aretha
Περιβόητο μέλος
Είστε σε καλά χέρια, ηρέμησε!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πήγα τον Φρίξο χθες στον αιλουρο.
Οι εντυπώσεις από τον γιατρό άριστες...όπως τα περιγράφατε. Χαλάλι οι 3 ώρες οδήγησης.
Βρήκε ουλίτιδα στα δοντάκια του που την προκάλεσε ο καλυκοϊος.
Το στόμα του, μου είπε, είναι στόμα 6χρονου γατιού....
Με ρώτησε αν εχουμε δεθεί πολύ, πρότεινε μήπως τον επιστρέψω στο σπίτι από όπου τον πήρα. Τέτοια περίπτωση βεβαίως δεν υπάρχει. Ειδικά τώρα που έχει πρόβλημα.
Τι μου είπε λοιπόν: Πως ο ιός μπορεί να προσβάλλει κάποιο όργανο του σώματος αν τον αφήσουμε. Πως θα υπάρχει εκεί για όλη του τη ζωή, οπότε θέλει παρακολούθηση πάντα μη τυχόν και εξαπλωθεί. Δυστυχώς καταπίνοντας, καταπίνει και τον ιό. Οπότε πρέπει να φτιάξουμε άμεσα την φλεγμονή στα ούλα του.
Στην αρχή μου τα είπανε αρκετά ωμά και άσχημα τα πράγματα. Στη συνέχεια που τον εξέτασε είδε πως ο φριξούλης είναι κατα τα υπόλοιπα απόλυτα υγιής. Δεν έχει επηρεάσει ο ιός κάτι προς το παρόν. Η καρδούλα του είναι πολύ γερή, τα νεφράκια του το ίδιο και το τρίχωμα του άψογο.
Οπότε αυτό που θα κάνουμε τώρα είναι απλά πρόληψη.
Διάρροιες, εμετούς δεν έχει, δεν φτερνίζεται, είναι ΥΠΕΡ-κινητικός (δεν μας αφήνει σε ησυχία για την ακρίβεια), παίζει συνέχεια με τα πάντα και η εικόνα του είναι άψογη.
Ο γιατρός τα έχασε με την προσαρμοστικότητα του. Ενώ τον είχαμε στον πάγκο καθόταν και γλυφόταν
¨Ηθελε να τον ακούσει με τα ακουστικά και δεν μπορούσε, γιατί με το που τον ακουμπούσαμε άρχισε να χουρχουρίζει.
Είναι πολύ ανεξάρτητος και ισχυρή προσωπικότητα, και αυτό είναι δείγμα ευφυίας είπε ο γιατρούλης μας.

Εμβόλιο δεν του έκανε. Το τριπλό περιέχει τον ιό αυτόν και φοβάται για το πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του.
Τι έφταιξε? Το ότι στο σπίτι που ήταν δεν του είχαν κάνει το πρώτο εμβόλιο όταν έπρεπε. Αν το είχαν κάνει στους δυο μήνες δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Επίσης το κακό είναι πως είναι πολύ αδύνατος...μόνο 1.400 και είναι 3μιση μηνών. Δεν ξέρω πως να τον παχύνω. Τρωει συνέχεια αλλά τρέχει και όλη την ώρα σαν τρελό.
Να πω πως δεν μου στοίχισε, θα πω ψέμματα.
Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να φοβάμαι συνέχεια μήπως τον βρω κάπως...Με σκοτώνει να έχω τέτοια έννοια, αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Στην αρχή καταλαβα ότι πρόκειται για τεράστιο πρόβλημα. Στο τέλος (μετά την εξέταση) κάπως με ηρέμησε ο γιατρός. "Με αγάπη θα γίνει μια χαρά" είπε. Αλλά το ότι θα υπάρχει εκεί ο ιός εφ'όρου ζωής με στεναχωρεί απίστευτα.
Anyway. Μου έδωσε την αγωγή που γράψατε παραπάνω. Αλλά εγώ το αντισηπτικό αυτό αδυνατώ να του δώσω. Δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα του....δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω. Υποτίθεται ότι πρέπει να το ελέγχω κιόλας και να ενημερώνω τηλεφωνικά τον γιατρό, αλλά δεν με αφήνει να το ανοίξω καθόλου.

Ευτυχώς το άλλο φάρμακο το βάζω στο φαγάκι του και το τρώει όλο.
Πελαγωμένη είμαι...έχω και τον άντρα μου με 40 πυρετό και δεν ξέρω ποιόν να πρωτοφροντίσω.:cry:
aretha
Περιβόητο μέλος
Για να ανοίξεις το στόμα του, πρέπει να πιέσεις ελαφρά τα σαγόνια του από το πλάι, εκεί που "τελειώνει" το στόμα. Τα πίσω δοντάκια τους δεν ακουμπούν τα πάνω με τα κάτω, έτσι εκεί υπάρχει ένα κενό. Αν το βρεις με τα δάχτυλά σου και πιέσεις, θα ανοίξει το στόμα του. Αν είναι υπερκινητικός, ίσως να πρέπει να τον "σβερκώνεις" παράλληλα με το άλλο χέρι (ή ακόμα καλύτερα με τη βοήθεια του άντρα σου).
Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε!

Desdemona
Διάσημο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Sof, μην ανησυχείς. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να το ακούς, αλλά τα γατάκια που ζουν προστατευμένα μέσα στο σπίτι, με φροντίδα και καλό φαγητό έχουν γερούς οργανισμούς και ζουν φυσιολογικά και χωρίς σοβαρά προβλήματα, ακόμα κι αν είναι φορείς του ιού.
Για να ανοίξεις το στόμα του, πρέπει να πιέσεις ελαφρά τα σαγόνια του από το πλάι, εκεί που "τελειώνει" το στόμα. Τα πίσω δοντάκια τους δεν ακουμπούν τα πάνω με τα κάτω, έτσι εκεί υπάρχει ένα κενό. Αν το βρεις με τα δάχτυλά σου και πιέσεις, θα ανοίξει το στόμα του. Αν είναι υπερκινητικός, ίσως να πρέπει να τον "σβερκώνεις" παράλληλα με το άλλο χέρι (ή ακόμα καλύτερα με τη βοήθεια του άντρα σου).
Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε!![]()
Ισως βοηθάει, αν χτυπιέται πολύ να τον ακινητοποιήσεις τυλίγοντάς των σε μια κουβερτούλα ή πετσέτα. Αν και πρέπει να ειναι πολύ μικρούλης ακομα, οποτε μάλλον θα τα καταφέρεις.
Περαστικά σας και μην στενοχωριέσαι! Με κατάλληλη φροντίδα θα ανταπεξέλθει και θα είναι μια χαρά!
stellak
Διάσημο μέλος

Περαστικά σε σύζυγο και γάτο, και όπως είπε ο γιατρός (μας) με αγάπη θα γίνει μια χαρά.
Άντε, οι γυναίκες είναι γερά σκαριά, ακόμα να το καταλάβετε; Ακόμα και στις γάτες βρε, οι θηλυκές είναι πιο δυνατοί οργανισμοί! Sorry αγόρια της παρέας!
Fotini
Διάσημο μέλος
Σχετικά με αυτό που πρέπει να του βάζεις στα ούλα, είναι μια οδοντόκρεμα η Dentisept, σωστά; Έχω κι εγώ πρόβλημα να ανοίξω το στόμα της Ρενάτας και έτσι βάζω λίγο στο χέρι μου και της το απλώνω στα ούλα όταν με δαγκώνει παίζοντας και έχει το στόμα σε θέση "βολής" ή όταν χασμουριέται (την εμποδίζω να κλείσει το στόμα βάζοντας το δάχτυλό μου εμπόδιο). Γενικά, εφαρμόζω διάφορες πατέντες.
Ψυχραιμία με τον καλυκοϊό, εντάξει;

Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άντε, οι γυναίκες είναι γερά σκαριά, ακόμα να το καταλάβετε; Ακόμα και στις γάτες βρε, οι θηλυκές είναι πιο δυνατοί οργανισμοί! Sorry αγόρια της παρέας!

Γερή, γερή...να δω πόσο θα αντέξω ακόμα. Χθες ήμουν ξύπνια από τις 08.00, πήγα γραφείο, γυρισα σπίτι 18.00 πήρα τον Φριξο, πήγαμε στον αιλουρο, γύρισα στις 21.30, ο άντρας μου ανεβαζε συνεχεια πυρετό, μια κυνηγούσα τον Φριξο με τη σύριγγα, μια έκανα κομπρέσες στον άντρα μου.
Στις 00.00 έκανε ένα 40αρι που κρατησε μια ωρα σχεδον, φώναξα γιατρό και για τον άντρα μου εσπευσμένα...κόντεψα να πάθω συγκοπή από το φόβο μου.( by the way, αχρειαστοι να είναι, αλλά οι γιατροί SOS είναι μεγάλη δουλειά. Ένα τηλέφωνο στο 1016 και είναι σπίτι σε 25 λεπτά).
Τις πυτζάμες μου τις έβαλα αισίως στις 03.00 το ξημέρωμα
Κοιμήθηκα μετά βιας 4 ωρες και τώρα πάλι στις επάλξεις. Θέλω τη μαμάααα μου

Σας ευχαριστώ που με καθησυχάζετε. Χθες όταν με ρώτησε "έχετε δεθεί μαζί του?" μου κόπηκαν τα πόδια. Νόμιζα πως θα μου λεγε πως του δινει λίγο χρόνο ζωής.

Δεν ξέρω, το 'χω πάρει πολύ βαριά πάντως. Και είμαι βέβαιη πως άλλος γιατρός δεν θα είχε πάρει πρέφα τίποτα και γίνομαι έξαλλη.
Αυτό που τρέμω είναι να γίνει κάτι και να μην τον προλάβω....όπως έγινε με τον φάτσα...αυτό είναι ο εφιάλτης μου.
Ευτυχώς που είναι διαολάκος και δεν με κάνει να ανησυχώ.
Είναι απίστευτος...μετά από τόση ταλαιπωρία στον αιλουρο δεν έλεγε να κάτσει ήσυχος λεπτό.

Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω κι εγώ πρόβλημα να ανοίξω το στόμα της Ρενάτας και έτσι βάζω λίγο στο χέρι μου και της το απλώνω στα ούλα όταν με δαγκώνει παίζοντας και έχει το στόμα σε θέση "βολής" ή όταν χασμουριέται
Τέλειο είναι αυτό Φωτεινή, thanks, θα το δοκιμάσω.
Εγώ προσπάθησα με οδοντογλυφίδα σήμερα. Επειδή γενικώς τα γλύφει όλα, πήγε και την έγλυψε
Αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν είμαι βέβαιη πως πάει εκεί που πρέπει.Ο γιατρός είπε ας πάει εστω στα μπροστινά δόντια, επειδή γλειφεται θα το μεταφέρει και πίσω.
Για το στοματάκι του εννοούσε πως είναι χάλια τα ούλα του από τον ιό.
Ενώ είναι μόνο 3μιση μηνών, δίνει εικόνα "γερασμένου" στόματος.

Desdemona
Διάσημο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
ορφεας13587
Εκκολαπτόμενο μέλος
έχω ένα μήνα σχεδόν το γατάκι μου κ από τις ΄πρώτες κιόλας μέρες το χτύπησε ο καλυκοιος με φτερνίσματα κ τσιμπλιτσες κ κυρίως ανορεξία κ υπνηλία.ευτυχώς χάρη στον κ.πάνο κ την ιντερφερόνη συνήλθε αμέσως, όμως πάλι μετά από 10 μέρες τον πήγα τυχαία στο γιατρό κ μου είπε ότι είναι πρησμένο το έντερό του.όντως όταν γύρισα σπίτι έκανε διάρροιες κ μου είπε ΄΄οτι είναι πάλι ο καλυκοιός.τώρα έχει πέσει κ κοιμάται συνέχεια(ευτυχώς τρώει κάθε τόσο) αλλά παρόλη την ιντερφερόνη που του δωσα είναι ακόμα ΄΄ετσι.μπορείτε να μου πείτε δικές σας εμπειρίες μπας κ λίγο καθησυχαστώ ότι θα ξαναγίνει καλά?φοβάμαι μην πάει στους πνέυμονες γιατί είναι πολύ μικρός.έχω σκάσει.
Raisa
Περιβόητο μέλος

zorica
Διάσημο μέλος

ορφεας13587
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν είναι πάντως τόσο τραγικά τα πράγματα... Αν το γατάκι ζει σε προστατευμένο περιβάλλον και τρέφεται καλά ώστε να έχει δυνατό οργανισμό, θα τα αντιμετωπίζει τα ξεσπάσματα του ιού.
zorica
Διάσημο μέλος
Ειδες Ορφεα,καλα το θυμομουνΟρφέα, μετέφερα το θέμα που άνοιξες σε παλιότερο με ίδιο περιεχόμενο (που -δυστυχώς- είχα ανοίξει εγώ γιατί και τα δύο γατιά μου είναι φορείς του ιού).
Δεν είναι πάντως τόσο τραγικά τα πράγματα... Αν το γατάκι ζει σε προστατευμένο περιβάλλον και τρέφεται καλά ώστε να έχει δυνατό οργανισμό, θα τα αντιμετωπίζει τα ξεσπάσματα του ιού.

ορφεας13587
Εκκολαπτόμενο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool