ευρω και να τα κανουμε ολα εμεις χωρις καν να τους ενοχλησουμε)

Αρα το βασικο ειναι η εκπαιδευση κι οχι τα χρηματα.

και εκπαιδευση απο το σχολειο που δυστυχως δεν υπαρχει.

Όχι δεν θα πλήρωνα ποτέ για να πάρω ένα ζωάκι, πολύ απλά γιατί δεν νομίζω ότι τα ζώα 'ανήκουν' σε κανέναν, είτε είναι ράτσας, είτε είναι αδέσποτα.
Δεν νομίζω ότι το να πληρώσεις κάτι σημαίνει και ότι θα το προσέχεις περισσότερο. Αν ήταν έτσι, τότε καλύτερα αυτοί που τα αγοράζουν να μην τα έπαιρναν καν, γιατί δε νομίζω ότι ένας άνθρωπος που θα αγαπούσε λιγότερο ένα ζωάκι αν το έπαιρνε τσάμπα αξίζει να το έχει δίπλα του.

Εκπαίδευση και προίκες και τα λοιπά... δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει όλα να τα κάνουμε τόσο δύσκολα. Δεν θέλει εκπαίδευση για να ζεις με ένα ζώο. Ούτε υπάρχει 'σωστός' τρόπος να του φέρεσαι. Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της, και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή...
Γατοφόρος; Δεν ξέρω πόσο κοστίζει μια γατοφόρος, αλλά είναι δυνατόν όταν κάποιος θέλει να πάρει μια γατούλα να απαιτείται η ύπαρξη γατοφόρου; Ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είστε ΠΟΛΥ πιο φιλόζωοι από μένα, και το έχετε αποδείξει έμπρακτα πολλές φορές. Ωστόσο, αν πήγαινα να πάρω γατάκι και μου λέγανε να πάρω γατοφόρο θα απορούσα.
Παιδάκι είχα πάει σε μια πολυκατοικία στο πιο κάτω στενό, όπου ήξερα ότι μια κυρία τάιζε τις γάτες της γειτονιάς της, με το σκοπό να πάρω μία για μένα, και βρήκα ένα γάτο μισοπεθαμένο με μυρμήγκια πάνω του. Ήταν ράτσας και φορούσε κολάρο, και οι δικοί του την είχαν κάνει για διακοπές και τον είχαν αφήσει στην τύχη του...
Ακόμα θυμάμαι που προσπαθούσα να τον βοηθήσω να πιεί νεράκι και του έβγαζα τα μυρμήγκια... τουλάχιστον να είναι ήρεμος τις τελευταίες του στιγμές.
Άραγε οι δικοί του είχαν αγοράσει γατοφόρο; Είχαν πληρώσει για να τον αποκτήσουν;

η γατοφορος δεν διευκολυνει μονο τη γατα στη μεταφορα της αλλα και τον ανθρωπο που τη συνοδευει η αποσταση χαλανδρι-ναικαια με συγκοινωνιες και με μια γατα που αν τρομαξει μπορει να σου φυγει η να γατζωθει πανω σου και να σε νυχιασει , δεν βλεπω πως αλλιως μπορει να γινει αν οχι με γατοφορο....:hmm:

:hmm::hmm::hmm:Εγώ ένα πράγμα θα πω μόνο,τη μικρή μας ξέρετε πως την πείραμε,αυτή την αγάπη που μοιράζει πια απλώχερα σε όλους μας δεν ξέρω αν κοστίζει και πόσο.Αυτές οι απίστευτες αγκαλίτσες,τα γουργουρητά της το να κοιμάτε αγκαλιά σου πληρώνεται;και ο μικρός αγαπησιάρης είναι άλλα όχι τόσο πολύ όσο αυτή!
havana,να κανονίσουμε για τη γατοφόρο ή να στη δώσω ή να ρωτήσεις τ κορίτσια ποο κάνι και αν είναι να βάλω καπου τα λεφτά,ή σε ποιόν να τα δώσω.Ελπίζω ο Απρίλης να είναι λίγο καλύτερος.

αν πήγαινα να πάρω γατάκι και μου λέγανε να πάρω γατοφόρο θα απορούσα.
ohimso, όταν κάποιος περιμαζεύει ένα ζωάκι από το δρόμο, το φροντίζει, το περιθάλπτει και αναλαμβάνει να του βρει ένα σπίτι, αισθάνεται ευθύνη γι' αυτό. Δεν είναι σκοπός του απλώς να το δώσει, για να το "ξεφορτωθεί".
Γι' αυτό τον λόγο θέτει κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις για αυτόν που θα το πάρει: το να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός (όχι μόνο η γατοφόρος, αλλά και η αμμολεκάνη και το νυχοδρόμιο κ.λπ.) σίγουρα δεν εξασφαλίζει από μόνο του ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι σωστός και υπεύθυνος, είναι όμως μια καλή ένδειξη για τις προθέσεις του.
Και, βέβαια, είναι και οι πρακτικοί λόγοι που είπε η Havana: η μεταφορά μιας γάτας χωρίς γατοφόρο (ακόμα και για τη μικρότερη απόσταση) μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη τόσο για το ίδιο το ζώο, όσο και για τον άνθρωπο που το μεταφέρει.

Θα σας περιγραψω ενα περιστατικο για να δειτε γιατι χρειαζεται εκπαδευση σε μερικούς ανθρώπους και γιατι πολλοι ανθρωποι δεν μπορουν να νιώσουν τον ενστικτωδη τροπο να επικοινωνούν με ζωα.

Προσφατα ηρθε καποιος για υιοθεσια γατακιου... ειδε και την καλυψουλα... ενω ολα φαινονταν καλα και στα λόγια ηθελε πολύ να ασχοληθει, στην πραξη εβλεπα ξεκαθαρα οτι αδυνατουσε πλήρως. Ενω ειχε γατες στην αυλή του, του ηταν αδύνατο να καταλαβει τι αισθανονταν η γατα και μαλλον την φοβόταν αλλα και ο τροπος που την αγγιζε ηταν ιδιαιτερα αδεξιος και ατσαλος κατι αναμεσα απο εντονο χαδι και ακαταλληλο χαδι στο οποιο οσα ζωα του εδειξα αντεδρασαν με το να φυγουν. Ηταν δε τοσο ανχωμενος με την ολη διαδικασια ασχετα που δεν το παραδεχονταν κα τοσο εκτος πραγματικ'οτητας που με ρωτουσε γιατι εκανε ρρρ μια γατα και εαν αυτο σημαινει οτι φοβαται η οτι χαιρεται. Ο ανθρωπος ειχε γατες απο μικρος εξω και τα αφηνε να μπαινουν και μέσα. Για χ ψυχολογικους λόγους και με τον εαυτο του και με τα ζώα δεν μπορουσε να "αποκτήσει γνήσια επαφη" (του ηταν αδύναο να καταλαβει και οταν ο ιδιος ηταν κουρασμένος για να καταλάβετε). Η περιπτωση αυτη δεν ειναι καθολου σπανια δυστυχως.. εχω δει πολλους ανθρωπους που ερχονται καιβλεπουν τα ζωα σαν αντικειμενα η δεν ξερουν καθολου πως να φερθουν.

Εαν τους δωσω ζωο θα κακοπερασει στα χερια τους χωρις να το κανουν επίτηδες. Απλα θα το αντιμετωπίσουν θεωρητικά κι οχι ουσιαστικά.
Εαν δεν τουσ δώσω θα παει χαμένη η διαθεσή τους να δεθούν επιτέλους με κάτι στην ζωή τους.

Εγω εχω διαλεξει με οσους θελουν να τους εκπαιδευω, να τους εχω απο κοντα η να τους δινουμε ενα ζωο για φιλοξενεια και μετα να τους εμπιστευομαστε ενα. Ετσι βλεπουμε τι γινεται και μαθαινουν κιολα.

Αυτα περι εκπαιδευσης

Σε τέτοιες περιπτώσεις συμφωνώ απόλυτα! Είναι κατά κάποιον τρόπο ευεργετικό και για τους ανθρώπους αυτούς. Άλλωστε τα ζώα χρησιμοποιούνται θεραπευτικά σε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις σε συγχαίρω που αναλαμβάνεις να τους βοηθήσεις, καθώς φαντάζομαι ότι είναι χρονοβόρα και δύσκολη προσπάθεια.
Σχετικά με τη γατοφόρο, συγνώμη, παρανόησα, φυσικά και αν πρόκειται για μεγάλη διαδρομή, ειδικά αν πρόκειται να γίνει με μέσα μαζικής μεταφοράς, μια γατοφόρος είναι απαραίτητη!
Εγώ για παράδειγμα είχα βρει τον γάταρο της ζωής μου όταν ήμουν μικρή, στο δρόμο, μια νύχτα που περπατούσα με τον πατέρα μου, κάπου 2-3 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι. Ένα μαύρο γατούλι μας πήρε από πίσω νιαουρίζοντας δυνατά (μόνο εμάς, και ενώ διασταυρωθήκαμε με άλλους περιπατητές) και τελικά ύστερα από 100-200 ο πατέρας μου, που δεν τα αγαπούσε μέχρι τότε, παραδέχτηκε ότι ήταν γραφτό να γίνει και το πήραμε σπίτι. Τα χέρια μου είχαν γραντζουνιές από το μασάζ που μου έκανε στη διαδρομή!
Αν είχαμε γατοφόρο δε θα είχα γραντζουνιές, αλλά ούτε κι αυτή τη γλυκιά ανάμνηση χεχε :)

Δεν νομίζω ότι αυτη η συζήτηση έχει νόημα. Μιλάμε για ζώα, για ζωντανά πλάσματα που έχουν την ανάγκη μας. Είτε πληρώνουμε για να μας τα δώσουν είτε τα παίρνουμε από τον δρόμο ΠΡΕΠΕΙ να τα φροντίζουμε με τον ίδιο τρόπο.Τα ζώα είναι ανεκτίμητα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα ακόμα κ αν χρειστεί να πληρώσουμε για αυτά.Το χρηματικό ποσό δεν καθορίζει το συναίσθημα που σου δίνει ένα ζώο όταν σε κοιτάζει στα μάτια.... κ είμαι σίγουρη ότι όλοι σας νιώθετε ακριβώς το ίδιο........
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• 011008143650.jpg
    011008143650.jpg
    266,3 KB · Εμφανίσεις: 40
χαιρετε!!!!

να μπω αμεσως στο νοημα. δεν θα εδινα λεφτα για εναν κεραμιδογατο.Μα κ οταν ειχα καποτε μωρακια παλι δινοντας τους το σωληναριο για τα σκουληκακια κ την αμπουλα για τους ψηλους κ αν μου περισευε κανενα εκανα κ το πρωτο τους εμβολιο παλι τα χαριζα δηλ τι να τους ελεγα? το αισθανομουν σαν εκμεταλευση.....
το 1999 ειχα αγορασει μια γατα περσιας τοτε 130.000 δραχμες την ειχα καπου 8 μηνες... ειχα ενα προβλημα υγειας κ ειχα κανονισει να την πουλησω δεν μπορουσα να την κρατησω δυστηχως.... αν κ ειχε τοσο ζητηση αυτη η γατα τελικα την χαρισα σε 1 νιοπαντρο ζευγαρι στην πολυκατοικια μου τι -γατοφορο μου λετε -αγκαλια την ειχαν συνεχεια πολυ αγαπη σας λεω φανταστητε καθε βραδυ την καναν βολτα με το αυτοκινητο τους!!!! τελικα ειναι στον ανθρωπο τι δωσει λεφτα τι δεν δωσει για μενα το ιδιο ειναι.... αν ειμαι τυχερη κ με ακουτε..... τα φιλια μουυυυυ!!!!!

ωραια ολα αυτα περι τσαμπα γενικοτερα , οτι οι γατες δεν εχουν τιμη κτλ (ρομαντικο , ομορφο, αλλα επικυνδινο για τη διασφαλιση της ιδιας της γατας) αλλα εμενα το μονο που μου δειχνουν και μου επαληθευουν ειναι οτι ο ελληνας δεν εχει διαπαιδαγωγηθει ακομη και φυσικα δεν εχει εξικοιωθει με την ιδεα του κατοικιδιου γενικοτερα.:(
και αυτοδεν ειναι απλα λυπηρο αλλα και αποκαρδιοτικο οταν λεγονται τετοια πραγματα απο ανθρωπους που εχουν κατοικιδια και εχουν μια αλλη φιλοσοφια απο ανθρωπους που κλοτσαν ζωα και ριχνουν φολες.
δυστηχως ολη αυτη η ολη αυτη η πεπηθηση ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ ειναι που εχει συμβαλει σημαντικα στη κατασταση των αδεσποτων στην ελλαδα δυστηχως δεν μπορεις να βασιζεσαι στην καλη θεληση καποιου , πρεπει να εχει και καποιες προυποθεσεις .
εγω ποτε μου δεν θα εδινα για υιοθεσια ενα γατι σε ενα τσαμπαντζη . πως θα ημουν σιγουρη οτι θα το εμβολιαζε? και θα το στειρωνε ?αν δεν ηταν σε θεση καν να το μεταφερει ασφαλη και σωστα.
Στα πλαισια του crash test που κανω για ολα τα φιλοζωικα σωματεια στην ελλαδα και τις στεγες γενικοτερα, οταν συνομιλω με τους υπευθυνους της καθε στεγης για το αν θα ηταν δοκιμο σε καθε υιοθεσια να εδινε ο αναδοχος γονιος ενα συμβολικο ποσο για να μπορεσει και η στεγη ν φροντισει καλυτερα τα ζωα της ,ολοι μου απαντησαν το ιδιο πραγμα, κανενας ελληνας σε αυτον τον αιωνα δεν θα εδινε ουτε πεντε ευρο συμβολικα για να υιοθετησει ενα ζωακι απο στεγη.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ

βεβαια υπαρχουν και λαμπρες εξαιρεσεις , ενας ελληνογερμανος πχ υιοθετησε μια γατουλα απο μια στεγη και εδωσε ενα σημαντικο ποσο
ενας ελληνοαυστραλος νομιζω που υιοθετησε ενα σκυλακι στη τζια επεισης θεωρησε σωστο να δωσει κατι.
και αποτι ξερω ηρθε με λουρακι και οδηγο προετοιμασμενος...
οπως θα επρεπε να κανουμε ολοι οταν υιοθετουμε ζωακια.

φυσικα υπαρχουν και αλλοι πολλοι που σκεφτονται ετσι αλλα
ειναι η εξαιρεση
και οχι ο κανονας.

ας αισιοδοξησουμε λοιπον για την επομενη γεννια μηπως ειμαστε τυχεροτεροι.:/:

1ον- Το ότι κάποιος δεν διατίθεται να πληρώσει για να υιοθετήσει ένα ζωάκι δε σημαίνει ότι είναι τζαμπατζής.

2oν- Ακόμα κι αν κάποιος πληρώσει για να πάρει ένα ζωάκι, αυτό δεν προϋποθέτει ότι θα το φροντίσει. Απόδειξη τα πολλά καθαρόαιμα που παρατάνε κατά καιρούς στους δρόμους. Η αγορά ενός ζώου δε συνεπάγεται τον εμβολιασμό/στείρωση/ασφαλή μεταφορά περισσότερο από ότι η υιοθεσία του δωρεάν.

3ον- Δεν μου φαίνεται ρομαντική η άποψη ότι τα ζώα δεν ανήκουν σε κανέναν, και ότι δεν πρέπει να πωλούνται. Αντίθετα, η πώληση των ζώων πιστεύω πως είναι πράξη κυνική και μάλιστα η νύξη ότι ακόμα και ένα 'συμβολικό' ποσό συμβάλλει στη διασφάλιση της καλής μεταχείρισης του ζώου μου φαίνεται τουλάχιστον αφελής. Άλλο οι εισφορές στη στέγη και άλλο οι υιοθεσίες...

4ον- Αισιοδοξώ πως στην επόμενη γενιά, σαν άνθρωποι, όχι σαν Έλληνες, αλλά σαν είδος, θα έχουμε εξελιχθεί αρκετά ώστε να αναγνωρίζουμε πως η πώληση έμψυχων όντων είναι δουλεμπόριο, και μάλιστα του χειρίστου είδους, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ζωάκια που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντισταθούν. Και δε μιλάω για τις στέγες περίθαλψης ζώων, όπου ΠΡΕΠΕΙ να συνεισφέρουμε, επειδή λειτουργούν με γνώμωνα τη βοήθεια άτυχων ζώων, αλλά γενικότερα, για pet shops, εκτροφείς και λοιπά, που λειτουργούν με γνώμωνα το κέρδος και την ικανοποίηση του ψώνιου μας.

θα πληρωνα ευχαριστως για την νοσηλεια ή την φιλοξενια μιας αδεποτης ατυχης γατουλας ,
και δεν θα πληρωνα ποτε και για κανενα λογο για να αγορασω ενα ζωο. κατα τη γνωμη μου μονο τα αντικειμενα ειναι/θα επρεπε να ειναι προς πωληση κ οχι τα εμψυχα.
πιστευω οτι οι ζωοφιλοι θα επρεπε να ειναι περισσοτερο υπερ των υιοθεσιων παρα των αγορων. ειναι κατι θλιβερο κ οσο συνεχιζουμε να το υποστηριζουμε αγοραζοντας,δεν θα σταματησει ποτε.

Αλλο ο συμβολισμος κ ο συμβολισμος εδω στην ελλαδα υπαρχει! ο σκυλος οπως κ να το κανεις ειναι φυλακας κ ο αντρας μου εχει 5 κυνηγοσκυλα τα κουλουκακια που δινει σε γνωστους γιατι τυχενει να εχουμε γνωστους κυνηγους μας δινουν μια συμβολικη τιμη κ το λενε για το καλο του ιδιοκτητη κ εγω που ειμαι γατου κ για να αποκτησω την γατα βιρμανιας που εψαχνα πανω απο 2 χρονια πληρωσα 800 ευρω κ η καταληξη ηταν να μου το πατησει 1 γ@μν φορτηγο που εμπενε σε αδιεξοδο δρομο.... δεν κλαιω για τα λεφτα την γουσταρω πολυ αυτην την ρατσα κλαιω για το ζωντανο που μεγαλωσα στην αγκαλια μου μα κ παλι θα εκλαιγα αν δεν την αγοραζα δηλ αν μου την χαριζανε τι θα ελεγα? -α παλι καλα που μου την χαρισανε?????? εεε οχι π ο τ ε
δεν θα κρινω καποιον που πουλαει καλα το κανει εγω θα κρινω καποιον το τι κανει μετα που θα παρει το ζωντανο ασχετα αν το αγορασει η οχι!!!

Παιδιά, νομίζω ότι οι τσαμπατζήδες που αναφέρεται η Αβάνα δεν είναι αυτοί που αρνούνται να πληρώσουν για να πάρουν ένα ζωάκι, είναι αυτοι που ξινίζουν οταν πρόκειται να πληρώσουν για αυτο. Αυτοι που δεν θέλουν να αγοράσουν γατοφόρο, τσιγγουνεύνται τον κτηνίατρο και την στείρωση ή προτιμούν να παρατήσουν το ζώο τους στο δρόμο παρά να πληρώσουν πανσιόν.

Σε υποδείγματα οπως αυτό της στέγης στο Βερολίνο που πήγε ο Αλέξανδρος αναφέρεται η Αβάνα. Ένα ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ποσό στο καταφύγιο για να πάρεις το ζωάκι, με το οποίο δείχνεις οτι σέβεσαι την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών που το μάζεψαν και το φρόντισαν μέχρι να το πάρεις εσύ σπίτι. Ένα ποσό που εκφράζει την ευαισθησία και την φιλοζωία αυτού που θα το υιοθετήσει.

Αλλά όπως ήδη είπα εδώ δεν βλέπουν πολλοί τα πράγματα έτσι.

Παιδιά, νομίζω ότι οι τσαμπατζήδες που αναφέρεται η Αβάνα δεν είναι αυτοί που αρνούνται να πληρώσουν για να πάρουν ένα ζωάκι, είναι αυτοι που ξινίζουν οταν πρόκειται να πληρώσουν για αυτο. Αυτοι που δεν θέλουν να αγοράσουν γατοφόρο, τσιγγουνεύνται τον κτηνίατρο και την στείρωση ή προτιμούν να παρατήσουν το ζώο τους στο δρόμο παρά να πληρώσουν πανσιόν.

Σε υποδείγματα οπως αυτό της στέγης στο Βερολίνο που πήγε ο Αλέξανδρος αναφέρεται η Αβάνα. Ένα ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ποσό στο καταφύγιο για να πάρεις το ζωάκι, με το οποίο δείχνεις οτι σέβεσαι την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών που το μάζεψαν και το φρόντισαν μέχρι να το πάρεις εσύ σπίτι. Ένα ποσό που εκφράζει την ευαισθησία και την φιλοζωία αυτού που θα το υιοθετήσει.

Αλλά όπως ήδη είπα εδώ δεν βλέπουν πολλοί τα πράγματα έτσι.

ΑΠΛΑ με καλυψες:up::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back