Ballu
Νεοφερμένο μέλος
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα αυτό το site και ζητώ απεγνωσμένα την βοήθεια σας!
΄Εχω δύο γατες στο σπίτι, την Ballu 11 μηνών και τον Piko 5 ετών.Επίσης, μέσα στο σπίτι έχω και τα δύο σκυλιά μου τα οποία έχουν άριστες σχέσεις με τα γατιά, κοιμούνται παίζουν μαζί τους σαν αδέρφια. Πριν απο 3 εβδομάδες, ένας φίλος μου έφερε ένα πέρσικο αρσενικό 11 μηνών . Είναι στειρωμένος, ζούσε με άλλα 15 πέρσικα και 2 σκυλια και αναγκάστηκαν να τον δώσουν λόγω κάποιου προβλήματος στη οικογένεια.
Τα σκυλιά μου τον υποδεχθηκαν με χαρά, σαν να ήταν πάντα μαζί...Ο ίδιος χάρηκε που τα είδε και κοιμάται μαζί τους. Ο Πίκο, τα πάει περίφημα μαζί του αλλά η Ballu όμως δεν τον θέλει καθόλου.
Την πρώτη μέρα που τον έφερε σπίτι...έκανα το λάθος να ανοίξω το μεταφορικο.Δεν έγινε κανενας καυγάς, απλά η Ballu πηρε αμυντική στάση γρυλίζωντας και έκανα το επίσης τραγικότερο λάθος να την πιάσω για να μην του επιτεθεί το οποίο και δεν είχε σκοπό να κάνει!
Για δύο ώρες δεν με άφηνε να κουνηθώ, ήταν απιστευτα επιθετική.
Ηρέμησε μετά απο μια μέρα.Έχω κάνει τα πάντα, άλλαζα τα κρεβατια τους για να συνηθισουν ο ένας τη μυρωδια του άλλου, ένω ο ginger ήταν στο δωμάτιο του τάιζα και τους δύο ταυτόχρονα με λιχουδιές ώστε να συνδέσει την μυρωδιά του η BAllu me αυτή του σολωμου, τους άλλαζα δωμάτια για να έχουν την ευκαιρία να μυρίζουν ο ένας τον άλλο...Μετά απο δύο εβδομάδες, και ενώ μέχρι και σήμερα η ballu είναι αυτή που κανει χι και γρυλίζει , κατα λάθος βρέθηκαν face to face!Το αποτέλεσμα ηταν η Ballu να κάνει ένα χι και να κρυφτεί πίσω απο τον καναπέ.
Τελικά, τον φοβάται?Εγώ εκέι κατέληξα, και ξεκίνησα το introduction απο την αρχη.
Ο Ginger είναι εξαιρετου χαρακτήρα μωρο, πολύ χαδιάρης και πολύ παιχνιδιάρης.Θέλω τόσο πολύ να τα πάνε καλά. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα τον δέχονταν οι σκύλες μου και θα είχα πρόβλημα με την Ballu.
Ανησυχώ πολύ γιατί η Ballu έχει γίνει πολύ ευερέθιστει, απο εκεί που τρελενόταν να την παίρνουμε αγκαλιά και να την γυρνάμε στο σπίτι, τώρα βγάζει νύχια( κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ πριν!)
Πείτε μου τι άλλο να κάνω!!Δεν έχει γίνει κανένας καυγάς και το να τα αφήσω ελευθερα να τα βρούνε είναι τεχνικά δύσκολο γιατί θα σπέυσουν τα σκυλιά να τα χωρίσουν και δεν μπορώ να υποβάλω τα κορίτσια μου σε τέτοιες περιπέτειες!
Την Ballu την έχω απο πολύ μωρό , και την λατρευω. Σύντομα θα την στειρώσω γιατί μόλις είχε τον πρώτο οίστρο.Η στείρωση ελπίζω να βοηθήσει. Ξέρω έπρεπε να το έιχα κάνει νωρίτερα, λάθος μου αλλά δεν βγαίνει ποτέ έξω απο το σπίτι και αφού δεν έιχε οίστρο μεχρι τώρα απλά και εγώ το ανέβαλα!
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας,this was a long message!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maxi2
Δραστήριο μέλος

Ballu
Νεοφερμένο μέλος
θεωρείτε καλή ιδέα να τους έχω και τους δύο ελέυθερους μεσα στο σπίτι, ή να συνεχίσω την σταδιακή γνωριμία όπως κάνω τώρα?
ladycat
Διάσημο μέλος
Ευαγγελίτσα
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω πως δε θα'ταν επίσης κακή ιδέα να αφήνεις και τα 3 γατάκια στον ίδιο χώρο..ίσως βοηθήσει την κατάσταση ο Ρίκο
..!!!Φαντάζομαι εκείνος θα τα πηγαίνει καλά και με τους δυο για να μη μας αναφέρεις κάτι αντίθετο, ε ?
Καλή δύναμη και υπομονή!!!
Ballu
Νεοφερμένο μέλος
Δεν έγινε τίποτα, ο Ginger μόλις την είδε έτσι γύρισε επιτόπου και πήγε στο άλλο δωμάτιο.
Η μικρή έμεινε στην πολυθρόνα και κοιτούσε γύρω γύρω πολύ ώρα.Κατευθύνθηκε στο δωμάτιο μας μέσα αφού με είδε και μένα να πηγαίνω εκεί.
Αργότερα, και αφού είχα περιορίσει τη μικρή, ανοιξα λίγο την πόρτα της ώστε να τον βλέπει που κοιμόταν απέξω.Τον παρατηρούσε για μισή ώρα και ούτε γρύλισε ούτε έκανε χι.
Αυτές ήταν οι σημερινές μας εξελίξεις.
Ευαγγελίτσα, ο Πίκο τα πάει πολύ καλά και με τους δύο. Εχω επιτρέψει στην ballu να δεί πως τα πάει καλά ο Πικο με το Τζι.Επειδή όμως ο Πικο είναι πολύ προστατευτικός με την μικρή, ούτε γάτα μάνα να ήταν, φοβάμαι μην επιτεθεί στο τζι εξαιτίας της.
Σαν τελευταία επιλογή θα πάρω feliway, αυριο θα το παραγγείλω γιατι στην Καλαμάτα δεν υπάρχει.Επίσης σκέφτομαι και το Bach remedy σαν υστατη λύση.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τη στήριξή σας.
Ευαγγελίτσα
Νεοφερμένο μέλος
Βρίσκω πολύ καλές και τις 2 λύσεις
....πες μας όταν έχεις νεότερα!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ballu
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα η μικρή μου σήκωσε τα χεράκια της για την πάρω αγκαλιά (κάνει σαν μωρό και βάζει το κεφαλάκι της στον ώμο σου ενώ την περιφέρεις στο σπίτι)..Αυτό είχε να το κάνει απο τότε που ήρθε ο Τζι!
Μάλλον πάμε καλά, αν και μου έχει κάνει τα νέυρα κρόσια η μικρή.Σήμερα για πρώτη φορά όταν της είπα να πάμε στον Τζι, έτρεξε (αυτό το έκανε απο την αρχή) στην πόρτα του και ως εκ θάυματος νιαούρισε κιόλας.
Τι να πώ , θα με τρελάνει η Λούκα μου!
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Ballu:Σαν τελευταία επιλογή θα πάρω feliway, αυριο θα το παραγγείλω γιατι στην Καλαμάτα δεν υπάρχει.Επίσης σκέφτομαι και το Bach remedy σαν υστατη λύση.
Eχω αμφιβολίες για το αν αυτά τα 2 προιόντα «δουλεύουν». το feliway το πήρα και δεν βλέπω καμία διαφορά στη συμπεριφορά της Mπιάνκας. Mετά το θάνατο της Mέλανι που ήταν αχώριστες όπως βλέπεις, επιτίθεται σε όποιο γατί βρεθεί μπροστά της ακόμη και στους ξένους κήπους. Πώς να πάρουμε νέο γατάκι με τέτοια συπεριφορά; Πριν, νομίζω ήταν λιγότερο επιθετική έξω απο το σπίτι. Mόνο μέσα απο το τζάμι τα χτύπαγε. Πήρα κι εγώ το feliway αλλά τίποτα. Iσως στην περίπτωσή σας «δουλέψει». Eνα ομοιοπαθητικός κτηνίατρος μου σύστησε το Bach remedy.Tο πήρα κι αυτό. Eίναι για ανθρώπους, ξέρεις. Oπως λοιπόν το είχα στην τσάντα μου μιας και μόλις το είχα αγοράσει μου χρειάστηκε. Ψέκασα τη γλώσσα μου όπως έλεγε το μπουκαλάκι και διαπίστωσα οτι έχει γεύση κρασιού Bινσάντο!!!! Πως να το βάλω στο νερό της αυτό το πράγμα
δεν θα το πιει και θα «κορακιάσει» όλη μέρα που λείπω
Kαι η τιμή του είναι 20 ευρώ παρακαλώ! Aχρηστο πήγε... Eσύ που άκουσες γι αυτό;Nα μας ενημερώνεις πάντως για τις εξελήξεις. H περιπτωσή σας είναι χαρακτηριστική σαν δείγμα και αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς με παρόμοιο πρόβλημα.Eύχομαι να λυθούν όλα τα προβλήματα.
Ballu
Νεοφερμένο μέλος
Οφείλω να πώ όμως πως τα πράγματα με το Ginger και τη ballu είναι σαφώς καλύτερα και χωρίς βοηθήματα.Σήμερα περασαν σχεδόν 6 ώρες μαζί χωρίς να τσακωθούν καθόλου.Βέβαια οι συναντήσεις τους ήταν μισάωρες κάθε φορά, δεν υπάρχει λόγος να πιέζω τα πράγματα!Η ballu ήταν σε ένταση και δεν τον έχανε απο τα μάτια της, αυτός προσπάθησε να την πλησιάσει αλλά η μικρή δεν ήθελε του γρύλησε και αμέσως αυτός ξάπλωσε στο σημείο που στεκόταν.
Γενικά, η Λούκα τον ανέχεται και για πρώτη μέρα τα πήγαν πολύ καλά νομίζω.Το εντυπωσιακό ήταν πως κάθε φορά που τον έκλεινα στο δωμάτιο στεκόταν έξω απο την πόρτα του και τον περίμενε να βγεί.Όταν έβγαινε βέβαια η Ballu έτρεχε και τον περίμενε δίπλα στη Λούση (τη σκύλα μου).
Το πολύ θετικό είναι πως ο Ginger δεν απαντά ποτέ σε κανένα γρύλισμα και σε κανένε χι της μικρής.Αν απαντούσε πιστεύω πως θα γινόταν χαμός.Μακάρι να πάνε όλα καλά και σε λίγο καιρό να κοιμούνται μαζί, Αλλωστε έχουν την ίδια ηλικία και την ίδια τρέλα.Μακαρι ΜακάρΙ!!
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Eύχομαι να γίνουν τόσο αγαπημένα όσο ήταν η Mέλανι κι η Mπιάνκα, να πλένει το ένα το άλλο
και να χαίρεσαι να τα βλέπεις. Kαι τα δικά μου είχαν ίδια ηλικία (8 μηνών) συμπτωματικά. Σ' αυτές τις ηλικίες είναι πολύ πιο εύκολο να δεχτούν και να αγαπήσουν ένα άλλο γατάκι. Nα μας λες τις εξελίξεις, ε; 
Ballu
Νεοφερμένο μέλος
Δεδομένης της αρχικής αντίδρασης της Ballu, δεν περίμενα ποτέ πως θα εξελίσοταν τόσο καλά τα πράγματα.
Επικρατεί ηρεμία στο σπίτι , βέβαια αν συνεχίσουν να χοροπηδούν έτσι θα με τρελάνουν. Αλλά χαλάλι τους,και μετά λένε πως τα πέρσικα είναι τεμπέλικα και όχι τόσο υπερκινητικά...Μάλλον λάθος κάνουν, αυτός είναι χειρότερος διάολος απο τη Ballu!
ladycat
Διάσημο μέλος

Ballu
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
vsotos
Νεοφερμένο μέλος
Συγνώμη άν σας κούρασα .

ladycat
Διάσημο μέλος
Ballu
Νεοφερμένο μέλος
Το λάθος που έκανα εγώ στην πρώτη γνωριμία των δικών μου ήταν πως άφησα τον νεοφερμένο ελεύθερο, η Ballu φρίκαρε απο φόβο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και όλα πήγαν ένα βήμα πίσω.
Απομόνωσε τη Λάρα για λίγες μέρες.Άλλαζε τα κρεβάτια τους ώστε να συνηθίζουν τη μυρωδιά η μία της άλλης.Τάιζε τη Zoobi, έξω απο την πόρτα της Λάρας την πιο αγαπημένη της λιχουδιά και ταυτόχρονα κάνε το ίδιο απο τη μέσα μεριά με τη Λάρα.
Μην πτοηθείς αν η Ζούμπι δεν πλησιάσει κάν το πιάτο στην αρχή- η Μπαλλού μου αρνήθηκε τις πρώτες φορές σαν να μου έλεγε πως δεν δωροδοκούμαι με τίποτα.
Μετά απο τρείς μέρες, περιόριζε για λίγο τη Ζούμπι και άφηνε την Λάρα να εξερευνεί.Ακόμα καλύτερα όσο η Λάρα είναι έξω στο σε όλο το σπίτι κλείσε τη Ζούμπι στο δωμάτιο της Λάρας.Μετά απο δύο μέρες ή και παράλληλα , άφηνε έλάχιστα ανοιχτή την πόρτα της Λάρας, τόσο ώστε να μην μπορεί να μπεί η Ζούμπι και παίζε με τη Ζούμπι με κάποιο παιχνίδι για μερικά λεπτά.Αυτό επανέλαβέ το πολλές φορές και για μικρό χρονικό διάστημα κατα τη διάρκεια της μέρας..εννοείτε πως συνεχίζεις να ταίζεις τις δύο με μόνο χώρισμα την πόρτα -ώστε να συνδυάσουν την μυρωδιά του άλλου με μία ευχάριστη εμπειρία.
Όσο θα περνούν οι μέρες, το γρύλισμα και το χί θα μειώνεται...και όταν εκλείψει μπορείς να τις άφήσεις μαζί για μικρό χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο.Οι κοινές τους στιγμές καλό είναι να αυξάνονται σε χρονική διάρκεια σταδιακά ,θα είναι πιο έυκολο για τη Ζούμπι έτσι..
Οι γάτες είναι εξαιρετικά terρitorial (συγγνώμη γιατην αγγλική λέξη αλλά δεν βρίσκω κατάλληλη ελληνική αυτή τη στιγμή), και η εισβολή μιας άγνωστης γάτας τις φέρνει σε αμυντική στάση και κύριως σε κατασταση προστασίας του χώρου τους.Γι αυτό και πρέπει να εξοικειωθούν πρώτα με τον εισβολέα και να συνδυάσουν την παρουσία του με όσο γίνεται ευχ'αριστες καταστάσεις.Δυστυχώς δεν είναι σαν τα σκυλιά που είναι πολύ πιο προσαρμώσιμα στις αλλαγές.
Θέλει πολύ υπομονή και επιμονή αλλά η ανταμοιβή είναι ανεκτίμητη.Και οι δύο οι κοπέλες σου είναι μικρές στην ηλικία και γρήγορα θα δεχθούν η μία την άλλη.Αλλά ακόμα και αν αργήσει μην πτοηθείς.Εγώ χρειάστηκε να πάω πίσω στην αρχή -ξανακλείνοντας το ginger 5 φορές- αλλά 2 μήνες μετά είναι αγαπημένα και παίζουν όλη μέρα.
Μην διστάσεις να ζητήσεις περισσότερες λεπτομέριες αν κάτι δεν καταλαβαίνεις απ αυτά που προτείνω..Προσπάθησα να συγκεντρώσω ότι έκανα με τα δικά μου αλλά μπορεί να μην ήμουν αρκετά λεπτομερής.
Περιμένουμε νέα σας, καλή επιτυχία και κουράγιο.
Το πιο δύσκολο είναι η αντίδραση της Ζούμπι προς εσάς, και για μένα αυτό ήταν το χειρότερο.Ότι και να κάνει μην αντιδράσεις, μην την μαλώσεις, δείξε υπομονή θα της περάσει.Πιθανότα δεν θέλει αγκαλιές γιατί είναι σε εγρήγορση εξαιτίας την μικρής, οχί μόνο για να σας τιμωρήσει που τη φέρατε.Αν η μικρή της επιτεθεί όταν είναι την αγκαλιά δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της οπότε μέχρι να εμπιστευτεί την μικρή δεν θα είναι και πολύ χαδιάρα.
Ακόμα και αν σε γρατσουνίσει μην την μαλώσεις, πολλές γάτες όταν βλέπουν απο το παράθυρο κάποια γάτα που δεν τους αρέσει ή συμβεί κάτι που τους φοβίσει επιτίθενται σε αυτόν-ην που κάθεται δίπλα τους...redirected fear.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο...και η απόδειξη της ςπιτυχίας στη δικιά μας περίπτωση ακολουθεί, μακάρι και για σάς να είναι σύντομα το ίδιο αποτέλεσμα...
">Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool