Καλυκοϊός και διροφιλάρια

• Thread starter Thread starter Fotini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Fotini

Διάσημο μέλος

Η Fotini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2.540 μηνύματα.
Καλημέρα! Όλα καλά;

Βάσια, με αυτό που είπες για τον Ντάικιρι και τον καλυκοϊό, μου έφτιαξες τη μέρα. Πίστευα ότι με το εμβόλιο δε θα διέτρεχε κίνδυνο... Σούπερ...:/: Έτσι θα έχω δύο γατιά φορείς του ιού σπίτι... Όσο για τον ερεθισμό του εντέρου, είναι δυνατό να συμβεί λόγω καλυκοϊού γιατί (όπως μου εξήγησε ο κτηνίατρος) το μικρόβιο κατεβαίνει με την τροφή ως το έντερο και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και διάρροια.

Επιπλέον, επειδή αναφερθήκατε στην διροφιλάρια, υπάρχει και στην Ελλάδα η πιθανότητα να νοσήσουν γάτες από μολυσμένα κουνούπια. Δεν είναι σωστό να το συζητάμε εδώ και ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε νέο θέμα (συγγνώμη, Ρούλα:redface:), αλλά η γάτα της Φρόσως, η Πατούνα, πέθανε από αυτό! Προληπτικό φάρμακο δεν έρχεται στην Ελλάδα, αλλά ο Αίλουρος μου είπε τις προάλλες ότι μπορεί να προστατευθεί μια γάτα με χάπι Milbemax για ένα μήνα, τον επόμενο μήνα με stronghold, ξανά stronghold τον τρίτο μήνα, μετά πάλι Milbemax, κ.ο.κ. Περισσότερα για την διροφιλαρίωση εδώ και εδώ για το θέμα της γάτας που πέθανε πρόσφατα...

Γιατί νομίζετε ότι γεμίζω τα μπαλκόνια μου με αντικουνουπικά φυτά; Δεν μπορώ να βασίζομαι σε αυτά απολύτως, φυσικά, αλλά κάτι είναι κι αυτό...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα....ουφ και εγω στεναχωρηθηκα οταν ακουσα οτι θα κολλησει και ο μικρος. Εστω και αν ειναι εμβολιασμενος θα κολλησει? (πιο πολυ ρωταω τη Βασια)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! Όλα καλά;

Βάσια, με αυτό που είπες για τον Ντάικιρι και τον καλυκοϊό, μου έφτιαξες τη μέρα. Πίστευα ότι με το εμβόλιο δε θα διέτρεχε κίνδυνο... Σούπερ...:/: Έτσι θα έχω δύο γατιά φορείς του ιού σπίτι... Όσο για τον ερεθισμό του εντέρου, είναι δυνατό να συμβεί λόγω καλυκοϊού γιατί (όπως μου εξήγησε ο κτηνίατρος) το μικρόβιο κατεβαίνει με την τροφή ως το έντερο και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και διάρροια.

Επιπλέον, επειδή αναφερθήκατε στην διροφιλάρια, υπάρχει και στην Ελλάδα η πιθανότητα να νοσήσουν γάτες από μολυσμένα κουνούπια. Δεν είναι σωστό να το συζητάμε εδώ και ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε νέο θέμα (συγγνώμη, Ρούλα:redface:), αλλά η γάτα της Φρόσως, η Πατούνα, πέθανε από αυτό! Προληπτικό φάρμακο δεν έρχεται στην Ελλάδα, αλλά ο Αίλουρος μου είπε τις προάλλες ότι μπορεί να προστατευθεί μια γάτα με χάπι Milbemax για ένα μήνα, τον επόμενο μήνα με stronghold, ξανά stronghold τον τρίτο μήνα, μετά πάλι Milbemax, κ.ο.κ. Περισσότερα για την διροφιλαρίωση εδώ και εδώ για το θέμα της γάτας που πέθανε πρόσφατα...

Γιατί νομίζετε ότι γεμίζω τα μπαλκόνια μου με αντικουνουπικά φυτά; Δεν μπορώ να βασίζομαι σε αυτά απολύτως, φυσικά, αλλά κάτι είναι κι αυτό...:(

λυπαμαι αλλα δεν συμφωνω με τιποτα απο τα παραπανω!

Όταν σας λέω ότι η γάτα μου ήρθε από Μιλάνο με την Aegean χωρίς μικροτσίπ και εμβόλιο λύσσας, γιατί δε με πιστεύετε; Από Ιταλία ήρθε στα σίγουρα, πήγα στο αεροδρόμιο η ίδια και την πήρα από τον άνθρωπο που την έφερε:confused: Κι εμένα μου έκανε εντύπωση στην αρχή, αλλά είναι δυνατόν να έχει και μικροτσίπ και να έχει εμβολιαστεί και να μην το γράφει στο βιβλιάριο υγείας; :blink::blink::blink:

δειτε το παρακατω αρθρο και πειτε μου με απλη λογικη πως ενας ιος που εντοπιζεται στο αναπνευστικο συστημα προκαλει αλλοιωσεις στο εντερο!αν εννοει την ιογενη εντεριτιδα ναι,αλλα δεν ειναι καλυκοιος!τουλαχιστον εγω δεν βρισκω αρθρο να τα συσχετιζει!
https://www.peteducation.com/article.cfm?cls=1&cat=1348&articleid=210

Όταν σας λέω ότι η γάτα μου ήρθε από Μιλάνο με την Aegean χωρίς μικροτσίπ και εμβόλιο λύσσας, γιατί δε με πιστεύετε; Από Ιταλία ήρθε στα σίγουρα, πήγα στο αεροδρόμιο η ίδια και την πήρα από τον άνθρωπο που την έφερε:confused: Κι εμένα μου έκανε εντύπωση στην αρχή, αλλά είναι δυνατόν να έχει και μικροτσίπ και να έχει εμβολιαστεί και να μην το γράφει στο βιβλιάριο υγείας; :blink::blink::blink:

σιγα μην το εκανε και δεν το εβαλε στο βιβλιαριο!δεν νομιζω!πανως τι να πω τη δικια μου την ελεγξαν και ειδικα για τη λυσσα ξερω οτι ειναι τυπικα τα πραγματα!τι να πω Ιταλια ειναι αυτη φυσικα!

Cats with calicivirus will shed the virus continually for years. Cats who have been vaccinated for calicivirus and then exposed to an infected cat may become infected with the 'wild' virus (the strain of virus that occurs naturally and can cause disease, not the vaccine strain), never show signs of disease, become carriers of the wild virus, and continue to shed the wild virus.

αυτο οσον αφορα στο μικρουλη, αλλα μην σε νοιαζει, αυτο εινα για ζωα αναπαραγωγης που εσυ δεν ενδιαφερεσαι ετσι κι αλλιως!

Απλα δηλαδη θα ειναι φορεας, δεν θα νοσησει γιατι τον προστατευει το εμβολιο. :hmm:(για να καταλαβω και εγω...)

Απλα δηλαδη θα ειναι φορεας, δεν θα νοσησει γιατι τον προστατευει το εμβολιο. :hmm:(για να καταλαβω και εγω...)

ναι ακριβως!επειδη θα εχει αντισωματα απο το εμβολιο δεν θα εμφανισει συμπτωματα αλλα θα ειναι φορεας!οποτε δεν πρεπει να ερθει σε επαφη με αλλα ζωα!

να πουμε να μας κανουν split τη συζητηση?

οσον αφορα στη διροφιλαρια, θα ρωτησω αυριο τους παθολογους και θα σας πω, αλλα αν ισχυει το περιστατικο θα ανακοινωθει ως case report, οποτε θα φανει αν ισχυει!εγω οταν εκανα τη παθολογια της γατας μας ειχαν αναφερει οτι υπαρχει μονο στην Αμερικη!μπορει να αλλαξε κατι θα το δουμε...

ναι ακριβως!επειδη θα εχει αντισωματα απο το εμβολιο δεν θα εμφανισει συμπτωματα αλλα θα ειναι φορεας!οποτε δεν πρεπει να ερθει σε επαφη με αλλα ζωα!

να πουμε να μας κανουν split τη συζητηση?
Ναι ειναι καλη ιδεα...μπορει να ενδιαφερονται και αλλοι για συζητηση. Μπορει και ο κτηνιατρος που ειναι εδω στο φορουμ να πει τη γνωμη του.:hmm:

μολις μιλησα με τον παρασιτολογο στη Θεσσαλονικη και μου ειπε οτι στην Ελλαδα δεν εχει εμφανιστει κανενα περιστατικο διροφιλαριας, και ειναι πολυ ενδιαφερον αν εμφανιστηκε οποτε θα στειλω Mail στον Αιλουρο να δω τι ειναι και αν μπορει να μας δωσει πληροφοριες και φυσικα τα σκουληκια!

επισης μου ειπε οτι υπαρχουν περιστατικα διροφιλαριας στη Γαλλια και την Ιαπωνια!τα σκουληκια αυτα ειναι συνηθως μονο 2 μεσα στην καρδια και γενικα ειναι αρκετα σπανιο να μολυνθει η γατα!

Η διροφιλαρια ειναι εκεινη η ασθενεια, στην οποια ''γεμιζει'' η καρδια με σκουληκια? :(

Η διροφιλαρια ειναι εκεινη η ασθενεια, στην οποια ''γεμιζει'' η καρδια με σκουληκια? :(

ναι, βασικα στον σκύλο γεμιζει γιατι ειναι πολλα, στη γατα 1 με 2

Όπως λέει και το άρθρο στο Γατόσπιτο, ο οργανισμός της γάτας έχει τη δυνατότητα να "σκοτώνει" τα περισσότερα σκουλίκια. Απλά, αν φτάσει κάποιο στην καρδιά και μετά πεθάνει εκεί, τέζα και η γάτα:(

Βάσια, καλύτερα πάρε τηλέφωνο στον Αίλουρο και ζήτα πληροφορίες (210-9854262). Ίσως το e-mail τους να μην το ανοίγουν συχνά:hmm:

Όπως λέει και το άρθρο στο Γατόσπιτο, ο οργανισμός της γάτας έχει τη δυνατότητα να "σκοτώνει" τα περισσότερα σκουλίκια. Απλά, αν φτάσει κάποιο στην καρδιά και μετά πεθάνει εκεί, τέζα και η γάτα:(

Βάσια, καλύτερα πάρε τηλέφωνο στον Αίλουρο και ζήτα πληροφορίες (210-9854262). Ίσως το e-mail τους να μην το ανοίγουν συχνά:hmm:

μολις έστειλα το Mail, αν δεν απαντησει θα παρω τηλεφωνο σε λιγες μερες!

Βάσια, μπορεί να σου πει και η "παθούσα" ιδιοκτήτρια της Πατούνας, αν της στείλεις ΠΜ...:hmm:Η Ladycat..

εγω ρωτησα την φροσω για το πως το καταλαβε ο κτηνιατρος ,αν τις καναν νεκροψια και μου ειπε οτι την προηγουμενη της ειχε παρει αιμα.νεκροψια δεν κανανε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back