Και οι καρχαρίες έχουν ψυχή!

Ασπασία, το Finding Nemo το 'χες δει; Έχει κάτι καταπληκτικούς καρχαρίες που προσπαθούν να γίνουν χορτοφάγοι και έχουν μια οργάνωση υποστήριξης σαν τους Ανώνυμους Αλκοολικούς... Από τα καλύτερα της ταινίας, νομίζω!! :lol: :lol: :lol:
Όντως! Όπως επίσης και το "Καρχαριομάχος" (Shark Tale) με τον φοβιτσιάρη καρχαρία ήταν πολύ καλό! Όλη η ιστορία με τον πατέρα αρχινονό καρχαρία με φωνή Robert de Niro αν θυμάμαι καλά, ο χορτοφάγος καρχαρίας κλπ. Εκεί μου άρεσαν τα καρχαριάκια. Αλλά μόνο εκεί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ααααα... μήπως μπερδεύτηκα; Μήπως οι "Ανώνυμοι Χορτοφάγοι" καρχαρίες ήταν στο Shark Tale και όχι στο Νέμο; :hmm: Πωπω τι παθαίνει κανείς με τα χρόνια... :blink: :redface: Ου γαρ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχουν περίπου 400 είδη καρχαριών.
Από αυτά το 50% είναι κάτω του 1 μέτρου.
Μόνο 20-25 είδη έχουν αναφερθεί ότι έχουν επιτεθεί στον ανθρωπο. 99% των περιπτώσεων είναι λόγο μπερδέματος με άλλο ζωο (πχ ο σερφερ στην επιφάνεια μοιαζει με μεγάλη θαλάσια χελώνα στον καρχαρία, ένας δύτης με φώκια κλπ).
Περίπου 100 θανατηφόρα ατυχήματα γίνονται τον χρόνο απο καρχαρίες (πιο πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν το χρόνο από τσίμπημα μέλισσας ή από κτύπημα κεραυνου).
Γενικώς τα σαρκοφάγα ψάρια (και τα ζώα γενικότερα) έχουν τη χρησιμότητα να διατηρούν ισορροπία στο οικοσύστημα. Δηλαδή αν ελλιπαν απο ενα ύφαλο καρχαρίες που τρώνε κάποια ψάρια που τρέφονται από κοράλλια( πχ παπαγαλόψαρα) θα αυξανόταν πολύ ο αριθμός και θα καταστρεφόταν ο ύφαλος.
Αυτα περί επικινδυνότητας και μη-χρησιμότητας των καρχαρίων.

Ασπασία μου όπως έγραψα και παραπάνω,
αποκλείεται να βρεις στην Ελλάδα τα τέσσερα είδη που έχουν επιτεθεί ποτέ στον άνθρωπο
;)
so relax...!

Παιδία, ο καρχαρίας μπορεί να είναι τρομαχτικός. Μόνο αν τον προκαλέσεις, τότε βάζεις σε κίνδυνο την ζωή σου. Όσα είπε παραπάνω ο Nightfall ισχύουν.
Πριν 15 χρόνια, έκανα καταδύσεις. Ήταν μια από τις αδυναμίες μου να βουτάω στον βυθό. Πρωτόμαθα τότε στα Χανιά της Κρήτης. Εκεί που περίμενα τον δάσκαλο μου, να έρθει για να συνεχίσουμε τα μαθήματα κατάδυσης.
Είπα να κάνω μια βουτιά μέχρι να έρθει, είχα βάλει και την σημαδούρα μου για να με βρει.
Τότε συνάντησα έναν μικρό καρχαρία που μπροστά στην μάσκα φαινόταν ΜΕΓΑΛΟΣ, εεε... χ#$%α από το φόβο μου, αλλά με είχε πιάσει ένα δέος και καθόμουν ακίνητη στον βυθό και τον παρατηρούσα μέχρι να απομακρυνθεί για να βγω έξω. Οπως με είχε διδαξει.
Όταν ήρθε ο δάσκαλος, του είπα την ιστορία με τον καρχαρία. Πήραμε μαζί μερικά ψαριά μέσα σε ένα δίχτυ και δεμένα στην μέση μας και συνεχίσαμε τα μαθήματα επιβίωσης κάτω από το νερό. Τον ξανασυναντήσαμε, ο δάσκαλος, και άρχισε να βγάζει τα ψαριά και τα άφησε προς το μέρος του για να μην μας πλησιάσει. Και εμείς τον χαζεύαμε, ήταν μικρός και μάλλον είχε χαθεί. Και την επόμενη μέρα, μάθαμε ότι τον ψάρεψε κάποιος ψαράς. Και ο δάσκαλος είχε νευριάσει παρά πολύ. Έτσι χαλούσαμε το οικοσύστημα μας, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε...
Είχα συναντήσει και στην Καλαμάτα σκυλόψαρο που ούτε αυτό δεν πείραζε. Μόνο ένα παιδάκι κινδύνεψε, διότι ήθελε να παίξει μαζί του. Ευτυχώς που περνούσε από εκεί με την βάρκα του ένας ψαράς και το έσωσε.
Εγώ παρ'ολο που φοβήθηκα πολύ τον καρχαρία, υπόγραψα για να σωθούν. Πολλά μπορείς να πάθεις όσο ζεις όχι μόνο από καρχαρία.
Τώρα σας έκανα την καρδιά περιβόλι ε; :/: Αλλά είναι κρίμα, να χάνονται τόσα ζώα. Είναι και αυτά ψυχές!!!

:lol: :lol:
η σελίδα δουλεύει κανονικά, αλλά έστειλα e-mail να τους ενημερώσω.

Ασπασία μήπως έκανες σαμποτάζ???:P :P :P

Έλαβα απάντηση σήμερα!Ευτυχώς δεν αναφέρει το όνομα σου Ασπασία στους λόγους που δεν πηγαιναν τα e-mail:P :

Thank you for contacting us about the rejected emails.

We are aware of this problem and believe there are two likely
possibilities that caused the bounce back. One is that the target email
system was overloaded and another is that we were blocked by some of
the
servers. Up to a few of the eleven targets seem to be affected, and
the
rest delivered.

Although the CITES meeting is now over and the porbeagle and dogfish
did
not gain protection, we can download activist letters and send them to
the targets who were not reached to show your support for protection of
these sharks. Unfortunately, we do not know the way that the Caribbean
countries voted because the issue was voted on using secret ballots.

We thank you for taking part in this action alert. Please let me know
if
you have additional questions.

Kindest regards,

Katherine Groff

HSI

Έλαβα απάντηση σήμερα!Ευτυχώς δεν αναφέρει το όνομα σου Ασπασία στους λόγους που δεν πηγαιναν τα e-mail:P
Μόνο που μου βγάλατε άδικα το όνομα!:mad: :mad: :mad: ;)

Μόνο που μου βγάλατε άδικα το όνομα!:mad: :mad: :mad: ;)
Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε σένα είναι διπλή η αδικία: σου βγήκε ΚΑΙ το μάτι (με το εργατικό ατύχημα) ΚΑΙ το όνομα!! :lol: :lol: :lol:

Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε σένα είναι διπλή η αδικία: σου βγήκε ΚΑΙ το μάτι (με το εργατικό ατύχημα) ΚΑΙ το όνομα!! :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

:( :( :( :( :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back