μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω συμβουλες για γατακια δυστυχως δεν ξερω..
αλλα οπως εχεις ηδη δει τα αλλα μελη ειναι κατατοπιστηκοτατα
καλη συνεχια κι ευχομαι να το δεχτει τελικα η μαμα σου το γατακι μεσα στο σπιτι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Ανθρωπος είναι, μπορει να λιώσει. Γυναίκα είσαι και συ βρες το αδύνατο σημείο της και 

Ισως κάτι να γίνει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Τριτον ειναι φυσικο να μην παει στην αμμο εαν την εβαλες σε πιατο και εαν την βρηκες σε ηλικια που η μαμα της την καθαριζε και δε προλαβε να της δειξει για την αμμο. Ο κληρος πεφτει τωρα σε σενα να κανεις σαν τη μαμα γατα και να μην την αφησεις να τα κανει παντου αλλα να παρεις τα δημιουργηματα της και να τα βαλεις στην αμμο στο ειδικο δοχειο που εχει και σε σουπερμαρκετ η σε ορθογωνιο βαθυ κουτι στο οποιο θα μπορειομως να μπει . Καθε φορα οταν ειστε μαζι και θελει θα την πιανεις απο το σβερκο και θα την απιθωνεις εκει και μετα, οταν τα κανει η μετα, θα την χαιδευεις και θα της λες μπραβο και θα της δειξεις πως να τα σκεπαζει με τα πατουσακια της οπως θα εκανε η μαμα της. Εαν επιμεινεις σε τρεις μερες το πολυ θα το εχει μαθει.
Το να ζησει ενα γατακι κοντα σε ανθρωπους και μετα να αφεθει μαζι με αλλα εξω για ολα τα σωματεια θεωρειται εγκαταλειψη. Το ζωο δεν εχει μαθει απο τη μαμα του να αμυνεται και εχει δυσκολια προσαρμογης με τα αλλα που μπορει να το τραυματισουν η να κινδυνευει απο μη φιλοζωους ανθρωπους εκτος αυλης που θα τους πλησιαζει γιατι τωρα που ζει με σας εχει μαθει να πλησιαζει ανθρωπο.
Οποτε εαν δεν το θελεις βαλε αγγελια κα φροντισε να βρει σπιτι.
Εαν παλι το θελεις κανονισε να του παρεις τα απαραιτητα και να σεβαστει η μητερα σου τουλαχιστον ενα δωματιο σπιτι ως δικο σου κι εκει μονο να το εχεις.
Το να σωσει κανεις γατακια ειναι πραξη ευθυνης και να τα εχει εξισου, γι αυτο ειναι καλο να εισαι ξεκαθαρη με το τι σκοπευεις να κανεις και να δρασεις αναλογα για να μη δημιουργηθουν προβληματα συμπεριφοραςστο ζωο. Αυτο το λεω γιατι εαν συνεχισεις με τα γαλατα και να κανει κακα οποου θελει υπαρχει περιπτωση να το κακομαθεις εσυ και να στο φερουν πισω.
Εαν ομως ,με σταθερο και τρυφερο τροπο του δειξεις καλους τροπους και σεβαστεις τις αναγκες του θα γινει ενα καλο κι ευπροσαρμοστο γατακι. Ξερω οτι ειναι δυσκολο για σενα αλλα ειναι βασικο οπου και να μεινει το γατακι γιατι αλλιως θα εξελιχθει σε μπελά.
Συγνωμη για το τυχον αυστηρο υφος αλλα ενα γατακι στο κρυο που του δινουν οτι θελει αλλα δεν ξερω εαν το αγαπανε κι αν το θελουν παντα μου προκαλει αυτην την αντιδραση.
menia
Δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Καταλαβαινω πολυ καλα το δεσιμο σου, ειδικα αφου το μεγαλωσες μονη σου. Δεν ειναι κι ευκολο.... Και δημιουργει εντονους δεσμους. Φανταζομαι με τη καθοδηγηση σου και υπομονη θα μαθει και την χρησιμοτητα της αμμου.
Οπως σου ειπανε και τα παιδια το καλυτερο θα ηταν να επειθες την μαμα σου, αλλα εχει κι εκεινη δικαιωμα αποψης σπιτι της. Ισως με εναν καλο διαλογο για το ποσο σημαντικη ειναι η γατουλα για εσενα να την επειθες. Αλλα μπορει και οχι..... Αν δεν τα καταφερετε λοιπον να βρειτε κοινο εδαφος και αν ειναι ανυποχωρητη, μαλλον θα πρεπει να βαλεις αγγελειες αλπιζοντας να βρει η Λουκια ενα σπιτακι που θα ζει ευτυχισμενη. Ευχομαι τα καλυτερα παντως και παλι μπραβο

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω αν αξίζω το τόσο αυστηρό ύφος. Δεν νιώθω κακούργα και το σίγουρο είναι ότι ούτε την περίμενα αυτήν την κατάσταση, αλλά ούτε και με βολεύει. Δεν το έχω φυλακισμένο στο κρύο και σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από εκεί που το βρήκαμε. Το ότι μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα με κάποιο ζώο στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι παύουν να έχουν συναισθήματα και να δένονται. Είναι τόσο δύσκολο για μένα απλά να την δώσω σε ένα ξένο σπίτι.. Νιώθω πια ότι η Λουκία είναι το γατί μου και όταν με γλύφει και μου τρίβεται ξέρω ότι κι εκείνη κάτι καταλαβαίνει. Προσπαθώ να της μάθω να είναι καλό γατί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί και για τις δυο μας αυτά είναι πρωτόγνωρα.. Προσπαθώ πάντα να φέρομαι όπως η μαμά της, έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα έχω κάποια κενά. Π.χ. δεν ήξερα πως να της μάθω την άμμο. Το γάλα της το έχω σχεδόν κόψει και της το δίνω μόνο αραιωμένο λίγο το βράδυ για να κοιμηθεί.
Η γιαγιά ωστόσο που σας λέω είναι στο γηροκομείο και τα γατιά ζουν σε μια μεγάλη έκταση όλα μαζί αγαπημένα. Το έχω τσεκάρει ότι θα είναι καλά. Και νιώθω ότι εκεί θα μπορώ να την βλέπω που και που. Μου ραγίζει την καρδιά να μην την ξαναδώ ποτέ. Την αγαπώ πολύ και την έχω συνέχεια στο μυαλό μου. Δεν έχετε δίκιο να θυμώνετε τόσο μαζί μου. Όλες οι μαμάδες θέλουν το καλό για τα παιδιά τους, αλλά ποια μάνα μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ το παιδί της??
aretha
Περιβόητο μέλος

Μην αισθάνεσαι άσχημα, κανείς δεν είχε πρόθεση να στην "πει" ή να σε στενοχωρήσει. Έχουν όμως δίκιο τα κορίτσια όταν λένε ότι ένα γατάκι που μεγαλώνει με ανθρώπους και μαθαίνει να ζει μαζί τους, χάνει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα να επιβιώσει στο δρόμο. Το να κρατήσεις μόνιμα τη γατούλα στο μπαλκόνι σου, το καταλαβαίνεις κι εσύ ότι δε γίνεται (χώρια που απαγορεύεται κι από το νόμο).
Αν δε βρεθεί τρόπος να μείνει μαζί σας, το καλύτερο για τη Λουκία σου θα είναι να δοθεί σε ένα σπίτι, όπου θα της προσφέρουν αγάπη, στέγη, φαγητό και ιατρική περίθαλψη. Σκέψου κι αυτό: ένα γατάκι στο δρόμο ζει το πολύ 2-3 χρόνια, ενώ ένα γατάκι σε σπίτι ζει 15-20 χρόνια.

Καλώς ή κακώς, όταν την μάζεψες (που έκανες πολύ καλά, και μπράβο σου γι' αυτό), η Λουκία έπαψε να είναι αδέσποτο. Θα είναι σκληρό και άδικο γι' αυτή να αφεθεί ξανά στο δρόμο. Εξάλλου, αν τη δώσεις σε ένα καλό σπίτι, μπορείς να κανονίσεις να πηγαίνεις να τη βλέπεις!

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Επειδή έχω καταλάβει ότι έχεις τις καλύτερες προθέσεις για τη γατούλα, είμαι σίγουρη πως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα κάνεις τελικά το καλύτερο γι' αυτήν!

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προφανώς δεν σκοπεύω να την κρατήσω στο μπαλκόνι μου για πάντα, ούτε είμαι παράνομη. Απλά θέλω να ζήσει. Μέχρι πριν λίγες μέρες λέγαμε αν θα ζήσει..
Θα ήθελα όμως συμβουλές για το πως να της φέρομαι.. ΔΕν είμαι σίγουρη ότι την μαλώνω με τον σωστό τρόπο ας πούμε. Διάβασα ότι πρέπει να την φυσάς στο πρόσωπο σαν την μαμάμ της, ισχύει??
menia
Δραστήριο μέλος
Καλέ κανείς δε σε μαλώνει! Ισα ίσα που σου αξίζουν συγχαρητήρια που το μάζεψες ενώ δεν συμπαθούσες τα γατιά! Απλά όντως στο μπαλκόνι δε μπορεί να μείνει για πολύ, σε λίγο θα πιάσουν και τα τσουχτερά κρύα και θα είναι δύσκολο... Εφόσον εξαντλήσεις όλους τους τρόπους για να πείσεις τη μητέρα σου, τότε μόνο βάλε αγγελία. Και άν δεις ότι δεν το παίρνει κανένας, υπάρχει και η γιαγιά που μας είπες. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι εφόσον το δέχτηκαν να μείνει έστω προσωρινά στο μπαλκόνι, ίσως με τον κατάλληλο χειρισμό από σένα να δεχτούν να το κρατήσετε εσείς. Αν φροντίζεις για την καθαριότητα του σπιτιού δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Κι εμένα οι δικοί μου στην αρχή έφριξαν αλλά στην πορεία τρελάθηκαν με τα νάζια της γατούλας μου και τώρα την έχουμε στο σπίτι 7,5 χρόνια και ζει σαν βασίλισσα!!

drusilia
Διάσημο μέλος
Σαν μάνα θα πρέπει να σκεφτείς το καλύτερο για το παιδί σου, και το καλύτερο ειναι να της βρεις ένα σπίτι αν δεν μπορείς να το κρατήσεις.
Διαπραγματεύσου με τη μαμά σου να μπαίνει σε ένα δωμάτιο μόνο, αν ας πουμε η κρεβάτοκάμαρά σου επικοινωνούσε με το μπαλκόνι που την έχεις θα ήταν το ιδανικό.
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι, αμέ! Κι εγώ τα δικά μου έτσι τα μαλώνω και τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουν (έχε υπόψη σου βέβαια ότι μιλάμε για γάτες, όχι σκυλιά: αν κάτι τους αρέσει, θα το ξανακάνουν, όσο κι αν τις μαλώσεις)ΔΕν είμαι σίγουρη ότι την μαλώνω με τον σωστό τρόπο ας πούμε. Διάβασα ότι πρέπει να την φυσάς στο πρόσωπο σαν την μαμάμ της, ισχύει??

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Αλλά αν η μαμά σου δεχτεί αυτό, μετά μπορεί να κάνει κι άλλες υποχωρήσεις σιγά σιγά!

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Μπράβο σου καταρχήν, που ενημερώθηκες και φρόντισες ένα ζωάκι που είχε την ανάγκη σου. Καταλαβαίνω πόσο την έχεις πια αγαπήσει και έχεις δεθεί μαζί της. Νομίζω ότι αφού υπάρχει χώρος στο σπίτι δεν υπάρχει θέμα..τα γατιά είναι όπως τα συνηθίσεις. Αν πρέπει να αρκεστεί σε ένα δωμάτιο, θα παραμείνει εκεί. Αν και φαντάζομαι ότι αν κάνεις μια ουσιαστική συζήτηση αργότερα με τη μαμα σου και αναλάβεις τις ευθύνες της γατούλας, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Νομίζω ότι με τα ναζάκια της σιγα σιγα θα την ρίξει και τη μαμα. Το καταλαβαίνω αυτό με το πρόβλημα με τα ζώα στο σπίτι, το είχε και η γιαγια μου όταν μου χάρισαν την πρωτη μου γατούλα. Οταν λοιπον ήρθε η ώρα να μετακομίσω απαίτησε η γάτα να μείνει μαζί της πια (εδω είναι το σπίτι της μου είπε, που θα το τρέχεις τώρα το ζωντανο, θα τρελαθεί), και τώρα κοιμούνται στο ίδιο κρεβατι. Γι'αυτό σου λέω, δώσε λίγο χρόνο και στη μαμα να συνηθίσει με την ιδέα, αφού βλεπω και εγώ ξεκαθαρα ότι δεν θελεις να την αποχωριστείς, δεν μπορεί θα το καταλάβει και εκείνη..

aretha
Περιβόητο μέλος
Όλα σχετικά είναι. Αν η εναλλακτική της είναι να ζήσει στο δρόμο, εκτεθειμένη στο κρύο, τη βροχή, τις φόλες, τα σκυλιά και τα αυτοκίνητα, χωρίς σταθερό φαγητό και χωρίς ιατρική περίθαλψη, τότε στο δωμάτιο θα είναι βασίλισσα!δεν ήξερα αν θα είναι καλά σε ένα δωμάτιο κλεισμένη..
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool