fonzoi
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τι ηλικια εχει η Τζιτζι σου;Αν ειναι γυρω στους 4 μηνες αλλαζει δοντακια για αυτο μυριζει. το στομα της.Αν ειναι μεγαλυτερη,οντως κοιταξτε ηγια κανενα χαλασμενο δοντι αλλα και ουλίτιδα.Η Τζιτζι μου είχε κάποια προβλήματα με την αναπνοή αλλά με το Dental sprey ήταν μια χαρά.άρχισα να της δίνω λάδι σολομού και έχει πάλι άσχημη αναπνοή. μπορεί να είναι απο το λάδι? αποπαρασίτωση κάναμε πριν 1 μήνα. γενικά είναι ζωηρή εως πολύ ζωηρή και με μεγάλη όρεξη.

fonzoi
Νεοφερμένο μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πριν απο 3 μερες πηγα τον Φιογκο μου για την 3η δοση του τριπλου εμβολιου.
Ο Φιογκος πανω-κατω ειναι 3 μηνων και μια μερα πριν την επισκεψη στον κτηνιατρο (μεχρι και τωρα που μιλαμε), βγαζει εντονα τσιμπλακια (του τα αφαιρω με χαμομηλι, πολυ μαλακα και μετα τα ματια του απο κατω ειναι ροζ) και τις τελευταιες μερες παρατηρουμε οτι μυριζει ελαφρως και το στομα του, οπως .. μυριζει η ευαισθητη περιοχη της γυναικας οταν μενει λιγες μερες απλυτη (χιλια συγγνωμη, ειναι το μονο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο οταν το μυριζω!!)!
Οχι σαν ψαρι, καπως σαν σκουπιδια, σαν γατιλα, δεν ξερω πώς να το περιγραψω.. ο γιατρος οταν το εξετασε δεν ειπε κατι για τα ματια, μονο με ρωτησε εαν βηχει/φταρνιζεται και του πα οτι φταρνιζεται που και που.
Υπαρχει περιπτωση να ειναι το οτι βγαζει δοντακια; λετε να χρειαζεται καποια αντιβιωση (?) ;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ο κτηνίατρος που τον είδε τι είπε;Καλησπερα!
Πριν απο 3 μερες πηγα τον Φιογκο μου για την 3η δοση του τριπλου εμβολιου.
Ο Φιογκος πανω-κατω ειναι 3 μηνων και μια μερα πριν την επισκεψη στον κτηνιατρο (μεχρι και τωρα που μιλαμε), βγαζει εντονα τσιμπλακια (του τα αφαιρω με χαμομηλι, πολυ μαλακα και μετα τα ματια του απο κατω ειναι ροζ) και τις τελευταιες μερες παρατηρουμε οτι μυριζει ελαφρως και το στομα του, οπως .. μυριζει η ευαισθητη περιοχη της γυναικας οταν μενει λιγες μερες απλυτη (χιλια συγγνωμη, ειναι το μονο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο οταν το μυριζω!!)!
Οχι σαν ψαρι, καπως σαν σκουπιδια, σαν γατιλα, δεν ξερω πώς να το περιγραψω.. ο γιατρος οταν το εξετασε δεν ειπε κατι για τα ματια, μονο με ρωτησε εαν βηχει/φταρνιζεται και του πα οτι φταρνιζεται που και που.
Υπαρχει περιπτωση να ειναι το οτι βγαζει δοντακια; λετε να χρειαζεται καποια αντιβιωση (?) ;;![]()
Η κακοσμία του στόματος στις γάτες πάντα με παραπέμπει σε προβλήματα χαλασμένων δοντιών ή ουλίτιδας. Ο δικός σου όμως είναι αρκετά μικρούλης για τέτοια, χώρια που όπως παρατηρείς και πολύ σωστά, ακόμα δεν έχει αλλάξει τα μωρουδιακά του δοντάκια.

Γενικά σε κανένα από τα γατιά μου δεν πρόσεξα την αλλαγή των δοντιών, πρέπει μάλιστα να παραδεχτώ δημόσια πως έμαθα ότι γίνεται αυτό από το mycat.

Μόνο σε μια γατούλα που είχα μέχρι πριν δυό χρόνια και επειδή ήμουν ήδη προιδεασμένη το παρατήρησα. Μάλιστα έκανε και λίγο πυρετούλη εκείνο το διάστημα και η κτηνίατρος μας είχε δώσει αντιβίωση. Αν όμως ο γατούλης σου δεν έχει πυρετό, καλύτερα να τον δει πρώτα ο κτηνίατρος, για άλλη μια φορά έστω, πριν του δώσεις οτιδήποτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα δω τι θα κανω, ευχαριστω!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω, όμως αν απορείς γιατί ο γιατρός σου ανέφερε για βήξιμο και φτάρνισμα είναι γιατί έχει την υποψία για πιθανότητα ο μικρός να είναι παράλληλα φορέας και κάποιου καλυκοϊού. Αυτοί οι ιοί έχουν σαν επί μέρους σύμπτωμα και την φλεγμονή των ούλων, εξ ου και η δυσάρεστη οσμή.
Για παράδειγμα της δικής μου που είναι φορέας λοιμώδους περιτονίτιδας, από μικρή μύριζε που και που η ανάσα και τσίμπλιαζαν τα ματάκια της. Δεν θέλω να σε τρομάξω, μόνο να το έχεις υπόψη σου, κάθε φορά που θα επισκέπτεσθε το γιατρό να του υπενθυμίζεις να ρίχνει και μια ματιά στα ούλα αν φλεγμαίνουν.
Πάντως αν θέλεις να μάθεις στα σίγουρα περί καλυκοϊού, θα περιμένεις μέχρι να έρθει σε ηλικία στείρωσης, οπότε ζητάς με την ευκαιρία της νάρκωσης να του πάρει και λίγο αίμα για εργαστηριακή διάγνωση.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο καλυκοϊος δεν αντιμετωπιζεται με το 3πλο εμβολιο; αυτη την εντυπωση ειχα..
Η λοιμωδης περιτονιτιδα δεν εχει ιαση ε; :/ -ο γιατρος μού ειπε πως στην αθηνα υπαρχουν πολλα κρουσματα, εδω που ειμαστε, οχι..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ο καλυκοϊος δεν αντιμετωπιζεται με το 3πλο εμβολιο; αυτη την εντυπωση ειχα..
Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί τύποι καλυκοϊών (ένας από αυτούς είναι της λοιμώδους περιτονίτιδας) και δεν νομίζω, οτι το τριπλό εμβόλιο αποτελεί πρόληψη κατά των συγκεκριμένων ιών. Νομίζω πάλι οτι το εμβόλιο οχυρώνει με αντισώματα κατά του ιού της πανλευκοπενίας, που όμως είναι κάτι άλλο.
Η λοιμώδης περιτονίτιδα είναι ένα από τα τρία ανίατα (και συνήθως θανατηφόρα άμα προσβάλουν)νοσήματα της γάτας (τα άλλα δυο είναι η ιογενής λευχαιμία και το aids). Αν το ζώο προσβληθεί από αυτές τις ασθένειες η αντιμετώπιση είναι μόνο συμπτωματική, δεν υπάρχει θεραπεία, μόνο με διάφορα φάρμακα κι εφ'όσον η διάγνωση έχει γίνει έγκαιρα, στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να καθυστερήσει αρκετά η εξέλιξη της νόσου.Η λοιμωδης περιτονιτιδα δεν εχει ιαση ε; :/ -ο γιατρος μού ειπε πως στην αθηνα υπαρχουν πολλα κρουσματα, εδω που ειμαστε, οχι..
Εντούτοις, υπάρχει ένα ξεχωριστό εμβόλιο για την προστασία κατά της λοιμώδους περιτονίτιδας, το οποίο όμως θα πρέπει να γίνει αφού αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι ήδη φορέας του ιού (καθότι σ'αυτή την περίπτωση καθίσταται περιττό, εφ'όσον τα αντισώματα ήδη υπάρχουν) και του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι αμφισβητίσιμη-για να μη πω οτι τείνει να καταργηθεί.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πηγα παλι σημερα, του ελεγξε τα ουλα, ειπε οτι ειναι σε μια χαρα κατασταση και του εκανε αντιβιοτικη ενεση.
Μου ειπε οτι δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια τι ειναι κι οτι μπορει να ναι μια απλη ιωσουλα. Ειναι υπο παρακολουθηση, μου 'πε πως αναλογα την πορεια του, ιιισως χρειαστει χαπακια. Θα δουμε!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Καλή ανάρρωση στο γλυκό μας Φιόγκο
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πεμπτη εκανα την ενεση στο μικρο, 3ημερο ελειπα, γυρισα σημερα και οι τσιμπλες του εχουν κατεβει μεχρι χαμηλα

αγανακτισα!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μπορεί να χρειάζεται, επιπροσθέτως, κάποιο αντιβιοτικό κολλύριο για τα ματάκια του.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με ελαχιστον σκουπισμα των τσιμπλων:
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Στο μεταξύ, κι επειδή ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμά σου για καθαρισμό με χαμομήλι, σου συνιστώ καλύτερα να το αντικαταστήσεις με φυσιολογικό ορό. Μπορεί το χαμομήλι να είναι κατάλληλο για ανθρώπους, αλλά για γάτες είναι προτιμότερος ο ορός, όπως μου είχε πει κι η κτηνίατρός μας (όταν κι η δική μου για κάποιο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα).
Εύχομαι τα καινούργια σας νέα να είναι και καλύτερα

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτο με το χαμομηλι που διαβασα εδω μου εκανε εντυπωση, καθως ο δικος μου ο κτηνιατρος μου 'πε να του βαζω εαν θελω και πως δεν υπαρχει προβλημα.
Θα 'χω συντομα νεα με την προοδο του.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον :-)
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πολύ φοβάμαι πως ναι.. Και βέβαια θα πρέπει ο γιατρός να το αντικαταστήσει με άλλο αντιβιοτικό (εφ'όσον είναι απαραίτητο για τη θεραπεία του) που να μη περιέχει το συστατικό που εκείνος θεωρεί υπεύθυνο για την παρενέργεια αυτή....λετε να ειναι ευαισθησια σε καποιο απο τα συστατικα; :/
Έχει κι ευαίσθητο στομαχάκι το καλό μου...

Εν αναμονή νεωτέρων σας και με την ευχή σύντομα να δείξει σημάδια βελτίωσης.

Υ.Γ. Τον φυσιολογικό ορό θα τον βάζεις όχι με μπαμπάκι, αλλά με γαζούλα για να μην αφήνει ίνες στα ματάκια που ενδεχομένως τα ερεθίσουν περισσότερο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool