valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το περιθάλψαμε φτιάχνονάς του εγώ κρεβατάκι ζεστό από ένα κουτί από παπούτσια και πουλόβερ. Το τάιζα κάθε δύο ώρες περίπου με μπιμπερό.. κ.τ.λ..
Μην μακρηγορώ, όλοι έλεγαν ότι δεν θα ζήσει, αλλά έζησε! Κάποια στιγμή πρόσεξα έναν μεγάλο γάτο που όλο το περιτριγύριζε και έμαθα από την γειτονιά ότι αυτός σφάζει όλα τα μικρά και επιτίθεται και στα μεγάλα γατιά ακόμη.
Μέχρι τότε η μαμά μου δεν το ήθελε καθόλου στο σπίτι (κατηγορηματικά), αλλά για να μου κάνει το χατήρι το φέραμε όπως ήταν στο μπαλκόνι μου. Έτσι κάμποσες μέρες το έχω στο μπαλκόνι μου με φωλίτσα του ένα ισοθερμικό κουτί και τώρα αρχίσαμε και την ξηρά σιγά σιγά..
Το πρόβλημα είναι ότι η μαμά μου δεν το θέλει με τίποτα μέσα στο σπίτι και αυτό όσο μεγαλώνει δεν μπορώ να το κρατάω στο μπαλκόνι..
Τι θα κάνω που το έχω λατρέψει???
Έχουμε μεγάλο κήπο για να ζήσει εκεί, αλλά φοβάμαι και τον "κακό γάτο"..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Καλή μου είναι νωρίς ακόμα, είτε θα μεγαλώσει και θα είναι στον κήπο, με την ελπίδα οτι θα ειναι ΟΚ, είτε θα το χαρίσεις.
Αλλά μπορεί και να πειστεί η μαμά σου να το βάλετε μέσα.
Μπορείς να του βάλεις και θερμοφόρα στο κουτί, απλά όχι πολύ καυτό νερό να μην καίει πολύ. Πρόσεχε γιατί βρέχει και κάνει ψύχρα και είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτήν την ηλικία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πόσο καιρό δηλαδή θα μπορώ να το κρατήσω ακόμη στο μπαλκόνι? Θα αντέξει??
Του βάζω ζεστά μπουκαλάκι με νερό τυλιγμένα σε μπλουζάκια, του έχω κασκολ, πουλόβερ, ότι μπορείς να φανταστείς! Προς το παρόν πάει καλά, αν και φοβήθηκε σήμερα με την βροχή στην αρχή μετά συνήθισε και απλά καθόταν στην φωλίτσα του..
drusilia
Διάσημο μέλος
Το ειδε κανένας γιατρός; Σε κάποια φάση θα πρέπει.
Η μαμά σου ειναι ανένδοτη δηλαδή;
Κοριτσάκι ή αγοράκι;
Επίσης πρόσεχε ΠΟΛΥ το μπαλκόνι μήπως πέσει απο κάτω. Μου έχει συμβεί με 1μιση μηνών γατάκι και μου πέθανε...

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το πήγα στον γιατρό και μου είπε ότι είναι υγιέστατο, του έδωσε και φάρμακο για τα σκουληκάκια και μου είπε ότι σε κανά 2 μήνες θα θέλει εμβόλια...
Τώρα στο μπαλκόνι δύσκολο ακόμη να πηδήσει και είναι και φοβιτσιάρικο ακόμη με τις καινούριες περιοχές. Ακόμη ο μόνος χώρος που την ενδιαφέρει να εξερευνήσει, είναι το εσωτερικό του σπιτιού!Δεν την βλέπω πάντως να τρέμει πια όπως τον πρώτο καιρό παρόλο που τώρα κάνει σαφώς πιο πολύ κρύο. Γενικά ακόμη είναι φυσιολογική, αν και το κακό είναι ότι απεχθάνεται την άμμο
aretha
Περιβόητο μέλος

Όπως σου είπε και η drusilia, το μπαλκόνι δεν είναι επικίνδυνο μόνο λόγω του κρύου, αλλά και λόγω του ύψους.
Δεν μπορεί παρά να είναι προσωρινή λύση απόλυτης ανάγκης. Αν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί το γατάκι κάπου πιο προστατευμένα (πχ σε ένα μικρό μπάνιο, σε κάποια αποθηκούλα με επαρκές φως και αερισμό) θα ήταν πολύ καλύτερα... Αν δεν υπάρχει εναλλακτική, φρόντισε ώστε το κουτί που του έχεις για σπιτάκι να μην ακουμπάει κάτω στο πάτωμα του μπαλκονιού γιατί έτσι περνάει περισσότερο κρύο και υγρασία (μπορείς να το βάλεις να "πατήσει" πάνω σε κάτι χαμηλό: παλιά περιοδικά που δε φοβάσαι να βραχούν, αναποδογυρισμένα πιατάκια για γλάστρες, κάτι τέτοιο). Επίσης, γύρισέ το έτσι ώστε το άνοιγμά του να βλέπει προς το σπίτι, για να μην μπαίνει μέσα ο αέρας. Αυτό που κάνεις τώρα με τα ζεστά μπουκάλια είναι πολύ καλό, μπράβο!
Γράφεις ότι τρώει ξηρά τροφή, άρα μάλλον είναι εντάξει και με τα τσίσα/κακά του, ε; Του έχεις βάλει άμμο;[Αυτό μεταξύ μας, τώρα: ένα πολύ καλό κόλπο για να μαλακώσει η ανένδοτη μαμά, είναι να τη βάλεις να ασχοληθεί λίγο με το γατάκι, πχ να το ταΐσει, να το χαϊδέψει λίγο, να του κουνήσει μια κορδελίτσα για να παίξει.] Όπως διαπίστωσες κι εσύ, οι γάτες όταν θέλουν είναι ακαταμάχητες. Εσύ προσπάθησε να φέρεις λίγο τη μαμά σου σε επαφή με το γατάκι, και άστο αυτό να κάνει τα υπόλοιπα!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

drusilia
Διάσημο μέλος
Πολύ περίεργο, ίσως ειναι πολύ μικρό ακόμα...
Πόσων μηνών ειναι τώρα;
Εννοείται οτι θα της αρέσει να δαγκώνει, είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι!

Πάρτης κανένα παιχνιδάκι να παίζετε.
Πάντως αν αποφασίσεις να την δώσεις βάλε αγγελία σύντομα γιατι αν πάει 3-4 μηνών θα είναι δύκολο να την πάρουν.
Και τώρα που είναι μικρή ΟΚ, αλλά μεγαλώνοντας και χειμώνα στο μπαλκόνι, δεν πρόκειται να το δεχτεί. Θα κλαίει και θα είναι πολύ άσχημη η κατάσταση και για αυτήν και για εσάς.
drusilia
Διάσημο μέλος

Κι εγώ πιστεύω θα πειστεί η μαμά της με τον τρόπο που λες. Μακάρι, γιατι η Βάλια φαίνεται πολύ καλή γατομαμά!
aretha
Περιβόητο μέλος
Τι άμμο της έχεις; Σε τι δοχείο της την έχεις βάλει; Μήπως είναι πολύ ψηλό και δυσκολεύεται να μπαινοβγαίνει; Μήπως βρίσκεται σε σημείο που κάνει πολύ κρύο και γι' αυτό δε θέλει να πηγαίνει; Επίσης, καλό είναι να της την καθαρίζεις κάθε μέρα, γιατί δε θέλουν να χρησιμοποιούν βρώμικη άμμο.το κακό είναι ότι απεχθάνεται την άμμοκαι της αρέσει να δαγκώνει
!!![]()
Πώς της την έδειξες; Ένας καλός τρόπος είναι να τη βάλεις μέσα στην άμμο, 5-10 λεπτά αφού έχει φάει, και με το μπροστινό της ποδαράκι να "ξύσεις" λίγο την άμμο.
Για να ξεσπάει τα "αμοκ" του δαγκώματος, καλή λύση είναι και μια παλιά αθλητική κάλτσα, ακόμα καλύτερα αν τη γεμίσεις και με λίγο τσαλακωμένο χαρτί και τη δέσεις κόμπο.

aretha
Περιβόητο μέλος
Χι χι χι!!Αλίκη πάλι ταυτόχρονα γράφουμε!![]()
Ναι!
Πήρε πάλι μπρος το στερεοφωνικό σύστημα συμβουλών του mycat!

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι το ξέρω πως το μπαλκόνι είναι καθαρά προσωρινή λύση.. Το κουτάκι του είναι αρκετά μεγάλο και ισοθερμικό, οπότε μέσα είναι πάντα πολύ ζεστό. Ευτυχώς είναι από αυτά που μεταφέρουν φάρμακα και κρατιέται ζεστό για πάρα πολλές ώρες.. Η καημένη η Λουκία μερικές φορές βγάζει έξω το μουτράκι της για να κοιμηθεί..
τώρα με την τουαλέτα της, στην αρχή τα έκανε σε ένα μέρος του μπαλκονιού και εγώ απλά τα μάζευα, μετά έβαλα στο ίδιο μέρος άμμο,αλλά δεν θέλει καθόλου! Πηγαίνει πια μόνο πίσω από μία γλάστρα και τα κάνει! Οπότε την αφήνω να πηγαίνει εκεί... και μετά καθαρίζω... Είναι πολύ πεισματάρα με την άμμο και γενικά νομίζω λίγο κακομαθημένη.. Αν και τρώει κανονικά ξηρά για babycats και πίνει και νεράκι, μερικές φορές θέλει και ζεστό γαλατάκι που της έδινα για μωράκια γατάκια.. Αλλιώς χαλάει τον κόσμο.. Με το ζεστο γαλατάκι στο μπιμπερό, ηρεμεί και ξαπλάρει...
Υ.Γ.1 Η μαμά μου δεν είναι καθόλου άνθρωπος των ζώων, κι αν και το αγαπάει κι εκείνη πολύ και το έχει έννοια, δεν το θέλει καθόλου μέσα στο σπίτι...

Υ.Γ.2 Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος χώρος στο σπίτι... Προς το παρόν είναι καλά, αλλά στο προσεχές μέλλον κάτι πρέπει να αλλάξει το ξέρω!

drusilia
Διάσημο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Αηδία, το ξέρω, αλλά ίως να βάλεις στην άμμο τα κακάκια της να πάρει μυρωδιά η άμμος. Και να καθαρίσεις πολύ καλά το σημείο που πάει συνήθως και με ξύδι να μην της μυρίζει.
Βασικά όπου τα κάνουν μια φορά μετά μυρίζει τουαλέτα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες...Υ.Γ.1 Η μαμά μου δεν είναι καθόλου άνθρωπος των ζώων, κι αν και το αγαπάει κι εκείνη πολύ και το έχει έννοια, δεν το θέλει καθόλου μέσα στο σπίτι...![]()
Υπενθυμίζω:
Μέχρι πριν 2-3 εβδομάδες (συγγνώμη κιόλας) αλλά δεν πολυσυμπαθούσα τις γάτες..

aretha
Περιβόητο μέλος

Βάλια, διάβασε κι αυτά εδώ, είναι πολύ χρήσιμα και ίσως σε βοηθήσουν να εντοπίσεις το πρόβλημα.

drusilia
Διάσημο μέλος

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Την άμμο την έβαλα σε ένα πιάτο πλαστικό και σε μέρος λίγο κρυμένο γιατί είναι ντροπαλή.. Όταν έτρωγε και την έβλεπα ότι ήθελε και πήγαινε να κρυφτεί την έβαζα πάνω στην άμμο και κοντά της ένα πανί που είχε κάνει τσίσα. Αυτό το έκανα γιατί πρώτον άκουσα ότι τα κάνουν εκεί που τα έχουν ξανακάνει και δεύτερον γιατί πράγματι τα είχε κάνει δύο φορές σ' αυτό το πανί...
Πολύς κόπος με αυτήν την άμμο και επειδή είναι μικρούλα και ντροπαλή δεν επέμεινα... (πρέπει να είναι ενός μηνός τώρα).
Βασικά υπάρχει μία λύση, να την δώσουμε σε μία γιαγιά που έχει πολλά γατιά στην αυλή της, αλλά είπαμε να μεγαλώσει λίγο. Αλλά το ρπόβλημα είναι ότι την αγαπώ πολύυυυ...
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool