mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
τα 5 πρώτα χρόνια της ζωής τους τρώγανε φρισκις( όταν είμασταν φοιτήτριες) μετά ρόιαλ κάνιν ξηρά τροφή και κονδέρβες γκουρμέ (κυρίως ο Δίας)..... τί να πώ.....
έκανε εγχείρηση πρίν απο 15 μέρες περίπου και το αφαιρέσανε... σήμερα βγήκε η βιοψία. ο γιατρός είπε οτι είναι πολύ επιθετικό και θα εξελιχθεί γρήγορα (μάλλον το κατάλαβε απο τα αποτελέσματα της βιοψίας, τα οποία είναι σχεδόν ίδια με της Ήρας) ... μετά την εμπειρία μου και με την Ήρα δεν θα του ξαναέκανα εγχείρηση (όπως αποφάσισε και η αδερφή μου).... είναι άδικος κόπος....το χειρότερο είναι οτι δεν σου δίνουν ελπίδα....
Γαμώτο! Πώς γίνεται αυτό???Και οι 2? Και μάλιστα την ίδια περίοδο? Πολύ περίεργο αυτό πραγματικά..
Κουράγιο και υπομονή σας εύχομαι..
Πάνω που πήγαινες να ηρεμήσεις και εσύ μετά την Ήρα και τώρα......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sophiak
Νεοφερμένο μέλος
Το Φρούλι μου είναι 6 ετών. Παρουσίασε ένα ογκάκι στο πάνω μέρος της ωμοπλάτης, πήγαμε στον ιατρό και στις 27/03 αφαιρέσαμε 2 ογκάκια που είχαν εμφανιστεί. Η Βιοψία έδειξε Ινοσάρκωμα με σχόλιο: Η συγκεκριμένη νεοπλασία ήταν μέτρια διαφοροποιημένη, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υποτροπών και λιγότερο μεταστάσεων.
Ο Γιατρός το καθάρισε εκτεταμένα αλλά μου είπε οτι το 65% το ξαναεμφανίζουν σε 6 μήνες με 12 μηνες...
Ερώτηση 1η: Να της κάνω εμβόλια φέτος? Διάβασα στο διαδύκτιο οτι ευθύνονται και αυτά!!
Ερώτηση 2η: Υπάρχει περίτπωση να μην ξαναεμφανιστεί το ινοσάρκωμα και αν ξαναεμφανιστεί ξανά χειρουργείο?
Θεωρώ οτι είναι πολύ μικρή και έχουμε ελπίδες...Περιμένω δικές σας εμπειρίες...
Ευχαριστώ
Σοφία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sophiak
Νεοφερμένο μέλος
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσωπικά στο γατάκι με το ινοσάρκωμα θα έκανα στο εξής πολύ σπάνια εμβολιασμό και καθόλου εμβόλια που σχετίζονται με ινοσάρκωμα (λευχαιμίας, λύσσας)
Περαστικά του!!!
vasgial
Νεοφερμένο μέλος
Η Μασκα κοιμαται και ζει στο σπιτι αλλα αρκετες ωρες της μερας τις περναει εκτος σπιτιου. Ειναι σχεδον τεσσαρων ετων και της κανω το εμβολιο της λευχαιμιας απο την αρχη. Για λυσσα δεν εχω κανει ποτε και ουτε προκειται. Η λευχαιμια ομως για τις γατες που βγαινουν εκτος σπιτιου ειναι απο τις πρωτες αιτιες θανατου μαζι με το εϊτζ.
Οταν εχασα την Μινου δεν υπηρχε το εμβολιο της λευχαιμιας. Το γατι ποναγε απιστευτα. Δεν θα ξεχασω ποτε το κλαμα της που απο την μια σε τρομαζε, γιατι ηταν τελιως αποκοσμο, και απο την αλλη σου ραγιζε την ψυχη. Ο γιατρος μας ειχε δωσει ενεσεις buscopan για να της απαλυνουν τον πονο. Μετανιωνω που δεν εδωσα ενα γρηγορο τελος στην μικρη μου αλλα μεχρι τελευταια στιγμη δεν πιστευα οτι θα εφευγε ετσι.
Τωρα πλεον μετα απο τοσο χρονια και βλεποντας τα πραγματα πολυ διαφορετικα εβαλα τα πραγματα σε μια ζυγαρια και απο οσα διαβασα και ακουσα απο γιατρους κατεληξα στο οτι για τις γατες που βγαινουν και εκτος σπιτιου, το εμβολιο ειναι μονοδρομος γιατι ειναι πολυ περισσοτερες οι πιθανοτητες να προσβληθει απο λευχαιμια παρα να παρουσιασει σαρκομα. Το κανω καθε χρονο και ελπιζω....
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστω για την απάντηση. Και γω εκεί πήγαινα στον μη εμβολιασμο. <<εχω και αλλη μια γατούλα το Μητσάκι. Να της κάνω εμβόλια φέτος?? Τα κάνω όλα by the book και το κορίτσι μου έπαθε το ινοσάρκωμα και η γειτόνισσα εχει έναν γάτο 13 ετών που δεν τον έχει πάει ποτέ για εμβόλια και ειναι υγιειλεστατος!!! Εχω μπλοκάρει....
εγώ προσωπικά δεν θα του έκανα εμβόλια.... και ειδικά σε περίπτωση που είναι μέσα στο σπίτι! το έχω πεί πολλές φορές οτι στην δική μου περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα εμβολίων καθώς της λύσσας και της λευχαιμίας δεν τα κάναμε ποτέ ούτε στην Ήρα ούτε στον Δία. ζούσαν μαζί τόσα χρόνια δεν τρώγανε συνεχώς και τα 2 τις ίδιες τροφές αλλά εμφανίστηκε..... ο Δίας προς το παρών είναι καλά, έχει ξαναβγάλει βέβαια αλλά η απόφασή μας είναι να μήν το πειράξουμε... καθώς ο κίνδυνος της μετάστασης ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλος.... προς το παρόν όλα καλά
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειναι ασχημο να χανεις το ζωακι σου. Η λευχαιμια ομως για τις γατες που βγαινουν εκτος σπιτιου ειναι απο τις πρωτες αιτιες θανατου μαζι με το εϊτζ.
Τωρα πλεον μετα απο τοσο χρονια και βλεποντας τα πραγματα πολυ διαφορετικα εβαλα τα πραγματα σε μια ζυγαρια και απο οσα διαβασα και ακουσα απο γιατρους κατεληξα στο οτι για τις γατες που βγαινουν και εκτος σπιτιου, το εμβολιο ειναι μονοδρομος γιατι ειναι πολυ περισσοτερες οι πιθανοτητες να προσβληθει απο λευχαιμια παρα να παρουσιασει σαρκομα. Το κανω καθε χρονο και ελπιζω....
πιστεύω οτι έχεις δίκιο, οι γάτες που ζούν και εκτός πρέπει να προφυλάσσονται διαφορετικά καθώς διατρέχουν πολύ μεγαλύτερους κινδύνους...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγώ προσωπικά δεν θα του έκανα εμβόλια.... και ειδικά σε περίπτωση που είναι μέσα στο σπίτι! το έχω πεί πολλές φορές οτι στην δική μου περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα εμβολίων καθώς της λύσσας και της λευχαιμίας δεν τα κάναμε ποτέ ούτε στην Ήρα ούτε στον Δία. ζούσαν μαζί τόσα χρόνια δεν τρώγανε συνεχώς και τα 2 τις ίδιες τροφές αλλά εμφανίστηκε..... ο Δίας προς το παρών είναι καλά, έχει ξαναβγάλει βέβαια αλλά η απόφασή μας είναι να μήν το πειράξουμε... καθώς ο κίνδυνος της μετάστασης ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλος.... προς το παρόν όλα καλά
Ήταν αδέρφια η Ήρα και ο Δίας;
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ήταν αδέρφια η Ήρα και ο Δίας;
όχι, τους γεννητικούς παράγοντες τους αποκλείουμε. έχω γράψει κάποια πράγματα για την τροφή τους, τις συνήθειές τους σε προηγούμενο post.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αν θες..ενημερωσε μας.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο Ζουπάκο μας τα κατάφερε! αφαιρέθηκε, αρκετά μεγάλη η τομή αλλά όλα καλά... περιμένουμε να ξυπνήσει και να αναρρώσει. πολύ σημαντικό, η κτηνίατρος - γνωστή της αδερφή μου- πήγε απο το σπίτι για την νάρκωση καθ'οτι ο Δίας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση - αγριεύει και στρεσάρεται πάρα πολύ, αυτό πιστεύω οτι τον βοήθησε πολύ να είναι ήρεμος και καθόλου αγχωμένος!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool