Τώρα κατάλαβα πού πήγαινε η σπόντα της Raisa!

Δε θέλω να εμπλακώ σε τυχόν προσωπικό θέμα μεταξύ της Yasmin και της Raisa (που εύχομαι να μην υπάρχει),
Δεν υπάρχει σίγουρα από πλευράς μου, δε θα μπορούσε άλλωστε μιάς και τη yasmin την είδα για πρώτη φορά!
δε θεωρώ λιγότερο φιλόζωο κάποιον άνθρωπο που αγαπάει πράγματι τις γάτες και δεν τις θεωρεί απλώς μέρος της διακόσμησης στο σπίτι του
Σίγουρα δεν ανήκω σ' αυτούς, άλλωστε, πριν πάρω γάτα ράτσας πέρασαν από τα χέρια μου άπειρες αδέσποτες "κεραμιδόγατες"!!!
Ένας φιλόζωος που έχει γάτες αρκετό διάστημα, που τις αγαπάει και που
δεν έχει ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο το κέρδος και μέσο του την απάτη, δεν κάνει κάτι παράνομο ούτε ανήθικο ούτε αντιδεολογικό (σε σχέση με την ιδεολογία της φιλοζωίας) κατά τη γνώμη μου.
Σας πληροφορώ, και όποιος έχει ιδέα θα καταλάβει, ότι δεν βγάζεις κέρδος από όλη την ιστορία ως ιδιώτης, τα έξαδά σου βγάζεις (φάρμακα, ειδικές τροφές, εμβόλια, στείρωση, pedigree) Όσοι έχουν γάτες μπορούν να υπολογίσουν τα έξοδα αυτά επί 5 ή 6 γάτες!!!
Θα ήθελα, τέλος, να ρωτήσω από απορία μου και μόνο τη Yasmin, δύο πράγματα:
1)
Πώς μπορεί να είναι τόσο απόλυτη σε αυτό το θέμα, ενώ η ίδια είχε (και έχει από ό,τι κατάλαβα) ακόμη περσικές γάτες!
2)
Γιατί είναι τόσο αντίθετη σε εν γένει εμπορικές πράξεις με αντικείμενο τα ζώα, τη στιγμή που ένα επίσημο σωματείο έχει υποχρεωτικά εμπορική μορφή και, αν και μη κερδοσκοπικό, προϋποθέτει κίνηση κεφαλαίου και διαφόρων ειδών συναλλαγές. Επίσης, ο δεύτερος άντρας της παρέας στη συνάντηση είχε τονίσει στον Ε τα περί χρηματοδότησης του σωματείου από το δήμο.
Οπότε, τι είναι πιο "business" ? Το να αφήνεις τη γάτα σου να γεννάει και να πουλάς κάτι που ούτως ή άλλως σου κοστίζει σα διαδικασία και έχεις επενδύσει σ'αυτό χρόνο και χρήμα ή το να διοργανώνεις σωματείο με αναζήτηση ιδιωτικών πόρων από φιλόζωους, με marketing προώθηση + αναζήτηση δημοτικών πόρων;
Σίγουρα ο φιλοσοφία είναι διαφορετική... τα μέσα όμως, είναι στην κρίση σας πώς χαρακτηρίζονται στην εκάστοτε περίπτωση.