Καλυκοϊός και διροφιλάρια

• Thread starter Thread starter Fotini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
εγω ρωτησα την φροσω για το πως το καταλαβε ο κτηνιατρος ,αν τις καναν νεκροψια και μου ειπε οτι την προηγουμενη της ειχε παρει αιμα.νεκροψια δεν κανανε.

Και το αίμα έδειξε θηλυκά σκουλίκια; Γιατί μόνο έτσι, νομίζω, μπορείς να δεις αν έχει διροφιλαρίωση μια γάτα:hmm:Σωστά;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά από την ίδια ασθένεια υποψιαζόταν ο κτηνίατρος ότι χάσαμε τον Έκτορα.Κι αυτός με εξετάσεις αίματος μόνο το υπέθετε,κάτι έβρισκε ανεβασμένο.Παρόλα αυτά,η τωρινή μας κτηνίατρος μου είπε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωστεί όχι μόνο μόνο από εξέταση αίματος,αλλά και να διαγνωστεί γενικότερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοιταξτε υπαρχει ειδικο τεστ που εντοπιζει αντιγονα των ενηλικων θηλυκων, το οποιο ειναι για σκυλους για γατες δεν γνωριζω!επισης μπορεις να δεις τα μικρα σκουληκια στο αιμα (τις μικροφιλαριες) αλλα αυτο μονο οταν υπαρχει αρσενικο και θηλυκο ενηλικο μεσα στο ζωο και γεννουν μικρα, το οποιο πολυ σπανιο σε γατα!αν δεν εχει γινει νεκροψια σε κανενα ζωο ωστε να βρεθουν τα ενηλικα μεσα στην καρδια, φοβαμαι οτι μιλαμε για λαθος διαγνωση!

επειδη η διαγνωση μπορει να τεθει μονο μετα απο νεκροψια και δεν ειναι πολλοι αυτοι που θελουν να κανουν νεκροψια στο ζωο τους οποτε το οτι δεν εχει διαγνωστει δεν σημαινει οτι υπαρχει, και αφου υπαρχει στοσκυλο ολο και καποια περιστατικα θα υπαρχουν και στη γατα :hmm: νομος των πιθανοτητων:)

Παιδιά από την ίδια ασθένεια υποψιαζόταν ο κτηνίατρος ότι χάσαμε τον Έκτορα.Κι αυτός με εξετάσεις αίματος μόνο το υπέθετε,κάτι έβρισκε ανεβασμένο.Παρόλα αυτά,η τωρινή μας κτηνίατρος μου είπε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωστεί όχι μόνο μόνο από εξέταση αίματος,αλλά και να διαγνωστεί γενικότερα.

ο Εκτορας ειναι γάτα?μονο αυτες οι 2 εξετασεις ειναι διαγνωστικες για τη νοσο αν σας εκανε μια εξεταση αιματος και βρηκε ανεβασμενο π.χ. ενα ηπατικο ενζυμο λυπαμαι αλλα υπαρχουν χιλιες αλλες παθησεις που το κανουν!και τελος παντως μιλαμε για 2 πανεπιστημια που βλεπουν πληθος ζωων και δεν εχουν βρει τετοια περιστατικα και μπορουν ευκολα να τα εντοπισουν, τωρα αν ενας ελευθερος επαγγελματιας υποθετει οτι εχει βρει μια τοσο σπανια νοσο και δεν κανει νεκροτομη για επιβεβαιωση αλλα και ενημερωση της επιστημονικης κοινοτητας χμμ:hmm:δεν ξερω πως να το αξιολογησω:/:

Και το αίμα έδειξε θηλυκά σκουλίκια; Γιατί μόνο έτσι, νομίζω, μπορείς να δεις αν έχει διροφιλαρίωση μια γάτα:hmm:Σωστά;:hmm:

δεν ξερω απο κει και περα,μου ειπε να ρωτησω τον κτηνιατρο για παραπανω πληροφοριες,αλλα δεν πηρα.παντω και εγω νομιζω οτι για να δεις αν οντως ειχε σκουληκια στην καρδια θελει νεκροψια,πηγα στον κτηνιατρο στην νεα μακρη και μου εδειξε μια καρδια απο ενα επανιελ μπρετον(κυνηγοσκυλο) που ειχε πεθανει απο αυτο και ηταν γεματη ασπρα μακροστενα σκουληκια.ειχε κανει νεκροψια.

επειδη η διαγνωση μπορει να τεθει μονο μετα απο νεκροψια και δεν ειναι πολλοι αυτοι που θελουν να κανουν νεκροψια στο ζωο τους οποτε το οτι δεν εχει διαγνωστει δεν σημαινει οτι υπαρχει, και αφου υπαρχει στοσκυλο ολο και καποια περιστατικα θα υπαρχουν και στη γατα :hmm: νομος των πιθανοτητων:)

ναι απλα μου φαινεται πολυ περιεργο να μην εχει γινει ουτε μια νεκροτομη σε καποιο "πιθανο" ζωο!και ολα δεν πανε με το νομο των πιθανοτητων, υπαρχουν νοσηματα ειδικα των ειδων, για παραδειγμα δεν υπαρχει Aids στο σκύλο!τοτε και ολα τα νοσηματα των πτηνων θα περνουσαν σε αλλα ειδη και θα γινοταν χαμος!εγω δεν λεω οτι δεν μπορει να υπαρχει απλα δεν θα εδινα για αιτια θανατου κατι τοσο σπανιο χωρις να ειμαι σιγουρη 100%

τωρα αν ενας ελευθερος επαγγελματιας υποθετει οτι εχει βρει μια τοσο σπανια νοσο και δεν κανει νεκροτομη για επιβεβαιωση αλλα και ενημερωση της επιστημονικης κοινοτητας χμμ:hmm:δεν ξερω πως να το αξιολογησω:/:

Κάποια εξήγηση θα υπάρχει, δεν μπορεί να πει ο κ. Πάνος κάτι έτσι στο φλου. Κάτι θα πρέπει να είδε.. Μόνο εκείνος μπορεί να μας πει, αλλά ποιός τον παίρνει τηλέφωνο να τον ρωτήσει;:redface: Εγώ κωλύομαι, sorry...

ο Εκτορας ειναι γάτα?μονο αυτες οι 2 εξετασεις ειναι διαγνωστικες για τη νοσο αν σας εκανε μια εξεταση αιματος και βρηκε ανεβασμενο π.χ. ενα ηπατικο ενζυμο λυπαμαι αλλα υπαρχουν χιλιες αλλες παθησεις που το κανουν!και τελος παντως μιλαμε για 2 πανεπιστημια που βλεπουν πληθος ζωων και δεν εχουν βρει τετοια περιστατικα και μπορουν ευκολα να τα εντοπισουν, τωρα αν ενας ελευθερος επαγγελματιας υποθετει οτι εχει βρει μια τοσο σπανια νοσο και δεν κανει νεκροτομη για επιβεβαιωση αλλα και ενημερωση της επιστημονικης κοινοτητας χμμ:hmm:δεν ξερω πως να το αξιολογησω:/:
Ναι,γάτος ήταν.Πλήρως εμβολιασμένος,και με τα εξτρά εμβόλια,αποπαρασιτωμένος,και με εξωτερική αποπαρασίτωση κάθε μήνα με αμπούλα.Και δεν ήταν και κανένα γατάκι,6,5 κιλά γάτος,και τον χάσαμε μέσα σε μια μέρα.
Δεν ξέρ τι του βρήκε,αλλά κάναμε τεστ για AIDS,λευχαιμία,εξετάσεις για τοσ υκώτι,νεφρά,τίποτα δεν έδειχνε,μόνο αναιμία και χαμηλή θερμοκρασία.Μια αντιβιωτική ένεση του έκανε και μας είπε αν την έβγαζε ένα βράδυ θα συνεχζαμε την αγωγή,αλλά δεν άντεξε.Την προηγούμενη βραδιά ήταν μια χαρά,και δεν εμφάνισε συμπτώματα φόλας.Τι να πω...

Ναι,γάτος ήταν.Πλήρως εμβολιασμένος,και με τα εξτρά εμβόλια,αποπαρασιτωμένος,και με εξωτερική αποπαρασίτωση κάθε μήνα με αμπούλα.Και δεν ήταν και κανένα γατάκι,6,5 κιλά γάτος,και τον χάσαμε μέσα σε μια μέρα.
Δεν ξέρ τι του βρήκε,αλλά κάναμε τεστ για AIDS,λευχαιμία,εξετάσεις για τοσ υκώτι,νεφρά,τίποτα δεν έδειχνε,μόνο αναιμία και χαμηλή θερμοκρασία.Μια αντιβιωτική ένεση του έκανε και μας είπε αν την έβγαζε ένα βράδυ θα συνεχζαμε την αγωγή,αλλά δεν άντεξε.Την προηγούμενη βραδιά ήταν μια χαρά,και δεν εμφάνισε συμπτώματα φόλας.Τι να πω...

Κρίμα:( Λυπάμαι πολύ... Αν ήταν από τη διροφιλάρια, τρεχάτε κόσμε. Εμένα, πάντως, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε στο Γατόσπιτο ο θάνατος της Πατούνας με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας. Ό,τι πετούμενο σε μέγεθος κουνουπιού, εξολοθρεύεται...

μην σε πιανει πανικος ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ να παθει η γατα κατι τετοιο και μαλιστα εδω ,τα κρουσματα ειναι στην βορεια ελλαδα ή σε κυνηγοσκυλα που πανε εκει για κυνηγι και δεν περνουν προφυλαξη.

Κρίμα:( Λυπάμαι πολύ... Αν ήταν από τη διροφιλάρια, τρεχάτε κόσμε. Εμένα, πάντως, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε στο Γατόσπιτο ο θάνατος της Πατούνας με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας. Ό,τι πετούμενο σε μέγεθος κουνουπιού, εξολοθρεύεται...
Τον είχαμε πάει μία και μοναδική φορά στο χωριό,με αμπούλα τριών ημερών,και ο κτηνίατρος υπέθεσε ότι ίσως κόλλησε εκεί.Δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα,μάλιστα στο ενδιάμεσο είχαμε πάει και για εμβόλιο,τίποτα,ούτε διάρροια,ούτε καν ατονία,και τέσσερις μήνες μετά πέθανε ξαφνικά...Και μιλάμε για γάτο που επειδή ζούσε στο διαμέρισμα,όταν μετακόμισα Βόλο έβγαινε μόνο στο μπαλκόνι...Τι να πω,μπορεί να μου έλεγε βλακείες ο συγκεκριμένος,πάντως τον Σείριο δεν τον πήρα για Πάσχα μαζί μου,όσο κι αν ήθελα να παίξει λίγο στο κτήμα,θα του άρεσε πολύ.:/:

μην σε πιανει πανικος ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ να παθει η γατα κατι τετοιο και μαλιστα εδω ,τα κρουσματα ειναι στην βορεια ελλαδα ή σε κυνηγοσκυλα που πανε εκει για κυνηγι και δεν περνουν προφυλαξη.

Ωχχχχ. Αυτό τώρα τι το ήθελες:(:(:(

συγγνωμη και με αυτα τα συμπτωματα αυτο σκεφτηκε αυτος!υπαρχουν τοσα αλλα που θα μπορουσε να σκεφτει!τι να πω, εγω δεν θα εκανα τετοια διαγνωση, ετσι μονο με συμπτωματα γενικα....και δεν πεθαινουν σε ενα βραδυ τετοια ζωα, εκτος αν κανουν καρδιακη ανακοπη, το ζωο θα πρεπει να ειχε και συμπτωματα καρδιακης ανεπαρκειας που θα τα καταλαβαινατε!τελος παντων ειναι σαν να μιλαμε με λογια του αερα και εγω μπορω να πω οτι εγω κανει διαγνωση απο τρελα νοσηματα, αλλα τουλαχιστον στην επιστημονικη κοινοτητα για να πεις κατι θα πρεπει να εχεις αποδειξεις!ετσι εχω μαθει εγω να αντιμετωπιζω τον ιδιοκτητη!

Ωχχχχ. Αυτό τώρα τι το ήθελες:(:(:(

καλα και η Θεσσαλια γεματη ειναι απο λεισμανια και διροφιλαρια, οπως και η Αθηνα εχει λεισμανια σε πολλες περιοχες, δεν μου λεει κατι ομως:hmm:

συγγνωμη και με αυτα τα συμπτωματα αυτο σκεφτηκε αυτος!υπαρχουν τοσα αλλα που θα μπορουσε να σκεφτει!τι να πω, εγω δεν θα εκανα τετοια διαγνωση, ετσι μονο με συμπτωματα γενικα....και δεν πεθαινουν σε ενα βραδυ τετοια ζωα, εκτος αν κανουν καρδιακη ανακοπη, το ζωο θα πρεπει να ειχε και συμπτωματα καρδιακης ανεπαρκειας που θα τα καταλαβαινατε!τελος παντων ειναι σαν να μιλαμε με λογια του αερα και εγω μπορω να πω οτι εγω κανει διαγνωση απο τρελα νοσηματα, αλλα τουλαχιστον στην επιστημονικη κοινοτητα για να πεις κατι θα πρεπει να εχεις αποδειξεις!ετσι εχω μαθει εγω να αντιμετωπιζω τον ιδιοκτητη!
Άσε Βάσια μου,το συγκερκιμένο γατάκι το είχαμε μεγαλώσει από μια χούφτα,και πέρασε πολλά,άντεξε ενός μήνα αντιβίωση 40 ημερών και έγνε ένας υγιέστατος γάταρος,ξέρεις τι είναι να τον ταίζεις με τη συριγγα και να το βλέπεις να σβήνει;Και που να τον τρέξω σε αυτή την κατάσταση;Τηλεφωνικά η κτηνίατρός μας από Θεσσαλονίκη φώναζε να του δώσει έστω λίγη κορτιζόνη να πάρει πίσω,για να του δώσει λίγο χρόνο να ανανήψει,αλλά δεν έπαιρνε την ευθύνη.Τέλος πάντων,μεγαλύτερο σοκ δεν έχω πάθει στη ζωή μου από αυτό που έπαθα όταν μου έμεινε στα χέρια γυρίζοντας από τη δουλειά.Λες και με περίμενε το καλό μου...
Ελπίζω να μην εξαπλωθεί αυτή η παλιοαρρωστια κι εδώ στην Ελλάδα,είναι να τρέμεις...:/:

κοιταξτε υπαρχει ειδικο τεστ που εντοπιζει αντιγονα των ενηλικων θηλυκων, το οποιο ειναι για σκυλους για γατες δεν γνωριζω!επισης μπορεις να δεις τα μικρα σκουληκια στο αιμα (τις μικροφιλαριες) αλλα αυτο μονο οταν υπαρχει αρσενικο και θηλυκο ενηλικο μεσα στο ζωο και γεννουν μικρα, το οποιο πολυ σπανιο σε γατα!αν δεν εχει γινει νεκροψια σε κανενα ζωο ωστε να βρεθουν τα ενηλικα μεσα στην καρδια, φοβαμαι οτι μιλαμε για λαθος διαγνωση!

Νομίζω ότι είναι κάπως αντιεπαγγελματικό να εκφέρεται γνώμη για κτηνιατρικό περιστατικό εκ του μακρόθεν και μάλιστα να μιλάς για "λάθος" διάγνωση...:/:

Ναι, Αγγελική. Και ο κ. Πάνος αυτό μου είπε. Αλλά τότε η Πατούνα πρέπει να ήταν πολύ "τυχερό" γατί να το πάθει αυτή και όχι άλλο ζώο:( Τι να πω... Πάντως σήμερα το πρωί είδα έναν κουνούπαρο κρεμασμένο στη σίτα της μπαλκονόπορτας:blink: Πήγα να τον καρφώσω, αλλά μου ξέφυγε:mad:

Νομίζω ότι είναι κάπως αντιεπαγγελματικό να εκφέρεται γνώμη για κτηνιατρικό περιστατικό εκ του μακρόθεν και μάλιστα να μιλάς για "λάθος" διάγνωση...:/:

δεν ηθελα να θιξω τον συναδελφο, απλα με τα συμπτωματα αυτα μπορω να εκφερω κι εγω μια αποψη!ζητω συγγνωμη αν φανηκε ασχημο αλλα καλο ειναι να μην τρομαζουμε τον κοσμο με απιθανα περιστατικα χωρις να εχουμε καποιες αποδειξεις!τωρα αν πιασει ενας πανικος τους παντες και κυνηγουν τα κουνουπια ειναι καλο?

απο τη στιγμη ομως που εχει διαγνωσθει στις γατες σε αλλαες χωρες δεν μπορουμε να που με οτι σε εμας δεν γινεται γιατι δεν την εχουμε διαγνωσει εμεις :hmm: και συμφωνω οτι για να πεις οτι ειχε διροφιλαρια θα πρεπει να εισαι 100% σιγουρος:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back