Καβγάδες μεταξύ γατιών που συγκατοικούν

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφο, χρήσιμο και ενθαρυντικό είναι συγχρόνος είναι το κειμενό σου, Ballu μου. Eυχαριστούμε πολύ για την ακρίβεια και τις συμβουλές. Eιδικά το σημείο με το φαγητό! Tώρα που μας «υοθέτησε», μας βρήκε αυτό δηλαδή, το νέο μας γατάκι η Carmella (φωτό προσεχώς και είναι μια κουκλίτσα), έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τη Bianca μας. Tα συμπτώματα ολόιδια σε όλους μας. Mόνο που νομίζω οτι αν της δώσω την ευκαιρία θα την φάει ζωντανή τη μικρή. Γι αυτό και έχουν ειδωθεί ελάχιστα και με προφυλάξεις (10 μέρες την έχουμε).
Πάντως πολύ χάρηκα για τα δικά σου (κουκλάκια που είναι!!!)και μας γεμίζει αισιοδοξία η ιστορία σας όλους εμάς που ζούμε το ίδιο «δράμα».
Kαι vsotos, πες και συ τα νέα με τη Zoobi. Περιμένουμε με αγωνία.
Tο μόνο που έχει αλλάξει πάντως, είναι οτι φωνάζει κάθε μέρα και λιγότερο. Συνηθίζει τη μυρωδιά και το ξεχνάει αλλά μόλις περάσει έξω απο την πόρτα του μπάνιου που είναι το μικρό, να ο εξορκιστής!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά αυτή η κατάσταση δέν κράτησε παραπάνω απο 3 μέρες . Η γυναίκα μου είχε την ιδέα να τις αφήσουμε ελεύθερες και μόνες τους για να δούμε πώς θα αντιδράσουν . Οι πρώτες 2 μέρες ήταν της απελπισίας . Είχαν πιάσει απο μία γωνία στον διάδρομο και κοιτούσε η μία την άλλη για πάρα πολύ ώρα . Την 3η μέρα άρχιζαν σιγά σιγά να πλησιάζονται και οι επιθέσεις μειώθηκαν . Μετά απο μία εβδομάδα γυρίζοντας στο σπίτι βρήκαμε την Lara να κάνει "μασάζ" (όπως κάνουν τα νεογέννητα όταν θυλάζουν) στην κοιλιά της Zoobi και η Zoobi να την γλύφει . Δέν μπορείτε να φανταστείτε την χαρά που κάναμε . Ακόμα και τώρα πάντως μαλώνουν αρκέτες φορές αλλα πιο ήπια πλέον . Στο σπίτι πάντως γίνεται χαμός απο τα παιχνίδια τους και τα κάνουν όλα άνω κάτω. Δυστηχώς αυτό είναι το τίμημα αυτής της σχέσης . Πάντως αξίζει τον κόπο . :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι αυτό με το διάδρομο το περάσαμε και εμείς!!Φριχτό, για ώρες ήμουν στη τσίτα και περίμενα να γίνει η μεγάλη μάχη...και το μόνο που έγινε ήταν να αποφασίσουν πως είναι καλύτερο να γίνουν φίλοι και άρχισαν να κυνηγιούνται.Πολύ χαίρομαι vsotos που όλα πήγαν κατ ευχήν!Είναι γατάκια και τα δύο ακόμα και ήμουν σίγουρη πως γρήγορα θα τα βρούνε.Όσο για τους καυγάδες ...μάλλον γίνονται για να αποφασίσουν ποιός θα είναι ο αρχηγός και σε αυτή την περίπτωση είναι πάντα αναίμακτοι!
Όλγα, ξέχασα να προσθέσω πως σε καμία περίπτωση μέχρι να δεχθεί η γάτα σου την νεοφερμένη δεν πρέπει να χαιδέψεις τη νεοφερμένη μπροστά της...Σε εμάς αυτό μας έφερε πίσω και ακόμα δεν χαιδεύω το Τζιντζερ μπροστά της.Πολύ χαίρομαι που έχετε καινούριο μωρό και που μπόρεσα να βοηθήσω έστω και λίγο να πάρετε κουράγιο.
Υπομονή και όλα θα πάνε μια χαρά.Πολλά φιλιά και περιμένουμε να δούμε φωτό της μικρής!

Όλγα, να σου ζήσει η Carmella!!!:)
Εύχομαι να γίνουν γρήγορα φίλες με τη Bianca.
Ballu, φοβερή φωτο!:up:

Όλγα με γεια η γατούλα!!! Μηνσε ανησυχεί η προσαρμογή, όλα θα πάνε καλά.

Eυχαριστώ :) , να μας ζήσει, να μας ζήσει!!! Tα δικά σας μου θυμίζουν τη γνωριμία Mέλανι-Mπιάνκας. Eιχαν περιοριστεί κι εκείνες σε φωνές μονο. H Mπιάνκα τώρα όμως βαράει πραγματικά :( όποιο γατί δει. Kαι μεσα στο σπίτι κάποιες που προσπάθησαν να μπουν (ισόγειο βλέπετε) τις έσπασε στο ξύλο. Eτσι δεν μπορώ να τις αφήσω μαζί καθόλου. Λείπουμε και πολλές ώρες... Bέβαια συμβαίνει και το άλλο. Oι περισσότεροι ξέρετε για τις 2ωρες βόλτες που βγαίναμε στον κήπο. O γιατρός είπε OXI. Kυρίως επειδή δέρνεται αλλά και οτι νομίζει οτι θέλει να βγει. Στενοχωρήθηκα πολύ και την ξαναέβγαλα. Όμως απο την επόμενη μέρα το μόνο που θέλει είναι να πηγαίνει βόλτα στην οικοδομη απο πάνω, αράζει εκεί μέχρι το βράδυ και δεν θέλει με τίποτα να έρθει σπίτι. Aπό τη σκάλα αρχίζουν τα μουγγρητά... :(

Όλγα, νομίζω πως η Μπιάνκα σου απλά απομονώνεται γιατί είναι πολύ μα πολύ τσαντισμένη με την νεοφερμένη!Η Μπαλλού τις πρώτες μέρες που είχα φέρει το Τζιντζερ ζητούσε επίμονα να βγαίνει στο κλιμακοστάσιο...μονοκατοικία βλέπεις και είναι και η μόνη βόλτα έξω απο το σπίτι καθώς απο τα μπαλκόνια το σκάει.
Όσο θα καλυτερεύουν τα πράγματα μεταξύ των δύο τόσο λιγότερο θα ζητάει να βγαίνει έξω γιατί θα έχει παρέα.
Υπομονή Όλγα και όλα θα πάνε καλά.

Παίξανε ξύλο...

Γυρνάω χθες σπίτι μετά το γραφείο και τί να δω...
Έξω από το υπνοδωμάτιο, όπου συνήθως την αράζει κρυμένη η Μπεζ κάτω από το κρεββάτι, διότι την χτυπάνε οι άλλοι, είχε παντού τούφες μαλλιών διασκορπισμένες. Στην αρχή νόμιζα ότι τα τέρατά μου έχουν ξεσκίσει κάποιο μαξιλάρι. Σύντομα όμως κατάλαβα ότι ήταν τούφες της... Μπεζ! Η δε Μπεζ όταν με αντιλήφθηκε νιαούρισε παραπονεμένη.
Ευτυχώς ήταν καλά, εκτός από μια γρατζουνιά στη μυτούλα της και 1-2 σημεία που φαινόταν ότι κάποιος της είχε βγάλει τις τρίχες!!!:mad: :mad: :mad:
Φυσικά, δεν μπορώ να ξέρω ποιός από τους άλλους 4 ευθύνεται... Όμως αν κρίνω από το παρελθόν, ύποπτοι είναι είτε ο Χουζούρης είτε η Ruby!!!!:mad:
Αχ τί θα κάνω με την Μπεζ... Δεν την αφήνουν σε χλωρό κλαδί την κακομοιρούλα...:( :( :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ την καημένη την Μπεζούλα. Αν τα χώριζες όταν λείπεις από το σπίτι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν θέλω μωρέ να νοιώθει εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο...

To ιδιο κι εγω με το Βαλεντίνο:( .
Οσο τον κράτησα σπίτι μου τις ώρες που λείπαμε ήταν εσώκλειστος.
Επειτα τον έβγαζα έξω γιατί τον λυπόμουν, και μερικές φορές σε κλάσματα δευτερολέπτου γινόντουσαν μαλιά κουβάρια με το Σίβα υπό την επίβλεψη μας.
Μάζευα κι εγω τούφες μαύρες και μπεζ:down: ...
Δεν ξέρω τι να προτείνω Βικτώρια....εκτός από το να προσπαθουσες πάλι να τη δώσεις σε ένα ΚΑΛΟ ΣΠΙΤΙ.

Όχι μόνο γι' αυτό, Βικτωρία, αλλά γιατί επιπλέον θα αποξενωθεί τελείως από την υπόλοιπη γατο-ομάδα και θα τη θεωρούν (ακόμα πιο πολύ) παρείσακτη. Οπότε, όποτε την πετυχαίνουν, θα την κάνουν τ' αλατιού.:(
Άσ' την να παλέψει για τον εαυτό της, μικρή γάτα είναι ακόμα.

Δεν νομίζω ότι θέλουμε να την διώξουμε.........:( :( :(

Υπάρχει περίπτωση να τα βρουν;

Καλημέρα γατοσυντροφοι!!!
ειμαι νέα στη παρεα σας .Ιδου η ιστορία μου.εγω εχω 3 γάτες.τον ιγκον ενας περσικος ιμαλλαϊων ο μεγαλυτερος της παρεας εχει πατησει τα 9 .ειναι ο εικονιζομενος!αν ηταν ανθρωπος θα ηταν ο κατακουζινος !!!!ησυχος με ενα βλεμμα εγω ειμαι και κανεις αλλος!οταν τον εχεις αγκαλια και δε θελει το καταλαβαινεις σε κοιταει με ενα βλεμμα απαξιωτικο!αρχοντικο γατι!ναζιαρης ειναι μονο σε αυτους που ξερεις και αγαπα ολοι οι αλλοι του ειναι απλως αδιαφοροι....Δευτερος ο camel ,6 χρόνων,η αγάπη μου.μαζι περασαμε τη φοιτητικη μου ζωη μαζι στα δυσκολα και στα ευκολα.περσικος σκετο.:rolleyes:κοινωνικοτατος,τρελα αγαπησιαρης και απαιτητικος με ιδιοτροπιες και ενα βλεμμα που δε μπορεις να του αρνηθεις τιποτα.ηταν το μονο γατι που ειχα και δε πηγαινε στη τουαλεττα του πηγαινε ακριβως απ΄εξω!εχει κανει απειρα ταξιδια και γενικα νομιζει οτι ειναι σκυλος!!!τον λατρευω απλα!
οταν γυρισα απο φοιτητρια και εφερα και τον camel μαζι ειχαμε ενα θεμα στο να συμβιωσουν αλλα ξεπεραστηκε .πειραζε ο camel ton igkon αυτος εφευγε εκανε και ενα χου για να το παιξει αντρας και αυτο.τον ξαναπειραζε ωσπου ο ιγκον δεν εκανε τιποτα και ο καμελ αποφασισε οτι ειναι ξενερωτος και σταματησε να τον πειραζει και ολα καλα!
το προβλημα ειναι το καινουργιο μέλος της παρεας η μπουμπου....λεπτεπιλεπτη γατουλα, στα χρωματα της καραμελας με αρκετο τριχωμα ομορφη μουσουδα και με 2 πανεμορφα πρασινα ματια.απο οτι ειπε ο κτηνιατρος μιση αγκυρας.τη βρηκα στο δρομο μια μερα οταν γυριζα απο τη δουλεια δε μπορεσα να αντισταθω και να μη τη παρω! ειναι μαζι μας περιπου 6 μήνες.καταπληκτικη γατα σωστη κυρια!κερδισε αμεσως τις εντυπωσεις ιδιαιτερα της μαμας μου.και εδω δημιουργηται το προβλημα....ο καμελ τη μισει!ο ιγκον συνεχιζει να αδιαφορει.αλλα τη πρωτη φορα που τη συναντησε ο καμελινος της ορμηξε δεν τον εχω ξαναδει ετσι ποτε!δε τον προλαβαινα τη κυνηγουσε σε ολο το σπιτι και το αρπαξε το κακομοιρουλη τον μαλωσα πολυ αλλα σκασιλα του και αλλες φορες προσπαθησα να τους φερω σε επαφη αλλα τιποτα .τι θα κανω πρεπει να βρω μια λυση γιατι αλλιως αργα η γρηγορα καποιος θα πρεπει να αποχωρησει.και τον καμελ δεν τον αλλασω αλλα την εχω αγαπησει την ατιμη την μπουμπου.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε συμπονω και σε καταλαβαινω:/:....ειναι στειρωμενοι οι γατοι σου ε?
Ποσος καιρος ειναι που εφερες τη Μπουμπου?
Υπαρχει μια τακτικη οταν φερνουμε νεο μελος στο σπιτι...κι εγω δεν την ηξερα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε συμπονω και σε καταλαβαινω:/:....ειναι στειρωμενοι οι γατοι σου ε?
Ποσος καιρος ειναι που εφερες τη Μπουμπου?
Υπαρχει μια τακτικη οταν φερνουμε νεο μελος στο σπιτι...κι εγω δεν την ηξερα...
ναι ειναι και οι 2 ειναι στρειρωμενοι.ειναι κανα 5 μηνο σπιτι..ειναι ηρεμη γατουλα η κακομοιρα αν και τωρα περναει τη δευτερη περιοδο οιστρου και μας εχει βγαλει το λαδι!τους 2 γατους αναγκαστηκα να τους απομονωσω δεν υπαρχει περιπτωση ο καμελ να μη της επιτεθει.δε το καταλαβαινω...ειναι κοινωνικοτατος και δε τσαντιζεται ευκολα φανταστητε μολις γυρισαμε απο κουρεμα - μπανιο- νυχια και ηταν-ειναι τοσο ηρεμος που δε παιρνει ναρκωση .τι εχει παθει με τη μπουμπου δε ξερω ειλικρινα!ρε γαμωτο οταν τον κουρευω μου φαινεται τοσο μικρουλης ασε που φαινεται τεραστιο το κεφαλι του:P,αν και ολοι μου λενε πως μοιαζει με λιονταρι.θα τον βαλω αvatar να καταλαβαιτε περι τινος προκειται...

Ριξε μια ματια εδω κι εδω.Το οτι ειναι αστειρωτη η γατουλα μπορει να επηρεαζει,ισως ακομα και στειρωμενοι να μυριζουν τις ορμονες και αυτο να τους αναστατωνει.Επισης μπορεις να δοκιμασεις Feliway,ισως βοηθησει να χαλαρωσουν.Δοκιμασε να παιζεις και με τα τρια μαζι,και να κρατας απασχολημενα οσο ειναι στον ιδιο χωρο.Ανακατεψε τα κουβερτακια τους και τα παιχνιδια τους για να συνηθιζουν το ενα τη μυρωδια του αλλου.Τελος,δοκιμασε να βαλεις λιγο ταλκ στο μετωπο αναμεσα στα αυτακια τους,ισως βοηθησει να ειναι πιο ουδετερη η μυρωδια τους.:)
Και ανοιξε μας ενα θεμα τωρα να μας γνωρισεις τα γατονια σου,τι νομιζες,για την καλη μας την καρδια σου διναμε τοσες ωρες συμβουλες;:P:lol:

εννοειται και θα σας τα γνωρισω!αν και τωρα κουρεμενος ο καμελινος μου μου φαινεται πολυ ασχημος...αλλα ολο τι ομορφο αγορι εισαι εσυ του λεω!

Καλα κανεις,να παρηγοριεται!:lol:
Γιατι τον κουρεψες αν επιτρεπεται;Περνα αν θες κι απο τους Persian maniacs που μιλανε για τους μαλλιαδες τους.:P

ξερεις τι ειναι να εχεις 2 περσικα μεσα στο σπιτι και να μαδανε??????δε φανταζεσαι εμενα δε με πειραζει εχω συνηθισει τις τριχες.αλλα την μανα μου ποιος την ακουει????αν και αυτη τη φορα το εκανα γιατι απο τοτε που αρχισα να τον κουρευω περιπου 3-4 φορες τον εχω ξανακουρεψει βγαζει το 3πλασιο μαλλι και μπερδευεται πολυ ευκολα δε μπορει να το ανεχτει και οτι κομπο βρει αρχιζει και το τραβαει.και ετσι το αποφασισα.θελω να ανεβασω το καμελ σαν αναταρ αλλα δε μπορω κατι συμβαινει με το μεγεθος της εικονας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back