Καλυκοϊός και διροφιλάρια

εγω δεν αμφισβητω οτι μπορει να υπαρξει τετοιο περιστατικο αλλα ας το δημοσιευσει καποιος για να ενημερωθουν και οι υπολοιποι συναδελφοι!εστειλα e-mail στον κ.Πανο να μου δώσει στοιχεια για τη γατουλα που εκανε τετοια διαγνωση και με χαρα να συνεργαστει με τους παρασιτολογους και να κανουν μια δημοσιευση ωστε να αρχισει η προληψη και στη γατα!νομιζω οτι αυτο ειναι και το σωστο, να ενημερωνεις και τους αλλους για να αρχισουν να προφυλασσουν και αλλα ζωά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τωρα αν πιασει ενας πανικος τους παντες και κυνηγουν τα κουνουπια ειναι καλο?

Ναι. Τέτοια που είναι (ακόμα κι αν δεν πείραζαν τις γάτες μας) τους αξίζει:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω δεν αμφισβητω οτι μπορει να υπαρξει τετοιο περιστατικο αλλα ας το δημοσιευσει καποιος για να ενημερωθουν και οι υπολοιποι συναδελφοι!εστειλα e-mail στον κ.Πανο να μου δώσει στοιχεια για τη γατουλα που εκανε τετοια διαγνωση και με χαρα να συνεργαστει με τους παρασιτολογους και να κανουν μια δημοσιευση ωστε να αρχισει η προληψη και στη γατα!νομιζω οτι αυτο ειναι και το σωστο, να ενημερωνεις και τους αλλους για να αρχισουν να προφυλασσουν και αλλα ζωά!

Αν γίνουν αυτά που λες, θα είναι πολύ καλό! Και θα μαζευτούμε όλοι να στείλουμε e-mail στις εταιρίες που έχουν τα προληπτικά φάρμακα για να τα εισάγουν και στην Ελλάδα!

απο τη στιγμη ομως που εχει διαγνωσθει στις γατες σε αλλαες χωρες δεν μπορουμε να που με οτι σε εμας δεν γινεται γιατι δεν την εχουμε διαγνωσει εμεις :hmm: και συμφωνω οτι για να πεις οτι ειχε διροφιλαρια θα πρεπει να εισαι 100% σιγουρος:)

αυτο ακριβως λεω,οτι για νοσηματα που δεν εχουμε αλλο κρουσμα θα πρεπει να ειμαστε καλυμμενοι πληρως πριν σκορπισουμε τον πανικο στους ιδιοκτητες.Και συμφωνω οτι καποιοι ιδιοκτητες δεν θελουν να προβουν σε νεκροτομη, αλλα εμεις οι κτηνιατροι θα πρεπει σε σπανια περιστατικα να πειθουμε τους ιδιοκτητες οτι πρεπει να το κανουν για να σωσουν αλλα ζωα!αν μιλαμε με το σωστο τροπο σε ανθρωπους που ενδιαφερονται για τα ζωα θα κανουν και το σωστο, νομιζω:confused:ετσι κι αλλιως εδω νεκροτομουν εμας αν πεθανουμε απο αγνωστη αιτια!

δεν ηθελα να θιξω τον συναδελφο, απλα με τα συμπτωματα αυτα μπορω να εκφερω κι εγω μια αποψη!ζητω συγγνωμη αν φανηκε ασχημο αλλα καλο ειναι να μην τρομαζουμε τον κοσμο με απιθανα περιστατικα χωρις να εχουμε καποιες αποδειξεις!τωρα αν πιασει ενας πανικος τους παντες και κυνηγουν τα κουνουπια ειναι καλο?

Αν ο Αίλουρος διέγνωσε αυτό, τότε να είσαι σίγουρη ότι αυτό ήταν...

Συν τοις άλλοις, γνωρίζω προσωπικά ότι η περιοχή που μένει η Φρόσω (ladycat) αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα κουνούπια.

Αν γίνουν αυτά που λες, θα είναι πολύ καλό! Και θα μαζευτούμε όλοι να στείλουμε e-mail στις εταιρίες που έχουν τα προληπτικά φάρμακα για να τα εισάγουν και στην Ελλάδα!

υπαρχουν τα φαρμακα αλλα να επιβαρυνουμε τον οργανισμο των ζωων για ενα νοσημα που δεν ξερουμε οτι υπαρχει?:hmm:εγω δεν θα το εκανα, ουτε το κανω τωρα

Αν ο Αίλουρος διέγνωσε αυτό, τότε να είσαι σίγουρη ότι αυτό ήταν...

Συν τοις άλλοις, γνωρίζω προσωπικά ότι η περιοχή που μένει η Φρόσω (ladycat) αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα κουνούπια.

μακαρι! και αν εκανε νεκροτομη ελπιζω να κρατησε και τα παρασιτα!θα ηταν πολυ ενδιαφερον για ολους μας και ενημερωτικο!τωρα τα κουνουπια υπαρχουν παντου!

αυτο ακριβως λεω,οτι για νοσηματα που δεν εχουμε αλλο κρουσμα θα πρεπει να ειμαστε καλυμμενοι πληρως πριν σκορπισουμε τον πανικο στους ιδιοκτητες.Και συμφωνω οτι καποιοι ιδιοκτητες δεν θελουν να προβουν σε νεκροτομη, αλλα εμεις οι κτηνιατροι θα πρεπει σε σπανια περιστατικα να πειθουμε τους ιδιοκτητες οτι πρεπει να το κανουν για να σωσουν αλλα ζωα!αν μιλαμε με το σωστο τροπο σε ανθρωπους που ενδιαφερονται για τα ζωα θα κανουν και το σωστο, νομιζω:confused:ετσι κι αλλιως εδω νεκροτομουν εμας αν πεθανουμε απο αγνωστη αιτια!

καταλαβαινω τί εννοει η Βασια και συμφωνω,δεν αμφισβητει κανεις τον κ.πανο φυσικα.

Δεν έγινε νεκροτομή... Το γατί πέθανε πριν φτάσει στον Αίλουρο.

Δεν έγινε νεκροτομή... Το γατί πέθανε πριν φτάσει στον Αίλουρο.

και παλι δεν ειχε απορια να μαθει η ιδιοκτητρια απο τι πεθανε η γατουλα?καλα αμα μου απαντησει ο κ.Πανος θα μου πει που βασιστηκε η διαγνωση!μην το βλεπετε στραβα, ο καθενας πιστευω για το επαγγελμα του θελει να μαθαινει αν υπαρχουν εξελιξεις, που το βλεπετε το κακο?:confused:

Δεν το βλέπω στραβά... το αντίθετο. Απλώς με ενόχλησε η άποψη περί "εσφαλμένης" διάγνωσης... Ήταν -νομίζω- λίγο επιπόλαια... Όταν μιλήσεις με τον Αίλουρο, θα λάβεις όλες τις πληροφορίες!

Για την νεκροψία δεν έχω άποψη. Ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά σε τέτοιες καταστάσεις.

Δεν το βλέπω στραβά... το αντίθετο. Απλώς με ενόχλησε η άποψη περί "εσφαλμένης" διάγνωσης... Ήταν -νομίζω- λίγο επιπόλαια... Όταν μιλήσεις με τον Αίλουρο, θα λάβεις όλες τις πληροφορίες!

Για την νεκροψία δεν έχω άποψη. Ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά σε τέτοιες καταστάσεις.

κατ΄αρχην μιλησα για τον κτηνιατρο που ειδε τον Εκτορα της Δωρας και μιλησα συμφωνα με τα συμπτωματα που ειχε εκεινο το ζωο!για το αλλο δεν εχω ιδεα!

Ααα οκ νόμιζα ότι μιλάς για το περιστατικό του Αίλουρου. Καλά που το διευκρίνισες...

Ααα οκ νόμιζα ότι μιλάς για το περιστατικό του Αίλουρου. Καλά που το διευκρίνισες...

αν δεις ειχα κανει παραθεση σε αυτο που ελεγε η Δωρα!;)

Ο Αίλουρος είναι και δικός μου γιατρός, πράγμα που σημαίνει ότι εμπιστεύομαι την επιστημονική του κρίση (όχι βέβαια ότι του αποδίδω το αλάνθαστο, ας είμαστε λίγο σοβαροί).
Ωστόσο, εγώ τώρα πήρα χαμπάρι ότι δεν έγινε ποτέ νεκροψία στην Πατούνα. Και έχω πραγματικά την απορία: πώς έγινε η διάγνωση, αν όντως έγινε; Μήπως δεν πρόκειται τελικά για διάγνωση, αλλά απλά για μια υποψία που παρερμηνεύθηκε ως διάγνωση;:hmm:
Σίγουρα, το να σκορπίζουμε τον πανικό για σπάνιες και μοιραίες παθήσεις δεν έχει απολύτως κανένα όφελος, ούτε για τα γατιά ούτε για τους ιδιοκτήτες τους.

Αν θεωρείς ότι το να ενημερώνουμε είναι το ίδιο με το να "διασπείρουμε πανικό" τότε πάσο. Προσωπικά, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ...
Αν κάποιοι είναι αυτάρκεις με τις γνώσεις τους και πιστεύουν ότι όσα γνωρίζουν είναι αρκετά, τότε ας μην ενημερώνονται.

οπως εγραψα και στην αρχη νεκροψια μου ειπε η φροσω οτι δεν εγινε αλλα της ειχε παρει αιμα απο την προηγουμενη,μαλλον κατι θα ειδε απο αυτο.:hmm:αλλα ας περιμενουμε την απαντηση απο τον ιδιον,θα μας λυθουν οι αποριες!:)

Ναι από τις αιματολογικές το είδε.

Αν θεωρείς ότι το να ενημερώνουμε είναι το ίδιο με το να "διασπείρουμε πανικό" τότε πάσο. Προσωπικά, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ...
Αν κάποιοι είναι αυτάρκεις με τις γνώσεις τους και πιστεύουν ότι όσα γνωρίζουν είναι αρκετά, τότε ας μην ενημερώνονται.
Μα ακριβώς επειδή κι εγώ θέλω να γνωρίζω, γι' αυτό τον λόγο προσπαθώ να διαπιστώσω πώς ακριβώς έγινε αυτή η διάγνωση (και αν τελικά πρόκειται όντως για διάγνωση).
Διαφορετικά, δεν μιλάμε για ενημέρωση, αλλά για παραπληροφόρηση.
μαλλον κατι θα ειδε απο αυτο.:hmm:
Αυτό το "μάλλον" είναι που θα ήθελα να διευκρινίσω...

...... γενικα...:blink::blink::blink::blink::blink: σπίτσλες....

Θα περιμένω την εξέλιξη του θέματος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back