virgo
Νεοφερμένο μέλος
Το πιθανότερο είναι ο γατούλης να έχει ουλίτιδα-στοματίτιδα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, γιατί μπορεί να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στη γάτα. Ίσως να φταίνε οι τροφές που έτρωγε μέχρι τώρα, ίσως όμως να είχε κολλήσει από μικρός καλυκοϊό και να μην αντιμετωπίστηκε σωστά. Σε κάθε περίπτωση μόνο ένας ΑΛΛΟΣ κτηνίατρος θα σε βοηθήσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anastasia Vz
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω παντως για της συμβουλες.
να ρωτησω και κατι αλλο? ειδα στην τηλεοραση οτι υπαρχει κατι σαν οδοντοκρεμα..ειναι καλη και αν ναι απο ππου την παιρνω??και μηπως ξερετε πως λεγεται??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το πιο πιθανο παντως ειναι,να μην ειναι απο την τροφη η τοσο ασχημη αναπνοη.Για αυτο σου λεμε να το ψαξεις.Απο προβλημα στα δοντια μπορει να ειναι..μεχρι και στα νεφρα.Το θεμα,δεν ειναι απλα να κουκουλωθει η δυσοσμια,αλλα να βρεις την αιτια...

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
εφοσον οπως παραπανω εγραψαν βρεις την αιτια της δυσοσμιας και κανεις θεραπεια που θα σου πει ο γιατρος,μπορεις να του δωσεις γαλα για γατες,κανει δουλεια σε γατουλες με δυσοσμια στο στομα το ξερω γιατι χρονια το ειχε ο γατουλης μου,στη δικη μου περιπτωση οφειλονταν σε χρονια στοματιτιδα,οταν του καναμε καθαρισμο και αφαιρεση δοντιων κατα καιρους,του περναγε,μετα απο κανα χρονο ξανα μυριζε,ετσι πηγε σ ολη τη ζωουλα του.εγω το ειχα συνηθησει,δε με πειραζε!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
καλό είναι να ψάξετε να βρείτε τον λόγο που οφείλεται η δυσοσμία. Ούτε και εγώ πιστεύω ότι οφείλεται στην τροφή... εκτός αν τρέφεται με σκουπίδια (κανονικά σκουπίδια... δεν αναφέρομαι σε χαμηλής ποιότητας τροφές
) ή σκόρδα
. Δε νομίζω πως η τροφή μπορεί να προκαλέσει άμεσα κακοσμία. Μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, και να υπάρχει κακοσμία. Εγώ θα έπαιρνα 2η γνώμη γιατί έχω την εντύπωση ότι ο 1ος σε άφησε στο σκοτάδι. Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό να μυρίζει η αναπνοή της γάταςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας!
Και εμένα το στοματάκι της μιας γατούλας μου μυρίζει λιγάκι αλλά όχι δραματικά..
Όταν πήγαμε για στείρωση, η γιατρός το εντόπισε και είχε μάλιστα και στοματίτιδα..Φοβήθηκε για ιο αλλά κάναμε εξετάσεις για FIV και FeLV και ήταν αρνητικές..
Ποιός άλλο ιός μπορεί να προκαλέσει στοματίτιδα?
Επίσης, είναι 8,5 μηνών..Μπορεί να είναι τα πίσω δόντια που ακόμα αλλάζει..??Κάπου διάβασα ότι η αλλάγή μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον 9 μήνα..
Είναι αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη με το 4πλό...
Επίσης, η κτηνίατρος είχε πει πως μιας και μετά την στείρωση θα έπαιρνε αντιβίωση, το μικροβιακό φορτίο του στόματος θα περιοριζόταν σημαντικά..Και όντως έτσι έγινε..Και έχει σταθεροποιηθεί σε μια καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν στην αρχή..
Να ανησυχήσω κι άλλο?

virgo
Νεοφερμένο μέλος
Έφη μου, η κακοσμία του στόματος σε μικρή ηλικία οφείλεται στις περισσότερες των περιπτώσεων σε καλυκοϊό. Ειδικά, όταν πρόκειται για αδέσποτο, αφού στο σπίτι είναι αδύνατο να κολλήσει. Είναι μία από τις αντιδράσεις του οργανισμού της γάτας. Συνήθως οι κτηνίατροι προτείνουν μια ειδική πάστα που οι γάτες αντιπαθούν, αλλά και δεν εξαφανίζει οριστικά το πρόβλημα. Η δικιά μου έκανε 2 μέρες πυρετό το διάστημα που φιλοξενούσα άλλο γατούλη και από τότε περίπου διαπίστωσα ότι μύριζε το στόμα της. Προφανώς, επειδή είναι εμβολιασμένη, πέρασε σχετικά ανώδυνα την ίωση, αλλά δυστυχώς είναι πια φορέας του ιού (λες και δεν μας έφτανε ο ερπητοιός που της προκάλεσε την τύφλωση). Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η κτηνίατρος μου συνέστησε ένα προϊόν σε σκόνη που προσθέτεις στο φαγητό. Αυτό επιδρά στο σάλιο της γάτας και αντιμετωπίζει πλάκα, στοματίτιδα και τρυγία. Είναι φυτικό και απ' όσο το έψαξα διαβάζοντας κριτικές στο ίντερνετ τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες χρήσης. Εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και 10 μέρες, οπότε δεν μπορώ ακόμα να πω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται να το βρεις εύκολα σε κατάστημα, οπότε μάλλον ίντερνετ.
Εδώ το σχετικό link: https://www.plaqueoff.com/for-animals/product
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έφη μου, η κακοσμία του στόματος σε μικρή ηλικία οφείλεται στις περισσότερες των περιπτώσεων σε καλυκοϊό. Ειδικά, όταν πρόκειται για αδέσποτο, αφού στο σπίτι είναι αδύνατο να κολλήσει. Είναι μία από τις αντιδράσεις του οργανισμού της γάτας. Συνήθως οι κτηνίατροι προτείνουν μια ειδική πάστα που οι γάτες αντιπαθούν, αλλά και δεν εξαφανίζει οριστικά το πρόβλημα. Η δικιά μου έκανε 2 μέρες πυρετό το διάστημα που φιλοξενούσα άλλο γατούλη και από τότε περίπου διαπίστωσα ότι μύριζε το στόμα της. Προφανώς, επειδή είναι εμβολιασμένη, πέρασε σχετικά ανώδυνα την ίωση, αλλά δυστυχώς είναι πια φορέας του ιού (λες και δεν μας έφτανε ο ερπητοιός που της προκάλεσε την τύφλωση). Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η κτηνίατρος μου συνέστησε ένα προϊόν σε σκόνη που προσθέτεις στο φαγητό. Αυτό επιδρά στο σάλιο της γάτας και αντιμετωπίζει πλάκα, στοματίτιδα και τρυγία. Είναι φυτικό και απ' όσο το έψαξα διαβάζοντας κριτικές στο ίντερνετ τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες χρήσης. Εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και 10 μέρες, οπότε δεν μπορώ ακόμα να πω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται να το βρεις εύκολα σε κατάστημα, οπότε μάλλον ίντερνετ.
Εδώ το σχετικό link: https://www.plaqueoff.com/for-animals/product
Γεια σου και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...
Το προιόν αυτό φαίνεται πολύ καλό και θα το συζητήσω και με τη δική μου κτηνίατρο να μου πει τη γνώμη της..Αλήθεια, είναι ευγευστό? Γιατί είναι και μίζερες οι κυρίες μου...
Η γατούλα με το πρόβλημα, η Αγάπη, γεννήθηκε στο υπόγειό μου από ημιαδέσποτη γατούλα και δεν έχει βγει ποτέ έξω..Εάν όπως λες έχει τον καλυκοιό σημαίνει ότι τον έχει κολλήσει από τη μαμά της? Μεταδίδεται έτσι ο ιός αυτός?
Μετά την αντιβίωση που πήρε λόγω στείρωσης, είναι σαφώς βελτιωμένη η κατάσταση αλλά παραμένει ένα μικρό προβληματάκι..Η κτηνίατρός μας το απέδωσε είτε σε ιό είτε σε απλή ευαισθησία που δε σπανίζει στις γάτες (όπως είπε).
Η αδερφούλα της, η Νεφέλη, στο μεταξύ, ούτε μυρίζει το στοματάκι της, ούτε στοματίτιδα έχει..Μια χαρά..
Η μεγάλη μου γάτα (η Αλέκα) όμως που είναι 2 χρόνων, δεν μύριζε ΠΟΤΕ το στόμα της και είχε πάντα ροζ ροζ ούλα! Κάποια στιγμή ξαφνικά το Σεπτέμβρη, άρχισε να μυρίζει το στόμα της..Φιλοξενούσα τότε τα γατάκια και δε μπορούσα οικονομικά να αντέξω μια ΑΚΟΜΑ επίσκεψη στον κτηνίατρο..Το μετέθεσα λίγο..
Αγόρασα μια μεγάλη συσκευασία Royal Canin Oral που έχουν brush effect (αφού ρώτησα τηλεφωνικά κτηνίατρο) και μετά από 1 μήνα λήψης αυτής της τροφής, σταμάτησε το στοματάκι να μυρίζει..Μέχρι τώρα μια χαρά είναι..Θέλω να πω, μπορεί να είναι συμπτωματικό, αλλά θα μπορούσε ίσως να έχει μεταδοθεί ο ιός αυτός από τη μικρή στην μεγάλη γάτα ???
Αγχώθηκα..Εντομεταξύ και η Αλέκα πρέπει να έχει και αυτή ερπητοιό γιατί την είχαμε βρει σε τραγική κατάσταση ως μωρό και σώσαμε μόνο το ένα ματάκι και αυτό έχει και μια σκιούλα..
Εξετάσεις δεν έχουμε κάνει ποτέ στην Αλέκα..
Όπως και να έχει, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το προιόν αυτό, δρα σαν υποκατάστατο του βουρτσίσματος κατά μια έννοια..Οπότε κακό δε μπορεί να είναι..
Κάποια στιγμή θα ήθελα να βουτήξω και τις 3 και να τους κάνω όλες τις αιματολογικές αλλά πολύ αντιοικονομικό αυτό

Σιγά σιγά..
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Έφη μου, απ' ό,τι ξέρω η αντιβίωση βοηθά στην αντιμετώπιση των δευτερογενών συμπτωμάτων στον καλυκοϊό, αλλά δεν πιστεύω να μπορεί να επιδράσει κατά της πλάκας στα δόντια! Επίσης, δεν ξέρω αν μεταδίδεται από τη μάνα στο μικρό όπως συμβαίνει με τον ερπητοιό, αλλά φαντάζομαι πως αν ήταν άρρωστη (εννοώ βήχα ή φτάρνισμα) είναι λογικό να κολλάει. Γενικά ο ιός είναι ενεργός όταν φταρνίζεται ή βήχει το ζώο. Ο γατούλης πάντως που φιλοξενούσα φταρνιζόταν, αν και σε γενικές γραμμές δεν είχε έντονες εκκρίσεις από τη μύτη ή τα μάτια.
Με τη σκόνη πάντως δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα. Μυρίζει σαν φύκια και η δικιά μου τη δέχτηκε αμέσως, αλλά έτσι κι αλλιώς η ποσότητα που αντιστοιχεί στα κιλά της είναι ελάχιστη. Πάντως θα μπορέσω να πω για την αποτελεσματικότητά του αφού περάσουν 3 βδομάδες. Πάντως αυτό με την "ευαισθησία" για τα δόντια πρώτη φορά το ακούω..
Υ.Γ. Ο μικρός εκτός από ουλίτιδα είχε και έλκη στη γλώσσα του.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Να 'μαι κι εγω εδω!
Λοιπον εχω βρει κι εγω αυτο το προιον σε καθολου φιλικη τιμη στη Θεσσαλονικη, κι εχω βρει κι αυτα:
https://www.onlynaturalpet.eu/product_info.php?products_id=2167
https://www.onlynaturalpet.eu/en/Grooming-Care/All-Smiles-Oral-Care-Spray::2489.html
https://www.onlynaturalpet.eu/en/Vitamins-Minerals/Tartar-free::2387.html
https://www.amazon.de/gp/product/B004M9M8PU/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=ACVY0N6IEN8BO
Θα δοκιμασω το τελευταιο, το βρηκα και Ελλαδα, αλλα ακομα και με τα μεταφορικα συμφερει απέξω.
(Εχω βρει και καποια ακομα και online και Θεσ/νικη, αλλα δεν τα παραθετω γατι παρολο που ειναι πιο φτηνα, δεν τα βρηκα αξιολογα).
Φυσικα το καλυτερο απ'ολα ειναι το βουρτσισμα, αν τα καταφερετε στις γατες σας να ειναι η πρωτη σας προτιμηση για την υγιεινη των δοντιων.
Λογω ομως οτι τα γατονια δεν καθονται ησυχα μπορειτε να δοκιμασετε καποια απο τις αλλες λυσεις.
Δυστυχως και οι περισσοτεροι κτηνιατροι δεν ειναι εξοικιωμενοι ή ψαγμενοι με τη στοματικη υγιεινη της γατας, περαν των ιατρικων καθαρισμων (που και ακριβοι ειναι και ναρκωση απαιτουν).
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Νικολίνα στη Θεσ/κη είναι και ο αντιπρόσωπος της σκόνης που λέω, αλλά εμένα δεν μου φαίνεται ακριβό. Μου κόστισε 20 ευρώ, αλλά κρατάει ένα χρόνο.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Α οκ τοτε δεν υπολογισα εγω καλα virgo, γιατι το βρηκα καπου 23 ευρω και θεωρησα οτι δε θα μου κρατησει πανω απο 2 μηνες για 2 γατες, αλλα αν η δοσολογια ειναι τοσο μικρη αλλαζει το θεμα. Παντως το εχω ουτως η αλλως στα υποψιν μου διοτι μου φανηκε καλο προιον. Θα περιμενω να μας πεις εντυπωσεις απο τα αποτελεσματα τοτεΝικολίνα στη Θεσ/κη είναι και ο αντιπρόσωπος της σκόνης που λέω, αλλά εμένα δεν μου φαίνεται ακριβό. Μου κόστισε 20 ευρώ, αλλά κρατάει ένα χρόνο.

virgo
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως είναι κουλό να στο δίνουν 23 ευρώ, όταν εκεί βρίσκεται ο αντιπρόσωπος!!! Εγώ το πήρα από εδώ 20 και στο amazon έχει 17!!! Εννοείται πως θα ενημερώσω σε λίγο καιρό, ελπίζω να πιάσει..

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε ενα μαγαζι μονο το βρηκα, αλλα ολα τα προιοντα εκει ηταν τσιμπημενα αρκετα κιολας.
Θα συνεχισω το ψαξιμο ομως δεν πειραζει

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας και πάλι..
Όχι η μαμά τους δε φαινόταν καθόλου άρρωστη, δεν είχε βήχα ούτε φτερνιζόταν..
Τι να πω? Ίσως και να μην είναι ο καλυκοιός τελικά..Δεν ξέρω..
Αυτό που μου είπε η κτηνίατρος είναι ότι μερικά γατάκια γεννιούνται με το πρόβλημα αυτό χωρίς την ύπαρξη ιού και θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα..
Έλκη δεν έχει η μικρή στη γλώσσα ή κάπου αλλού..Για πλάκα δεν ξέρω, δε νομίζω..Το μόνο που έχει είναι ελαφριά δυσοσμία και μια λεπτή κοκκινη γραμμούλα σε όλο το μήκος των ούλων στα σύνορα με τα δόντια..
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να το ψάξω παραπάνω..
Pavlina katapod
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!ο δεύτερος ηλικιακά γάτος μου,τον Αύγουστο μπαίνει στα 3 χωρίς να έχω αλλάξει τροφή ή κατι άλλο εχει αρχίσει να μυρίζει το στόμα του κ συμβαίνει όλη την διάρκεια της ημέρας .Η Κτηνιατρος μου συνέστησε Zantac για 10 ημέρες κ βλέπουμε...χωρίς να κάνει κάποιες εξετάσεις...Εχετε να μου προτείνετε κατι αλλο;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα!ο δεύτερος ηλικιακά γάτος μου,τον Αύγουστο μπαίνει στα 3 χωρίς να έχω αλλάξει τροφή ή κατι άλλο εχει αρχίσει να μυρίζει το στόμα του κ συμβαίνει όλη την διάρκεια της ημέρας .Η Κτηνιατρος μου συνέστησε Zantac για 10 ημέρες κ βλέπουμε...χωρίς να κάνει κάποιες εξετάσεις...Εχετε να μου προτείνετε κατι αλλο;;
Συγνώμη, το Zantac δεν είναι για το στομάχι?
Ποιά ήταν η διάγνωσή της?
Του κοίταξε δόντια και ούλα του γατούλη, μήπως αιμορραγούν από ουλίτιδα?
Αν όχι, προτείνω να το κοιτάξετε με την ίδια, ή και με άλλη, δεύτερη γνώμη ειδικού..
είναι η πιο συχνή αιτία δυσοσμίας της αναπνοής, πριν το επιβαρύνεις το γατί με φάρμακα
που ενδεχομένως και να να μη χρειάζεται καν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μπορεί δυσοσμία να οφείλεται και σε προλήματα στο στομάχι, αν το εξέτασε και βρήκε εντάξει ούλα, δόντια και στόμα γενικά. Η διάγνωση ποια ήταν; Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να σε συμβουλέψει κάποιος ειδικός, ή το συζητάς πιο διεξοδικά με τη γιατρό σας για να καταλάβεις το σκεπτικό της, είτε αν σου φαίνεται επιπόλαιη η διάγνωσή της απευθύνεσαι σε κάποιον άλλον...
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Έχει δίκιο η Αλεξάνδρα, κατά βάση προκαλείται από στοματικά προβλήματα αυτό το σύμπτωμα.
Pavlina katapod
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω πολυ για την ανταπόκριση.τα δοντακια του τα είδε κ δεν εχει θέμα...εξετάσεις όπως προανέφερα δεν μου πρότεινε να κάνουμε κ πήγε κατευθείαν στο Zantac πιστεύοντας ότι ειναι στομαχικη διαταραχή...θα πάρω κ 1 δεύτερη γνώμη...Ευχαριστω και πάλι!Συγνώμη, το Zantac δεν είναι για το στομάχι?![]()
Ποιά ήταν η διάγνωσή της?
Του κοίταξε δόντια και ούλα του γατούλη, μήπως αιμορραγούν από ουλίτιδα?
Αν όχι, προτείνω να το κοιτάξετε με την ίδια, ή και με άλλη, δεύτερη γνώμη ειδικού..
είναι η πιο συχνή αιτία δυσοσμίας της αναπνοής, πριν το επιβαρύνεις το γατί με φάρμακα
που ενδεχομένως και να να μη χρειάζεται καν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool