mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μήπως να πάρεις τέταρτο να επέλθει η ισορροπία;![]()
Χαχα!
Πολύ θα το ήθελα αλλά δε γίνεται
Και τα 3 πολλά είναι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Δεν εχω χρησιμοποιησει ψεκαστηρι ποτε, ουτε απομονωση, ουτε ξυλο. ουτε σβερκωμα γιατι εχω ανακαλυψει ενα φοβερο ''οπλο''.
Αυτο το οπλο λοιπον, απο οταν ηταν μικρος το κοιτουσε με θαυμασμο και δεος για αυτα τα περιεργα που μπορουσε να κανει.
Το πλησιαζε, το εξεταζε με το ποδι, το μυριζε, αλλα το μυστηριο παρεμενε αλυτο. Δε μπορουσε να καταλαβει τι ακριβως ειναι μα επειδη το χρησιμοποιουσα εγω το θαυμαζε!!!
Καποια μερα λοιπον και ενω το κραταω στο χερι, πλησιαζει για μια ακομα εξεταση. Βαζει λοιπον τη μυτουλα του να μυρισει και τοτε παταω το κουμπακι με το αεριο, απο το οποιο πηρε μια γερη τζουρα. Εφυγε τρεχοντας και απο τοτε τον φοβαται και μολις κανω οτι παω να τον παρω γινεται κυριος. Χα χα χα πολυ γελιο ρε παιδια.
Οπως θα καταλαβατε το ''θηριο'' δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενας απλος αναπτηρας τον οποιο σεβεται και υπακουει αμεσως.
Παντως ο γλυκουλης μου ειναι τοσο καλος που τον χρησιμοποιω σπανιοτατα. Για την ακριβεια ουτε καν χρηση δεν κανω. Τον περνω απο το κατω μερος του τραπεζιου και τον αφηνω πανω στο τζαμι. Μονο αυτο αρκει για να τον κανει αρνακι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χαχα!
Πολύ θα το ήθελα αλλά δε γίνεταιΚαι τα 3 πολλά είναι
![]()
Δεν ισχύει κάτι απόλυτα, μην το λέτε αυτό για τις ισορροπίες.

Οι δικές μου ήταν πολύ καλύτερα όταν ήταν 3 , απο ότι όταν μείνανε δύο , καθώς μείνανε οι δύο αυτές πού ήταν εντελώς αντίθετες σαν χαρακτήρες και μου δίνανε την εντύπωση ότι μισούσαν πραγματικά η μία την άλλη, καθώς γιά 14 χρόνια ποτέ δεν πλησίασε η μία την άλλη ή διάλεγαν όχι μόνο άλλο χώρο, αλλά κι άλλο δωμάτιο για να ξαπλώσουν.
Οταν ήταν 3, ήταν όλες μια αγκαλίτσα!

Φυσικά για την όλη αυτή κατάσταση πιστεύω κι εγώ ότι ήταν καθαρά η στάση της μίας απο τις δύο, αλλιώς η άλλη δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, μιάς κι ήταν πιό ανεκτική, πιο κοινωνική και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γατούλα.
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν εχω χρησιμοποιησει ψεκαστηρι ποτε, ουτε απομονωση, ουτε ξυλο. ουτε σβερκωμα γιατι εχω ανακαλυψει ενα φοβερο ''οπλο''.
Αυτο το οπλο λοιπον, απο οταν ηταν μικρος το κοιτουσε με θαυμασμο και δεος για αυτα τα περιεργα που μπορουσε να κανει.
Το πλησιαζε, το εξεταζε με το ποδι, το μυριζε, αλλα το μυστηριο παρεμενε αλυτο. Δε μπορουσε να καταλαβει τι ακριβως ειναι μα επειδη το χρησιμοποιουσα εγω το θαυμαζε!!!
Καποια μερα λοιπον και ενω το κραταω στο χερι, πλησιαζει για μια ακομα εξεταση. Βαζει λοιπον τη μυτουλα του να μυρισει και τοτε παταω το κουμπακι με το αεριο, απο το οποιο πηρε μια γερη τζουρα. Εφυγε τρεχοντας και απο τοτε τον φοβαται και μολις κανω οτι παω να τον παρω γινεται κυριος. Χα χα χα πολυ γελιο ρε παιδια.
Οπως θα καταλαβατε το ''θηριο'' δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα απλο αναπτηρα τον οποιο σεβεται και υπακουει αμεσως.
Παντως ο γλυκουλης μου ειναι τοσο καλος που τον χρησιμοποιω σπανιοτατα. Για την ακριβεια ουτε καν χρηση δεν κανω. Τον περνω απο το κατω μερος του τραπεζιου και τον αφηνω πανω στο τζαμι. Μονο αυτο αρκει για να τον κανει αρνακι.
χαχαχαχαχαχα
Βρε συ Βασίλη το κλασσικό πείραμα του Παυλώφ με τα σκυλιά και τό κουδούνι , εσύ το έκανες με τον γάτο σου και τον αναπτήρα.

Είδες η τεχνολογία???

Πάντως κι εγώ αδυνατώ να τις τιμωρήσω, αλλά προσπαθώ όσο γίνεται με το σταθερό μάλωμα ακαριαία με το που θα κάνουν κάτι , να τις αποτρέψω να το ξανακάνουνε.
Αλλά είναι διαόλια μερικά, ξέρουν οτι δεν θες να το κάνουν και κοιτάνε να το κάνουν κρυφα!!

marina289
Περιβόητο μέλος

Myrtle
Διάσημο μέλος
χαχα... καλό αυτό με τον αναπτήρα! Τα δικά μου όπλα πάντως τα οποία και τρέμουν είναι άλλα: πιστολάκι, ηλεκτρική, ξυριστική μηχανή και... coca cola! Ε ναι! Είναι απίστευτο! Με το που τους πλησιάζω το μπουκάλι ή το ποτήρι με την coca cola στο πρόσωπό τους πισωπατούν, πάνε να το χαστουκίσουν με το πατούσι και τελικά εξαφανίζονται!
Σκεφτείτε τι έχει μέσα αυτό το κατασκεύασμα για να το τρέμουν τόσο...

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαχαχα!!
Παιδιά τι ακούω..Ο ένας αναπτήρα, ο άλλος κοκα κόλα...

Εγώ δεν έχω σωτηρία γιατί αυτό το πλάσμα, η Αγάπη, δεν τρομοκρατείται με τίποτα..
Βάζω σκούπα? Τρέχει να δει τι είναι αυτό που κάνει τόσο θόρυβο..Και καθ'όλη τη διάρκεια μου κρατάει και παρέα..Ενώ οι άλλες 2..καπνός!
Πιστολάκι? Ααα νομίζω της αρέσει η θέρμη...
Αναπτήρα δεν ξέρω
δεν το έχουμε δοκιμάσει..Μόνο με το σπρευ νερού και φλούδα μανταρινιού..Εκεί τσαντίζεται τελείως και την κοπανάει..
Αλλά βρε εσείς, δεν είναι το θέμα να τη σταματήσω να κάνει ζουζουνιές..Έχει να κάνει με συμπεριφορά επιθετική προς τις άλλες και πρέπει ίσως πρώτα πρώτα να καταλάβω τι την ενοχλεί...
Σήμερα, τρίτη φορά σε ένα 2μηνο που βρίσκω ακριβώς έξω από τις αμμολεκάνες, ούρα............
Τώρα, ποια είναι από τις 3 δεν ξέρω

kiss bill
Δραστήριο μέλος
Δεν ισχύει κάτι απόλυτα, μην το λέτε αυτό για τις ισορροπίες.
Οι δικές μου ήταν πολύ καλύτερα όταν ήταν 3 , απο ότι όταν μείνανε δύο , καθώς μείνανε οι δύο αυτές πού ήταν εντελώς αντίθετες σαν χαρακτήρες και μου δίνανε την εντύπωση ότι μισούσαν πραγματικά η μία την άλλη, καθώς γιά 14 χρόνια ποτέ δεν πλησίασε η μία την άλλη ή διάλεγαν όχι μόνο άλλο χώρο, αλλά κι άλλο δωμάτιο για να ξαπλώσουν.
Οταν ήταν 3, ήταν όλες μια αγκαλίτσα!
Φυσικά για την όλη αυτή κατάσταση πιστεύω κι εγώ ότι ήταν καθαρά η στάση της μίας απο τις δύο, αλλιώς η άλλη δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, μιάς κι ήταν πιό ανεκτική, πιο κοινωνική και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γατούλα.
Αβυσσος η ψυχη της γατας.
Σαν της γυναικας.
Γι'αυτο της αγαπω. σε εχουν παντα σε εγρηγορση!
kiss bill
Δραστήριο μέλος
χαχα... καλό αυτό με τον αναπτήρα! Τα δικά μου όπλα πάντως τα οποία και τρέμουν είναι άλλα: πιστολάκι, ηλεκτρική, ξυριστική μηχανή και... coca cola! Ε ναι! Είναι απίστευτο! Με το που τους πλησιάζω το μπουκάλι ή το ποτήρι με την coca cola στο πρόσωπό τους πισωπατούν, πάνε να το χαστουκίσουν με το πατούσι και τελικά εξαφανίζονται!
Σκεφτείτε τι έχει μέσα αυτό το κατασκεύασμα για να το τρέμουν τόσο...![]()
Αλλά βρε εσείς, δεν είναι το θέμα να τη σταματήσω να κάνει ζουζουνιές..Έχει να κάνει με συμπεριφορά επιθετική προς τις άλλες και πρέπει ίσως πρώτα πρώτα να καταλάβω τι την ενοχλεί...
Σήμερα, τρίτη φορά σε ένα 2μηνο που βρίσκω ακριβώς έξω από τις αμμολεκάνες, ούρα............
Τώρα, ποια είναι από τις 3 δεν ξέρω
[/QUOTE]Xα Χα, Κοκα κολα παει με ολα !
Κατα τη γνωμη μου η συμπεριφορα αυτη ειναι αποτελεσμα στρες. Συμφωνα με τον ''Αιλουρο''
Στρες για τις γάτες είναι:
Η θέα ενός ζώου έξω από το σπίτι (παραβίαση περιοχής)
Αλλαγή στο περιβάλλον (νέα έπιπλα, νέο σπίτι, νέα άμμος υγιεινής)
Αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας
Καινούργιες μυρωδιές (μυρωδιά άλλης γάτας ή σκύλου πάνω σε μέλος της οικογένειας)
Δυνατοί ήχοι
Ακάθαρτη αμμολεκάνη
Θυμωμένη ή επιθετική συμπεριφορά του "ιδιοκτήτη".
Πολυκοσμία
Νέο μέλος (άνθρωπος ή ζώο)
Απουσία μέλους της οικογένειας
Καμμιά απολύτως αλλαγή στο περιβάλλον (βαρεμάρα)
Στη δικη σου περιπτωση ισωςι ο οιστρος της Νεφελης να ειναι μια αιτια που επηρεαζει της αλλες δυο (αλλαγη συμπεριφορας, οσμες κλπ).
Μπορει, αν και ειναι στειρωμενες να τη βλεπουν ανταγωνιστικα.
Μακαρι να ξεπεραστει το προβλημα γιατι στη κατασταση του ειναι επικινδυνο

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
εμενα παλι συμορφωνονται με τα παλαμακια,οταν ανεβαινουν στην κουζινα πχ.χτυπαω παλαμακια,αργησαν λιγο να το καταλαβουν,αλλα τωρα πλεον και χειροκροτημα ν ακουσουν στην τηλ.πεταγονται χεχε.αλλα κι αυτο που εγραψε ο γιωργος ισχυει,οταν ειναι μικρα ομως,να τα πιασεις απ το σβερκο σα τη μαμα τους και να τ απομακρυνεις απο καυγα η κατι παρομοιο.
ο γιος μου κανει ενα ωραιο,τους κανει πρρρρ με μπολικα σαλια ομως κι εξαφανιζονται χαχαχα!!!!
letta a.
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα!!! θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και ελπιζω να γραφω στο σωστο σημειο.... εχω 3 γατακια (αδελφακια) 2 αρσενικα και 1 θηλυκο. ειναι και τα 3 πολυ αγαπημενα και ειναι ολη την ωρα μαζι. ειναι 8 μηνων, τα εχω στην αυλη μου (και καμια φορα και στο σπιτι) και δεν απομακρυνονται και πολυ (πανε μονο στον γειτονα που εχει μεγαλο περιβολι). στο θηλυκο εχω κανει στειρωση. ενω στα αρσενικα οχι. και εχω προβληματιστει γιατι μου ειπε ενασ φιλος μου οτι 2 αρσενικα χωρις στειρωση δεν μπορουν να μεινουν στον ιδιο χωρο. ισχυει?? δλδ θα αλλαξει η συμπεριφορα τους που ειναι ηδη αγαπημενα και θα αρχισουν να τσακωνονται???
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί αυτό στο άμεσο μέλλον..
Και εκτός από αυτό, όταν τα αρσενικά αρχίσουν να έχουν ορμές, θα αναζητήσουν...ερωτικό σύντροφο και είναι σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο, ότι θα φύγουν(για να βρουν τη συντροφο)...
Επίσης, ακόμα και να τους αφήσεις να ζευγαρώνουν με θηλυκες που θα βρίσκουν στο δρόμο, να ξέρεις ότι και αυτό, εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους όσο αφορά στα λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται..
Θα σε συμβούλευα να στειρώσεις τους δύο σου γατούληδες, έτσι ώστε να τους έχεις για πολύ περισσότερο κοντά σου αλλά και για να μη συμβάλλεις στην εξάπλωση του φαινομένου των αδεσπότων..

letta a.
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!
Ναι είσαι καλά!

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμάς μας είχε βοηθήσει πολύ και στο παρελθόν με την Αλέκα το σπρευ νερού στην επιθετικότητα..
Δεν μου αρέσει να τις ψεκάζω και δεν το κάνω..Το έκανα 2-3 φορές στην αρχή και τώρα ξέρουν "τι εστί" οπότε απλά και μόνο όταν το βλέπουν, σταματάνε να κάνουν ότι κάνουν.
Αλλά ναι, απ''οτι έχω καταλάβει, ακόμα και αυτή η μορφή χρήσης του δε βοηθά στην "τιμωρία" παρά μόνο στο να σταματήσει τη δράση τη δεδομένη στιγμή..
Αυτό που μου προτίνεις, το έχω κατά νου και το έχω κάνει..Όντως πιάνει αλλά επειδή αυτό πρέπει να γίνεται ακαριαία, δεν έχω πάντα τη δυνατότητα να τις προλαβαίνω
Κάποιο μέλος του φόρουμ με εμπειρία στις συμπεριφορά των γατών, με συμβούλεψε (μεταξύ πολλών άλλων) ως τιμωρία να την απομονώνω για 5-10 λεπτά σε ένα μικρό σκοτεινό δωμάτιο..
Καλημέρα..
Γράφω τόσο αργά για να σας εκφράσω την απίστευτη χαρά μου!!!
Ακολούθησα πιστά τις συμβουλές του μέλους που ανέφερα παραπάνω και τολμώ να αναφέρω και το όνομα αυτής, Havana, μόνο και μόνο γιατί θεώρησα τα όσα μου είπε πολύ σωστά και αποδοτικά..Τώρα πλέον οι δυο αδερφούλες είναι αγαπημένες και αχώριστες! Η Αγάπη, είναι πολύ έξυπνο πλάσμα και ήμουν σίγουρη ότι θα αντιλαμβανόνταν το τι της υποδεικνύουμε...Μεταξύ άλλων, ακολουθήσαμε τη μέθοδο με το σκοτεινό δωμάτιο και πραγματικά δούλεψε! Αλλά ήθελε άμεση επέμβαση και αποφασιστικότητα!
Οχι,οχι...καταρχην η τιμωρια δεν πιανει στις γατες,και επισης το θεωρω πολυ χειροτερο αυτο,απο το ψεκασματακι.
Το να το κλεινεις το γατι σε σκοτεινο δωματιο για μενα ειναι απανθρωπο,και δεν εχει και αποτελεσμα.Το μονο που θα καταφερουμε ειναι ενα φοβικο γατι.Τιποτε θετικο.![]()
Οπότε Εφάκι, τελικά συνειδητοποιούμε ότι μια απλή τιμωρία(που φυσικά δεν εμπλέκει κακοποίηση ενός ζώου-θεωρώ πως αυτό είναι αυτονόητο) μπορεί και να μην είναι τόσο απάνθρωπη και υπερβολική όσο κρίνουμε..
Εάν κάποιος έχει πυγμή και αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνει, χωρίς να γίνεται βίαιος, πιστεύω ότι μπορεί να θεσπίσει τα όρια της συνύπαρξης ανθρώπου-κατοικιδίου, και να ορίσει τους ρόλους που ο καθένας θα έπρεπε έχει. Έτσι ώστε όλοι να ζουν αρμονικά και ευτυχισμένα!!!
houlieta
Δραστήριο μέλος
Τέρμα οι επιδρομές στην Νεφέλη;
Αγάπη μου, τώρα ποια είσαι όνομα και πράγμα;

Θέλω να τις δω αγκαλιά και αγαπη-μένες....
marina289
Περιβόητο μέλος
Άααντε , επιτέλους να ηρεμήσετε από τις εχθροπραξίες και να τα απολαύσεις και εσύ πιο ήρεμη πλέον...Γράφω τόσο αργά για να σας εκφράσω την απίστευτη χαρά μου!!!
Ακολούθησα πιστά τις συμβουλές του μέλους που ανέφερα παραπάνω και τολμώ να αναφέρω και το όνομα αυτής, Havana, μόνο και μόνο γιατί θεώρησα τα όσα μου είπε πολύ σωστά και αποδοτικά..Τώρα πλέον οι δυο αδερφούλες είναι αγαπημένες και αχώριστες!

τελικά συνειδητοποιούμε ότι μια απλή τιμωρία(που φυσικά δεν εμπλέκει κακοποίηση ενός ζώου-θεωρώ πως αυτό είναι αυτονόητο) μπορεί και να μην είναι τόσο απάνθρωπη και υπερβολική όσο κρίνουμε..
Εάν κάποιος έχει πυγμή και αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνει, χωρίς να γίνεται βίαιος, πιστεύω ότι μπορεί να θεσπίσει τα όρια της συνύπαρξης ανθρώπου-κατοικιδίου, και να ορίσει τους ρόλους που ο καθένας θα έπρεπε έχει. Έτσι ώστε όλοι να ζουν αρμονικά και ευτυχισμένα!!!
Συμφωνώ... μια απομόνωση της τάξης των 5-10' σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού, ούτε κακοποίηση συνιστά, ούτε συμβάλλει στη δημιουργία φοβικών γατιών... Υπερβολή το θεωρώ...
Ήταν ο τρόπος που εφάρμοσα για να μάθουν να σέβονται την ώρα που τρώμε, και να μην ανεβαίνουν στο τραπέζι...(Όταν είμαι μόνη, δεν με νοιάζει, ας ανεβαίνουν, αλλά όταν έρχεται κόσμος, ήθελα να οριοθετούν λίγο τις ορέξεις και τη δράση τους...)
Ούτε με τα έντονα ¨όχι¨ και ¨μη¨ έμαθαν, ούτε με το φύσιγμα στη μουρίτσα, ούτε , ούτε , ούτε...Τα απομόνωνα λοιπόν 5-10' στην κρεβατοκάμαρα (την ώρα που τρώγαμε), και μια χαρά έμαθαν τα όριά τους...
Φοβικά σίγουρα δεν είναι...

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Τέρμα οι επιδρομές στην Νεφέλη;
Αγάπη μου, τώρα ποια είσαι όνομα και πράγμα;
Θέλω να τις δω αγκαλιά και αγαπη-μένες....
Μου άρεσε πολύ το μηνυματάκι σου

Ναι είναι μια χαρά τώρα! Αγάπη, όνομα και πράγμα!

Άααντε , επιτέλους να ηρεμήσετε από τις εχθροπραξίες και να τα απολαύσεις και εσύ πιο ήρεμη πλέον...
Συμφωνώ... μια απομόνωση της τάξης των 5-10' σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού, ούτε κακοποίηση συνιστά, ούτε συμβάλλει στη δημιουργία φοβικών γατιών... Υπερβολή το θεωρώ...
Ήταν ο τρόπος που εφάρμοσα για να μάθουν να σέβονται την ώρα που τρώμε, και να μην ανεβαίνουν στο τραπέζι...(Όταν είμαι μόνη, δεν με νοιάζει, ας ανεβαίνουν, αλλά όταν έρχεται κόσμος, ήθελα να οριοθετούν λίγο τις ορέξεις και τη δράση τους...)
Ούτε με τα έντονα ¨όχι¨ και ¨μη¨ έμαθαν, ούτε με το φύσιγμα στη μουρίτσα, ούτε , ούτε , ούτε...Τα απομόνωνα λοιπόν 5-10' στην κρεβατοκάμαρα (την ώρα που τρώγαμε), και μια χαρά έμαθαν τα όριά τους...
Φοβικά σίγουρα δεν είναι...
![]()
Ηρεμήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό..
Είμαστε σχεδόν τέλεια τώρα!
Και ναι Μαρινάκι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..Ειδικά όταν πρόκειται για μια γατούλα σαν την Αγάπη..ΟΤΙ και να της συμβεί, το πιστεύω ότι αυτό το γατί, αποκλείεται να γίνει φοβικό

Είναι αυτό που λέμε...αναίσθητη

Μια χαρά έμαθε και όλοι είμαστε ευτυχείς! Άλλωστε και οι γατούλες, όσο ανεξάρτητες και ιδιαίτερες να είναι, δεν παύει να είναι ζωάκια που σε κάποιο βαθμό χρειάζονται την καθοδήγησή μας..
Havana
Διάσημο μέλος
Θα συμφωνίσω ,με την πουπουλίνα η τιμωρία δεν πιάνει στις γάτες αυτό ανέφερα και σε π, στη Μπουλααλεκουλα,απλά στις γάτες δεν αρέσουν οι δυσσαρεστες καταστασεις, και δεν χριεάζεται να επαναλαβεις τον πειρορισμό των 5 λεπτών παράπάνω απο 3 φορές. μπαίνουν κατευθειαν στο νόημα, το σπρέυ νερού απο την άλλη είναι με έυκολη λύση, αλλά η γάτα το συνδέει με καταδίωξη και με το γεγονός οτι έιναι ανεπιθυμητη.γιατι στην ουσια τη διώχνεις εμ το νερό, στο μιρκό της μυαλό αυτό σημαίνει καταδίωξη...
υπάρχουν στο νετ διαορες έρευνες γαι διορθωτικες κινησεις συμπεριφορας γατιων και το ψεκασμα δεν ήταν καν στις πρωτες 100.... το είχαν για έντελως απανθρωπο.. η απόζωό??
τ'ελος καλό όλα καλά.

μακάρι αν συνεχιστεί η ισσοροπία!
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας,
Πριν μερικές μέρες βρήκα στο δρόμο ένα αρσενικό γατάκι 2-3 μηνών και σκέφτομαι να το κρατήσω αλλά το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Στο σπίτι έχω ήδη δύο θηλυκές στειρωμένες γάτες, η μεγάλη ειναι 4,5 ετών και η μικρή 1,5 και τα πάνε παρα πολύ καλά. Τη μικρή την ειχα βρει ημερών στα σκουπίδια, την κράτησα κανα διμηνο κλεισμενη σε ξεχωριστό δωμάτιο από τη μεγάλη και μετά την έβγαλα έξω. Τα πραγματα (αν εξαιρεσουμε μια μελαγχολία της μεγαλής για λίγες μέρες) πήγαν πολύ καλά, αγαπήθηκαν πολύ αμέσως και πλέον κοιμούνται αγκαλιά και παίζουν μαζί και δεν έχουν τσακωθεί ποτέ.
Τώρα όμως που έφερα τον μικρό τα πραγματα ειναι αλλιώς. Τον εβαλα αρχικα σε ενα δωματιο και σιγα σιγα αρχισα να φερνω σε επαφη τις γατουλες μου μαζι του. Η μεσαια εκανε μερικα χου αλλα δειχνει να εχει συνηθισει και τον ανεχεται τουλαχιστον. Με τη μεγαλη ομως τα πραγματα δεν ειναι καλά. Εχει πεσει σε καταθλιψη, ειναι διαρκως φοβισμενη (ενω ειναι μια γατα που δεν φοβοταν με τιποτα) και οποτε τον βλεπει του κανει χου (ενω ειναι μια γατα που δεν εχει κανει ποτε χου σε κανενα γατακι και ειναι η επιτομη της καλοσυνης). Δηλαδη αντιδραει τελειως διαφορετικα απ´ ότι οταν ειχε ερθει η δευτερη μου γατα στο σπιτι.
Μηπως έχει κανεις παρόμοια εμπειρια και θελει να με συμψουλέψει? προφανώς θελω να σωσω τον γατουλη αλλα πρεπει να σκεφτω και τη γατουλα μου για να ειναι καλα κ εκεινη...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool