Καναπές ζητάει....βοήθεια!

Deadendmind

Νεοφερμένο μέλος

Ο Deadendmind αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 67 μηνύματα.
Καλημερα σας..! Τωρα που παιρνουμε τα πανω μας σιγα σιγα, και αρχισαμε να τρεχουμε σαν παλαβα πανω κατω ολη μερα, ε τι να κανουμε, πρεπει να ακονισουμε και τα νυχακια μας!
Ο μπαμπας μας πηρε ενα υπεροχο ονυχοδρομιο :cool:,αλλα εμας δεν μας αρεσει..! Προτιμουμε τον καναπε, το τραπεζι, και τις θηκες των κιθαρων!

Καμια συμβουλη; Τι μπορουμε να κανουμε;; :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κλασσικά εικονογραφημένα!!!:cool:

Και εμείς τα ίδια. Του έχω πάρει κάτι χαλάκια και έχω ρίξει καλύμματα στους καναπέδες...
το ονυχοδρομιο το έχει στο φτύσιμο.

Αν είναι μικρό θα μπορούσες μόλις το βλέπεις να ξεκινάει να το παίρνεις και να το βάζεις να ξυνει στο ονυχοδρόμιο... μετά φυσικά επιβράβευση και μπράβο.

Μπορείς να του κρεμάσεις και μια κορδελίτσα στο ονυχοδρόμιο ώστε να το έχει σαν παιχνίδι...;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρώτα-πρώτα, δες πώς προτιμάει να ξύνει τα νύχια της. Στο κάθετο ή στο οριζόντιο;
Αν προτιμά το κάθετο, της παίρνεις ένα ονυχοδρόμιο-πύργο, ήγουν γατόδεντρο. Αν προτιμά το οριζόντιο, της παίρνεις ένα γατο-τούνελ.

Σύστημα για να ανακαλύψει τις χαρές του κάθετου ξυσίματος: παίρνεις το γατί και το κρατάς έτσι ώστε να έχει πλάτη σε σένα. Το πλησιάζεις στην κάθετη κολώνα του ονυχοδρόμιου έτσι ώστε τα "χέρια" του ίσα που να αγγίζουν την κολώνα. Ενστικτωδώς, αυτό θα κάνει να γραπώσει την κολώνα. Έτσι θα μάθει να νυχιάζει την κολώνα!
Για το οριζόντιο ξύσιμο, αρκεί να της δείξεις το γατο-τούνελ. Τα υπόλοιπα θα τα βρει μόνη της!

Καλή επιτυχία!

Στα παραπάνω πολύ σωστά και χρήσιμα, να προσθέσω ότι ο Πορδολέων μου, που είναι φαν του οριζόντιου ακονίσματος, την έχει καταβρεί με το χαλάκι της εξώπορτας!

Μα και εμείς!!!! Μόλις γυρνάω ενα 2λεπτο στην πόρτα θα το φάμε!!!:P

Tο χαλάκι της εξώπορτας είναι must σημείο για την Ψιψί μας..:P
Ο λαζαράκος πάει σε ενα οριζόντιο ξύλο που του πελέκησε ο μπαμπάς και χωρίς αυτο την έχουμε βαμμένη..:hmm:

Ενας τρόπος για να μην σου νυχιάζει τα έπιπλα είναι όταν το βλέπεις να το πιτσιλάς στη μουρίτσα με λίγο νεράκι :redface: και να το πάς κατευθείαν στο ονυχοδρόμιο. (Το έκανε μια φίλη μου που είχε αντίστοιχο πρόβλημα και έπιασε!)

Το ονυχοδρομιο μας ειναι υπερπαραγωγη: ειναι ενας κορμος (κατακορυφο) που εχει ΚΑΙ βαση για να ξυνουμε τα νυχια μας, και καταληγει σε ενα φουντωτο καναπεδακο στην κορυφη του! :D
Το πηγα λοιπον στο ονυχοδρομιο, εβαλα τα νυχακια της πανω στον κορμο αλλα πουουουου... τιποτις.. Ασε και το αλλο: Εχουμε αγορασει 3-4 διαφορετικες γατολιχουδιες, αλλα δεν μας αρεσουν. Τις μυριζουμε και αποχωρουμε... Οποτε επιβραβευση... γιοκ!
Μαλλον θα περιμενω να μεγαλωσει και θα βαλω λιγο catnip πανω στον κορμο..

Μαλλον θα περιμενω να μεγαλωσει και θα βαλω λιγο catnip πανω στον κορμο..
Αυτό ίσως να μπορείς να το κάνεις και τώρα. Πόσων μηνών είναι η ψιψίνα;

2μισι μηνων περιπου..

Το catnip σε σπρέι δεν διαρκεί αρκετά. Εξ άλλου η ψιψίνα είναι ακόμα μικρή. Εγώ θα σου έλεγα, κάθε φορά που την τσακώνεις να ακονίζει σε απαγορευμένα μέρη, να της λες "μη" ή "όχι". Έπειτα, να την πηγαίνεις στον λουξ γατοπύργο της :lol:. Να της πιάνεις μαλακά τα χέρια και να κάνεις απαλά-απαλά τις κινήσεις του ξυσίματος γλυκομιλώντας της. Επίσης, να δοκιμάζεις όσο πιο συχνά μπορείς το άλλο σύστημα, δηλαδή να την κρατάς κοντά στην κάθετη κολώνα. Κάποτε θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει.
Είναι μικρό ακόμα, δείξε κατανόηση και φέρσου σαν cd που κόλλησε! Δηλαδή, τα ίδια, τα ίδια, και πάλι τα ίδια! :):):)

Κι εμένα η Kyka μου έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να γδέρνει τον καναπέ μου και να μην πηγαίνει πουθενά αλλου!Όλα τα προαναφερθέντα "κόλπα" δεν έπιασαν μία.Το ονυχοδρόμιο ανέγγιχτο!Ούτε χαλάκια,ούτε επιβραβεύσεις,ούτε φωνές,ούτε καλύματα,ούτε η πλαστική μεμβράνη που έβαλα,ούτε τίποτα..
Το πήρα λοιπόν κι εγώ απόφαση ότι θα την αφήσω να μου "φάει" τον καναπέ μέχρι να μη μείνει τίποτα και να πάρω καινούριο!:lol:

Αλήθεια, τι είναι το cat nip?Δεν το έχω ξανακούσει..

Κι εμένα η Kyka μου έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να γδέρνει τον καναπέ μου και να μην πηγαίνει πουθενά αλλου!Όλα τα προαναφερθέντα "κόλπα" δεν έπιασαν μία.Το ονυχοδρόμιο ανέγγιχτο!Ούτε χαλάκια,ούτε επιβραβεύσεις,ούτε φωνές,ούτε καλύματα,ούτε η πλαστική μεμβράνη που έβαλα,ούτε τίποτα..
Το πήρα λοιπόν κι εγώ απόφαση ότι θα την αφήσω να μου "φάει" τον καναπέ μέχρι να μη μείνει τίποτα και να πάρω καινούριο!:lol:

Αλήθεια, τι είναι το cat nip?Δεν το έχω ξανακούσει..
Υποθέτω ότι η γάτα σου δεν είναι τόσο μικρή όσο του Deadendmind. Μπορείς να πάρεις Feliway σε σπρέι και να ψεκάσεις τον καναπέ σου στα σημεία που νυχιάζει. Αν δεν πιάσει κι αυτό, τότε μπορείς να πεις πως πας για καινούργιο καναπέ...
Καλή τύχη!:)

Το catnip είναι ένα φυτό που η μυρωδιά του αρέσει πολύ στις περισσότερες γάτες. Τις... "φτιάχνει"!!! Το πουλάνε ή ως φυτό ή ως σπρέι. Το φυτό δεν το είδα ποτέ ατόφιο. Το σπρέι που έχω δεν διαρκεί πολύ. Πρέπει να υπάρχει ανάλογο θέμα κάπου στο φόρουμ. Βάλε στην αναζήτηση nepeta cataria και θα το βρεις.

Εγώ στο μικρούλη μ είχα δέσει το αγαπημένο του παιχνίδι σε κορδέλα και το ανεβοκατέβαζα κάθετα στον κορμό της ονυχοκατασκευή μας. Αρχικά χαμηλά για να φτάνει ίσα να σηκωθέί και σιγά σιγά ανεβαίναμε... Στην αρχή δεν μπορούσε αλλά σιγά σιγά άρχισε να το χρησιμοποιεί και μόνο του. Περάσαμε ώρες όμως κυνηγόντας με την κορδέλα το αγαπημένο του ποντίκι πάνω κάτω ....

Πρώτα-πρώτα, δες πώς προτιμάει να ξύνει τα νύχια της. Στο κάθετο ή στο οριζόντιο;
!
Και η δικιά μου που τα ξύνει και έτσι και αλλιώς?Και στα έπιπλα και στο ονυχοδρόμιο?Άστα νομίζω πως δεν υπάρχει σωτηρία τα έχει ρημάξει όλλα!Αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω αυτά που είπατε και απο σήμερα κιόλας! :)

Το catnip σε σπρέι δεν διαρκεί αρκετά. Εξ άλλου η ψιψίνα είναι ακόμα μικρή. Εγώ θα σου έλεγα, κάθε φορά που την τσακώνεις να ακονίζει σε απαγορευμένα μέρη, να της λες "μη" ή "όχι". Έπειτα, να την πηγαίνεις στον λουξ γατοπύργο της . Να της πιάνεις μαλακά τα χέρια και να κάνεις απαλά-απαλά τις κινήσεις του ξυσίματος γλυκομιλώντας της. Επίσης, να δοκιμάζεις όσο πιο συχνά μπορείς το άλλο σύστημα, δηλαδή να την κρατάς κοντά στην κάθετη κολώνα. Κάποτε θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει.
Είναι μικρό ακόμα, δείξε κατανόηση και φέρσου σαν cd που κόλλησε! Δηλαδή, τα ίδια, τα ίδια, και πάλι τα ίδια!
Ναι μωρε, αυτο κανω ετσι και αλλιως, μιας και μου εχει παρει τα μυαλα η ψιψινα..!
Αγαπη μεχρι αηδιας! :D

Υποθέτω ότι η γάτα σου δεν είναι τόσο μικρή όσο του Deadendmind. Μπορείς να πάρεις Feliway σε σπρέι και να ψεκάσεις τον καναπέ σου στα σημεία που νυχιάζει. Αν δεν πιάσει κι αυτό, τότε μπορείς να πεις πως πας για καινούργιο καναπέ...
Καλή τύχη!:)

Το catnip είναι ένα φυτό που η μυρωδιά του αρέσει πολύ στις περισσότερες γάτες. Τις... "φτιάχνει"!!! Το πουλάνε ή ως φυτό ή ως σπρέι. Το φυτό δεν το είδα ποτέ ατόφιο. Το σπρέι που έχω δεν διαρκεί πολύ. Πρέπει να υπάρχει ανάλογο θέμα κάπου στο φόρουμ. Βάλε στην αναζήτηση nepeta cataria και θα το βρεις.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση!!:up:

Το Feliway τι είναι?Και που το βρίσκουμε?
Ειχα ψάξει σε αρκετά pet-shop "γατοδιωχτικά" :lol:
όταν άρχισε το πρόβλημα αλλά δεν είχα βρει τίποτα.Μάλιστα κάποιος μου είπε ότι αυτά τα "μαγικά φίλτρα" τα πουλάνε μόνο "στο Αμερική"...

Εγώ αγόρασα γατοδιωχτηκό και όπου ψέκασα έπαθε εξάρτηση ο πρίνς. Κόλλαγε τη μύτη του εκεί οπυ μύριζε το γατοδιωχτηκό. Εγώ έβγαινα έκτός σπιτιού από τη μυρωδιά και ο πρίνς η καλύτερή του.. με τη μύτη κολλημένη εκεί που το έριξα.... Ανώμαλο γατί ξέρω...

Ειχα ψάξει σε αρκετά pet-shop "γατοδιωχτικά" :lol:
όταν άρχισε το πρόβλημα αλλά δεν είχα βρει τίποτα.
Δες εδώ.;)

Γεια κι απο εμενα!!Και εγω εχω δοκιμασει τα παντα αλλα τζιφος!!Το τελευταιο που μου μενει ειναι το χαλακι,γιατι ακομα δεν εχω καταλαβει πως της αρεσει να τα ξυνει.Το κανει παντου!!Σε τοιχους,στο χερουλι της πολυθρονας,σε ενα τυλιγμενο χαλακι που εχω κατω απο το κρεβατι,οπου λαχει!!Αλλα θα τη βρω την ακρη,που θα παει..
Οσο για λιχουδια,ουτε η δικια μου τρωει κονσερβες και ετσι τη βγαζω με παστα σολωμου και πατε ελιας!!!

Παιδιά εμένα ο μικρούλης μου έχει προτίμηση στο ονυχοδρόμιο αλλά μερικές φορές τον πιάνει και αρχίσει να ξύνει ότι δερμάτινο έχει το δωμάτιο. Τα έχω καλύψει όλα αλλά έχει και κάτι σημεία που δυστυχώς.... Συνήθως το κάνει όταν τον πιάνουν τα νεύρα του. Στις περίσσοτερες όμως των περιπτώσεων ξύνει το ονυχοδρόμιο και με περιμένει να του βάλω φαγητό:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back