μαγισσα
Διάσημο μέλος
Αυτό που εννοουσα ειανι οτι σε μερικους χωρους υπαρχει καλός εξαερισμος ακι ειναι ανεκτο για λιγη ωρα αλλα αν εχεις και δίπλα σου καπνιστη η καπνιζουν πολλοι η κατασταση γινεται αφόρητη.
Αρα η λυση του να καθισουμε μαζι οι μη καπνιστες και διπλα οι καπνιστες και να μην καπνισουν σαν τρελοι ειναι μια μεση λυση εαν το μερος εχει καλο εξαερισμο.
Πληροφοριακά το αλλο που κανω συχνα με φιλους καπνιστες ειναι να πηγαινουμε σε μερη με σομπες εξω οποτε ουτε κρυωννουμε κι αυτοι καπνιζουν ανετα , το τριτο ειναι να παμε σε μερος που δεν καπνιζουν αλλα αυτο δεν τους αρεσει και το τριτο να βρισκομαστε το καλοκαιρι ( δεν το κανω συχνα) και το τεταρτο σε σπιτα να ειμαστε ολοι μαζι και να βγαινουν στο μπαλκονι. Για τις καφετεριες προτιμαμε την λυση που ανεφερα. Αν λοιπον και καφετερια εκει εχει καλο εξαερισμο οπως λετε και κανουμε τη λυση με τα τραπεζια και εχετε λιγο μετρο θα ειναι χαρα μου να ερθω...δεν εχω κατι μ τους καπνιστες αλλο εκτος του τσιγαρου και σας βρισκω συμπαθεστατες απλα εχω προβλημα γι αυτο και εφυγα πολυ νωρις την προηγουμενη φορα.
Εγώ όπως είπα και πριν δεν καπνίζω οπότε δεν έχω και πρόβλημα και σίγουρα θα κοιτούσα για κάτι που δεν θα μαζευε πολύ καπνό για να μπορούμε να είμαστε εντάξει τώρα για καφέ απόγευμα και έξω Φεβρουάριο μήνα έστω και με σόμπες το βλεπω λίγο δύσκολο θα κοιτάξω να βρω χώρο με τον καλυτερο εξαερισμό!!!! αυτό το είχα πει από την αρχή.....θα την βρούμε την άκρη καλή θέληση να υπάρχει και όλα θα γίνουν.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ και επαυξάνω για τον cappuccino!!!
Το κακό είναι ότι μετακομίζω και είμαι σε κρίση ... περισσότερο απ'ότι συνήθως...
Ελπίζω να τα καταφέρω να έρθω μέχρι τότε...
Φεύγεις απ' το κέντρο, Γιάννα μου; Μόνη μου θα μ' αφήσετε εδώ πάνω;;;

Ελπίζω πάντως να είναι λίγο μεγαλύτερο και πιο βολικό εκεί που πας, γιατί αν θυμάμαι καλά, έλεγες ότι είσαι στριμωγμένη με τόσα ζώα στο μικρό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Φεύγεις απ' το κέντρο, Γιάννα μου; Μόνη μου θα μ' αφήσετε εδώ πάνω;;;
Ελπίζω πάντως να είναι λίγο μεγαλύτερο και πιο βολικό εκεί που πας, γιατί αν θυμάμαι καλά, έλεγες ότι είσαι στριμωγμένη με τόσα ζώα στο μικρό.![]()
Μάλλον πιο κοντά σου θα είμαι τώρα Μαρινάκι...κι ελπίζω να είμαστε καλύτερα γιατί από στιγμή σε στιγμή γεννάμε κιόλας...
Θέλω πολύ να μπορέσω να έρθω στη συνάντησή μας πραγματικά, έχουμε πολλά να πούμε

Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άντε, "Καλή ευκολία", και για τη γέννα και για τη μετακόμισή σας. Η αδεσποτούλα που μάζεψες είναι, ε;Μάλλον πιο κοντά σου θα είμαι τώρα Μαρινάκι...κι ελπίζω να είμαστε καλύτερα γιατί από στιγμή σε στιγμή γεννάμε κιόλας...
Θέλω πολύ να μπορέσω να έρθω στη συνάντησή μας πραγματικά, έχουμε πολλά να πούμε![]()
Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθώ τις διαβουλεύσεις για τον τόπο της συνάντησης. Άντε κορίτσια όπου πείτε. Η Μαρίνα κι εγώ είμαστε οι μόνες στο κέντρο οπότε θα σας ακολουθήσουμε αν δεν προκύψει τίποτα έκτακτο.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Ναι ναι το καημένο έχει γίνει μια μπαλλίτσα.Σ'ευχαριστώ για τις ευχές κι ελπίζω να τελειώσει σύντομα το άγχος αυτό γιατί στο τέλος θα γεννήσω εγώ πριν τη γάτα. Κοντεύω να σκάσω. Όταν συναντηθούμε θα σας φέρω και φωτογραφίες με τα ζουζούνια!
Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθώ τις διαβουλεύσεις για τον τόπο της συνάντησης. Άντε κορίτσια όπου πείτε. Η Μαρίνα κι εγώ είμαστε οι μόνες στο κέντρο οπότε θα σας ακολουθήσουμε αν δεν προκύψει τίποτα έκτακτο.
Τελικό σημείο θα είναι η πλατεία Ευόσμου τώρα έχει μείνει να βρούμε την καφετέρια αλλά μέσρι τις 24 θα ξέρουμε θα μάθεις πάντως έκλεισε για Εύοσμο.....
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
:cry::cry::cry::cry:
-------------------------
Eίμαι πολύ περίεργη πως θα πάει αυτή η συνάντηση. Είναι σίγουρα δύσκολο για έναν παντελώς άκαπνο να πάει σε "τεκέ". Και είναι ένα ζήτημα το γιατί να υπομείνει ο άκαπνος τον καπνό και όχι οι καπνιστές τη στέρηση.
Τι να πω! Κανένας δεν μπορεί να επιβάλει στον άλλον κάτι δυσάρεστο ούτε να τον κρίνει γι αυτό... Οπότε μας βλέπω όλες μαζί ίσως το καλοκαίρι.
Καλό βράδυ!
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Eίμαι πολύ περίεργη πως θα πάει αυτή η συνάντηση. Είναι σίγουρα δύσκολο για έναν παντελώς άκαπνο να πάει σε "τεκέ". Και είναι ένα ζήτημα το γιατί να υπομείνει ο άκαπνος τον καπνό και όχι οι καπνιστές τη στέρηση.
Τι να πω! Κανένας δεν μπορεί να επιβάλει στον άλλον κάτι δυσάρεστο ούτε να τον κρίνει γι αυτό... Οπότε μας βλέπω όλες μαζί ίσως το καλοκαίρι.
Καλό βράδυ!
Νομίζω πως τελικά όλοι είπαμε πως θα βρεθεί μία λύση εγώ θα κοιτάξω να βρώ και τον χώρο που θα αερίζεται όσο καλυτερα γίνεται και οι καπνίστριες της παρέας υποσχέθηκαν να καπνίζουν λιγότερο...... Λίγη καλή θέληση χρειάζεται και όλα θα γίνουν!!!!
Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν
- Προτιμώ να μην είμαι πλέον σε χώρους με πολύ καπνό, άλλωστε ο κύριως λόγος που το έκοψα ήταν το γεγονός ότι μου προκαλούσε δύσπνοια και δεν μπορούσα να βουτάω σε καμία περίπτωση στη θάλασσα. Αποφάσισα λοιπόν να το κόψω γιατί ήθελα να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου έστω θυσιάζοντας αυτή την απόλαυση, οι άλλες που έχανα ήταν σημαντικότερες.
- Το να επιβληθεί σε ένα καπνιστή να μην καπνίσει απλά του σπάει τα νεύρα και το κάνει να καπνίζει πολύ περισσότερο απ'οτι το έχει ανάγκη.
- Νομίζω πως όλοι μπορούμε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας προκειμένου να συνυπάρξουμε για λίγες ώρες στιν ίδιο χώρο. Δε νομίζω πως για έναν μη καπνιστή είναι τρομερό το να βρεθεί σε χώρο καπνιζόντων, δεδομένου ότι ζούμε σε μια πόλη με υψηλούς δείκτες ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Επίσης δε νομίζω πως οι καπνιστές δε θα καταφέρουν να περάσουν καλά αν αντί για 15 τσιγάρα σε 3 ώρες κάνουν μόνο 5, άλλωστε θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντα θέματα να συζητήσουμε οπότε θα απορροφηθούν.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Θα μιλήσω σαν μία πρώην μανιώδης καπνίστρια.
Λοιπόν
- Προτιμώ να μην είμαι πλέον σε χώρους με πολύ καπνό, άλλωστε ο κύριως λόγος που το έκοψα ήταν το γεγονός ότι μου προκαλούσε δύσπνοια και δεν μπορούσα να βουτάω σε καμία περίπτωση στη θάλασσα. Αποφάσισα λοιπόν να το κόψω γιατί ήθελα να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου έστω θυσιάζοντας αυτή την απόλαυση, οι άλλες που έχανα ήταν σημαντικότερες.
- Το να επιβληθεί σε ένα καπνιστή να μην καπνίσει απλά του σπάει τα νεύρα και το κάνει να καπνίζει πολύ περισσότερο απ'οτι το έχει ανάγκη.
Πιστεύω πως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα. Στην Ελλάδα αμφιβάλω αν υπάρχει χώρος αποκλειστικά μη καπνιστών πλην των...Starbucks που αν κανονισετε να πάμε εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να έρθω γιατί αυτό το μαγαζί είναι μια ελεεινη αμερικανιά με αηδειαστικό καφε...και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναπατησω εκεί το πόδι μου όταν γύρισα από Αμερική... Τι να κάνουμε ψυχικά τραύματα είναι αυτά...
- Νομίζω πως όλοι μπορούμε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας προκειμένου να συνυπάρξουμε για λίγες ώρες στιν ίδιο χώρο. Δε νομίζω πως για έναν μη καπνιστή είναι τρομερό το να βρεθεί σε χώρο καπνιζόντων, δεδομένου ότι ζούμε σε μια πόλη με υψηλούς δείκτες ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Επίσης δε νομίζω πως οι καπνιστές δε θα καταφέρουν να περάσουν καλά αν αντί για 15 τσιγάρα σε 3 ώρες κάνουν μόνο 5, άλλωστε θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντα θέματα να συζητήσουμε οπότε θα απορροφηθούν.
Γιάννα μου δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου δεν γουστάρα τα αμερικάνικα πρότυπα δεν καπνίζω αλλά για λίγες ώρες μπορω να αντέξω τον καπνό και στο κάτω κάτω ας κάνουμε λιγη υπομονή για να βρεθούμε και να περάσουμε καλά...... Εξάλου ξέρω ότι τα κορίτσια που καπνίζουν ειπαν ότι θα είναι πιο συντηρητικές με τα τσιγάρα.....
Αντε μωρέ τώρα ας μην το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα....θα την βρούμε την άκρη..Πάντως μια χαρά το τοποθέτησες όπως πάντα μωρό μου Ευγε.....

Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
1) Η Julian που είπε ...."Ωστόσο, δε με πειράζει ιδιαίτερα και να μην καπνίσω. "
2) Eγώ που πρότεινα και το έξω με σόμπες, και το μη καπνιστών (όπου απλώς να έχω πρόσβαση σε έξοδο για να βγαίνω να καπνίζω-διότι, ναι, είμαι εξαρτημένη)
3) Η Raisa που πρότεινε δύο τραπέζια -καπνιστών και μη-
πράγμα το οποίο δέχεται η Υasmin:
Αρα η λυση του να καθισουμε μαζι οι μη καπνιστες και διπλα οι καπνιστες και να μην καπνισουν σαν τρελοι ειναι μια μεση λυση εαν το μερος εχει καλο εξαερισμο.
Πληροφοριακά το αλλο που κανω συχνα με φιλους καπνιστες ειναι να πηγαινουμε σε μερη με σομπες εξω οποτε ουτε κρυωννουμε κι αυτοι καπνιζουν ανετα
Ειλικρινά, νομίζα ότι ήμασταν σε καλό δρόμο και δεν βλέπω γιατί να το ξανασυζητάμε.
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Kι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχεται το θέμα. Δηλωμένες καπνίστριες σ' αυτό το θεματάκι ως τώρα είμαστε 3: [Δεν τα βάζω με την σειρά, ούτε με παράθεση διότι ακόμα να μάθω, η άχρηστη, πώς γίνεται η πολλαπλή]
1) Η Julian που είπε ...."Ωστόσο, δε με πειράζει ιδιαίτερα και να μην καπνίσω. "
2) Eγώ που πρότεινα και το έξω με σόμπες, και το μη καπνιστών (όπου απλώς να έχω πρόσβαση σε έξοδο για να βγαίνω να καπνίζω-διότι, ναι, είμαι εξαρτημένη)
3) Η Raisa που πρότεινε δύο τραπέζια -καπνιστών και μη-
πράγμα το οποίο δέχεται η Υasmin:
Πληροφοριακά το αλλο που κανω συχνα με φιλους καπνιστες ειναι να πηγαινουμε σε μερη με σομπες εξω οποτε ουτε κρυωννουμε κι αυτοι καπνιζουν ανετα
Ειλικρινά, νομίζα ότι ήμασταν σε καλό δρόμο και δεν βλέπω γιατί να το ξανασυζητάμε.
και βέβαια Μαρίνα μου τελείωσε το θέμα στον Ευοσμο την Κυριακή τώρα να βρούμε την ώρα και το που το κοιτάζω και θα σας το πω μόλις είμαι σίγουρι για το καλύτερο!!!!! Μην ανυσηχείς καθόλου.....

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
και μαζευω συνεντευξεις και απο τα δυο στρατοπεδαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Βλέπω όμως ότι το θέμα του τσιγάρου επικρατεί αρκετά! Ρε παιδιά ηρεμίστε λίγο, εσείς οι μη καπνιστές, δεν λέω καλά κάνετε,αλλά αν είναι έτσι μη βγαίνεται απ'το σπίτι,τα καυσαέρια που εισπνέουμε όλη μέρα,ακόμα και στον ύπνο μας πως θα τα σταματήσουμε???
Desdemona
Διάσημο μέλος
Αχ τι γλυκόΚυριακές το παίρνει ο father και κάνει βόλτες τη μάνα μου

Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Γιαννα μου επιτρέπεις να παρω τα λεγομενα σου ως συνεντευξη απο μια πρωην καπνιστρια??? Ειμαι μέλος στην οργάνωση nosmoke.grκαι μαζευω συνεντευξεις και απο τα δυο στρατοπεδα
Κανένα πρόβλημα αν και θα μπορούσα να σου πώ πολύ περισσότερα επί του θέματος μια και σ'ενδιαφέρει.

Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ τι γλυκό![]()
Ναι, το ερωτευμένο ζεύγος

Ακούς εκεί,αντί να δείνουν το αμάξι σε μένα να αλλωνήσω λίγο...

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος

Όταν ακούω άτομα σαν τη φίλτατη Anima να μιλάνε για το κάπνισμα λέω από μέσα μου "Θεέ μου, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καπνίσει ποτέ!". Δεν τους υποτιμώ με αυτό, κάθε άλλο, τους θαυμάζω! Γιατί κι εγώ δεν καπνίζω μανιωδώς, ωστόσο ούτε μπορώ να βγάλω το τσιγάρο 100% από τη ζωή μου. Απλώς, είναι δύσκολο να πας αποτελεσματικά τόσο ενάντια στο ρεύμα. Αναγκαστικά, απομονώνεσαι και περιθωριοποιείσαι.
Όταν πριν 2 χρόνια περίπου έκανα σχέση με τον τωρινό μου σύντροφο, ενώ κάνπιζα κιόλας, είχα φρικάρει μαζί του, γιατί εκείνος είχε ως συνήθεια το κάπνισμα οπουδήποτε, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο! Εγώ μόνο πχ στο τζάκι, στο μπαλκόνι, στον απορροφητήρα, και στο αυτοκίνητο σπάνια, ποτέ δεν είχα λερώσει το τασάκι, γιατί σιχαίνομαι τη μυρωδιά που αφήνει το τσιγάρο... Ωστόσο, αναγκάστηκα να υποχωρήσω και να συμβιβαστώ, και δε θεωρώ ότι "έριξα" τον εαυτό μου ή τον έβαλα υπό, γιατί ως καπνίστρια κατανοώ τον εθισμό ενός "βαρβάτου" καπνιστή. Και απλώς φροντίζω να αερίζω και να καθαρίζω συχνά μέσα στη μέρα τα τασάκια.... Αυτό είναι όλο!
Θεωρώ υπερβολή να μην έρθεις στη συνάντηση, επειδή κάποιες είναι κανονικές έως μέτριες καπνίστριες.... Το ακούω και μου φαίνεται λες και ζεις σε έναν άκαπνο πλανήτη!! Και το λέω από τη σκοπιά ότι μέχρι τα 18 μου και ενδιάμεσα διαστήματα μηνών μέχρι τώρα αυτά τα 4 χρόνια, έχω υπάρξει μη καπνίστρια.... Μην είμαστε και τόσο υπερβολικοί...
Η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, καλώς ή κακώς, απαιτεί πολλών ειδών συμβιβασμούς. Το ξέρω ότι δεν είναι, αλλά καλό θα ήταν να θεωρήσουμε το κάπνισμα σαν ένα "κουσούρι" με το οποίο συμβιβάζεται κάποιος ως ένα βαθμό, προκειμένου να απολαμβάνει την καλή παρέα, τη συζήτηση και την κοινωνικότητα... Μια στάθμιση αγαθών είναι όλα σ'αυτή τη ζωή.
Υ.Γ. Mia_m σε ποια περιοχή μένεις; Εγώ συμφωνώ για Καμάρα, απλώς θα έρθω με αυτοκίνητο μέχρι τα πανεπιστήμια (κι εκεί θα το αφήσω) γιατί μένω Θέρμη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool