yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Aπ οτι φαινεται ουτε που σου περναει απο το μυαλο οτι καποιος μπορει να εχει προβλημα και να ενοχλειται και να βηχει να κοκκινιζουν τα ματια του και να αισθανεται οτι πνιγεται.. δεν τιθεται θεμα συμβιβασμου τιθεται θεμα πραγματικότητας αμα σε πειραζει σε πειραζει πως να το κανουμε δεν αλλαζει αυτο.Και καθόλου μόνος του δεν καταληγει κανεις εγω αντιθετα απο τοτε που το παραδεχτηκα και δεν καταπιεζω τον εαυτο μου να καθεται σε μερος που δεν αισθανεται καλα απεκτησα πολλους φιλους κυριως μη καπνιστες ευτυχως ( χεχεχε)κι ετσι εχω μονο την μόλυνση που τουλαχιστο δεν μυριζει...Μεοσουςκαπνιστες ειμασταν πραγματικά φιλοι σεβονται το προβλημα μου και βρισκουμε λυσεις με οσους δεν το καταλαβαινουν δεν νομιζω οτι μπορω να ειμαι φιλη στη φιλία το βασικοτερο ειναι ο σεβασμόςAnima, αν και θεωρούμαι ακόμη "μικρή", έχω υπάρξει φανατική αντικαπνίστρια, όμως επειδή όσο δίκαιο κι αν ένιωθα ότι είχα, κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα να επιβάλλω στον άλλον τον "αντικαπνιστικό" νόμο μου ή να καταλήγω μόνη μου. Μέχρι τα 18 μου δεν είχα βάλει τσιγάρο στο στόμα μου και ας είχα δύο γονείς καπνιστές. Ωστόσο, οι σχέσεις μου ήταν καπνιστές και αν δεν έδειχνα θέληση συμβιβασμού -όσο και αν ήξερα ότι αυτό με μειώνει γιατί στο κάτω κάτω, δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι καπνιστές να επιβάλλουν το κακό που κάνουν στον εαυτό τους και στους άλλους- θα έμενα μόνη μου! Δεν μπορείς να πείσεις εύκολα έναν καπνιστή να το κόψει ή να το περιορίσει ακόμη, εφόσον ο ίδιος δεν το πάρει απόφαση.
Όταν ακούω άτομα σαν τη φίλτατη Anima να μιλάνε για το κάπνισμα λέω από μέσα μου "Θεέ μου, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καπνίσει ποτέ!". Δεν τους υποτιμώ με αυτό, κάθε άλλο, τους θαυμάζω! Γιατί κι εγώ δεν καπνίζω μανιωδώς, ωστόσο ούτε μπορώ να βγάλω το τσιγάρο 100% από τη ζωή μου. Απλώς, είναι δύσκολο να πας αποτελεσματικά τόσο ενάντια στο ρεύμα. Αναγκαστικά, απομονώνεσαι και περιθωριοποιείσαι.
Όταν πριν 2 χρόνια περίπου έκανα σχέση με τον τωρινό μου σύντροφο, ενώ κάνπιζα κιόλας, είχα φρικάρει μαζί του, γιατί εκείνος είχε ως συνήθεια το κάπνισμα οπουδήποτε, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο! Εγώ μόνο πχ στο τζάκι, στο μπαλκόνι, στον απορροφητήρα, και στο αυτοκίνητο σπάνια, ποτέ δεν είχα λερώσει το τασάκι, γιατί σιχαίνομαι τη μυρωδιά που αφήνει το τσιγάρο... Ωστόσο, αναγκάστηκα να υποχωρήσω και να συμβιβαστώ, και δε θεωρώ ότι "έριξα" τον εαυτό μου ή τον έβαλα υπό, γιατί ως καπνίστρια κατανοώ τον εθισμό ενός "βαρβάτου" καπνιστή. Και απλώς φροντίζω να αερίζω και να καθαρίζω συχνά μέσα στη μέρα τα τασάκια.... Αυτό είναι όλο!
Θεωρώ υπερβολή να μην έρθεις στη συνάντηση, επειδή κάποιες είναι κανονικές έως μέτριες καπνίστριες.... Το ακούω και μου φαίνεται λες και ζεις σε έναν άκαπνο πλανήτη!! Και το λέω από τη σκοπιά ότι μέχρι τα 18 μου και ενδιάμεσα διαστήματα μηνών μέχρι τώρα αυτά τα 4 χρόνια, έχω υπάρξει μη καπνίστρια.... Μην είμαστε και τόσο υπερβολικοί...
Η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, καλώς ή κακώς, απαιτεί πολλών ειδών συμβιβασμούς. Το ξέρω ότι δεν είναι, αλλά καλό θα ήταν να θεωρήσουμε το κάπνισμα σαν ένα "κουσούρι" με το οποίο συμβιβάζεται κάποιος ως ένα βαθμό, προκειμένου να απολαμβάνει την καλή παρέα, τη συζήτηση και την κοινωνικότητα... Μια στάθμιση αγαθών είναι όλα σ'αυτή τη ζωή.
Υ.Γ. Mia_m σε ποια περιοχή μένεις; Εγώ συμφωνώ για Καμάρα, απλώς θα έρθω με αυτοκίνητο μέχρι τα πανεπιστήμια (κι εκεί θα το αφήσω) γιατί μένω Θέρμη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος

Υπάρχει ένας παιδότοπος που έχει χώρο για έξω με σόμπες για ζέστη και καλό αερισμό θέλετε να κανονίσουμε για εκεί ούτως ή άλλως σερβίρουν και καφέ και εκεί;!!!!
Raisa
Περιβόητο μέλος
νομίζω ότι όλα τα κορίτσια που καπνίζουν είπαν ότι θα το μετριάσουν και δεν είναι πρόβλημα και στο κάτω κάτω βρισκόμαστε και διαλέγουμε όλες μαζί το μαγαζί που θα κάτσουμε τι λέτε για αύτό; ας βρούμε επίτέλους μία λύση που δεν θα αποκλεισει κανένα από την παρέα μας και θα βρεθούμε για να γνωριστούμε και να περάσουμε καλά και σίγουρα βρε κορίτσια δεν θα βρεθούμε και σε τεκέ σε καφετέρια για καφεδάκι θα πάμε και υπάρχουν μαγαζια που δεν έχουν πολύ καπνό θα την βρούμε την άκρη....![]()
Ακριβώς έτσι σκέφτομαι και γω...
Εξάλλου τι την έχουμε την μάγισσα στην παρέα...θα κάνεις τα μαγικά σου και κάτι θα βρεθεί

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Ακριβώς έτσι σκέφτομαι και γω...Εξάλλου τι την έχουμε την μάγισσα στην παρέα...θα κάνεις τα μαγικά σου και κάτι θα βρεθεί
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης καλή μου!!!
θα τα πούμε όπως και να έχει!!!!
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Anima, αν και θεωρούμαι ακόμη "μικρή", έχω υπάρξει φανατική αντικαπνίστρια, .................
Aγαπητή μου Julian,
δεν κατάλαβα καλά γιατί απευθύνθηκες σε μένα από όλες τις αντικαπνίστριες, αλλά μια που το έκανες πέρνω την ελευθερία να απαντήσω:
Κοίτα, εγώ άρχισα το κάπνισμα στα 19 μου από αμηχανία στο φοιτητικό εστιατόριο .... Μετά σιγά-σιγά έγινα καπνίστρια ώσπου, αφού πλέον είχα αποκτήσει και τα δύο παιδιά μου -με διακοπές καπνίσματος στην κύηση και τη γαλουχία- μια ωραία μέρα έκανε "κλικ" και σκέφτηκα: ε, όχι δεν θέλω να είμαι εξαρτημένη! και δεν άγγιξα το μισοτελειωμένο πακέτο πάνω στη βιβλιοθήκη για χρόνια... Στο μεταξύ ήρθαν δύσκολοι καιροί και πιο δύσκολοι καιροί κι ακόμη πιο δύσκολοι καιροί και το τσιγαράκι μια πονηρή εύκολη παρηγοριά έμπαινε κι έβγαινε στη ζωή μου... Μετά από χρόνια και πάλι το έκοψα για πολύ-πολύ καιρό. Ωσπου αισθάνθηκα αρκετά δυνατή και τόλμησα να κάπνιζω σπάνια κανένα τσιγαράκι πολύ ελαφρύ όταν ήμουν με παρέα... Ωστόσο η εξάρτηση παραμόνευε εκεί. Λίγο-λίγο, πότε το στρες της δουλειάς - και κυρίως αυτό- πότε η ευγένεια μιας γραμματέως "μα παρακαλώ πάρτε όποτε θέλετε, εδώ θα τα αφήνω.." από το τίποτε έφτασα κάποια στιγμή τα 7. Σήμερα, ναι, καπνίζω καμιά φορά τα ελαφρά μου (ποιο ελαφρά δε γίνεται) αλλά επίσης συμβαίνει για εβδομάδες να μη βάλω ούτε μισό στο στόμα.
Βλέπεις λοιπόν ...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα κι ο καθένας έχει τη μικρή του ιστορία.
Από την άλλη ο αμερικάνικου τύπου ρατσισμός απέναντι στο κάπνισμα με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη συμπάθεια στους καϋμένους τους καπνιστές. Θεωρόντας ότι ο καθένας μας παλεύει με διάφορα στο μέτρο της δικής του δύναμης και σηκώνει το δικό του σταυρό όπως μπορεί, είμαι εξαιρετικά ανεκτική σε αδυναμίες και ιδιοτροπίες -αν θες- των ανθρώπων ... Γι αυτό είχα δηλώσει από την αρχή ότι εφόσον είμαι εδώ θα έρθω. Απλά, λέω, αν κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να ανεχτούν κάτι (έχουν αλλεργικά ή αναπνευστικά ή ψυχολογικά συμπτώματα), ε, τι να κάνουμε, ελπίζω ότι δε θα μείνουμε σ' αυτή την πρώτη συγκέντρωση!
Πάντως, πιστεύω, ότι με την αφορμή του καπνού θίγουμε στην ουσία ένα μεγάλο θέμα με προεκτάσεις: το θέμα της ανεκτικότητας, το θέμα των ορίων -των δικών μας και των άλλων, το θέμα της αποδοχής του Άλλου και εντέλει και των προκαταλήψεων. Θίγουμε το ζήτημα του άγχους μας γι αυτή την πρώτη συνάντηση με άγνωστα πρόσωπα και του φόβου μας μη δεν πάει κάτι καλά κι απογοητευτούμε. Κάτι επενδύουμε σ' αυτήν τη συνάντηση, αλλοιώς δεν θα μας απασχολούσε τόσο...

Συνεπώς μην ανάγουμε το όλο πράγμα σε ηθικό, προσωπικό ζήτημα. Ας το αφήσουμε ελεύθερο, όποιος μπορεί θα έρθει κι όποιος δεν μπορεί τώρα θα έρθει μια άλλη φορά. Άς χαλαρώσουμε!
Καλό βράδυ!

μαγισσα
Διάσημο μέλος

Συνεπώς μην ανάγουμε το όλο πράγμα σε ηθικό, προσωπικό ζήτημα. Ας το αφήσουμε ελεύθερο, όποιος μπορεί θα έρθει κι όποιος δεν μπορεί τώρα θα έρθει μια άλλη φορά. Άς χαλαρώσουμε!
Καλό βράδυ!

[/quote]Νομίζω ότι δεν θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα χαίρομε που το βλέπεις έτσι και θα χαρώ πάρα πολύ αν τα καταφέρεις και έρθεις να σε γνωρίσω από κοντά....
Είμαστε τόσο ίδιες όλες μας μέσα από την διαφορετικότητα μας που μου αρέσει τόσο πολύ να βλέπω ότι ταυτίζομε πότε με την μία από εσας πότε με την άλλη που αυτό το ανθρώπινο τελικά μωσαικό που δημιουργείτε είναι τόσο εντυπωσιακό που με ξετρελαίνει και μου δημιουργει ακόμη περισσότερο την επιθυμία να σας γνωρίσω όλες σας από κοντά.....

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

. Ετοιμαστείτε γιατί ψιλιάζομαι ότι έρχεται και η ώρα μας
Οπότε συναντήσεις στις πλατείες
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Anyway, σαν "καπνήστρια" δηλώνω ότι θα κάνω το πολύ 2-3 τσιγάρα εκείνη τη μέρα,στην τελική και να μην καπνίσω καθόλου καλό θα μου κάνει! (Το βάζω σε αυτάκια γιατί καπνίζω μόνο όταν βγαίνω για καφέ, περίεργες συνήθειες!!!)
Επίσης να συμφωνήσω με την Yasmin, αν ο άλλος έχει πρόβλημα πρέπει να το σεβαστούμε! Εγώ που έχω άσθμα κανονικά δεν πρέπει να πλησιάζω καπνό ούτε για πλάκα
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

Ευχαριστώ παιδια για την κατανόηση το εκτιμώ απίστευτα και θα χαρω πολύ να σας ξαναδωΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ παιδια για την κατανόηση το εκτιμώ απίστευτα και θα χαρω πολύ να σας ξαναδω
Αστιεύεσαι?! Την προϊγούμενη φορά καθόσουν και δίπλα μου, σε είχα πνίξει λίγο με το τσιγάρο

Ήταν η πρώτη φορά,που νιώθεις μια αμηχανία,την επόμενη δεν θα καπνίσω πολύ,έως και καθόλουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

........( χωρίς λογια...)... εεε φταιω κι εγω που δεν ειχα πει τίποτα...καλα να παθω..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος

παντως τωρα ενα φουγαρο λιγοτερο θα ειναι σε αυτη τη συναντηση ,μιας και εκεινο το ΣΚ εκτος απροοπτου ,θα ειναι εκεινο που τελικα θα κατεβουμε Αθηνα
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν πειράζει δεν χανόμαστε!
μαγισσα
Διάσημο μέλος
........( χωρίς λογια...)... εεε φταιω κι εγω που δεν ειχα πει τίποτα...καλα να παθω..
Και εσύ βρε Ασημίνα βρήκες την πιο άκυρη γωνία να καθήσεις.....Από την άλλη μεριά στην γωνία την δική μας ούτε η μαμα της Μελινας ούτε η Νικη ούτε η Νάνσυ ούτε εγώ καπνίζαμε και εδύ έκατσες στις θέσεις με τις καπνίζοντες!!!!! Any way τώρα θα το φροντίσουμε και δεν θα είναι τόσο δύσκολα τα πραγματα και θα περάσουμε μία χαρά!!!!!

LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
ΟχιΔηλαδή δεν θα σ'έχουμε στην παρέα μας
Δεν πειράζει δεν χανόμαστε!
θα ειμαι Αθηνα εκτος απροοπτου εκεινι το ΣΚΗταν να κατεβω η στις 16 η στις 23...αλλα εχω τα γεννεθλια μου στις 16 και ειπα να μεινω εδω...εκτος αν οργανωσω κανα μινι παρτυ στα γρηγορα εκεινη την ημερα στο σπιτι μονο για γατοφιλες-ους...

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εμ μαγισσα τετοια ωρα που ηρθα οπου βρηκα θεση ηταν...την αλλη φορα καλύτερα
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Καλή ιδέα το παρτυ....
Εμ μαγισσα τετοια ωρα που ηρθα οπου βρηκα θεση ηταν...την αλλη φορα καλύτερα
Μην ανυσηχείς και την άλλη φορά που θα έρθεις θα ξέρω και θα σου έχω κρατήσει την πιο άκαπνη θέση για σένα!!!

Κορίτσια, ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω! Το ότι βάζω μια προσφώνηση στην αρχή του post μου δε σημαίνει ότι έχω προσωπικό πρόβλημα ή οτιδήποτε με το άτομο το όνομα του οποίου προσφωνώ.... αντιθέτως, δηλώνω ότι αφορμώμαι από το δικό του post !
Λυπάμαι που πάλι παρεξηγήθηκα....
Με όσα είπα δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω τους μη καπνιστές... Γι'αυτό και έλεγα ότι υπήρξα κι εγώ αντικαπνίστρια κλπ... Απλώς, εξέφρασα τη δική μου άποψη περί "ορίων" κλπ (είμαι απόλυτα σύμφωνη με τα λεγόμενα της Anima, πολύ εύστοχα τα όσα έγραψε)
Νομίζω πως το θέμα των ορίων είναι εντελώς υποκειμενικό και σχετικό... Καθένας κάνει τις δικές του σταθμίσεις και επιλογές και δεν μπορεί να κατηγορείται γι'αυτό.
Όσον αφορά για αυτά που λέει η Yasmin, έχω να πω πως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν αναφερόμουν σε ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΥΣ ανθρώπους στο κάπνισμα!!!
Αναφερόμουν απλώς σε ΜΗ καπνιστές. Αν κάποιος είναι αλλεργικός και μου το δηλώσει φυσικά και είναι σεβαστή η κατάστασή του. Είναι θέμα υγείας! Αλλά η φυσική ενόχληση (τσούξιμο ματιών, τάση δύσπνοιας κλπ) που νιώθουν ΟΛΟΙ από τον καπνό του άλλου (γιατί τη νιώθουν καπνιστές και μη! συμπεριλαμβανομένης και της γράφουσας), γνώμη μου είναι ότι μπορεί να "μπει στην άκρη" προκειμένου να απολαύσει κανείς κάτι άλλο. Αν νιώθει πάλι κάποιος ότι προτιμά να μην ενοχλείται, είναι δική του και σεβαστή και πάλι επιλογή!
Κλείνω το θέμα του καπνίσματος, που όντως είναι μεγάλο και σοβαρό, απλώς ήθελα να προσπαθήσω να λύσω την παρεξήγηση.... δεν είναι ωραίο κάποια συγκεκριμένα άτομα να "πυροβολείτε" τον άλλον, που με ήπιο και φιλικό ύφος λέει τη γνώμη του, μόνο και μόνο επειδή λέει κάτι που σας εξοργίζει εξαιτίας προσωπικών προηγούμενων ή έστω.... προσωπικών ζητημάτων που έχουμε όλοι μας και είναι κατά κάποιο τρόπο θέματα "μην αγγίζετε, πονάει"!!
Yasmin και Anima, επαναλαμβάνω, δεν έχω τίποτα μαζί σας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool