Καλυκοϊός...

Έχει και ο Φρίξος τον παλιοϊο, αλλά δεν έχω αντιμετώπισει πρόβλημα μέχρι τώρα.
Εγώ θα πρότεινα να πάρεις τον Κο. Πάνο τηλέφωνο να του πεις για τις διάρροιες και την ανορεξία του.
Μη στεναχωριέσαι, αντιμετωπίζεται, αλλά ίσως σου δώσει κάτι επιπλέον για να βοηθήσεις το κουκλί σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τον έχω πρήξει τον άνθρωπο.μακάρι να το ξεπεράσει,απλά σε 10 μέρες νέα υποτροπή.φοβάμαι μη χτυπήσει τον πνεύμονα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τον έχω πρήξει τον άνθρωπο.μακάρι να το ξεπεράσει,απλά σε 10 μέρες νέα υποτροπή.φοβάμαι μη χτυπήσει τον πνεύμονα.

Βρε δεν πειράζει. Αν δεν τον έχεις ενημερώσει για την κακοδιαθεσία αυτή, πρέπει να τον ενημερώσεις.
Τώρα σε πια φάση είστε με την ιντερφερόνη? Τελείωσε το 10ημερο ή τη συνεχίζεις?

τελείωσε η πρώτη δόση κ όλα καλά.λίγο πριν αρχίσω τη δεύτερη τον έπιασε.τώρα έχω 2 μέρες που του τη δίνω.άρχισε να παίζει λίγο το πουλάκι μου.τα πάντα λέω στον κ.πάνο.κάθε μέρα μιλάμε(ΤΟ πρήξιμο)!

τα πάντα λέω στον κ.πάνο.κάθε μέρα μιλάμε(ΤΟ πρήξιμο)!

:lol::lol::lol::lol::lol: ποιός του φταίει;;;; ας πρόσεχε όταν επέλεγε το επάγγελμα αυτό....δεν ήξερε τότε τί τον περιμένει.......:whistle::whistle::whistle::lol::lol::lol:

καλυκοιος

Καληαπερ γατοφιλοι και γατοφιλες!
Ειμαι νεα στην παρεα και βρισκω πολυ ενδιαφερουσες ολες τισ συζητησεις μαθαινω περισσοτερα για το γατο μου!
Εχω ενα γατο το Φροιξο ειναι 1 χρονων και πηγαμε στο γιατρο στον Αιλουρο που ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενη και του διεγνωσε αναζοπυρωση καλυκοιου..:( Μου εδωσε ενα κολλυριο γιατι στο ματακι του εχει "τριτο βλεφαρο" (δεν το καλυπτει ολο μονο σην αρχη του ματιου) και ενα σιροπακι να παιρνει..Πριν λιγο διαστημα ο γατος μου ειχε ψυλλους με αποτελεσμα να πεσει η αμυνα του οργανισμου και να εκτεθει στον καλυκοιο ..Μπορει καποιος με αντιστοιχη εμπειρια στον ιο αυτο να μου πει αν ειναι επικινδυνος?ανησυχω πολυ..Ευχαριστω για το χρονο σας..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπερα.Για δες λιγο τις απαντησεις απο το θεμα που βρισκομαστε...να παρεις μια ιδεα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχουμε καιρό να σας στείλουμε τα νέα μας! Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο diego μας μεγάλωσε! Είναι ένας απίστευτα τρυφερός και χαδιάρης γάτος, ήρεμος και υπάκουος, αρκετά κοινωνικός με τους επισκέπτες, παιχνιδιάρης, λιχούδης, καλόβολος και θα μπορούσα ώρες να περιγράφω τις χάρες του. Είναι απλά η χαρά του σπιτιού μας. Τους τελευταίους μήνες όμως, μας έχει προβληματίσει ένα θέμα με την υγεία του και θα θέλαμε να το μοιραστούμε και να ακούσουμε απόψεις. Στα τέλη του Φλεβάρη πήγαμε στον κτηνίατρο για το ετήσιο εμβόλιό του. Ωστόσο είχαμε παρατηρήσει μια ευαισθησία στο δεξί του μάτι, δηλαδή είχε σχεδόν πάντα τσίμπλα, μερικές φορές ήταν κάπως ερεθισμένο και κόκκινο το βλέφαρο και γενικά, σε σύγκριση με το αριστερό, φαινόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Στον κτηνίατρο λοιπόν, αφού κάναμε το εμβόλιο, επισημάναμε και αυτό το θεματάκι. Αυτός μας είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό (την συγκεκριμένη μέρα μάλιστα δεν ήταν ιδιαίτερα ερεθισμένο το μάτι) και πως κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να του βάζουμε σταγόνες τύπου tobrex κάθε τόσο, γιατί τις συνηθίζει και δεν πρέπει. Μετά από αυτό, αφήσαμε να περάσει περίπου ένας μήνας και βλέποντας πως το πρόβλημα επιμένει αποφασίσαμε να τον πάμε στον αίλουρο για μια δεύτερη πιο εμπεριστατωμένη γνώμη. Πέσαμε λοιπόν από τα σύννεφα όταν ο γιατρός διέγνωσε καλυκοϊό, εξετάζοντας και το μάτι αλλά και το στόμα όπου σε δύο σημεία τα ούλα του είναι επίσης ερεθισμένα και κόκκινα. Ο diego εμβολιάστηκε μετά τους τέσσερις μήνες που τον πήραμε εμείς και ως τότε στο σπίτι που ζούσε ερχόταν σε επαφή με πολλές γάτες και με εξωτερικό περιβάλλον (ταράτσα). Η εκτίμηση λοιπόν του κ. αίλουρου είναι πως το γατί είχε τον ιό από το πρώτο σπίτι και το εμβόλιο που του καναμε στη συνέχεια δεν τον έπιασε. Δηλαδή είναι άρρωστο εδώ και ένα χρόνο και ο πρώτος κτηνίατρος δεν πήρε πρέφα τίποτα. Μας έδωσε μια αγωγή με σκόνη για την τροφή του και οδοντόκρεμα για το στόμα και σταγόνες για τα μάτια. Τα δε φάρμακα για το στόμα να τα παίρνει εφ' όρου ζωής (...) τις δε σταγόνες μέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισμός. Περιττό να σας περιγράψω το σοκ που περάσαμε και τη στεναχώρια τις πρώτες μέρες, το πήραμε όμως απόφαση πως το γατάκι μας στο εξής θα χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα. Επειδή όμως είμαστε και λίγο πονηροί, επικοινωνήσαμε ξανά με τον πρώτο κτηνίατρο. Του εξηγήσαμε όλη τη φάση ότι και καλά συνέβη στο γατί του γείτονα με το οποίο ο diego έρχεται σε επαφή και μήπως κινδυνεύει να κολλήσει. Αυτός μας είπε ότι από τη στιγμή που το γατί εμβολιαστεί με το τριπλό εμβόλιο δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταπολεμηθεί ο ιός. Και τώρα έχουμε μπερδευτεί και δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Από τη μία μακάρι το γατί μας να ήταν καλά και να πρόκειται για τυχαία συμπτώματα, από την άλλη στον αίλουρο ο γιατρός είναι πολύ εξειδικευμένος. Θα θέλαμε να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλε Johnnie p. απο οσα ξερω ο καλυκοιος αν δεν αντιμετωπιστει εγκαιρα και σωστα ειναι αρκετα επικινδυνος, ειχα παλια μια γατουλα που ειχε καταστραφει το ενα της ματακι απο αυτον τον ιο και δεν εβλεπε απο αυτο το ματι. Ξερω ομως επισης πως με την καταλληλη αγωγη θεραπευεται, τουλαχιστον στα δικα μου γατια ειχε θεραπευτει οταν το ειχαν κολλησει, βεβαια τα δικα μου ηταν ηδη εμβολιασμενα με το τριπλο και ισως ηταν πιο ευκολο.
Το αλλο που ξερω ειναι πως σε γατα που ειναι αρρωστη δεν γινεται ποτε εμβολιο αν δεν υποχωρησουν τα συμπτωματα. Επισης μου εχουν πει πολλοι κτηνιατροι πως ακομα και αν ειναι εμβολιασμενη μια γατουλα, μπορει να κολλησει μια ασθενεια για την οποια εχει εμβολιαστει, απλα θα την περασει πιο ελαφρα. Τροπος του λεγειν δηλαδη γιατι η μια απο τις γατες μου που ειχε κολλησει καποτε, ειδα κι επαθα να την συνεφερω.
Τελικα εγω εχω σχηματισει την εντυπωση πως ολα εξαρτωνται απο την γενικη κατασταση της γατας, αν δηλαδη εχει γερο ανοσοποιητικο. Οσο πιο σωστα φροντισμενη ειναι, τοσο λιγωτερες πιθανοτητες εχει να περασει κατι ασχημα.
Παντως μια και πηγες στον αιλουρο πιστευω πως ολα θα πανε καλα. Για να μαθεις περισσοτερα πραγματα για τα λοιμωδη νοσηματα, πως εκδηλωνονται, πως αντιμετωπιζονται και ολα οσα αφορουν τα εμβολια, διαβασε κι εδω. https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΣυνήθειςΝόσοι/Λοιμώδη/tabid/132/Default.aspx

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back