Κάτι έχει το γατάκι μου

gabbylaki

Νεοφερμένο μέλος

Η gabbylaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
:( Έχω ένα μικρό όμορφο θηλυκό περσικό και άσπρο γατάκι αλλά έχει κάτι στο δέρμα της που με τρομάζει. Η κτηνίτρος που είπε πως είναι μήκυτας μάλλον και πως πρέπει να τβάλω μια αλοιφή. Δεν το είδε όμως από κοντά ώστε να είμαι σίγουρη και φοβάμαι μήπως είναι κάτι άλλο. Σε κάποια σημεία του σώματος της έχει φύγει το τρίχωμα και φαίνεται το δέρμα της και εκείνηη περιοχή έιναι ξερή και κάποια έχυν κάνει και πληγή πάνω. Μήπως ξέρει κανείες αν τελικά είναι μήκυτας ή κάτι άλλο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου συνιστούσα, εφόσον η κτηνίατρος δεν το πρόσεξε -ούτε καν το κοίταξε από κοντά όπως λες-, να επισκεφθείς έναν άλλο κτηνίατρο..
Πιστεύω ότι και οι κτηνίατροι του mycat θα σου απαντήσουν όμως καλύτερα για την ερώτησή σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ti na kano?

Δεν μπορούσε να την δει κτηνίατρος γιατί έφυγα από την Καρσίτσα και εδώ που είμαι επειδή είναι σαββατοκύριακο δεν μπορούσα να την πάω κάπου. Είναι η καλή κτηνίατρος μου αλλά και να μην ήταν κανείς εδώ δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά της... χιχι. Περιμένω μέχρι αύριο. Δεν ξέρω καν και αν υπάρχουν εδώ κτηνίτροι. Είμαι καινούρια εδώ και δεν ξέρω. Πώς να ρωτήσω κτηνίατρο που είπες;

Μπορεί να είναι από ψύλλους, μερικές γάτες το παθαίνουν και από αυτό.
Έχει έρθει σε επαφή με άλλες γάτες ή σκυλιά που μπορεί να μεταφέρουν ψύλλους; Βγαίνει έξω;
Οι 2 από τις 4 αδέσποτες γάτες μου, το παρουσίασαν, πρώτα ο γιος μετά η μάνα. Ο γιατρός χωρίς να δει, μου είπε να βάλω χιπιτάν (στα φαρμακεία) 1 μέρος φάρμακο 9 νερό, σε βαποριζατέρ. Έφυγε μόνο, το τρίχωμα της ουράς τους σε κυκλικό σχήμα, σαν δαχτυλίδι.
Στην μάνα έπιασε και πέρασε. Στον γιο όμως ακόμα τυραννιέμαι. Ο γιατρός είπε να βάλω αμπούλα για ψύλλους και βλέπουμε.

Καλυτέρα να το δει ο γιατρός σου. Εγώ δεν έχω αυτήν την πολυτέλεια, γιατί δεν πιάνονται οι αδέσποτες

Προσπάθησε να μην γράφεις με αγγλικούς χαρακτήρες. Αν έχεις πρόβλημα με τα ορθογραφικά, γράφε τα πρώτα στο word και μετά κάνε αντιγραφή-επικόλληση. Αυτό κάνω και εγώ.

ΕΙΝΑΙ 1ΜΙΣΗ ΜΗΝΩΝ

συγνώμη απο συνήθεια έγραφα με αγγλικά. μου την φέρανε απο ένα χωριό αλλά απο τότε που την έχω δεν την έχω αφήσει έξω.εμένα μου είπε η γιατρός να τησ δώσω μία αλοιφή φουνκοράλ να της βάζω.εκτός αυτού χθές κάναμε μεγάλο ταξίδι κ τησ είχα δώσει χάπι. μετά απο κάποιεσ ώρες μάλλον ζαλίστικε κ έχασε το χρώμα της.σήμερα το έχει βρεί λίγο αλλά ακόμα είναι κίτρινη.ένας ακόμη λόγος που τρόμαξα.θα περιμένω μέχρι αύριο να βρώ εδώ που είμαι έναν κτηνίατρο.ευχαριστώ που προσπατηείς να βοηθίσεις

Ο δικός μου (που είναι επίσης περσικός) είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα κάτω απο τα μάτια και ο κτηνίατρος μου είπε απλά ότι συμβαίνει λόγω των δακρύων. Αν είναι στο σώμα, το πιθανότερο είναι να είναι μύκητας όπως σου είπε η γιατρός σου.
Αυτό το κίτρινη που λες δεν το κατάλαβα. Κίτρινη πού?

Γεια και από εμένα.:)
Οι μήκυτες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε μικρά γατάκια και περνάει με την κατάλληλη θεραπεία. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δει την γατούλα σου η γιατρό σου από κοντά το συντομότερο και να σε κατευθύνει.

Απο την περιγραφη σου για μυκητας μου κανει:( ειναι συνηθισμενο στα μικρα γατακια και αφου λες οτι στην εφεραν πιθανον να το ειχε κολλησει απο εκει,λογικα με καποια τοπικη θεραπεια θα περασει:)

στα 2 απο τα 3 σημεία που είχε πρόβλημα ειναι καλύτερα.μόνο στο ποδαράκι του χειροτερεύει.βγαζει τρίχομα απο εκεί.πιστεύω όμως πως θα καλυτερέψει.έχει διάθεση αλλά μετά απο το ταξίδι που κάναμε είναι χλομή.επειδή είναι άσπρη έχει ροζ αυτάκια κ όπωσ όλα κ μυτούλα αλλα απο το ταξίδι κ μετά είναι κίτρινα.κ εκτός αυτού όταν είναι να πάει τουαλέτα νιαουρίζει πάρα πολύ μέχρι να κάνει κάποια ανάγκη της.είναι η πρώτη φορά που φροντίζω μόνη μου ένα ζώο κ θέλω το καλύτερο για εκείνη γι αυτό ίσως κ ανήσυχω τόσο πολύ

Καλημέρα, αυτό το δεύτερο που λές.. μου μοιάζει πιο σοβαρό!!! και δεν νομίζω οτι έχει σχέση με του μύκητες....:hmm:

Αν σταματήσει να τρώει, και να παίζει τότε είναι ΕΠΕΙΓΟΝ να την δει γιατρός...
Το κίτρινο χρώμα, αν δεν κάνω λάθος... είναι σύμπτωμα ίκτερου - νεφρών δεν θυμάμαι καλά...

Το νιαούρισμα στην τουαλέτα μπορεί να είναι απο δυσκοιλιότητα μέχρι ουρολοίμωξη....

Αν "πέσει" μπορεί να είναι και δηλητηρίαση.....:(

Η δυσκολια στην ουρηση μπορει να σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα με το ουροποιητικο της συστημα( πετρες η ουρολοιμωξη). :hmm: Το κιτρινο χρωμα μπορει να σημαινει ικτερο ο οποιος μπορει να προερχεται απο το συκωτι, τα νεφρα η ακομα και απο την τροφη της:hmm:. Καλο θα ηταν να το πας σε κτηνιατρο να την εξετασει και αν μπορει να της κανει εξετασεις αιματος:)

το οτι είναι κίτρινι μπορεί να είναι απο το ταξίδι?

δεν μπορώ να την πάω τώρα σε κτηνίατρο γιατί είμαι μακρυά απο την διά μου κ εδώ που είμαι ο κτηνίατρος μου φάνηκε άσχετος.σε 2 εβδομάδες θα πάω καρδίτσα.μέχρι τότε τι μπορώ να κάνω?

Οχι, εκτός αν με το 'κίτρινη' εννοείς λερωμένη. Πάντως, όπως λέει και ο γιατρός απο πάνω η δυσκολία που αντιμετωπίζει όταν πάει στην άμμο μπορεί να δείχνει ουρολοιμωξη που είναι σχετικά συχνή και επικίνδυνη σε γάτες.
Εγώ θα σου έλεγα να μην περιμένεις 2 βδομάδες, βρες ένα τρόπο να την πας σε γιατρό γιατί σ'αυτή την ηλικία πολύ σύντομα χειροτερεύουν:/:

Το κιτρινί απο το pc... δεν μπορεί να γίνει διάγνωση.....:hmm::hmm::hmm:

Μπορέι να είναι απο το πιο απλό κιτρινί και να μην είναι τίποτα μέχρι οτι το γατί ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ.. γιατρό....:/::/::/:

της εδωσες ηρεμηστικα για το ταξιδι? επειδη ειναι μικρο μπορει να την πειραξαν:hmm: αν εχεις λουλουδια μπορει να ειναι και απο τη γυρη. παντως θα πρεπει να τη δει κτηνιατρος γιατι μπορει σε 2 εβδομαδες αν ειναι καποια ουρολοιμωξη να ειναι αργα:hmm:

της έδωσα ηρεμιστικά γιατί το ταξίδι ήταν μεγάλο.τώρα όμως που μιλάμε δεν είναι κίτρινη.μία είναι μία όχι.τώρα είναι κανονική.είμαι στο διδυμότοιχο κ για κτηνίατρο καλό πρέπει να πάω στην αλεξανδρούπολη.1 ώρα απο εδώ.κάτι δύσκολο.κοιμάται κανονικά,παίζει συνέχεια κ έχει πολύ καλή διάθεση για όλα.πώς μπορεί να έχει κάτι χωρις σύμπτωμα κακής διάθεσης?θα πάω κ στην ορεστιάδα κ εύχομαι εκεί να βρώ κάποιον καλό γιατρό

της έδωσα ηρεμιστικά γιατί το ταξίδι ήταν μεγάλο.τώρα όμως που μιλάμε δεν είναι κίτρινη.μία είναι μία όχι.τώρα είναι κανονική.είμαι στο διδυμότοιχο κ για κτηνίατρο καλό πρέπει να πάω στην αλεξανδρούπολη.1 ώρα απο εδώ.κάτι δύσκολο.κοιμάται κανονικά,παίζει συνέχεια κ έχει πολύ καλή διάθεση για όλα.πώς μπορεί να έχει κάτι χωρις σύμπτωμα κακής διάθεσης?θα πάω κ στην ορεστιάδα κ εύχομαι εκεί να βρώ κάποιον καλό γιατρό

Μακάρι να είναι όλα καλά, γιατί αν δεν είναι και περιμένεις 2 βδομάδες, όπως είπε και ο γιατρός πιο πάνω, μπορεί να είναι αργά. Καλού κακού όμως δεν βλάπτει μια επίσκεψη για μια γνώμη!

θα πάω προλυπτικά σε κάποιον καλό γιατρό αλλά πιστεύω πως δεν έχει κάτι.μόλις της έβαλα φαγητό κ όπως είδα έχει κ σε αυτό πολύ όρεξη.δεν νομίζω πως έχει κάτι διότι θα είχε κ συμπτώματα κακής διάθεσης. ο ίκτερος κ η ουρολοίμωξη είναι παρόμοια με των ανθρώπων.ξέρω όλα τα συμπτώματα κ στους δύο αφού είμαι κ νοσηλεύτρια κ δεν τα έχει.:hmm:θα την πείραξαν τα ηρεμιστικά κ η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος.όσο για τον λόγο που νιαουρίζει οταν θέλει να κάνει την ανάγκη της....σκάβει συνέχεια κ μέχρι να βολευτεί νιαουρίζει.μόλις βρει θέση σταματάει.αν έχω άδικο πείτε το μου να ξέρω:confused:.ευχαριστώ πάντως όλουσ σας που θελήσατε να με βοηθήσετε:).είστε πολύ καλοί κ η σελίδα άπεχτη:up:!

Αφού κατάφερες να πας το γατί από Καρδίτσα-Διδυμότειχο (πράγμα που εγώ προσωπικά θα απέφευγα με κάθε τρόπο), ασφαλώς θα κατάφερες ήδη να το πας σε έναν κτηνίατρο στην Ορεστιάδα ή στην Αλεξανδρούπολη. Εγώ ομολογώ πως δεν κατάλαβα τελικά ποιο είναι το κύριο πρόβλημα γιατί σε κάθε μήνυμα βγαίνει και κάτι άλλο...
Αλλά μη δίνεις σημασία. Το βασικό είναι να το έχει καταλάβει ο/η κτηνίατρος.
Περαστικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back