Κάνει η γάτα μου να φάει....;

Απάντηση: Λαχανικά και γάτες

Lol o δικος μου τρωει φασολακια :ρ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tόνος κονσέρβα για γάτα...είναι σωστό;

Η γατουλα μου περα απο ξηρα τρορφη, τρελαίνεται για τονο κονσερβα σε νερο,( χωρις λαδι),, ειναι σωστο για την διατροφη της ??:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Tονος κονσερβα για γατα...ειναι σωστο?

δε νομίζω πως οι κονσέρβες είναι τόσο καλές...:hmm:
αλλά αν της αρέσει μπορείς να της δίνεις πού και πού:hmm:

Απάντηση: Tόνος κονσέρβα για γάτα...είναι σωστό?

Καλησπερα.Καταρχην..εγω μπερδευτηκα λιγο,γιατι στον τιτλο γραφει κονσερβα για γατα,αλλα εδω..λεγοντας κονσερβα τονο σε νερο..μου φαινεται οτι εννοεις για ανθρωπους.
Αν λοιπον εννοεις την κονσερβα του τονου για ανθρωπους,οχι..δεν κανει..λογω αλατιου..κλπ.Βεβαια..μια φορα στο τοσο,σε πολυ αραια διαστηματα,και οχι σε μεγαλη ποσοτητα..δεν νομιζω να ειναι τοσο κακο,σιγουρα παντως οχι σαν κανονικη διατροφη..ουτε σαν συμπληρωμα της.:)

Δες..το εχει και εδω,στην απαγορευμενη λιστα.

Τελευταία επεξεργασία:

εχει τυχει να ξεμεινω απο κονσερβα και να ειναι κυριακη,κι εχω δωσει στον γατο μου τονο σε νερο(ανθρωπινη κονσερβα δλδ)αλλα την επομενη αμεσως αγοραζα τροφη,δε το κανα συστημα δλδ να τρωει τονο,και σαλαμακι εχω ταισει τον γατο,αλλα και παλι μεμονωμενα περιστατικα σου λεω.μια στο τοσο οπως ειπαν και παραπανω δε βλαπτει,αλλα οχι μονο αυτο!

Όλες οι γάτες τρελαίνονται για σαλάμι τόνο κλπ. Καλό είναι να βρεις μια prenium τροφή που να τις αρέσει και να μην τη συνηθίζεις σε λιχουδιές . Υπάρχουν και κάποιες που δε κοστίζουν πολύ όπως η odario. Εγώ μια φορά στις ρωσιδουλες μου ακόμα και τις γατοκονσέρβες τις έχω για περίπτωση που θέλω να επιβραβεύσω ή να δώσω φάρμακο. Αν συνηθίσουν έτσι πολύ σπάνια θα σου πειράξουν σπιτικό φαγητό. ;)

Οι λιχουδιές δεν πειράζουν. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να δίνονται (διαφορετικές λιχουδιές, υγειινές και μη) για να συνηθίζει ο οργανισμός της σε διαφορετικα συστατικά και πρωτεΐνες . Σίγουρα δεν θα πρότεινα να δίνουμε τόνο κονσέρβα σε καθημερινή βάση ούτε ως βασική διατροφή. Τώρα αν φάει μια μπουκιά τόνου 3-4 φορές τον μήνα δεν θα πάθει και κάτι. Εγώ του δίνω μικρές μπουκίτσες bacon, ψητού/βραστού/τηγανητού κρέατος-ψαριού-κοτόπουλου-θαλασσινών, λίγο σαντιγύ με το δάχτυλο (όταν τρώω κάποιο γλύκο), τυρί, γιαούρτι, παγωτό, ψωμί, μηλόπιτα, κονσέρβα σολωμού και ότι άλλο βλέπω να του αρέσει. Αλλά δεν το κάνω καθημερινά και οι ποσότητες δεν ξεπερνουν ένα κέρμα του 1 ευρώ. Με μέτρο δηλαδή μπορείς να δίνεις.
Προσωπικά είμαι ΚΑΤΑ στο να τρώνε συνέχεια το ίδιο και το ίδιο. Τους κάνει κακό και μπορεί στο μέλλον να αναπτύξουν αλλεργία στην τροφή που τρώνε.
Ο δικός μου δεν πειράζει ποτέ σπιτικό φαγητό παρόλο που του δίνω συνέχεια λιχουδιές. Ούτε καν στα ωμά κρέατα που αφήνω έξω δεν ορμάει (τρέφεται αποκλειστικά με ωμά). Αν αφήσω μια μπριζόλα (είτε ωμή είτε ψημένη) στο τραπέζι θα μείνει ανέπαφη. Πιστεύω ότι ισχύει το αντίστροφο. Όταν τους αρέσει κάτι και δεν τους το δίνεις, κάνουν ότι περνάει από τις πατούσες τους να το αποκτήσουν.

Ευχαριστω για τις απαντησεις...αυτη η γατουλα που εχω ειναι συνεχως μεσα στο σπιτι ,,ειναι 8 χρονων,, και τρωει μονο ξηρα τροφη ,,,και τονο χωρις λαδι [ο κλασικος για ανθρωπινη χρηση] τιποτα αλλο ,,,ουτε ψαρια ουτε κρεας ...τιποτα και ποτε οτιδήποτε αλλο . Προσπαθω να τις δινω λιγο ,,,αλλα το τονακι το θελει πολυ!!!!!!!!!
Ποια ξηρα τροφουλα ειναι καλη??? Η γατουλα ειναι στειρωμενη ,,,
Ευχαριστω...Γιαννης

Συνημμένα

• Εικόνα036.jpg
    Εικόνα036.jpg
    50 KB · Εμφανίσεις: 78
  • Εικόνα038.jpg
    Εικόνα038.jpg
    19 KB · Εμφανίσεις: 62

Αμαν...ΘΕΑ ειναι!!!!!!:D
Καθε μερα τονο..ουτε κατα διαννοια!!
Για μενα..η καλυτερη ξηρη τροφη ειναι η acana .Και η origen(ιδιας εταιριας ειναι..και ιδιας φιλοσοφιας-απλα..εχει αρκετες πρωτεινες και δεν συνισταται για γατες με προβλημα στα νεφρα)
Δεν περιεχουν grains,συντηρητικα,βελτιωτικα γευσης....κλπ.Θεωρειται κλασεως καλυτερη απο τις κλασικες κτηνιατρικες(Η origen μαλιστα ..τα τελευταια χρονια βραβευεται ως η καλυτερη ξηρη τροφη για κατοικιδια):)

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση...Αυτες τις τροφες που λες που τις βρισκουμε?? τις εχουν τα pet shops???
Παντως η γατουλα εχει κανει εξετασεις και ολα οτι πρεπει, και ειναι οκ,,...Αλλα καθε πρωι με ξυπναει και παει στο ψυγειο απαιτωντας τονακι....:(

χαχαχααχχαχα...εμ...την εχεις κακομαθει..:hehe::hehe:
Απο κτηνιατρεια κυριως.Πιθανον να υπαρχουν και σε πετ σοπ,αλλα γενικα εγω..δεν παταω το ποδαρακι μου σε πετ σοπ...(ας με συγχωρησουν οι πετσοπαδες..οταν σταματησουν να πουλανε ψυχουλες..και να δινουν φαρμακα χωρις να εχουν αδεια,θα τους καταδεχτω)

Thanks....ναι ειναι οντως καλομαθημενη και και συμφεροντολογα....Θ α προσπαθήσω να την ισορροπήσω διατροφικά αν και δυσκολον ...:redface:

Συνημμένα

• Γιανν.066.jpg
    Γιανν.066.jpg
    129,1 KB · Εμφανίσεις: 97

Αν τις αρέσουν πολύ τα ψάρια μπορείς να παίρνεις φρέσκα και να της δίνεις μια φορά την εβδομάδα (ψητά, βραστά, ώμα, ότι σε βολεύει) σε μικρές ποσότητες. Εναλλακτικά μπορείς να της δίνεις κονσέρβα ψάρι για γάτες. Γενικά τρελαίνονται με τα ψάρια. Δοκίμασε και σαρδέλλες κονσέρβα σε ελαιόλαδο ή νερό για ανθρώπους (αν βρεις για γάτες ακόμα καλύτερα), είναι καλύτερες από τον τόνο (ως προς την περιεκτικότητα τους σε υδράργυρο). Καλό είναι να τρώνε κάπου κάπου ψαράκι.
Είμαι υπερ της άποψης να τους δίνουμε να τρώνε διάφορα, αλλά να μη κάνουμε καταχρήσεις. Ναι ο τόνος βλάπτει αν τρέφεται κάθε μέρα με αυτόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνουμε καθόλου. Τα ίδια ισχύουν και με εμάς... αν τρεφόμαστε μόνο με γλυκά κάποια στιγμή θα αρρωστήσουμε πολύ σοβάρα.
Ισορροπία δεν σημαίνει απαραίτητα να τρώει μόνο ένα είδος τροφής ;)
Εγώ πάντως δεν βλέπω να κάνεις κάτι λάθος στην διατροφή της. Απλά πρόσεχε να μη το παρακάνεις με τον τόνο :P Προσπάθησε επίσης να αλλάζεις μάρκα και είδος τροφής και να μη δίνεις μόνο ένα είδος πρωτεΐνης όπως για παράδειγμα μόνο κοτόπουλο. Δώσε μια μέρα ξηρά, την επόμενη κονσέρβα. Δώσε για 1-2 μήνες κοτόπουλο και μετά άλλαξε το σε γαλοπούλα, αρνί κοκ. Εγώ του δίνω τώρα κοτόπουλο 15 γεύματα την εβδομάδα. 3-4 γεύματα ορτύκι και 2-3 γεύματα σολωμό. Την επόμενη εβδόμαδα θα αντικαταστήσω το κοτόπουλο με πάπια. Όταν τρώνε ποικιλία μαθαίνουν να τρώνε ότι τους βάλεις στο πιάτο και δεν σου κάνουν νούμερα :P

Πολύ όμορφη η γατούλα σου να τη χαίρεσαι! Αν δεν έχει πρόβλημα με τα νεφρά και της αρέσει πολύ το ψάρι, μπορείς να δοκιμάσεις την orijen (six fish), που έχει πολύ ψάρι και είναι πρώτης ποιότητας τροφή. Τα δικά μου αυτήν τρώνε τελευταία και τους αρέσει πολύ! Έχει 80% πρωτεΐνη και 20% φρούτα και λαχανικά. Μπορείς επίσης να παίρνεις λίγο τόνο κατεψυγμένο ή οποιοδήποτε ψάρι, να το βράζεις σε σκέτο νερό και να τα αναμειγνύεις με τις κροκέτες μαζί με το ζουμάκι του για υγρασία. Σε 10 λεπτάκια βράζει. Όσο για orijen και acana μπορείς να δεις τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα ΕΔΩ

Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις, και εγω και η γατα μου η Καρολινα..
:):)

Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς με τον τόνο! Κι εγώ με το που ανοίγω κονσέρβα τόνου ανθρώπινη κάνει σαν τρελή! Δυστυχώς αν δώσεις μια φορά στη γάτα από το δικό σου φαγητό νιαουρίζει κάθε φορά που τρως. Εμένα συνήθισε επειδή της έχω δώσει μερικές φορές από το δικό μου φαγητό και πλεον ακόμη και μαρουλοσαλάτα να τρωω έρχεται να δει και νιαουρίζει αλλά φυσικά δεν τρωει σαλάτα. Απλά είναι περίεργη. Μπορείς αν θες να δοκιμάσεις να της δώσεις φρέσκα ψάρια, θα νιαουρίζει ακόμη περισσότερο πίστεψέ με!!! Και θα σταματήσεις να την λυπάσαι και θα τρώει κάτι που δεν είναι "απαγορευμένη τροφή".

Ευχαριστω για την απαντηση. Η Καρολινα ειναι παραξενη και πολυ επιλεκτικη ,,εδω και 7-8 χρονια που την εχω κοντα μου ,τρωει μονο ξηρα τροφη [διαφορες απλες] ,,και τονο χωρις λαδι που και που, [προσεχω].τιποτα αλλο ,ουτε ψαρι ,πασης φυσεως ,ουτε κρεας ποτε..τιποτε αλλο, ουτε το εχει δοκιμασει,,αρνειται κανονικα...Της αγορασα σημερα τροφουλα ξηρη Acana και της αρεσε πολυ ...ειδωμεν .

:):D

Συνημμένα

• DSC00108.JPG
    DSC00108.JPG
    354,7 KB · Εμφανίσεις: 103

Αν της αρεσε η ακανα..ειναι πολυ θετικο..απο τις καλυτερς ξηρες ειναι..κλασεως ανωτερη..:D
ΥΓ..δεν παιρνω ποσοστα απο ακανα..δεν δουλευω στην ακανα..,δεν εχω καμια σχεση με ολα αυτα...:hehe::hehe::hehe:

Εγώ στα δικά μου δίνω τόνο μια φορά το μήνα από μισή κονσέρβα μετά το μπάνιο που τους κάνω , για να τα καλοπιάσω :)

Τρελαίνονται κυριολεκτικά!

Για να μην προσλαμβάνουν όλο το αλάτι, στραγγίζω τον τόνο από το αλατόνερο και τον ξεπλένω με καθαρό νεράκι οπότε είναι λίγο πιό αθώο.

Η Καρολίνα είναι καρακουκλάρα! Να τη χαίρεσαι!!!

Μην ξαναπαραγγείλετε σουβλάκια από αυτό το σουβλατζίδικο.
Ο δικός μου, όταν παραγγέλνουμε σουβλάκια, έρχεται και χώνει την μουσούδα του μέσα στις μερίδες.
Του κόβω ένα πολύ μικρό κομματάκι και του το δίνω (γύρο ή μπιφτέκι).
Αν πας εκείνη την ώρα να πλησιάσεις το χέρι σου, ακόμα και για να τον χαιδέψεις, γρυλίζει τόσο έντονα, έτοιμος να σε κατασπαράξει και είναι οι μόνες στιγμές που μπορεί να βγάλει νύχια και να επιτεθεί.
Μόλις το φάει (μιλάμε για δευτερόλεπτα βέβαια) είναι σαν προβατάκι και έρχεται και σου γλύφει τα δάκτυλα.
Ψ Υ Χ Α Σ Θ Ε Ν Ε Ι Α Α Α Α Α Α Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχα:D:P:P:P:P:D οντως!:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back