zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Olio μου είναι ένας γατούλης 4 μηνών, που από πολύ μικρός δάγκωνε. Κάτι που επιδεινώθηκε όταν άρχισε να αλλάζει τα δόντια του.
Εκεί που τον βλέπεις να κάνει πατουσάκια στον κούκλο του για να κοιμηθεί, εκεί τον ξαναβλέπεις να γίνεται ξαφνικά θηρίο ανήμερο, να γκρινιάζει γιατί δεν ξέρει με τι να ασχοληθεί ( τον παίζω όσο μπορώ, γιατί πάλι θέλει να συμπεριλάβει και το δάγκωμα στο παιχνίδι, παρ΄όλο που το αποτρέπω) και να δαγκώνει συνεχώς.
Το βράδυ αν κοιμηθεί μαζί μου, ξυπνάει και πάνω από τις κουβέρτες με δαγκώνει σε όλο μου το σώμα και ιδίως στα δάχτυλα των χεριών και στα πόδια!

Τον έχω μαλώσει και πολύ τελευταία είναι η αλήθεια, γιατί έχει τρελλαθεί τελείως. Πηδάει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και πάνω σε τρόφιμα, πάνω στην ηλεξτρική κουζίνα ( και φοβάμαι μην καεί) και ανεβαίνει επάνω στο γυάλινο τραπέζι σαλονιού, που σε λίγο δεν θα αντέχει το βάρος του.
Του λέω επιτακτικά " κάτω" και δεν ακούει με τίποτα πια...
Έχει και διάρροια και τον κυνηγάω συνεχώς να τον σκουπίσω γιατί πασαλίβεται και θα μου λερώσει τον τόπο και γενικά του σκουπίζω τα πόδια όταν πάει τουαλέτα, γιατί δεν θέλω να πατάει μετά στους καναπέδες και στο κρεβάτι μου...και μετά με δαγκώνει πάλι.

Το απόγευμα μου γλύστρισε και βγήκε στο δρόμο και χώθηκε κάτω από τα αυτοκίνητα. Πέθανα μέχρι να τον βγάλω από εκεί. Ούτε τις λιχουδιές του δεν ήθελε, που κάνει σαν τρελλός γι΄αυτές!

Η γιατρός μου είπε ότι μπήκε σε περίοδο, προ οίστρου.

Το βασικό είναι ότι θυμώνει συνεχώς που δεν τον αφήνω να κάνει πράγματα και ξεσπάει στα χέρια μου και στα πόδια. Παρ΄όλο που τον λατρεύω, με κούρασε πάρα πολύ αυτή η κατάσταση να μην μπορώ να τον χαιδέψω καν και να μου ορμάει συνεχώς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Δεν νομιζω οτι σε δαγκώνει από θυμό αλλά μέσα στην τρέλα του να παίξει, όπως κάνουν τα γατάκια μεταξύ τους.
Εγώ στην θέση σου θα το σκεφτόμουν να του πάρω παρεούλα σε αντίστοιχη ηλικία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν νομιζω οτι σε δαγκώνει από θυμό αλλά μέσα στην τρέλα του να παίξει, όπως κάνουν τα γατάκια μεταξύ τους.
Εγώ στην θέση σου θα το σκεφτόμουν να του πάρω παρεούλα σε αντίστοιχη ηλικία
Μην το λες, μην το λες...
Μόλις δεν τον αφήσω να κάνει κάτι, έρχεται ύπουλα-ύπουλα και δαγκώνε1 μια στα γρήγορα ( όπως προλάβει) και τρέχει γρήγορα να φύγει...

Είναι εκδικητικός γάτος, αλλά με κάνει και γελάω κιόλας αυτή η εικόνα.
Μόνο τα σημάδια στα χέρια με θυμώνουν.
Δεν γίνεται να πάρω άλλο γατί για 3 λόγους. 1ον οικονομικοί λόγοι. Ο Olio, ακόμη έχει κάνει μόνο το 1ο εμβόλιο να φανταστείτε, γιατί δεν αδειάζουμε από αντιβιώσεις, διάρροιες, την ψώρα ( έγινε καλλιέργεια και έχει ψευδομονάδα στα αυτιά του)...όλο στην γιατρό είμαστε και όλο έξοδα.
2ον αν θα φύγω μόνιμα για Βόλο, το σπίτι μου είναι διαμέρισμα και 42 μόνο τετραγωνικά, με ένα μόνο μπαλκόνι. Και το βασικότερο, είναι καινούριο. Θα μου διαλύσουν τα πάντα και δεν θα το αντέξω αυτό.
3ον, είδα τον γάτο μου να είναι χαρούμενος μόνο όταν βρέθηκε μέσα στα χωράφια και έτρεχε και σκαρφάλωνε στα δέντρα και έπαιζε με άλλες γάτες και δεν θέλω να τον κλείσω στο διαμέρισμα. Η φύση της γάτας είναι για έξω και αν ανέβω επάνω, θα τον αφήσω στη μάνα μου στα χωράφια, παρ΄όλο που θα μου λείπει αφάνταστα.
Με ενδιαφέρει όμως να είναι χαρούμενος και όχι δυστυχισμένος και περιορισμένος σε ένα διαμέρισμα, για να ικανοποιώ εγώ την δική μου ανάγκη για τη συντροφιά ενός ζώου.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Χα,οριστε τι κανει ο Σειριος οταν ειναι θυμωμενος:μούτρα:
Χαχαχαχα.....άπαιχτος ο Σείριος!!!!!

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου είχες δώσει και να ξέρεις τις τηρώ.
Δεν έχω κάτι να φτιάξω στον εαυτό μου!!!
Όποιου η γάτα δηλαδή έχει άγρια ένστικτα, έχει πρόβλημα ψυχιατρικό ο ιδιοκτήτης;

Ε, ας μην τα ανάγουμε όλα στην ψυχολογική πλευρά τους, ιδίως όταν παρεμβαίνει και η φύση.
Δεν μπορώ να περιορίσω το γατάκι στο σπίτι και να μην το βγάζω στη βεράντα και στην αυλή ( όπου πηγαίνω κι εγώ) γιατί κλαίει συνεχώς.
Ειδικά όταν ήμουν στο νοσοκομείο τι θα έπρεπε να κάνω κατά τη γνώμη σου; Να τον κλειδώσω μια βδομάδα μέσα στο σπίτι να λαλήσει μόνο του;
Μια χαρά ήταν στην αυλή. Και ούτε το έσκασε.
Εχθές πήδηξε την ώρα που περνούσα σίτα στα κάγκελα της βεράντας. Τώρα πλέον είναι ΟΚ και δεν του πολυαρέσει που δεν βρίσκει κενό, για να βγει.
aretha
Περιβόητο μέλος
δεν ισχύει.Όποιου η γάτα δηλαδή έχει άγρια ένστικτα
Ένα γατάκι 4 μηνών που δαγκώνει, δεν έχει "άγρια ένστικτα", επιδεικνύει απλώς τη συμπεριφορά που είναι αναμενόμενη και φυσιολογικότατη για την ηλικία του.
Καλό θα είναι επίσης να διευκρινιστεί ότι το δάγκωμα δεν είναι ένδειξη θυμού, ούτε γίνεται για λόγους εκδίκησης. Τα μικρά γατάκια δαγκώνουν επειδή παίζουν. Όταν έχουν παρέα άλλα γατάκια δαγκώνουν το ένα το άλλο, όταν είναι μόνα τους δαγκώνουν τα παιχνίδια τους ή τον άνθρωπο που τα "παίζει".
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εγώ θα σου συνιστούσα να κάνεις λίγη υπομονή. Να τον επιβραβεύεις με χάδια όταν κάθεται ήσυχος ή όταν κάνει αυτό που θέλεις, προσέχοντας να μην υπερβείς το όριο που θα τον ενοχλήσει. Μια καλή μέθοδος είναι να τον ξεθεώνεις στο παιχνίδι επί περίπου μία ώρα πριν πας για ύπνο. Πέφτει και κοιμάται σαν το τούβλο και σ' αφήνει στην ησυχία σου.
Επίσης, όσο είναι μικρός ακόμα, καλό είναι το μπαλκόνι σου να έχει σίτα για να μην ορμήσει σε κανένα πουλί κι έχουμε κι άλλα. Εγώ μένω στον 4ο και δεν τον άφηνα καθόλου να βγει στο μπαλκόνι λόγω της μούρλας του!

Τώρα μερικές ιδέες για τιμωρίες. Φυσικά, ποτέ δεν πρέπει να σηκώνουμε χέρι στο γατί. Όταν ο Beeb έκανε κάτι κακό (ζημιά, επίθεση στην Άσπρη και λοιπές ταρζανιές), τον έπαιρνα χωρίς να μιλάω και τον έκλεινα για 10-15 λεπτά στο μπάνιο μέχρι να ηρεμήσει. Επίσης, όταν εγώ ήθελα να κοιμηθώ κι αυτός ήθελε να... διαλύσει το σπίτι, τον έκλεινα έξω απ' την κρεβατοκάμαρα. Το πρωί τον έβρισκα καθισμένο απ' έξω, να κοιτάζει την πόρτα και να περιμένει πότε θα του ανοίξω.
Τέλος, μην πέφτεις στην παγίδα να βλέπεις το γατί σαν ένα "θυμωμένο ζώο". Δες το καλύτερα σαν ένα ζωηρό αγοράκι-- αυτό είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα!

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Ένα γατάκι 4 μηνών που δαγκώνει, δεν έχει "άγρια ένστικτα", επιδεικνύει απλώς τη συμπεριφορά που είναι αναμενόμενη και φυσιολογικότατη για την ηλικία του.
Καλό θα είναι επίσης να διευκρινιστεί ότι το δάγκωμα δεν είναι ένδειξη θυμού, ούτε γίνεται για λόγους εκδίκησης. Τα μικρά γατάκια δαγκώνουν επειδή παίζουν. Όταν έχουν παρέα άλλα γατάκια δαγκώνουν το ένα το άλλο, όταν είναι μόνα τους δαγκώνουν τα παιχνίδια τους ή τον άνθρωπο που τα "παίζει".
Αρέθα τα άγρια ένστικτα δεν τα εννοώ επιθετικά όπως είναι πχ. σε μια τίγρη. Δεν το διευκρίνησα καλά. Εννοώ ότι είναι στη φύση της να δαγκώνει, ακόμη και αν είναι όπως τα λες, που μάλλον αυτό θα είναι, γιατί όταν έχει άλλα γατάκια δεν ασχολείται μαζί μου, ούτε με δαγκώνει.
Αν δάγκωνε μαλακά δεν θα είχα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δαγκώνει πολύ!!!

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι φυσιολογικόνα αντιδρά, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Το σπίτι που πήγα ήταν μέσα στα χωράφια και τον άφησα και πηγαινοέρχοταν.
Πέρασε πολλές αλλαγές τελευταία και όντως έχει γίνει διαολάκι.
Τον λατρεύω όμως ότι και να μου κάνει.

Σκέφτομαι να του πάρω και ένα λέιζερ, τώρα που θα βγω για ψώνια. Ότι μπορεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον του το παίρνω για να παίζουμε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μην ξεχνάς όμως ότι τώρα αλλάζει και δόντια!Αν δάγκωνε μαλακά δεν θα είχα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δαγκώνει πολύ!!!![]()

Δίνε του να δαγκώνει καλαμάκια (του φραπέ). Εκτονώνεται μια χαρά.
Το λέιζερ που λες, είναι πολύ καλή ιδέα. Εγώ δεν έχω, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα από πολλούς γατόφιλους.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Μην ξεχνάς όμως ότι τώρα αλλάζει και δόντια!
Δίνε του να δαγκώνει καλαμάκια (του φραπέ). Εκτονώνεται μια χαρά.
Λες ε...;
Μέχρι που το συζήτησα με την κτηνίατρο και του πήρα κρίκο σιλικόνης για μωρά για να μασουλάει, αλλά τον φοβάται!
Μάλλον θα του μυρίζει κάτι για να μην τον θέλει, τι να πω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
η συνηθέστερη αντίδρασή μου είναι το "τι κάνεις εκεί ρε;" οπότε σταματάει για λ΄γιο και με γλύφει με το ύφος είμαι καλό παιδί μαμά, και αμέσως μετά συνεχίζει ακάθεκτος.... καιι ξανάν και ξανά... όταν γίνετι πολύ επιθετικός αυτό που κάνω είναι να τον κρατάω στην αγκαλιά μου με τρόπο ώστε να μη μπορεί να με δαγκώσει. να μην μπορεί να κουνηθεί. για κανά πεντάλεπτο... ή να τον βάζω στη γατοφόρο του για λίγο.... όταν ΄τον αφήνω μετά (και στις δύο περιπτώσεις) είναι θιγμένος και πάει στη γωνία και γλύφεται.....
ιβανα
Επιφανές μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
ο.... όταν ΄τον αφήνω μετά (και στις δύο περιπτώσεις) είναι θιγμένος και πάει στη γωνία και γλύφεται.....
Εμένα πάλι ψάχνει τρόπο να με ξαναδαγκώσει ή έστω να με "χτυπίσει" με το χεράκι του και να φύγει σφαίρα να πάει να κρυφτεί...

Κι όταν το σκέφτομαι γελάω με την επιμονή του και τη "διαβολοσύνη" του...
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Κατά 99,9% με τα καλαμάκια θα κάνει πάρτυ! Ελάχιστα γατιά αντέχουν να τα αγνοήσουν. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.Λες ε...;Μέχρι που το συζήτησα με την κτηνίατρο και του πήρα κρίκο σιλικόνης για μωρά για να μασουλάει, αλλά τον φοβάται!
Μάλλον θα του μυρίζει κάτι για να μην τον θέλει, τι να πω.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
γι αυτο καμια φορα δεν ειναι μονο θεμα ιδιοκτητη η συμπεριφορα της γατας αλλα και θεμα της ιδιας της γατας..δεν εχουν ολες τον ιδιο χαρακτηρα. !!
Πες τα Ιβάνα, γιατί μέχρι που μου κάναν το ψυχολογικό μου πορτραίτο για να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά ενός μωρούλι γατιού. Τι να πω...

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Σωστό αυτό!καμια φορα δεν ειναι μονο θεμα ιδιοκτητη η συμπεριφορα της γατας αλλα και θεμα της ιδιας της γατας..δεν εχουν ολες τον ιδιο χαρακτηρα. !!
prince
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool