eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
γεια σασ!!τι γινεται?θελω να σασ ρωτησω κατι.καποιεσ φορεσ η αναπνοη τησ γατασ μου μυριζει πολυ πολυ ασχημα .μπορω να κανω κατι??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Εγώ έχω πάρει πάντως μπισκοτάκια dental paw ή κάπως έτσι της purina που υποτίθεται ότι κάνουν χρέη οδοντόβουρτσας....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Πόσο χρονών είναι η γάτα σου; Ρωτάω γιατί με τα χρόνια αρχίζουν τα δόντια τους και σχηματίζουν πέτρα, όπως και τα δικά μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσοσμία του στόματος. Ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος.
Φαίνεται πολύ εύκολα αν κοιτάξεις τα δόντια της. Είναι κίτρινα συνήθως και αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση μπορεί να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στη γάτα, όπως πχ. ουλίτιδα. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις σε επόμενη επίσκεψη στον κτηνίατρο σου μπορείς να του δείξεις τα δόντια της και θα σου πει αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Στην αγορά υπάρχουν σκευάσματα για πρόληψη, αλλά και τροφές που βοηθάνε επίσης στον καθαρισμό. Ακόμα γίνονται καθαρισμοί των δοντιών από κτηνιάτρους.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Πώς μυρίζει; Κατά καιρούς εμένα μυρίζει ξηρά τροφή...
Εγώ έχω πάρει πάντως μπισκοτάκια dental paw ή κάπως έτσι της purina που υποτίθεται ότι κάνουν χρέη οδοντόβουρτσας....
Απο που τα πηρες prince γιατι ενδιαφερομαι και εγω για την Μυρτουλα.
Ο πριγκιπας εδειξε να του αρεσουν?
Παιδιά από ότι ξέρω η άσχημη αναπνοή είναι σημάδι ότι το γατάκι έχει πάντα αν δεν κάνω λάθος περάσει ρινοτραχίτιδα στο παρελθόν και χρειάζεται ειδική πάστα για το στοματάκι του.![]()
Ουρανια ξερεις περισσοτερα για αυτο? Που μπορω να βρω πληροφοριες?
Εχω την εντυπωση οτι μερικες φορες το στομα του Αρουλη μυριζει ασχημα, ελεξα το στομα του για ουλιτιδα και εχει αλλαξει ολα του τα δοντακια.

Fotini
Διάσημο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Υπάρχει περίπτωση αν είναι περίπου 5 μηνών,η άσχημη αναπνοή να οφείλεται στην αλλαγή δοντιών.Αν όχι,ή αν η αναπνοή του μυρίζει πολύ,πρέπει να το δει γιατρός,γιατί μπορει να είναι κάτι απλό που θα περάσει με έναν καθαρισμό,ή κατι σοβαρό,όπως γαστρεντερικό πρόβλημα.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Εχω την εντυπωση οτι μερικες φορες το στομα του Αρουλη μυριζει ασχημα, ελεξα το στομα του για ουλιτιδα και εχει αλλαξει ολα του τα δοντακια.
[/quote]Νίκη μου ο Αίλουρος μου το είχε πει όταν είχα πάει το γατούλη μου. Τον είχα πάει με της Πηνελόπης τα γατάκια και μάλιστα εκείνης της είχε δώσει μια ειδική παστούλα για την γατούλα της η οποία δεν είναι μωρό γατάκι. Μας είπε η άσχημη αναπνοή είναι ένδειξη ότι το γατάκι έχει περάσει το κολοκουιό ή ρινοτραχείτιδα στο παρελθόν.

eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Ίσως αφου παρατήρησες οτι συμβαίνει με κάποια φαγητά να έχει απλά ευαίσθητο στομάχι. Αν δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα εκτός από αυτό, δοκίμασε να της διατηρήσεις λίγο σταθερή την διατροφή της να δεις πώς θα πάει.
Παρόλα αυτά δεν μιλάς και με ένα κτηνίατρο καλού κακού;
strayshelp
Δραστήριο μέλος
Αλλα αυτό σε γατάκια μικρά,1-2 μηνών.Δεν ξέρω αν δυσοσμία σε πιο μεγάλες ηλικίες,σημαίνουν κάτι άλλο,πιθανότατα....
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι φυσιολογικό; Σας έχει συμβεί;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Για 3 ημέρες έδωσα στο γάτο μου κονσέρβα ( μόνο το βράδυ. Την υπόλοιπη ημέρα κροκέτες Roayal Canin ). Σήμερα παρατήρησα ότι μύριζε η αναπνοή του...μου θύμιζε κάπως την μυρωδιά της κονσέρβας.Είναι φυσιολογικό; Σας έχει συμβεί;
Εγω στην θεση σου δεν θα του δινα κονσερβα για καποιο διαστημα και θα τον παρακολουθουσα.Αν δεν το ξαναπαρουσιαζε τοτε πολυ πιθανον να οφειλονταν στην κονσερβα.
Αν το παρατηρησεις ξανα τοτε σιγουρα θα πρεπει να αναζητησεις αλλες αιτιες.
Παντος ο δικος μου ο Αρουλης οποτε του δινω κονσερβα για λιχουδια, για
λιγο διαστημα(καμια ωρα) μυριζει το στοματακι του.Και επειδη τον υιοθετησα περιπου 7 μηνων, ο κτηνιατρος οταν τον εξετασε ειπε οτι περασε μικρουλης ρινοτραχιτιδα οπως ειπαν καποια μελη πιο πανω

Εχω παρει ενα σπρευ για την στοματικη κοιλοτητα νομιζω Dental spray λεγεται αλλα ειναι δυσκολο στην εφαρμογη του και τωρα προσφατα πηρα και τις dental paw της Pourina που αναφερει η prince πιο πανω.Σημερα τους τις εδωσα για πρωτη φορα και δειξαν, η Μυρτουλα ειδικα να ξετρελενεται.

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Παντος ο δικος μου ο Αρουλης οποτε του δινω κονσερβα για λιχουδια, για
λιγο διαστημα(καμια ωρα) μυριζει το στοματακι του.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Μόνο που από εχθές το βράδυ που έφαγε την κονσέρβα, μου μύρισε τα απόγευμα σήμερα.
Σίγουρα θα το παρακολουθήσω και από βδομάδα που θα πάω στον κτηνίατρο ούτως ή άλλως, να δούμε τι θα μας πει...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν η άσχημη αναπνοή οφείλεται σε πέτρα στα δόντια, απαιτείται καθαρισμός. Αλλά, συνήθως, η άσχημη αναπνοή είναι ένδειξη καλυκοϊού ή ρινοτραχείτιδας.. Έχει μήπως τσίμπλες μετά τον ύπνο ή φτερνίζεται; Δεν την πας στο γιατρό για ένα τσεκάρισμα;
Επαναφέρω το θέμα, γιατί αυτό που διάβασα τώρα, με άγχωσε.

Η μικρή αδεσποτούλα που φιλοξενώ από εχθές στο σπίτι μου, έχει πρόβλημα με την αναπνοή της. Μυρίζει πάρα πολύ άσχημα.

Επίσης της καθάρισα τσίμπλες στα μάτια και έχει ξεραμένη μύτη ( ένα μέρις αυτής). Επίσης όσον αφορά το γαστρεντερολογικό, της έδωσα ντροντάλ και παρατήρησα σκουλήκια στα κόπρανά της, τα οποία ήταν λίγο μαλακά στην αρχή και στο τέλος έγιναν διάρροια, στην ίδια κένωση.
Μπορεί να κολλήσει και ο Olio μου κάτι;

ria23
Διάσημο μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Μάλλο έχει πρόβλημα με τα δόντια της....αλλά θα σου πει σίγουρα ο γιατρός... πολύ καλή και αποτελεσματική είναι η Royal Canin Oral για τα δοντάκια...η κανονική και η Vet σειρά της...Επαναφέρω το θέμα, γιατί αυτό που διάβασα τώρα, με άγχωσε.
Η μικρή αδεσποτούλα που φιλοξενώ από εχθές στο σπίτι μου, έχει πρόβλημα με την αναπνοή της. Μυρίζει πάρα πολύ άσχημα.
Επίσης της καθάρισα τσίμπλες στα μάτια και έχει ξεραμένη μύτη ( ένα μέρις αυτής). Επίσης όσον αφορά το γαστρεντερολογικό, της έδωσα ντροντάλ και παρατήρησα σκουλήκια στα κόπρανά της, τα οποία ήταν λίγο μαλακά στην αρχή και στο τέλος έγιναν διάρροια, στην ίδια κένωση.
Μπορεί να κολλήσει και ο Olio μου κάτι;![]()
www.royalcanin.com
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα, ο Σορμπέ μου είναι 3,5μηνών, είναι μαζί μας περίπου μια εβδομάδα. Έχει ήδη κάνει αποπαρασίτωση και το πρώτο εμβόλιο και θα τον πάω στον κτηνίατρο σε 14 μέρες για το δεύτερο. Από την πρώτη μέρα που τον φέραμε σπίτι παρατηρήσαμε μια μικρή κακοσμία, στην αρχή δεν μπορούσα να εντοπίσω από που ερχόταν (νόμιζα ότι δεν πλενόταν αρκετά) Τελικά αφού τον μύριζα συνεχώς κατέληξα στο στόμα του, και όντως από εκεί προέρχεται. Δεν είναι λίγο μικρούλης για πρόβλημα στα δοντάκια;
Μήπως είναι πολύ επείγον να επισπεύσω την επίσκεψη στο γιατρό?? Πείτε μου την γνώμη σας pleaseeeee.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool