Κάνει να φάει κονσέρβα για ενήλικες γάτες;

tsitsini1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η tsitsini1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 219 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Μπορεί να ακουστεί χαζή η ερώτησή μου, αλλά δεν άντεξα να μην ρωτήσω!
Υπάρχει πρόβλημα το γατάκι μου που είναι 4 μηνών να τρώει περιστασιακά κονσερβούλες για ενήλικες γάτες??:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σε όλους! Μπορεί να ακουστεί χαζή η ερώτησή μου, αλλά δεν άντεξα να μην ρωτήσω!
Υπάρχει πρόβλημα το γατάκι μου που είναι 4 μηνών να τρώει περιστασιακά κονσερβούλες για ενήλικες γάτες??:D
Δεν νομίζω γιατί να πειράζει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ειναι απαραίτητο να πειράζει!! Απλά ρώτησα! Κάπου είπα διαβάσει ότι όσο είναι μικρά πρέπει να τρέφονται με τροφές για γατάκια για να μεγαλώσουν σωστά!! Εγώ πάντως του δίνω και τρελαίνεται!!!

οχι δεν πειραζει, θα παιρνει απλα λιγοτερες θερμιδες. Μπορεις ομως αν θες να συμπηρωνεις την διατροφη με γαλα για γατακια

να ξερεις οτι η whiskas παντως εχει κονσερβες για γατακια. ψαξε τις, ειναι σε συσκευασια των τεσσαρων, και υπαρχουν και σε μερικα μαρκετς οχι μονο σε πετ σοπ. whiskas junior. :)

Προσπάθησε να της δίνεις την κονσέρβα σε μικρές ποσότητες, σαν λιχουδιά η επιβράβευση.Καλύτερα η βασική της τροφή να είναι οι κροκέτες για μικρά γατάκια, για να πέρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξή της.:) Οι κονσέρβες περιέχουν υγρασία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. :)

Οι κονσέρβες περιέχουν υγρασία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. :)
Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Και το ποντίκι ή το πουλί που τρώει η γάτα στη φύση περιέχει υγρασία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του.

Στο θέμα μας τώρα! :) Το ψιψίνι δεν θα πάθει κάτι, αλλά καλύτερο είναι να του παίρνεις τροφές ειδικές για γατάκια όσο καιρό τουλάχιστον είναι στην ανάπτυξη. Μπορείς να του δίνεις τις κονσέρβες ενηλίκων για λιχουδιά.
Αλήθεια, τι είναι το ψιψίνι; Αρσενικό ή θηλυκό;

Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Και το ποντίκι ή το πουλί που τρώει η γάτα στη φύση περιέχει υγρασία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του.

Εγώ εννοούσα ότι η κονσέρβα δεν περιέχει σε μεγάλο ποσοστό τα θρεπτικά συστατικά (πρωτείνες,βιταμίνες, μεταλλικά άλατα κ.α).
Θυμάμαι όταν ήταν μικρή η Μυρτούλα, που τρελλενόταν για κονσέρβα, με συμβούλευε ο κτηνίατρος ότι αν τρώει περισσότερο κονσέρβα θα πρέπει να της δίνω και διατροφικό συμπλήρωμα(βιταμινούχο πάστα).Ενώ με τις κροκέτες δεν θα χρειάζεται.:hmm:
Φυσικά και το πουλί ή το ποντίκι που θα έτρωγε η γάτα, περιέχουν στον οργανισμό τους μεγάλο ποσοστό υγρασίας(όπως το ανθρώπινο σώμα άλλωστε) αλλά έχουν και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά.
Προσωπικά νομίζω ότι είναι το καλύτερο γεύμα για την γάτα, αλλά ανέφικτο για τα κατοικίδια μας με την προσαρμογή τους στον δικό μας τρόπο ζωής. :)

Καλησπέρα! Να το χαίρεσαι το γατουλάκι σου. Τι είναι κοριτσάκι ή αγοράκι?
Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Καλό θα είναι τώρα ιδίως που είναι μικρο να μην του δίνεις άλλα πράγματα πέρα απ΄τις κροκέτες. Αυτές, μάλιστα οταν είναι και για μικρά γατάκια έως 1 έτους, διαθέτουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για την σωστη διατροφή και ανάπτυξη της γάτας.
Τώρα αφου λες ότι τρελαινεται για κονσέρβα, τι να πω περιόρισέ την τουλάχιστον σαν επιβράβευση κι όχι συχνα. Ειναι καλλίτερη η ξηρά τροφή.:D

συγγνωμη ρε παιδια αλλα εχω βαρεθει να ακουω πραγματα που δεν ισχυουν. Ο δικος μου μεγαλωσε/μεγαλωνει με κονσερβες και γαλα για γατακια. Κροκετες τρωει μονο οταν πειναει το βραδυ και την ημερα οταν λειπω. Μια χαρα μεγαλωνει παντως, 6.5kg γατουλης εχει γινει!
Μπορει οι κονσερβες να εχουν περισσοτερο νερο, εχουν ομως πολυ λιγοτερους υδατανθρακες απο τις κροκετες. Εννοειται πως μια γατα που τρεφεται με κονσερβες τρωει μεγαλυτερη ποσοτητα τροφης απο οτι με κροκετες. Επισης οσο περισσοτερο νερο παιρνουν απο την τροφη τους τοσο καλυτερα.

Το ψιψίνι μου είναι ένας αρσενικός γατούλης 5 μηνών περίπου! Πάντως έτσι του δίνω τις κονσέρβες! Σαν δωράκι και όχι ολόκληρες. Μια - μια κουταλίτσα. Κατά βάση τρώει κροκέτες για γατάκια -1 έτους. Αρχισα να του δίνω "δωράκια" όταν εμφάνισε ένα πρόβλημα στο ματάκι του και έπρεπε να του ρίχνω κολύριο 3 φορές την ημέρα. Αυτός φυσικά δεν καθόταν με τίποτα, οπότε κάθε φορά που του έριχνα κολύριο του έδινα και μια κουταλίτσα κονσέρβα! Όπότε το λαίμαργο καθόταν σαν Παναγίτσα να του ρίξω το κολύριο και να φάει!!!
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!! :cat::cat:

Εξώ, να αναφέρω απλά, ότι οι κονσέρβες δημιουργούν πέτρα στα δόντια.
Είναι πολύ πιο νόστιμες απο τις κροκέτες φυσικά... με αποτέλεσμα οι γάτες να θέλουν στο τέλος μονο κονσέρβα...

Αν δεν γίνει καθαρισμός στα δόντια (απο Κτηνίατρο με νάρκωση κλπ κλπ), τα δόντια θα πέσουν... και υπάρχουν και θέματα ουλίτιδας κλπ κλπ.
Δεν ξέρω αν θυμάστε κατι ΣΙΑΜ... 2 και 3 χρονών... ΧΩΡΙΣ Δόντια????:(
Ένας παράγοντας, είναι και η κακή( κονσέρβα μόνο) διατροφή.

Ο καθένας είναι φυσικά υπεύθυνος για την γάτα του, και την τροφή που της δίνει.;)

Julia την πέτρα στα δοντια την δημιουργεί η κροκέτα, ή όταν η γάτα τρέφεται αποκλειστικά με κονσέρβα δημιουργείτε πέτρα γιατί δεν καθαρίζονται τα δόντια μια κ τρώει μόνο μαλακή τροφή;

Η κονσέρβα, σαν κονσέρβα, αφήνει κατάλοιπα στα δόντια και στα ούλα... Τα οποία δεν καθαρίζονται μόνα τους. Ή θα πρέπει μετά απο κάθε γεύμα με κονσέρβα, να βουρτσίζουμε τα δόντια της..(αδύνατο!)

Ή διατροφή με κροκέτες, και όσο το δυνατόν (εώς και καθόλου θα έλεγα εγω:redface:) κονσέρβα.

Οι κροκέτες, σπάνε στο στόμα και καταπίνονται χωρίς να μένουν στα δόντια.;)

Λεπτομέρειες θα μου πείτε... αλλά απο τότε που στειρώνω αδέσποτάκια και δικά μου, που έτρωγαν και απο τα 2, (κονσέρβα και κροκέτες) και είδα τα δόντια τους με ησυχία στην νάρκωση... είδα τί κάνει η χρόνια χρήση κονσέρβας.

Το χειρότερο είναι, ότι ΑΝ την συνηθίσει η γάτα δύσκολα την κόβει.

Όσα τρώνε απο μικρά μόνο κροκέτες η διαφορά είναι τεράστια. (Το βλέπω δηλαδή στα δικά μου...)

Η κονσέρβα, σαν κονσέρβα, αφήνει κατάλοιπα στα δόντια και στα ούλα... Τα οποία δεν καθαρίζονται μόνα τους. Ή θα πρέπει μετά απο κάθε γεύμα με κονσέρβα, να βουρτσίζουμε τα δόντια της..(αδύνατο!)

Ή διατροφή με κροκέτες, και όσο το δυνατόν (εώς και καθόλου θα έλεγα εγω:redface:) κονσέρβα.

Οι κροκέτες, σπάνε στο στόμα και καταπίνονται χωρίς να μένουν στα δόντια.;)

Λεπτομέρειες θα μου πείτε... αλλά απο τότε που στειρώνω αδέσποτάκια και δικά μου, που έτρωγαν και απο τα 2, (κονσέρβα και κροκέτες) και είδα τα δόντια τους με ησυχία στην νάρκωση... είδα τί κάνει η χρόνια χρήση κονσέρβας.

Το χειρότερο είναι, ότι ΑΝ την συνηθίσει η γάτα δύσκολα την κόβει.

Όσα τρώνε απο μικρά μόνο κροκέτες η διαφορά είναι τεράστια. (Το βλέπω δηλαδή στα δικά μου...)
Οπότε είναι πολύ εύκολο να κάνουν κ ουλίτιδα :(
Η διαφορά πάντως είναι τεράστια όχι μόνο για τα δόντια αλλά για την γενικότερη υγεία της γάτας.

Πράγματι,
και για να προλάβω ενδεχόμενη ένσταση, ότι κανονικά τρώνε πουλιά, ποντίκια κλπ κλπ...
να προσθέσω, ότι ΝΑΙ τρώνε. Αλλά όταν είναι ελεύθερα στην φύση....που έτσι και αλλιώς θα ζήσουν 2-5-7 χρόνια??? Το πολύ.
Όπως γίνεται με τα ξαδέλφια τους στην ζούγκλα... Σπάνια θα ξεπεράσουν τα 7 άντε τα 10, και πολλά λέω.

Σήμερα, και με τις συνθήκες που ζούν πλέον οι γάτες... φτάνουν τα 17-20. (ΑΦΥΣΙΚΟ.. αλλά πραγματικό.):hmm:

Ναι, σ αυτό που λές έχεις δίκιο. Και ο κτηνίατρός μου μου έχει πεί οτι καλύτερα η διατροφή να γίνεται με κροκέτες παρά με κονσέρβες. Ξέρεις πόσο ταλαιπωρήθηκα να το μάθω να τρώει ξηρά τροφή?? Γιατί στην αρχή ώς άσχετη του έδινα ΜΟΝΟ κονσέρβα για 1-2 βδομάδες!!! άστα!!!
Τζούλια thanxxxx!!! :)

Ναι, σ αυτό που λές έχεις δίκιο. Και ο κτηνίατρός μου μου έχει πεί οτι καλύτερα η διατροφή να γίνεται με κροκέτες παρά με κονσέρβες. Ξέρεις πόσο ταλαιπωρήθηκα να το μάθω να τρώει ξηρά τροφή?? Γιατί στην αρχή ώς άσχετη του έδινα ΜΟΝΟ κονσέρβα για 1-2 βδομάδες!!! άστα!!!
Τζούλια thanxxxx!!! :)

Τίποτα.:)

Η κονσέρβα είναι για την γάτα όπως η σοκολάτα για μας....
Μακάρι να μπορούσα και εγώ να τρώω μόνο σοκολάτα!!!:rolleyes::rolleyes::up::up:

Τίποτα.:)

Η κονσέρβα είναι για την γάτα όπως η σοκολάτα για μας....
Μακάρι να μπορούσα και εγώ να τρώω μόνο σοκολάτα!!!:rolleyes::rolleyes::up::up:
Και εγώ μακάρι να μπορούσα να τρώω μόνο σοκολάτα, αλλά ούτε εμείς ούτε η γάτες μας είμαστε ο Πήτερ Παν:lol: Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στα καλά εκτροφεία μόνο κροκέτες

Να προσθέσω σ'αυτό που είπε η Julia ότι η μεγάλη διαφορά της κροκέτας με την κονσέρβα είναι οτι με την κροκέτα αναγκάζεται η γάτα να μασάει με τα δοντάκια της και να βάλει σε λειτουργία όλα το μασητικό της σύστημα.
Αναγκαζόντας την γάτα να μασάει τις κροκέτες παράγει περισσότερο σάλιο να κινεί τους μυς που υπάρχουν γύρω από το στόμα κανόντας έτσι μασάζ στα ούλα και απομακρύνοντας την τροφή πολύ ευκολότερα.Και ακόμη με τις μασητικές δυνάμεις που μεταδίδονται μέσο της ρίζας στο παρακείμενο κοκκάλο βοηθάει να διατηρείται η ισορροπία του συστήματος ρίζας-και οστού που υπάρχει γύρω απ'την ρίζα.Αν διαταράσεται αυτή η ισορροπία υποχωρεί η οστική στήριξη γύρω από την ρίζα με αποτέλεσμα να αρχίζει το δόντι της γάτας να κουνιέται.
Και επειδή είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να βουρτσίσεις τα δοντάκια της γάτας σου, κάθε φορά που τρώει κονσέρβα τα υπολείματα που μένουν βοηθούν στην ανάπτυξη της μικροβιακής πλάκας με αποτέλεσμα την φλεγμονή των ούλων, δηλαδή την ουλίτιδα.
Η Μυρτούλα μου από μικρή λάτρευε τις κονσέρβες, ήταν και λίγο τεμπέλα στο μάσημα, με αποτέλεσμα ήδη να έχει σχηματίσει πέτρα στα δοντάκια της.Θέλει δεν θέλει τώρα πρέπει να τρώει και τις ειδικές κροκέτες (Dental της Royal Canin) που είναι και πιο μεγάλες σε μέγεθος και έχουν ειδική σύνθεση για να προλαμβάνουν τον σχηματισμό πέτρας στα δοντάκια της.
Τουλάχιστον να μείνει στάσιμη η κατάσταση της.:hmm:
Ο Αρης ευτυχώς λατρεύει τις κροκέτες και απολαμβάνει να τις μασάει με δύναμη.;)
Julia θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου, κάνοντας τις γάτες κατοικίδια και φροντίζοντας για την σωστή και υγεινή διατροφή τους ,αλλά κάνοντας τους και όλα τα εμβόλια και παρέχοντας τους ιατρική φροντίδα παρατίναμε κατά πολύ τον μέσο όρο διαβίωσης τους.:up::up::up:
Αφου καμιά φορά σκέφτομαι ότι για τον εαυτό μου δεν προσέχω τόσο πολύ ουτέ την υγεία μου ούτε την σωστή διατροφή,όσο της Μυρτούλας και του Αρη!:blink:;):cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back