ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Γιατί οι γιατροί δεν πρέπει να έχουν οπαδούς ...
Η επιστήμη εξελίσσεται....
Οι παλιοί άδικα έλεγαν... νέο γιατρό να έχεις και γέρο δικηγόρο?![]()
Και συνεχίζω... στον Αίλουρο θα πάω....γιατί ξέρω ότι ασχολείται με κάποιο θέμα στο οποίο τον εμπιστεύομαι... αν όμως για κάτι άλλο που θα μου πει διαφωνήσω ή έχω ακούσει κάτι διαφορετικό, δεν θα πω... "α....
αφού το είπε ο κ. Πάνος τότε έχει δίκιο"... αλλά θα το ψάξω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί οι γιατροί δεν πρέπει να έχουν οπαδούς ...
Η επιστήμη εξελίσσεται....
Οι παλιοί άδικα έλεγαν... νέο γιατρό να έχεις και γέρο δικηγόρο?![]()
Παλιός γιατρός και νέος δικηγόρος είναι η παριμοία.
Παλιός γιατρός γιατί εχει πείρα και νέος δικηγόρος γιατί έχει ζήλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά!!!!!!!!!!!!!!
Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε!!!![]()
Ε... αυτό λέμε ρε μαρκετία... αλλά το λιανοποιούμε μπας και το καταλάβουν κι άλλοι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Respect, αυτή είναι η πιο σωστή κουβέντα που διάβασα σε όλο αυτό το θέμα.Γιατί οι γιατροί δεν πρέπει να έχουν οπαδούς ...
Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία (τη δική μας ή αυτών που αγαπάμε) η τυφλή εμπιστοσύνη είναι το τελευταίο πράγμα που θα μας βοηθήσει. Το λέω από την προσωπική μου πείρα, όχι μόνο από κτηνιάτρους, αλλά και (κυρίως) από ανθρωπογιατρούς. Η ιατρική εξάλλου δεν είναι μαθηματικά για να έχει απόλυτο σωστό και απόλυτο λάθος, είναι από τις λιγότερο ακριβείς θετικές επιστήμες.
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Κι αν υπονοήθηκε ότι είμαι οπαδός του Αίλουρου, δεν παίρνω ποσοστά. Απλώς από χίλιους κτηνιάτρους που έχω πάει τις γάτες μου, αυτόν εμπιστεύομαι περισσότερο. Γιατί είμαι οπαδός δηλαδή; δεν έχω δικαίωμα να έχω μία προτίμηση που βασίζεται σε εγκυρα στοιχεία;;;
Κανείς δεν είπε ότι είναι αυθεντία. Φυσικά και ως ενήλικοι-εξυπνοι-και σκεπτόμενοι άνθρωποι, δεν δεχόμαστε αβίαστα ό,τι μας πει ο καθένας. Επίσης ως ενήλικοι-εξυπνοι-και σκεπτόμενοι άνθρωποι, δεν κατηγορούμε κάποιον χωρίς βάσιμα στοιχεία, δεν ειρωνευόμαστε τους άλλους, ούτε υπαινισσόμαστε αρνητικά πράγματα για τους άλλους και για τη νοημοσύνη τους.
Να μιλάτε ξεκάθαρα και όχι με παροιμίες γιατί, όπως σωστά είπατε είμαστε ολίγον περιορισμένης ευθύνης και θέλουμε διερμηνέα.
Και να σημειώσω και κάτι. Όταν ξέρεις καλά τον εαυτό σου και ξέρεις ότι είσαι σωστός, δεν έχεις ανάγκη να αποδείξεις τίποτα για σένα, ούτε και να γίνεις εμπαθής απέναντι στους άλλους.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Παλιός γιατρός και νέος δικηγόρος είναι η παριμοία.
Παλιός γιατρός γιατί εχει πείρα και νέος δικηγόρος γιατί έχει ζήλο.
![]()
Η επιστήμη εξελίσσεται... και θέλει φρέσκο αίμα (τρέξιμο σε συνέδρια κλπ.) (σε συνδιασμό βέβαια με τη πείρα των παλαιότερων)
Οι νόμοι όχι και τόσο... γι'αυτό και παραμένουν στην....αρχαίζουσα...
και ο Δικηγόρος μπορεί να κερδίσει ευκολότερα το περιστατικό όταν έχει κάνει πολλές ώρες δικαστήριο...είναι δηλ. παλιά καραβάνα! 
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Respect, αυτή είναι η πιο σωστή κουβέντα που διάβασα σε όλο αυτό το θέμα.
Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία (τη δική μας ή αυτών που αγαπάμε) η τυφλή εμπιστοσύνη είναι το τελευταίο πράγμα που θα μας βοηθήσει. Το λέω από την προσωπική μου πείρα, όχι μόνο από κτηνιάτρους, αλλά και (κυρίως) από ανθρωπογιατρούς. Η ιατρική εξάλλου δεν είναι μαθηματικά για να έχει απόλυτο σωστό και απόλυτο λάθος, είναι από τις λιγότερο ακριβείς θετικές επιστήμες.
Με κάλυψες πλήρως!
Καλό σας μεσημέρι!

aretha
Περιβόητο μέλος
Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα (γιατί για τους άλλους δεν μπορώ να μιλήσω), δεν αναφερόμουν σε σένα, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα.
Η ιδιότητα του οπαδού είναι αρνητική γενικά, άσχετα από συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά.
Αν και δεν νομίζω ότι σχετίζεται με το θέμα, κι εγώ πελάτισσα αυτού του κτηνιάτρου είμαι. Αλλά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, φυσικά θα πάρω και δεύτερη (και τρίτη, και τέταρτη) γνώμη. Όσο καλός κι αν είναι οποιοσδήποτε γιατρός δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα και δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλός σε όλα. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και με τα περιστατικά που του έχουν τύχει, ο κάθε γιατρός είναι περισσότερο ενημερωμένος για το χ θέμα και λιγότερο για το y θέμα. Αυτό δεν αποτελεί μομφή, είναι απολύτως φυσικό και αναμενόμενο.
Μια πολύ καλή ένδειξη για την ποιότητα ενός επιστήμονα (και ανθρώπου) είναι να μη διστάζει να σε παραπέμψει και κάπου αλλού όταν αυτό χρειάζεται (αν και δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια, μέχρι στιγμής μου έχει τύχει μόνο με έναν ανθρωπογιατρό και το εκτίμησα αφάνταστα).
ruko
Διάσημο μέλος
Να μιλάτε ξεκάθαρα και όχι με παροιμίες γιατί, όπως σωστά είπατε είμαστε ολίγον περιορισμένης ευθύνης και θέλουμε διερμηνέα.
Λοιπόν, εγώ θα μιλήσω ξεκάθαρα. Ο Αίλουρος έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι εξαιρετικός κτηνίατρος, καθώς έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλά δύσκολα περιστατικά και ενδιαφέρεται πραγματικά για τα ζώα.
Όμως αυτά είναι άσχετα με το θέμα που συζητάμε, το οποίο είναι
1) αν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει η δοροφιλάρια στις γάτες στην Ελλάδα και
2) αν έχει νόημα να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα από τη στιγμή που αυτές δεν υπάρχουν.
Τέλος, το να μετατραπεί αυτό το νήμα σε αντιπαράθεση με αντικείμενο τη διάγνωση ή μη ενός κτηνιάτρου, την οποία, συν τοις άλλοις, μαθαίνουμε από σπασμένο τηλέφωνο, είναι τουλάχιστον αστείο, ανούσιο και δείχνει ότι έχουμε χάσει κάθε μέτρο και λογική. Λυπάμαι.
Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι σε σένα, Jeannine. Αναφέρομαι σ' αυτά που διαβάζω εδώ και 2-3 σελίδες.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Respect, αυτή είναι η πιο σωστή κουβέντα που διάβασα σε όλο αυτό το θέμα.
Οπως πάντα Αλίκη & ruko Respect!!!!!!!!!!!!!!

moukelis
Επιφανές μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ο γιατρός σου τι λέει Δώρα? Συγνώμη δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα.Παιδιά,επειδή διάβασα όλες τις σελίδες μονοκοπανιά,έχω να πω ένα πράγμα:Μπορώ απλά να μάθω αν ο προηγούμενος γάτος μου πέθανε από αυτή τη φρικτή αρρώστια στα χέρια μου;Μπορώ να μάθω αν κινδυνεύει το τωρινό μου ζωάκι και πως θα το προστατέψω;Αν κινδυνεύω εγώ και τα ζώα μου από την ασθένεια;Χωρίς να μάθω όλη την προσωπική πορεία του κ.Πάνου ή της Βάσιας ή του οποιοδήποτε άλλου -με όλο το σεβασσμό-ως κτηνιάτρου;Νομίζω οτι αυτό είναι το θέμα μας,κι όχι αν τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι καλά,ή αν στην Ελλάδα υπάρχουν κουνούπια με προβοσκίδες,ρινόκεροι,και δεν ξέρω κι εγώ τι.Οπότε θα πρότεινα να μεταφερθούμε στο άλλο νήμα και να ρωτάμε χωρίς εμπάθεια και ειρωνίες για το θέμα που μας ενδιαφέρει,που είναι φαντάζομαι αυτό που μας ενώνει παρά τις διαφορές μας:πως και αν μπορούμε να κάνουμε τη ζωή του ζώου μας καλύτερη και πως μπορούμε να το προστατεύσουμε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Δυστυχως το περιστατικό συνέβη όταν είχα πρωτοέρθει Βόλο και στην κατάσταση που ήταν το ζώο δεν έπαιρνε ψάξιμο για κτηνίατρο.Οπως ανέφερα και στην αρχή,είχε κάνει τα τεστ της λευχαιμίας,του AIDS και εξετασεις για το συκωτι και τα νεφρα,και δεν έδειχναν τίποτα.Φαινόταν μόνο αναιμία και πολύ χαμηλή θερμοκρασία.Δεν θυμάμαι τι μας είχε πει ότι βρήκε ελάχιστα ανεβασμένο στο αίμα και η μόνη υπόθεση που μπορούσε να κάνει ήταν διροφυλλάρια.Του έκανε μια αντιβιωτική ένεση ευρέως φάσματος και μας είπε αν τη βγάλει το βράδυ να τον πάμε να συνεχίσει την αγωγή,αλλά το βράδυ τον χάσαμε.Επειδή μας είπε ότι η αρώστια αυτή προέρχεται από τσίμπημα κουνουπιού και δεν εμφανίζει συμπτώματα ενώ δουλεύει στον οργανισμό μέχρι και 4 μήνες,υποθέσαμε ότι τον τσίμπησε μια και μοναδική μέρα που τον πήραμε στο χωριό,και ήταν λιγάκι αδιάθετος.Κατά τα άλλα,ο γάτος δεν έφευγε καν από υο μπαλκόνι για να κατέβει στην αυλή.Ο γιατρός σου τι λέει Δώρα? Συγνώμη δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ναι... δικαίως ανησυχείς...Δυστυχως το περιστατικό συνέβη όταν είχα πρωτοέρθει Βόλο και στην κατάσταση που ήταν το ζώο δεν έπαιρνε ψάξιμο για κτηνίατρο.Οπως ανέφερα και στην αρχή,είχε κάνει τα τεστ της λευχαιμίας,του AIDS και εξετασεις για το συκωτι και τα νεφρα,και δεν έδειχναν τίποτα.Φαινόταν μόνο αναιμία και πολύ χαμηλή θερμοκρασία.Δεν θυμάμαι τι μας είχε πει ότι βρήκε ελάχιστα ανεβασμένο στο αίμα και η μόνη υπόθεση που μπορούσε να κάνει ήταν διροφυλλάρια.Του έκανε μια αντιβιωτική ένεση ευρέως φάσματος και μας είπε αν τη βγάλει το βράδυ να τον πάμε να συνεχίσει την αγωγή,αλλά το βράδυ τον χάσαμε.Επειδή μας είπε ότι η αρώστια αυτή προέρχεται από τσίμπημα κουνουπιού και δεν εμφανίζει συμπτώματα ενώ δουλεύει στον οργανισμό μέχρι και 4 μήνες,υποθέσαμε ότι τον τσίμπησε μια και μοναδική μέρα που τον πήραμε στο χωριό,και ήταν λιγάκι αδιάθετος.Κατά τα άλλα,ο γάτος δεν έφευγε καν από υο μπαλκόνι για να κατέβει στην αυλή.

Δεν γνωρίζω για να σε βοηθήσω... Δεν είμαι γιατρός... ούτε μπορώ καν να προτείνω κάτι.... μακάρι να βρεις σύντομα απάντηση.
moukelis
Επιφανές μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Θα ρωτησω καλύτερα στο θρεντ του γιατρού,οπότε μπορεί να πάρω κάποιες απαντήσεις,και θα συμβουλευτώ ξανα τη γιατρό μου,και αυτή στο Βόλο,και στη ΘΕσσαλονίκη,τηλεφωνικά έστω.Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!![]()

Ναι... Δωράκι μου αυτό να κάνεις... ένα φιλάκι από μένα στο αστεράκι σου...
moukelis
Επιφανές μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Η αντιπαράθεση που ξέσπασε αφορά το πόσο επαγγελματικά ορθό είναι να διαγιγνώσκει διροφιλάρια στη γάτα ένας κτηνίατρος; Το αν πράγματι υπάρχει η διροφιλάρια στη γάτα; Ή το αν ένας συγκεκριμένος κτηνίατρος κάνει σωστά τη δουλειά του;
Ας ξεκινήσω με το κλισέ: Εγώ γιατρός δεν είμαι, είμαι όμως σε θέση να αντιλαμβάνομαι πέντε απλά πράγματα. Αν ο γιατρός μου υποψιάζεται ότι, λόγω συμπτωματολογίας, η γάτα μου πάσχει από διροφιλάρια, θα το εκτιμήσω δεόντως αν μου το εκμυστηρευθεί, ακόμα κι αν μου το πει με στυλ "μην το λες παραέξω, δεν έχει αποδειχθεί ακόμα τίποτα, εγώ όμως είμαι σχεδόν σίγουρος".
Ας μην ξεχνάμε ότι, πριν τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις, κανείς δεν είχε υποψιασθεί την ύπαρξή τους. Οπότε, από τη στιγμή που, απ'ό,τι κατάλαβα, είναι κοινό μυστικό η ύπαρξη της διροφιλάριας, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πέντε πράγματα για το πώς μπορούμε να προφυλάξουμε ή να θεραπεύσουμε τα ζώα μας.
Για ποιο λόγο λοιπόν δεν γίνει επισήμως δεκτή η διροφιλαρίωση στις γάτες; Απ'όσα διάβασα, για δύο κυρίως λόγους: 1ον επειδή δεν υπάρχει έγκυρο τεστ και 2ον επειδή ελάχιστοι ιδιοκτήτες δέχονται να γίνει νεκροτομή στη γάτα τους. Αν όντως είναι έτσι, γιατί να μη δεχτώ ως ανεπαρκείς αυτούς τους λόγους και να μην πιστέψω ότι όντως η διροφιλάρια μπορεί να υπάρχει; Είναι τεκμήριο η έλλειψη του σωστού τεστ ή ένας ιδιοκτήτης που δεν δέχεται να κάνει νεκροτομή στο ζώο του;
Επαναλαμβάνω ότι, αν μου διαφεύγει κάτι, θέλω να με διορθώσουν οι ειδικοί.
Όσο για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου γιατρού, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι καλό θα ήταν να έχουμε και τον αντίλογό του (πράγμα που, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα ήταν δυνατόν ούτε και επαγγελματικά ορθό να γίνει στα πλαίσια μιας διαδικτυακής συζήτησης). Αν και πιστεύω ότι η συζήτηση αυτή στάθηκε αφορμή να εκφραστούν απόψεις καταπιεσμένες εδώ και καιρό, οι οποίες ευθύνονται και για την παρεκτροπή του διαλόγου προς άλλες κατευθύνσεις.
drusilia
Διάσημο μέλος
Ας αφησουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και ας επικεντρωθούμε στη συγκεκριμένη ασθένεια στο άλλο thread.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool