Και ακόμα δεν έχουμε δει όλο το έργο...

• Thread starter Thread starter DRIFTER
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αρεθα μαζί σου σε ΟΛΑ!
Μας πήραν από το χεράκι ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ω η Τζουτζου εχει το αυτοκινητο-θρυλο,που περνα απο τις διαβασεις των πεζων οταν ερχεται να με παρει απο το αεροδρομιο.:PΑλινα μην το δωσεις,χαζο εισαι;Αν το δωσεις θα το δωσεις σε μας,να μεινει στην "οικογενεια":P ειμαστε λεφταδες δημοσιοι υπαλληλοι και δε μας νοιαζει η τιμη της σουπερ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτά παθαίνεις όταν είσαι απρόσεχτος!!!

Δυστυχώς, έτσι είναι.:/: Όμως δεν ξέρω αν γίνεται τίποτα για να περικοπούν οι τεράστιες σπατάλες του κράτους, που είναι απ' τις κυριότερες αιτίες οικονομικής αιμορραγίας. Παραθέτω δυο λίγο παλιά, αλλά ενδιαφέροντα άρθρα του Μανδραβέλη εδώ και εδώ.

Θέλω να πιστεύω ότι η μείωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου θα συμπαρασύρει και τις τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Βλέπω πως ήδη πολλοί συνεχίζουν τις προσφορές ή απορροφούν την αύξηση του ΦΠΑ, άρα μπορεί αυτή η τάση να συνεχιστεί. Και μια απορία, επειδή τα οικονομικά δεν τα κατέχω καθόλου: έχω διαβάσει ότι, μιας και η υποτίμηση του νομίσματος δεν παίζει για τους προφανείς λόγους, η μείωση αποδοχών και τιμών είναι ένας τρόπος να πετύχουμε το ίδιο πράγμα με άλλα μέσα. Ισχύει αυτό; Μπορεί να πετύχει;

Τζουτζού τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται?
ανάλογα την περιοχή που μένεις όλο και κάποιο βενζινάδικο θα σε εξυπηρετεί.
Στο κέντρο γενικά εχει πολύ super.

Εχω ενα Mini Cooper του '72 και σε πληροφορω οτι στο κεντρο ειναι που δυσκολευομαι να βρω!!!!Κατι shell και κατι bp δε,ολο και την αποκλειουν τη σουπερ απο τον καταλογο τους...Φυσικα και εχω στανταρ βενζιναδικα που βαζω αλλα μεχρι τωρα τα θεωρουσα φτηνα και ξαφνικα βλεπω οτι αλλαζουν οι τιμες τους απο μερα σε μερα και δεν κοβουν και αποδειξη!!!!!!Οταν ειμαι μακρυα και στο τσακ να μεινω απο βενζινη (ατιμο μικρο ρεζερβουαρ!), διαπιστωνω τις τιμες και την ελλειψη της σουπερ...
Αν συνεχιστει ετσι η κατασταση,τι θα κανω???:(:(

Κατά κάποιο τρόπο ναι, αλλα όχι ολοκληρωτικά. Ας ευχηθούμε να μην βγουμε από το ευρώ.
@moukelis: Εσείς οι εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης μπορείτε να έχετε και πετρελαιοκίνητα οχήματα.... ζηλεύω!
@τζουτζού: στο ξενοδοχείο president που εχει βενζινάδικο, έχει και super.

Κατά κάποιο τρόπο ναι, αλλα όχι ολοκληρωτικά. Ας ευχηθούμε να μην βγουμε από το ευρώ.
@moukelis: Εσείς οι εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης μπορείτε να έχετε και πετρελαιοκίνητα οχήματα.... ζηλεύω!
@τζουτζού: στο ξενοδοχείο president που εχει βενζινάδικο, έχει και super.

Ναι αλλα ποσο την εχει τη σουπερ????

Αυτό για μένα δεν είναι απαραίτητα κακό. Αντίθετα, είναι ίσως το μόνο καλό που μπορεί να βγει από όλη αυτή την ιστορία. Γιατί ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα τα τελευταία 10-20 χρόνια όχι μόνο στηριζόταν σε χάρτινα πόδια (μια που βασιζόταν σε εικονικό χρήμα που δεν είχε κανένα αντίκρυσμα σε πραγματική οικονομική ανάπτυξη), αλλά είχε πάρει καταστροφική κατεύθυνση. Είχαμε καταφέρει να συνδυάσουμε τον άκρατο καταναλωτισμό του δυτικού κόσμου με τα βαλκανικά κόμπλεξ κατωτερότητας και μια απίστευτη νεοπλουτίστικη βλαχιά (α, και με μηδενική καταναλωτική συνείδηση).
Αποτέλεσμα; Οικογένειες με ένα αυτοκίνητο ανά μέλος (εγώ σε λεωφορείο; ΕΓΩ; ), ημιαυθαίρετες μεζονέτες (γιατί ο κουμπάρος είναι μπατζανάκης του βουλευτή και μας έβγαλε την άδεια να χτίσουμε στο ρέμα/δάσος/παραλία) πάντα με το απαραίτητο γύψινο κιτς (γιατί ΕΓΩ ξέρω καλύτερα, σιγά μην πληρώσω τον μαλάκα τον αρχιτέκτονα να μου πει τι θα βάλω στο παλατάκι ΜΟΥ), φυσικά με μια ανασφάλιστη μετανάστρια να μας σφουγγαρίζει (εγώ, Μερόπη μου, να πιάσω σφουγγαρίστρα; και να μου χαλάσει το γαλλικό; jamais) και με γκαζόν μπροστά που καταπίνει μισό Μαραθώνα κάθε καλοκαίρι (σιγά μην ασχοληθούμε και με οικολογίες τώρα, αυτά είναι για τις αδερφές, ώρα είναι να μου πεις ν' ανακυκλώσω κιόλας). Αφήσαμε 3-4 αμόρφωτες κατίνες να διαμορφώσουν την αισθητική και την καθημερινότητά μας, δίνοντάς τους βήμα στα μεσημεριανάδικα και τώρα θρηνούμε που θ' αναγκαστούμε να φτιάχνουμε μόνες μας τα νύχια μας -quelle decadence.
Συγγνώμη για το σεντόνι, τα 'χα μαζωμένα :redface:
Δεν λέω πως είναι καλό πράγμα να μειώνεται το εισόδημά μας (και το δικό μου μειώθηκε κατά σχεδόν δύο μισθούς ήδη), αλλά πιστεύω πως στην περίπτωση της Ελλάδας αυτή η μείωση δεν σημαίνει πτώση του βιοτικού επιπέδου (γιατί ζούσαμε ήδη στον πάτο, απλώς τον είχαμε στρωμένο με Dolce Gabbana και δεν μας φαινότανε), αλλά ίσως τη μοναδική μας ευκαιρία να ξαναβρούμε μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής.
:worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship:
Πως μ'αρεσεις οταν φορτωνεις...:P

Δεν ξέρω, την αμόλυβδη όμως πάντως την έχει πάντα πολύ κάτω από τον μέσο όρο, οπότε κάτι τετοιο κανει και για την σουπερ.

Και μια απορία, επειδή τα οικονομικά δεν τα κατέχω καθόλου: έχω διαβάσει ότι, μιας και η υποτίμηση του νομίσματος δεν παίζει για τους προφανείς λόγους, η μείωση αποδοχών και τιμών είναι ένας τρόπος να πετύχουμε το ίδιο πράγμα με άλλα μέσα. Ισχύει αυτό; Μπορεί να πετύχει;
Όχι πως τα κατέχω καλύτερα τα οικονομικά, αλλά χτες βράδυ το συζητούσα αυτό με κάποιους που τα ξέρουν λίγο καλύτερα και μου έλεγαν πως δυστυχώς είναι πολύ χλωμό να δουλέψει αυτό στην Ελλάδα. Για να "πιάσει" αυτό το κόλπο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια σχετικά υγιής αγορά, όπου λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Η Ελληνική αγορά είναι μονοπωλιακή/ολιγοπωλιακή, επομένως πολύ δύσκολα θα πέσουν οι τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης, γιατί ρυθμίζονται από καρτέλ (βλέπε το γάλα π.χ., που είναι χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ). :/:

Μη ζηλευεις καθολου...:down::down::down:

Γιατί βρε μουκ?

Γιατι να το ζηλευεις;Το αυτοκινητο που εχει ο μπαμπας μου για τη δουλεια (φορτηγακι) καιει πετρελαιο και πληρωνει τα μαλλιοκεφαλα του για να το γεμισει καθε φορα.

βρε συ
το φορτηγακι εχει ενα μεγαλο τεποζιτο!!!
επισης, ειναι επαγγελματικο και αυτα καινε αρκετα.
αν παρεις ι.χ. ντηζελ, ειναι πολυ καλο και η τεχνολογια τους ειναι πολυ προχωρημενη πλεον....
εγω σιγουρα θα ειχα ενα τουρμποντιζελ, εχουν και μεγαλυτερη διαρκεια ζωης-πολυ μεγαλυτερη!

Ο,τι πεις,εσυ ξερεις.:P

βρε συ
το φορτηγακι εχει ενα μεγαλο τεποζιτο!!!
επισης, ειναι επαγγελματικο και αυτα καινε αρκετα.
αν παρεις ι.χ. ντηζελ, ειναι πολυ καλο και η τεχνολογια τους ειναι πολυ προχωρημενη πλεον....
εγω σιγουρα θα ειχα ενα τουρμποντιζελ, εχουν και μεγαλυτερη διαρκεια ζωης-πολυ μεγαλυτερη!

Εμείς που έχουμε πετρελαιοκίνητο τεχνολογίας 2005 έχουμε αισθητή οικονομία σε σχέση με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο.
Δεν είναι που είναι λίγο πιο φτηνό το πετρέλαιο από την αμόλυβδη βενζίνη, εκεί που κάνεις μεγάλη οικονομία είναι η κατανάλωση.
Καίει περίπου το μισό,απ' αυτό που θα έκαιγε αν ήταν βενζινοκίνητο.
Και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο διαδεδομένα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα έξω.

η μείωση αποδοχών και τιμών είναι ένας τρόπος να πετύχουμε το ίδιο πράγμα με άλλα μέσα. Ισχύει αυτό; Μπορεί να πετύχει;
αν γίνει μείωση αποδοχών κ τιμών ταυτόχρονα τότε δεν νομίζω να μιλάμε για υποτίμηση :hmm: κατι άκουγα όμως από κάποιους αναλυτες ότι υπάρχει περίπτωση να κάνουν μία "εσωτερική" υποτίμηση του Ε που θα ισχύει μονο για εδω στην Ελλάδα αλλα δεν το εξήγησαν περαιτέρω οπότε δεν μπορώ να σου πω τι ακριβώς εννοούσαν μ αυτό.
Οσο για την μπετζίνα καντε όλη αυτό που κάνω κ εγώ ΜΗΧΑΝΑΚΙ:clapup:
Τωρα για τη θέρμανση δεν ξέρω ακριβώς τι μπορούμε να κάνουμε εγώ βέβαια πάλι θα βολευτώ γιατί εχω περσικά κ μπορώ να τα μαδήσω οι υπόλοιποι θα πρέπει να σκεφτείτε άλλους τρόπους

Εγραψες ελβεν με το μαδημα των περσικων και στην τελικη εμειςμε τις γατες παντα μπορουμε να μαζευουμε το τριχωμα τους και να κανουμε ζεστα πουλοβερ η αλλα, οι αλλοι οι κακομοιροι???

Ναι μεν καλη η λιτοτητα και το ξαναγυρισμα σε νορμαλ ζωη χωρις χρεη αλλα το παρακανουν εδω

Απλώς να σας ανακοινώσω ότι τα μηνύματα που είχαν γίνει σπλιτ επέστρεψαν.:)

:)

Καλησπέρα.

Προχθές σε πηγαδάκι μετά το τέλος ενός μαθήματος, που παρακολουθούσα πιάσαμε την συζήτηση γύρω απο τα τελευταία και προτελευταία γεγονότα, όπως συνήθως γίνεται και είπα την γνώμη μου, χωρίς κανείς να με διακόψει και στο τέλος σχεδόν όλοι συμφώνησαν.

"Κρίση δεν υπάρχει όπως υπάρχει στις βιομηχανικές χώρες του Βορρά. Αν είχαμε αυτή την κρίση θα είχαμε βάλει λουκέτο νωρίτερα γιατί είμαστε τσαπατσούληδες και βαδίζουμε χωρίς πρόγραμμα και χωρίς πυξίδα ή με χαλασμένη (εκουσίως) πυξίδα. Η κρίση που περνάμε είναι η έλλειψη χρημάτων απο την πραγματική οικονομία και αυτό επετεύχθει με τις τέσσερις αφαιμάξεις των τελευταίων 30 χρόνων.

Λύση στο πρόβλημα υπάρχει, αλλά για να εφαρμοστεί η λύση πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και απ' ότι διαισθάνοναι η Βουλή δεν την διαθέτει, μόνο για τις αυξήσεις τους ενδιαφέρονται. Ακόμα και για να παταχθεί η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία και η μίζα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση.

Απλή μέθοδος η πρώτη λύση: Αύξηση της παραγραφής των εγκλημάτων για τους βουλευτές στα 12 χρόνια με αναδρομική ισχύ. Σε περίπτωση οικονομικού εγκλήματος να ισχύει και η δίωξη των συγγενών εξ' αίματος ή αγχιστείας ή κουμπάρων.

Απλούστερη η δεύτερη λύση: Οι βουλευτές πρέπει να παίρνουν τα λιγότερα χρήματα, απο τις επιτροπές να μην πληρώνονται και για να εισαχθούν στην Ελληνική Βουλή πρέπει να πληρώνουν και να ισχύσει η λίστα και ο Βουκευτής θα πρέπει να μην μπορεί να εκλέγεται πάνω απο μία ή δύο τετραετίες.

Αυτά όμως για να γίνουν χρειάζεται πολιτική βούληση, ακόμα και για να περιμαζέψουν όλους τους γνωστούς-άγνωστους ταραξίες χρειάζεται πολιτική βούληση ή Οργή Θεού."

Καληνύκτα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back